میرنیوز
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، طی روزهای اخیر رسانههای فلسطینی خبر ارسال دو نامه جداگانه از سوی اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس به امیر قطر و رئیس جمهور ترکیه را- که با موضوع «ورود در مسئله نظارت بر برگزاری انتخابات فلسطین» تهیه شده بود- منتشر کردند. اسماعیل هنیه از جامعه بین الملل نیز درخواست کرد به منظور جلوگیری از مانع تراشی اشغالگران در برگزاری انتخابات فلسطین و عدم دخالت در روند انتخابات به ویژه در شهر قدس، به رژیم صهیونیستی فشار وارد کنند.
مطرح شدن این درخواست، سؤالات بسیاری را به ذهن متبادر میکند. اینکه چرا حماس به دنبال نظارت بینالمللی و منطقهای بر اجرای انتخابات فلسطین است؟ این درخواست که از سوی بزرگترین جنبش مقاومتی فلسطین مطرح شده، آیا مطالبه تمام گروههای مقاومت است یا اینکه فقط از سوی حماس ارائه شده است؟ چه موانع و مسائلی در مسئله انتخابات فلسطین وجود دارد که موجب شده حماس خواستار نظارت بینالمللی بر انتخابات فلسطین شود؟
توافق قاهره، خواست تمام گروههای فلسطینی
براساس توافقاتی که طی دو سال گذشته در بیروت، استانبول و قاهره بین گروههای فلسطینی در پرونده آشتی ملی فلسطین صورت گرفته، آنچه از آشتی ملی فلسطین در قالب برگزاری انتخابات فلسطین تبلور یافته، خواست تمام گروههای فلسطینی است. همه گروههای فلسطینی در نشستهایی که منجر به تعیین زمان برگزاری انتخابات 3 گانه فلسطین شد خواستار اجرای مصوبات نشستهای آشتی ملی بودند. برگزاری انتخابات، اولین گام اجرایی آشتی ملی فلسطین است که سابقه آن به قریب دو دهه قبل باز میگردد.
از دیگر سوی، حماس به عنوان بزرگترین گروه مقاومتی و نماینده دیگر گروههای مقاومت، با وجود ساختار وحدت آفرینی به نام «اتاق عملیات مشترک گروههای مقاومت» با هماهنگی دیگر گروههای مقاومت این درخواست را ارائه کرده است.
از نگاهی سختگیرانهتر اگر فرض محال را بر این بگذاریم که این درخواست حماس بدون هماهنگی با دیگر گروههای مقاومت و خارج از چارچوب اتاق عملیات مشترک بوده باشد- مسئلهای که تماماً عاری از صحت است- اما از آنجا که آنچه حماس مطرح کرده، براساس رویکرد مقاومت در راستای منافع ملت فلسطین است، بازهم نمیتواند مورد تأیید دیگر گروههای مقاومتی فلسطین نباشد. یعنی به دلیل آنکه حماس با رویکرد مقاومتیاش، منافع فلسطین از نهر تا بحر را با ارائه این درخواست مد نظر قرار داده، تبعاً مورد قبول دیگر گروههای مقاومت فلسطین نیز خواهد بود و دادههای میدانی حکایت از هماهنگی کامل گروههای مقاومت دارند.
نظارت بینالمللی و منطقهای برای جلوگیری از عقیم گذاشتن نتایج انتخابات
دلیل اولیه درخواست حماس برای نظارت بینالمللی و منطقهای بر روند، نتایج و اجرایی شدن انتخابات فلسطین در گفته خود اسماعیل هنیه ذکر شده است: جلوگیری از عقیم گذاشتن انتخابات و عدم انتقال قدرت به منتخب مردم فلسطین.
سال 2006 هنگامی که حماس با کسب حدود 80 کرسیهای مجلس قانونگذاری فلسطین، پیروز انتخابات پارلمانی شد، رژیم صهیونیستی، ایالات متحده و جنبش فتح با مانع تراشیهای فراوان و سلب اختیارات و صلاحیتهای قانونی از دولت منتخب و مشروع حماس، مانع از آن شدند که منتخب ملت فلسطین امور را در نوار غزه و کرانه باختری به دست گیرد.
این نگرانی وجود دارد که در صورت برگزاری انتخابات 3 گانه فلسطین در تابستان 2021، در صورتی که نامزدهای گروههای مقاومتی به عنوان منتخب ملت فلسطین معرفی شوند همان سناریوی سال 2006 دوباره اجرا شده، انتقال قدرت صورت نگیرد. هر میزان بازرسان غیر فلسطینی و بینالمللی بیشتری بر روند انتخابات فلسطین نظارت داشته باشند احتمال عقیم گذاشتن انتخابات با سلب قدرت از منتخبان صندوقهای رأی نامحتملتر خواهد بود.
جلوگیری از امکان عدم برگزاری انتخابات فلسطین
یکی از نگرانیهای موجود در خصوص انتخابات 3 گانه فلسطین، احتمال مانع تراشی برای جلوگیری از برگزاری انتخابات فلسطین است. این احتمال میتواند در مورد کل انتخابات یا بخشی از آن وجود داشته باشد. به این معنی که ممکن است مانع تراشیها موجب عدم برگزاری هر 3 انتخابات، عدم برگزاری یکی از انتخابات 3 گانه یا عدم برگزاری این 3 انتخابات در بخشی از فلسطین شود.
دست کم تاکنون امکان برگزاری انتخابات 3 گانه فلسطین در شهر قدس از سوی صهیونیستها مورد خدشه قرار گرفته است. صهیونیستها پس از انتخابات سال 2006 اعلام کردند اجازه برگزاری هیچ انتخابات فلسطینی را در شهر قدس نخواهند داد. این اقدام صهیونیستها در مقطع حاضر هنوز پابرجا است و برگزاری انتخابات فلسطین در شهر قدس که شامل دست کم 300 هزار فلسطینی است در هالهای از ابهام قرار دارد.
با وجود حساسیتهایی که در عرصه بینالملل در خصوص شهر قدس وجود دارد- که برآمده از قطعنامههای سازمان ملل در معرفی شهر قدس به عنوان پایتخت دولت فلسطین است- نظارتهای منطقهای و بینالمللی میتواند مانعی جدی مقابل مانع تراشیهای رژیم صهیونیستی و هر طرف دیگری در خصوص ممانعت از برگزاری تمام یا بخشی از انتخابات فلسطین باشد. نظارتها حتی اگر با تمامیتخواهیهای رژیم صهیونیستی، کارگر نشوند، دست کم فشار زیادی را در عرصه بینالملل بر رژیم صهیونیستی وارد خواهند کرد که به انزوای بیشتر و فشارهای بینالمللی بر آنها ختم خواهد شد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
نتانیاهو: اطلاعات مهمی از کابینه امنیتی فاش شده است
آنکارا: امیدواریم نتانیاهو و باندش به دست عدالت سپرده شوند
هلاکت و زخمیشدن ۱۴ نظامی صهیونیست در جنوب لبنان
رایزنی وزیر دفاع آمریکا با وزیر جنگ صهیونیستها
حملات جدید رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت
تظاهرات اعتراضی صهیونیستها در جنوب «تلآویو»
ابوعبیده: یک اسیر دیگر کشته شد
وزیر خارجه فرانسه: غرب باید بی قید و شرط از اوکراین حمایت کند
روسیه: جنگنده میگ- ۲۹ اوکراین سرنگون شد
رسانه عبری: یک خاخام اسرائیلی در امارات ناپدید شده است
هائیتی سفیر فرانسه را احضار کرد
اعتراض کشاورزان لهستان به توافق اروپا با آمریکای لاتین
رزمندگان حزبالله نظامیان صهیونیست را غافلگیر کردند
درگیریها در پاکستان ۳۲ کشته برجا گذاشت
مدودف: موشک «اورشنیک» مسیر جنگ را تغییر میدهد
زاخارووا: انگلیس کانون رویکردهای ضد روسی است
ترامپ به دنبال اثبات تقلب در انتخابات ۲۰۲۰
امنیت جهانی؛ محور رایزنی «ترامپ» و «روته»
تداوم حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نقاط مختلف لبنان
ژنرال بازنشسته صهیونیست: ارتش «اسرائیل» نمیتواند مانع از موشکباران روزانه شود
عمار حکیم: حکم دیوان کیفری بین المللی تاریخی است
کرملین: بسیج عمومی در روسیه صحت ندارد
روسیه: اوکراین ۳۶۰ نظامی دیگر را در کورسک از دست داد
نشست اتحادیه عرب درباره تهدیدهای تل آویو علیه بغداد
تکذیب ادعای صهیونیستها درباره ترور فرمانده حزبالله در بیروت
اردوغان: ترکیه از تصمیم شجاعانه بازداشت نتانیاهو و گالانت حمایت میکند
هلاکت ۵ تروریست در حمله هوایی به مخفیگاه داعش در کرکوک
مالزی: صدور حکم بازداشت نتانیاهو پیروزی عدالت و انسانیت است
شلیک دو موشک از غزه به سمت شهرک های صهیونیست نشین
آمار شهدای غزه به ۴۴ هزار و ۱۷۶ نفر افزایش یافت