میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری اسپوتنیک، در خصوص روابط با آمریکا، اموال توقیف شده ایران در کره جنوبی و دیگر مسائل مهم سیاست خارجی ایران و جهان به گفتگو پرداخت.
«سعید خطیب زاده» پیرامون اظهارات و پیغام هایی که از سوی ایالات متحده آمریکا توسط ایران دریافت شده گفت: جمهوری اسلامی ایران به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم در حال ارسال یا دریافت پیامی به ایالات متحده آمریکا نبوده و نیست، اینکه اروپایی ها برخی نکات را مطرح کنند یا برخی نکات را ما به اروپایی ها مطرح کنیم موضوعی بسیار متفاوت است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران تاکید کرد: در چارچوب برجام مسیر و نقشه راه کاملاً مشخص است، برجام یکی از طولانیترین توافقات بین المللی است که تمام جزئیات در آن نوشته شده حتی کوچکترین مسائل به آینده موکول نشده لذا نیاز به ارسال یا دریافت پیام یا مذاکره نیست. برجام سندی کاملاً مشخص و روشن است که باید اجرا شود این تمام نکته ای است که ایالات متحده آمریکا باید درک کند، برای ورود به برجام نکته ای وجود ندارد جز اراده ایالات متحده آمریکا برای انجام تعهدات خود ذیل قطعنامه ۲۲۳۱.
سعید خطیب زاده از تلاش های روسیه برای نزدیک کردن نظر ایالات متحده آمریکا و ایران برای اجرای برجام به یکدیگر استقبال کرد، اما تنها راهکار بازگشت آمریکا به برجام را اجرای کامل تعهدات این کشور عنوان کرد و اظهار داشت: روسیه عضو موثر برجام بوده و بیش از هر کشور دیگری میداند که خروج ایالات متحده آمریکا از برجام، تلاش این کشور برای از بین بردن برجام و تنبیه کسانی که به قطعنامه ۲۲۳۱ عمل میکنند چه چالش های جدی را ایجاد کرده، با توجه به این نکته که روسیه به تمامی این موضوعات واقف است و عضو موثر شورای امنیت نیز می باشد نقش بسیار ویژه در این زمینه داشته و دارد، ما همواره از اینکه دوستان ما بتوانند در موضوعاتی مانند اجرای کامل تعهدات برجامی طرف های مقابل و بازگشت ایالات متحده آمریکا به تعهدات خود در قطعنامه ۲۲۳۱ اقداماتی را انجام دهند استقبال کردیم اما در خصوص اجرای برجام مسیر و نقشه راه کاملاً روشن است.
وی ایالات متحده آمریکا را اساساً خارج از ساختمان برجام توصیف کرد و افزود: بیش از هر چیزی باید توجه کرد که ایالات متحده در ۸ می ۲۰۱۸ توسط ترامپ از برجام خارج شد، در طول یکسالی که ایران تمام تعهدات خود را انجام میداد تلاش کرد تا برجام اجرا نشود یا طرف های دیگر نتوانند آن را اجرا کنند، پس از آنکه تمامی معافیت های هسته ای را لغو کرد عملاً اجرای تعهدات هسته ای ایران ذیل برجام را غیرممکن کرد، ایران پس از یک سال صبر برای طرف های اروپایی و عدم موفقیت آنها کاهش تعهداتی را انجام داد اما ایران همچنان در برجام است و تفاوتی عمده با ایالات متحده آمریکا که از برجام خارج شده دارد. منطق حکم میکند کسی که اساساً در ساختمان برجام وجود ندارد برای آنکه بتواند به میز برجام برسد باید ابتدا به این توافقنامه بازگردد و تعهدات خود را انجام دهد تا بتواند به عنوان یک طرف در برجام حاضر باشد.
سعید خطیب زاده در ادامه افزود: اینکه ایران از تمام ظرفیت های خود برای گسترش تجارت خارجی استفاده کند یک امر مسلم است، وزارت نفت ایران هم در سهم بازار خود و مشتریانش جدی بوده و این مسیر را ادامه داده و این یک بعد قضیه است که قطعاً ادامه خواهد یافت، بعد دیگر آن، این است که ایالات متحده آمریکا با استفاده بیش از حد از حربه تحریم ها و زور در اقتصاد بین الملل و سلاح سازی از دلار برعلیه تجارت بین الملل این حربه ها را بی فایده کرده به طوری که بیش از پیش هم تحریم ها بیفایده هستند و هم فشار حداکثری ایالات متحده به یک شکست حداکثری انجامیده لذا تمامی نکات حاکی از این است که جمهوری اسلامی ایران دوران فشار اولیه و شوک اولیه که به اقتصاد ایران بر اثر تحریم ها وارد شده بود را گذرانده و روند تولید داخلی و اقتصاد مقاومتی را ادامه داده و تمامی آمارهایی که امروز توسط نهاد های بینالمللی مانند صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی منتشر می شود حاکی از این نکته است که رسماً رکود در ایران پایان پذیرفته و گشایش های اقتصادی مثبتی برای ایران در سال میلادی جدید پیش بینی می کنند. تمامی این نکات بیانگر این است که مسیر درست بوده و تحریم ها بی اثر شده بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اقدامات ایالات متحده آمریکا علیه دیپلماتهای ایرانی در این کشور را وسواس گونه توصیف کرد و اظهار داشت: ایالات متحده به عنوان میزبان مقر سازمان ملل متحد بر اساس تمامی حقوق و تکلیفاتی که در خصوص قرارداد مقر دارد باید تمامی تسهیلات را برای دیپلماتهای مقیم و دیپلماتهای مامور به سازمان ملل فراهم کند اما متاسفانه ایالات متحده سالها است که مشکلات بسیار زیادی را برای دیپلماتهای جمهوری اسلامی ایران فراهم آورده برای مثال محدوده ترددی برای آنها در نظر گرفته که مغایر تعهد دولت میزبان برای سازمان های بین المللی است. در دولت قبلی ایالات متحده یک نگاه وسواس گونه وجود داشت که حتی حرکت های عادی به دو الی سه خیابان محدود شده بود و نشان میداد که نه به حقوق بین الملل، نه به تعهدات خودشان و نه به ماموریت های سازمان ملل متحد اعتقادی ندارند، این نکات مغایر تعهدات ایالات متحده به سازمان ملل است.
سعید خطیب زاده شرایط فعلی دیپلماتهای ایرانی در آمریکا را اینگونه تشریح کرد: تغییر شرایط دیپلمات های ایرانی در آمریکا باید به سمتی برود که دولت میزبان تعهدات خود را به طور کامل اجرا کند و اقدامات نمایشی تاثیر چندانی در این زمینه ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران بازداشت و محاکمه اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی در بلژیک را خطرناک توصیف کرد و گفت: ما از ابتدا به تمامی کشور های مرتبط با این موضوع گفتیم که این یک بدعت بسیار خطرناک است که در خصوص دیپلمات ها گذاشته میشود، بازداشت ایشان غیرقانونی بود، مراحل دادرسی غیرقانونی بود و دادگاه اساساً در این حوزه به رسمیت شناخته نمی شود، بنابراین حکمی که صادر یا پیگیری شود از نظر ما ساقط است و با دقت کامل در حال پیگیری موضوع هستیم و امیدواریم بتوانیم از مسیری که درست تر است این موضوع را خاتمه دهیم، کل این مسیر غیرقانونی بوده و ایشان باید آزادانه به کشور بازگردند.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، مسئله برجام را جدا از موضوع مبادله زندانیان عنوان کرد و پیرامون مسئله مبادله زندانیان میان ایران و ایالات متحده آمریکا به خبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت: مسئله برجام هیچ ارتباطی به موضوعاتی از این دست ندارد بارها اعلام کردیم که آمادگی مبادله همه برای همه داریم.
بسیاری از اتباع ما در شرایط بسیار ناگوار در ایالات متحده به سر می برند و این موضوع عملاً یک گروگانگیری واقعی از سوی ایالات متحده است. چند وقت پیش یکی از اساتید ایرانی را به جرم همکاری واهی با نمایندگی ما در نیویورک که به گفته خودشان کاملاً شفاف بوده، سحرگاه با دستبند و پابند بازداشت کردند.
هر لحظه ای که ایالات متحده بخواهد این روند را متوقف کند ما آمادگی داریم تا این موضوع برای همیشه بسته شود، هر چند امیدی نداریم که روند گروگانگیری ایالات متحده به این زودی ها متوقف شود اما آمادگی مبادله همه برای همه را داریم.
خطیب زاده پیرامون پیگیری های بین المللی موضوع ترور شهید سردار سلیمانی به ویژه از دولت جدید ایالات متحده آمریکا گفت: پرونده شهادت سردار سلیمانی یکی از پرونده های بسیار مهم برای جمهوری اسلامی ایران از روز اول بوده، هر دو پرونده حقوقی و کیفری با دقت در دادگاه های جمهوری اسلامی ایران جلو رفته و بر اساس آن احکامی صادر خواهد شد و متهمین، مسببین و معاونین معرفی می شوند، بر اساس آن اقدامات بینالمللی ایران راحتتر پیگیری خواهد شد.
ایالات متحده متهم این موضوع است و رئیس جمهور قبلی این کشور و تمامی کسانی که در این ترور بزدلانه نقش داشتند جزو متهمین اصلی هستند، طبیعی است که پیگیر مسیر قانونی این موضوع خواهیم بود.
در خصوص دولت عراق هم یکی از موضوعاتی که همواره در هر سفر و نشستی و در هر تبادلی پیرامون آن صحبت کردیم موضوع ترور سردار سلیمانی بود، چه در سفر وزیر امور خارجه عراق به ایران و چه در سفر آقای رئیسی به عراق با دقت در حال پیگیری این موضوع هستیم اما به دلیل مسائل حقوقی و دقت برای رعایت تمام ابعاد آن کمی زمانبر خواهد بود.
سعید خطیب زاده، پیرامون اموال توقیف شده ایران در بانکهای کره جنوبی و دیگر کشور ها گفت: آنچه از پول های ما نزد کره است از فروش میعانات گازی است که در یک چارچوب روشن مراوداتی میان دو کشور صورت گرفته و بر اساس کلیه قوانین تجاری و حقوق بینالملل روشن است که این اموال جزو بدهی های قطعی کره به ایران می باشد که نزد بانک های کره جنوبی مانده و هنوز به ایران بازنگشته است. موضوع این پول ها یک تعهد از کره به ایران و یک موضوع دوجانبه است، لذا طرف سومی موضوعیتی برای ورود به این مبحث ندارد و اظهاراتش از سوی ما مسموع نیست همچنین تغییری در تعهد کره نسبت به بازپرداخت این وجوه به ایران ایجاد نمی کند.
وی گفت: از سوی دیگر روشن است که ایالات متحده همچنان در همان مسیر گردنکشی دولت قبلی حرکت میکند و هنوز هیچ تغییری ندیدیم همانطور که در کلیه جلسات دوجانبه طرف های کره ای به ما گفتند، موضوع اموال توقیف شده ایران نزد کره را تعهد قطعی برای خود میدانند و ما منتظریم این تعهد قطعی را عملی کنند متاسفانه مدت انجام این تعهد طولانی شده و هنوز هم پرداخت صورت نگرفته است.
جمهوری اسلامی ایران در تلاش بود تا وجوه توقیف شده این کشور نزد کره جنوبی برای پرداخت حق سالانه سازمان ملل متحد و واردات اقلام پزشکی اعم از دارو ها و واکسن های مربوط به کرونا استفاده شود اما این موضوع تاکنون محقق نشده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این زمینه بیان کرد: دبیرکل محترم سازمان ملل متحد و دبیرخانه ملل متحد می داند که این پول ماه ها است که آماده انتقال است و ما آن را برای انتقال به سازمان ملل معرفی کرده ایم آنها هم باید تلاش بیشتری کنند تا این پول را دریافت کنند، البته که این حق عضویت در مقایسه با پولی که ایران نزد کره دارد مبلغی بسیار ناچیز است و ماه ها است که باید انجام می شده، این نکته تفاوت چشمگیری با کشورهای دیگری دارد که اساساً پولی را برای انتقال به سازمان ملل معرفی نکرده اند.
وی در ادامه افزود: علت وقوع چنین اتفاقی را نیز باید در خوی سلطه گری دولت های مختلف ایالات متحده آمریکا جستجو کرد. هنگامی که فراگیری کرونا اتفاق افتاد از بدیهی ترین اقدامات هر کشوری می توانست این باشد که در یک مساعی جمعی تلاش کنند تا آلام ملت ها در این بحران کمتر شود اما ایالات متحده بر عکس، تمام تلاش خود را به کار بست تا آلام مردم ایران را افزایش دهد؛ یکی از آنها انسداد انتقال دارو و مواد پزشکی به ایران بود کماکان این موضوع ادامه دارد اما این نکته مانع استفاده ایران از تمامی ابزار های خود برای تامین نیاز های اولیه جامعه نمی شود.
سعید خطیب زاده رفتار ایران در قبال کشورهایی که اموال ایران در آنها توقیف شده را متفاوت توصیف کرد و اظهار داشت: این اموال هر کدام فایل جداگانه دارد برای مثال موضوع پول های ما در کره با موضوع پول های ما در عراق متفاوت است، برخوردها نیز بسیار متفاوت خواهد بود.
در چارچوب های دوجانبه با هر کدام از کشورها موضوعاتی را جلو برده ایم، برخی از آنان به نتایجی رسیده و برخی نیز به دلیل طرف های ثالث و ضعف کشور ها در اجرای تعهد خود پیشرفت کمتری داشته است.
ایالات متحده آمریکا با موضوع تامین امنیت در خلیج فارس با استفاده از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در این محدوده وارد شده، نکته ای که جمهوری اسلامی ایران بار ها آنرا غیرقابل پذیرش عنوان کرده و تامین امنیت این منطقه را نیازمند صرفاً همکاری کشورهای منطقه در این زمینه دانسته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران اساساً بر این باور است که کشورهای حوزه خلیج فارس در امنیت خلیج فارس نقش عمده و قطعی دارند منطقه ما و ترتیبات امنیتی آن به کشور های فرا منطقه ای مرتبط نیست و آن روزی که این بلوغ در کشور های منطقه ایجاد شود که در منطقه خلیج فارس یک طرح بومی مبتنی بر نیاز ها و الزامات بومی پاسخ دقیق تری به اتفاقات منطقه می دهد آن روز به سمت یک ساز و کار امنیتی و همکاری فراگیر بهتری حرکت خواهیم کرد و طرح های ایران کاملاً موید نوع نگاه ایران در این زمینه است.
با توجه به اینکه لغو تحریم ها علیه قطر گمان تبدیل شدن دوحه به رابطی میان ایران و کشور های حوزه خلیج فارس را به همراه داشته، سعید خطیب زاده در این زمینه بیان کرد: ایران با بسیاری از کشور های حوزه خلیج فارس رابطه بسیار خوبی دارد. ایران و عمان، ایران و کویت، ایران و قطر هر کدام روابطی کاملاً مشخص، روشن و محترمانه با یکدیگر دارند روابط ما با امارات به عنوان یکی از شرکای اصلی تجاری، روابطی اساسی است و در زمینه بهبود روابط گام های موثری اتخاذ شده البته که در زمینه های سیاسی با این کشور فراز و نشیب هایی داشته ایم، اما در زمینه های اقتصادی در حال ارتقاء روابط هستیم.
البته روابط ما با عربستان متفاوت است و متاسفانه شایسته همسایگی نبوده، چند سالی است که عربستان راهی را طی می کند که مسیر جنگ با ضعیف ترین کشور همسایه خود یعنی یمن، محاصره تمام عیار یکی از همسایگان خود یعنی قطر و مداخلات بسیار زیاد در کشور های دیگر و تجهیز جنگجویان در سوریه است، آن روز که عربستان به این باور برسد که با سلاح آمریکایی و جنگ نمی توان به صلح رسید کشور های منطقه آغوش خود را برای عربستان باز می کنند.
وی در ادامه از تسهیل گری های قطر میان کشورهای همسایه استقبال کرد و افزود: روابط ما با قطر روابطی بسیار محترمانه و نزدیک است همواره در ظرفیت خود قطر تلاش کرده برخی تسهیل گری ها را میان کشورهای منطقه برقرار کند و این موضوع صرفاً در قبال ایران نیست ما همواره از تلاش ها و نیت های خوب دوستانمان استقبال می کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران راز حل اختلافات با عربستان سعودی را در اراده ریاض نهفته دانسته و اظهار داشت: منطقه برای ما اولویت اول است باید از هر اقدامی استقبال کنیم اما موضوع در اراده ریاض نهفته است تمامی کشور های منطقه بار ها به ریاض این توصیه را کردند که از مسیر خود بازگردد و به مسیر گفتگو و تبادلات عادی روی بیاورد. خاطرمان هست که در دولت قبلی ایالات متحده، عربستان تمامی اقدامات و توپ های خود را در سبد ترامپ گذاشت.
شخصاً امیدوار هستم که عربستان متوجه شده باشد مسیر حرکت به سمت بیگانگان و یا پرداخت پول برای آن چیزی که ما به آن صلح و امنیت میگوییم مسیر درستی نیست؛ صلح را باید تولید کرد و اعتماد را باید ساخت تمامی این موضوعات کالاهایی است که در درون منطقه باید به ثمر برسد.
با توجه به اینکه ایالات متحده آمریکا تحریمهایی را علیه عربستان سعودی در ارتباط با قتل جمال خاشقجی اتخاذ کرده، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن ابراز عدم خوش بینی به نیت ایالات متحده در این زمینه بیان کرد: موضوع قتل این روزنامه نگار باید از موضوع سیاست های ایالات متحده آمریکا جدا شود این اتفاق بسیار غیر انسانی با شیوه های بسیار غیر انسانی توسط عربستان سعودی اتفاق افتاده که متاسفانه توسط حاکمیت عربستان سعودی در بالاترین سطح صورت گرفته است.
این موضوع یک پرونده است که خود عربستان سعودی و آنهایی که با آن درگیر هستند ابعاد آن را می دانند، اما اینکه ایالات متحده با چه نیت و برنامه ای به اینگونه پرونده ها ورود میکند موضوعی است که قابل تامل است، ایالات متحده همواره استاندارد های دوگانه داشته و قطعاً نیت به بهبود نداشته، این کشور از همه چیز برای سیاست خارجی خود ابزار می سازد، واضح تر بیان کنم حقوق بشر همچنان برای ایالات متحده آمریکا مانند ابزاری در جعبه ابزار خود است تا هر کجا به کار بیاید از آن استفاده کند و هر کجا به کار نمی آید کنار گذاشته می شود کما اینکه سالها چشم خود را بر روی خشونت های رژیم اشغالگر قدس یا برخی متحدین منطقه ای خود در ابعاد مختلف بسته لذا به نیات ایالات متحده به هیچ عنوان خوشبین نیستیم.
از شش کشور عضو شورای همکاری های خلیج فارس تاکنون دو کشور (امارات و بحرین) روابط خود با اسرائیل را رسمیت بخشیدند، قطر نیز ارتباطات تجاری با اسرائیل را دارد، دو کشور دیگر (عربستان سعودی و عمان) نیز گام هایی را جهت عادی سازی روابط با اسرائیل برداشتند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت: درباره آشکار سازی روابط برخی از همسایگان ما با اسرائیل باید گفت که رژیم اشغالگر قدس همواره سعی کرده از برخی ظرفیت ها برای انتقال بحران به مناطق دیگر استفاده کند این اشتباه شناختی در برخی همسایگان ما وجود داشته که می توانند این آشکارسازی را انجام دهند اما ناامنی را به منطقه نیاورند.
خطیب زاده: این رژیم با ناامنی زاییده شده و زندگی می کند ماهیت این رژیم صادرات نا امنی به مناطق دیگر است از این روست که ما همواره با دقت این موضوع را پیگیری کردیم و هشدار های لازم را نیز دادیم.
من تصور نمیکنم که ملل بیدار منطقه اجازه دهند رژیم اشغالگر قدس یعنی منبع ناامنی، خشونت، جنگ و ترور بتواند این چنین گسترده شود؛ البته در خصوص موضوعات امنیت ملی ما همواره با دقت مواضع خود را گفتیم، امنیت ملی ما خط قرمز ماست و همه کشورهای منطقه میدانند همانطور که رژیم اشغالگر قدس نیز می داند.
سعید خطیب زاده راهکار حل مسئله فلسطین را طرح ۴ ماده ای ایران در سازمان ملل متحد دانسته و بیان کرد: ما فقط فلسطین را میشناسیم، فلسطین حقوق اصلی و موضوع اصلی جهان اسلام هست و می ماند؛ هر چقدر هم که رژیم اشغالگر قدس بخواهد با برخی سازش ها، آشکارسازی های روابط و یا کارزار های اطلاعاتی این موضوع را بپوشاند از شرق دور تا شمال آفریقا فلسطین موضوع اصلی است و اسرائیل ریشه تمام این گرفتاری در این منطقه است طرح ایران برای فلسطین همان طرحی است که در سازمان ملل متحد ثبت کردیم، طرح ۴ ماده ای ما کاملاً شناخته شده و روشن مبتنی بر حق تعیین سرنوشت و منشور ملل متحد است این طرح چهار ماده ای کاملاً روشن است و شامل حق بازگشت کلیه آوارگان به سرزمین فلسطینی، برگزاری همه پرسی با مشارکت تمام ساکنین اصلی سرزمین فلسطین، تشکیل دولت بر اساس حق رای مردم و پس از آن تعیین سرنوشت ساکنان غیر بومی فلسطین می باشد این مسیر از دید جمهوری اسلامی ایران تنها مسیر احقاق حقوق مردم فلسطین است و مسیری است که در مقابل جعلی که در سرزمینهای اشغالی اتفاق افتاده قرار دارد.
سعید خطیب زاده تعیین سرنوشت یهودیانی که در سرزمین فلسطین به دنیا آمدند و به آنجا مهاجرت نکردند را نیز شامل بحث تعیین سرنوشت غیر بومی آن دانسته و افزود: تمامی این افراد پس از تشکیل دولتی در فلسطین به واسطه همه پرسی از تمامی ساکنان اصلی فلسطین و نوشته شدن قانون اساسی تعیین تکلیف می شوند.
سعید خطیب زاده گمانه زنی هایی مبنی بر ایجاد اتحادی نظامی میان اسرائیل و برخی کشور های حاشیه خلیج فارس بر علیه ایران را جعلی دانسته و عنوان کرد: منبع این اخبار اسرائیلی هست که به دنبال ایجاد ایران هراسی و فراموش شدن فلسطین است، رژیم اشغالگر قدس ریشه تمامی بدبختی ها، مشکلات، جنگها و ناامنی ها در منطقه است.
هنوز هم بسیاری از کشور ها درگیر آوارگان فلسطینی هستند، آوارگانی که از خانه های خود آواره شدند و کشور های همسایه فلسطین سرزمین های خود را تحت اشغال رژیم اشغالگر قدس دارند، روزانه اسرائیل در حال ترور، توطئه و اقدامات مخرب در سراسر دنیا است از اقدامات مخرب روی زمین و اقدامات مخرب در فضای مجازی و حملات سایبری، لذا رژیم اشغالگر قدس نمی تواند موضوع را عوض کند، موضوع، اسرائیل و ناامنی های ایجاد شده توسط آن در منطقه است.
سعید خطیب زاده پیرامون حمله به کشتی های ایرانی و احتمال مقصر بودن اسرائیل گفت: ایران در خصوص امنیت ملی خود هیچگاه شوخی ندارد هر زمان مشخص شده مسبب یا دستور دهنده ای پیرامون موضوعی وجود داشته تمامی گزینه های خود را در نظر گرفته ایم و این موضوع نیز خارج از آنها نیست.
افتتاح سفارت ایرلند در تهران
اخیراً وزیر امور خارجه ایرلند در دیدار با همتای ایرانی خود، محمد جواد ظریف بر اجرای برنامه های اعلام شده برای افتتاح سفارت در ایران در سال ۲۰۲۳ تاکید کرد.
خطیب زاده در مورد این قضیه گفت: ما با ایرلند روابط دیپلماتیک داریم، سفارت ما در ایرلند برقرار است و ایرلند تا سال ۲۰۱۱ در ایران سفارتخانه داشته و به دلایل کاملاً اقتصادی سفارتخانه های خود را در برخی کشورها بست و اداره آنها را به صورت افتخاری به عهده کنسول های محلی گذاشت، هم اکنون ایرلند در ایران کنسول محلی دارد و ایران با ایرلند ارتباط دیپلماتیک دارد و به این شکل نبوده که این ارتباط وجود نداشته باشد، اکنون ایرلند برنامه ای برای بازگشایی سفارتخانه در ایران دارد و ما نیز در این زمینه خوشامدگویی کردیم.
خطیب زاده در ادامه افزود: بحث افتتاح سفارتخانه یا نمایندگی برای اتحادیه اروپا موضوعی است که در حال بررسی است و ابتدا شرایط و مقدمات آن باید فراهم شود.
منبع : خبرگزاری مهر
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل: رأی دیوان لاهه، آزمون تعهد غربیهاست
حکم دیوان لاهه، اسرائیل را نگران تحریم تسلیحاتی خود کرد
جزییات توافق آتش بس در لبنان از زبان رسانه آمریکایی و اسرائیلی
افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۶۴۵ شهید
خودکشی دستکم ۶ نظامی صهیونیست و پنهانکاری مقامات اسرائیلی
پوتین: «اوریشنیک» حاکمیت و وحدت اراضی روسیه را تضمین کرد
تعرض «بن گویر» و هزاران شهرکنشین به حرم ابراهیمی در الخلیل
اصابت موشکهای حزبالله به سرزمینهای اشغالی
رژیم صهیونیستی ضاحیه جنوبی بیروت را به شدت هدف قرار داد
واکنش روسیه به حمله رژیم صهیونیستی به «تدمر» سوریه
زخمیشدن ۹ نظامی صهیونیست در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته
سازمان جهانی بهداشت آمار شهدای کادر درمان در لبنان را «تکاندهنده» دانست
۱۰ کشته در حمله مسلحانه در بغلان افغانستان
سازمان جهانی بهداشت: تلفات کادر درمان در لبنان از غزه و اوکراین بیشتر است
یحیی سریع: پایگاه «نواتیم» را با موشک فراصوت هدف قرار دادیم
واکنش آلمان و فرانسه به حکم دیوان لاهه علیه نتانیاهو
نظیری اصل: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
بخشی از فرودگاه «گاتویک» انگلیس تخلیه شد
کرملین: واشنگتن به سخنان «پوتین» خوب گوش بدهد
تدابیر امنیتی در اطراف سفارت آمریکا در انگلیس به دنبال بسته مشکوک
واکنش سازمان عفو بین الملل به حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو
ساز مخالف نخست وزیر یک کشور اروپایی درباره نتانیاهو
تقویت روز افزون روابط روسیه و افغانستان در پسزمینه بحران اوکراین
تحلیلگر صهیونیست:حکم بازداشت نتانیاهو ضرر زیادی برای اسرائیل دارد
حکم دیوان لاهه چه تبعات سیاسی-حقوقی برای «نتانیاهو» و رژیم صهیونیستی دارد؟
واکنش پکن به دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت
واکنش چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی عراق به حکم دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو
ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا پم باندی را معرفی کرد
واکنش گوترش به رای دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو
شهادت شماری دیگر از فلسطینیها بر اثر حملات رژیم صهیونیستی