میرنیوز
به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری MSN، سال گذشته میلادی آمریکا با طالبان توافقی را امضا کرد که بیانگر یک آتش بس دائمی و کاهش حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان بود.
اما پنتاگون اعلام کرده که خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در گروی پایبندی طالبان به تعهدات ذکر شده در توافق مذکور است.
جان کربی، سخنگوی پنتاگون در جریان یک نشست خبری گفت: طالبان به تعهداتش پایبند نبوده است. لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در حال بررسی این موضوع است و با شرکا و متحدان ناتو نیز درباره این مساله گفتگویی داشت.
وی با اشاره به این که دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا هنوز تصمیم نگرفته است، گفت: گفتگوهایی را با شرکا و متحدانمان در رابطه با حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان داریم.
آمریکا فوریه سال گذشته میلادی با طالبان وارد گفتگو شد که این گفتگو به توافق صلحی برای آتش بس دائم و کاهش حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان منجر شد و بر این اساس، تا مه ۲۰۲۱ تمامی نیروهای خارجی این کشور را ترک میکنند.
کربی همچنین گفت: وزیر خارجه بسیار مشخص و واضح سخن گفته و بایدن نیز همین طور، که زمان آن رسیده که این جنگ تمام شود اما ما میخواهیم این کار را با مسئولیت پذیری انجام دهیم و میخواهیم این کار را مطابق با منافع امنیت ملی خود و شرکای افغان خود انجام دهیم.
سخنگوی پنتاگون تاکید کرد که دولت تازه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، همچنان به توافق صلح ۲۰۲۰ که میان آمریکا و گروه طالبان امضا شد، متعهد است.
براساس توافق دوحه طالبان باید حملات به نیروهای آمریکایی را متوقف کند، سطح خشونتها در افغانستان را به شدت کاهش دهد، و گفتوگوهای صلح با دولت افغانستان را پیش ببرد.
با این حال به گزارش خبرگزاری فرانسه کربی گفت که "طالبان به وعدههای خود برای کاهش خشونت و قطع روابط با القاعده عمل نمیکند."
او گفت تا زمانی که شرایط چنین است "کار برای حاضران در میز مذاکره دشوار خواهد بود" و افزود: "در واقع (مذاکره) کار عاقلانهای نخواهد بود."
طالبان از آمریکا خواسته به این سند پایبند باشد و دولت افغانستان از بازنگری احتمالی در این سند استقبال کرده است.
کربی گفت وزارت دفاع آمریکا با سطح جاری نیروها یعنی ۲۵۰۰ سرباز در افغانستان مشکلی ندارد. شمار نیروهای آمریکایی سال پیش ۱۳ هزار نفر بود.
او گفت این تعداد سرباز برای انجام ماموریت آمریکا در افغانستان، برای مقابله با گروه داعش و القاعده، کافی است.
اما او نگفت که آیا پنتاگون تا ضربالاجل ماه مه شمار نیروهایش را به صفر خواهد رساند یا نه.
او به خبرنگاران گفت که این تا حدود زیادی به این بستگی دارد که آیا طالبان و دولت افغانستان میتوانند با مذاکره به توافق برسند یا نه.
او اضافه کرد: "من به رهبران طالبان می گویم، که ... خودداری آنها از تعهد به مذاکرات معقول، قابل دوام و معتبر، گرفتن تصمیم نهایی در مورد شمار نیروها را خیلی مشکل تر خواهد کرد."
همزمان گزارش شد که محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان، با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه جدید آمریکا صحبت کرده است. این تماس عصر پنجشنبه به وقت کابل انجام شد.
در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است که بلینکن در این تماس بر "حمایت قاطعانه دیپلماتیک آمریکا از فرآیند صلح با تمرکز بر دست یافتن به یک راه حل سیاسی بادوام و عادلانه و آتش بسی دایمی و جامع که به نفع همه مردم افغانستان تاکید کرد."
او تاکید کرد که آمریکا در حال بررسی توافق سال پیش دولت قبلی آمریکا و طالبان است.
بلیکن ابراز امیدواری کرد همه رهبران افغانستان از این "فرصت تاریخی" برای صلح حمایت کنند و همزمان پیشرفت های به دست آمده در ۲۰ سال اخیر در زمینه حقوق بشر، آزادی های مدنی، و نقش زنان در جامعه افغانستان را حفظ کنند.
او متعهد شد برای تعیین یک استراتژی گروهی در حمایت از آینده با ثبات، مستقل، دمکراتیک و امن افغانستان با دولت افغانستان، متحدان ناتو و شرکای بین المللی رایزنی کند.
در بیانیه ارگ آمده است: "در این مکالمه، هر دو جانب در مورد روابط میان دو کشور و انکشافات اخیر در پروسه صلح افغانستان، بحث و تبادل نظر نمودند."
براساس این بیانیه بلینکن "نگرانی عمیق خویش را از افزایش خشونتها و ترورهای هدفمند در افغانستان ابراز کرد و آنرا محکوم نمود."
به گفته ارگ ریاست جمهوری افغانستان، بلینکن همچنین گفت که "از برقراری صلح معنادار و پایدار که هدف اساسی و همه جانبه ماست، حمایت میکنیم و تلاش داریم که آتش بس دایمی برقرار گردد."
پیشتر گزارش شد که وزیر خارجه آمریکا از زلمای خلیلزاد خواسته به وظیفهاش به عنوان نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا برای صلح افغانستان ادامه دهد.
او تلاشهای خلیلزاد را برای صلح افغانستان مهم خواند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
کره شمالی رزمایش نظامی آمریکا، کره جنوبی و ژاپن را محکوم کرد
احتمال صدور حکم بازداشت بینالمللی تعداد دیگری از مقامات تلآویو
بحران بیسابقه در مهمترین یگان جاسوسی-نظامی رژیم صهیونیستی
بمباران مناطق مسکونی غزه دهها فلسطینی را به خاک و خون کشید
شهادت مدیر و تعدادی از نیروهای یک بیمارستان در بعلبک لبنان
مناطق مسکونی ضاحیه جنوبی بیروت طی ساعات گذشته ۱۱ بار بمباران شدند
مدودف: بعید است که «ترامپ» تحریمها علیه روسیه را لغو کند
نخستوزیر ایرلند: نتانیاهو و گالانت را بازداشت میکنیم
ترامپ اسکات بسنت را به عنوان وزیر خزانهداری معرفی کرد
نویسنده ملیگرا و ضد هولوکاست آلمانی درگذشت
آتشبس در لبنان محور گفت وگوی بایدن و ماکرون
پنتاگون: نیروهای آمریکایی در خاورمیانه هدف ۲۰۶ حمله قرار گرفتند
عملیات گسترده حزب الله با ۲۸ پهپاد به مواضع صهیونیستها
سازمان بهداشت جهانی: اسرائیل، حمله به مراکز درمانی را متوقف کند
آیت الله سیستانی: هدف از حمله پاکستان، ضربه به اتحاد مسلمانان بود
اسرائیل، حمله به ضاحیه جنوبی بیروت را ازسر گرفت
عملیات گسترده حزب الله با ۲۸ پهپادی به مواضع صهیونیستها
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل: رأی دیوان لاهه، آزمون تعهد غربیهاست
حکم دیوان لاهه، اسرائیل را نگران تحریم تسلیحاتی خود کرد
جزییات توافق آتش بس در لبنان از زبان رسانه آمریکایی و اسرائیلی
افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۶۴۵ شهید
خودکشی دستکم ۶ نظامی صهیونیست و پنهانکاری مقامات اسرائیلی
پوتین: «اوریشنیک» حاکمیت و وحدت اراضی روسیه را تضمین کرد
تعرض «بن گویر» و هزاران شهرکنشین به حرم ابراهیمی در الخلیل
اصابت موشکهای حزبالله به سرزمینهای اشغالی
رژیم صهیونیستی ضاحیه جنوبی بیروت را به شدت هدف قرار داد
واکنش روسیه به حمله رژیم صهیونیستی به «تدمر» سوریه
زخمیشدن ۹ نظامی صهیونیست در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته
سازمان جهانی بهداشت آمار شهدای کادر درمان در لبنان را «تکاندهنده» دانست
۱۰ کشته در حمله مسلحانه در بغلان افغانستان