میرنیوز
به گزارش ایسنا، این شبکه آمریکایی فاش کرد، برنامه جنگندههای اف- ۱۶ که از ایالات متحده برای نیروی هوایی عراق خریداری شده در آستانه فروپاشی است و ممکن است میلیاردها دلار هدر رود. این در حالی است که دو خلبانان عراقی گفتند از سرمایه گذاری پروژه اندکی باقی مانده است و این نگرانی وجود دارد که تعداد کمی از خلبانان برای مقابله با موج دیگر ظهور داعش یا هر تهدید جدید دیگری آماده جنگ باشند.
در این گزارش آمده است که بغداد دوره باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق آمریکا قراردادی به ارزش ۴.۳ میلیارد دلار با حمایت واشنگتن و شرکت لاکهید مارتین بست تا با ناوگانی از جنگندههای اف- ۱۶ نیروی هوایی نوپای خود را تقویت کند. نخستین سری از این جنگندهها پس از سه سال وارد عراق شد تا نیروی هوایی کشور دوباره جان بگیرد اما این امر هنوز محقق نشده و برنامه جنگندهها مشکلات مختلفی دارد.
براساس این گزارش، آمریکا با ادعای وجود تهدیدات، تعدادی از پیمانکاران و نیروهای خود را از پایگاهها از جمله محل نگهداری هواپیماها در پایگاه هوایی "بلد" خارج کرد و همین اقدام روی عملیات نگهداری از جنگندهها تاثیر بسیار زیادی گذاشت و دو خلبان عراقی که نمیخواهند نامشان فاش شود، گفتند، طی ماههای اخیر مسائل و مشکلات مختلفی پیرامون این جنگندهها وجود داشت.
این دو خلبان گفتند، شرکت لاکهید مارتین تمامی نیروهای خود را از کشور خارج کرده در حالی که این جنگندهها به نگهداری و رسیدگی نیاز دارند و به دلیل کمبود قطعات یدکی، وزارت دفاع عراق شروع به تولید قطعات کرد که اقدامی غیرقانونی است و در واقع اگر ابزاری داخل موتور باقی بماند ضمانت آن باطل میشود.
یکی از خلبانان گفت، اکثر هواپیماها اکنون از رده خارج شدهاند زیرا عراقیها نمیدانند برای تعمیر جنگندهها چه کنند و این به این معنی است که خلبانان عراقی نمیتوانند هر ماه پرواز و گشت هوایی داشته باشند و برای جنگ آماده نیستند.
یک تحلیلگر نظامی عراق این اوضاع را "نگران کننده" توصیف کرد، به ویژه اینکه اف- ۱۶ اساساً قدرتمندترین سلاح نیروی هوایی عراق علیه داعش است که هنوز هم در مناطق مختلف کشور حملات مختلفی انجام میدهد.
وی ادامه داد، روزانه حدود ۱۶ پرواز انجام و دو هواپیما نیز آماده جنگ بود اما امروز فقط دو تا چهار پرواز صورت میگیرد و دلیل این مساله عدم وجود وسایل مناسب نگهداری و لوازم یدکی است. پول زیادی هم هدر رفته است. نگهداری هواپیما ضعیف است و تعداد هواپیماهای آماده جنگ از بین ۱۸ تا ۲۰ فروند به تنها هفت فروند کاهش یافته است.
این گزارش نگرانیهای مشابهی را به وجود میآورد وقتی که اشاره میکند هواپیماهای از کار افتاده نمونه بارز کمک نظامی آمریکا آن هم با هزینه گزاف است که در ساخت قدرت نظامی عراق شکست خورد.
براساس این گزارش، بخشی از توافق خرید جنگنده از شرکت لاکهید مارتین که ارزش آن ۳۰۰ میلیون دلار در سال است به حفاظت از ناوگان جنگندهها و خدمات پس از فروش توسط شرکت مذکور مربوط میشود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
هشدار جدی مسکو به سئول درباره تامین تسلیحاتی کییف
فرانسه: حمله به نیروهای یونیفل در لبنان محکوم است
مسکو: بایدن به دنبال تشدید تنش ها در اوکراین است
منابع صهیونیست: احتمال رسیدن به توافق صلح در لبنان وجود دارد
آتش گرفتن هواپیمای روس در فرودگاه آنتالیا
آمریکا و ژاپن به دنبال استقرار سامانه موشکی برای حمایت از تایوان
تل آویو: سرزمینهای اشغالی زیر آتش گسترده حزب الله قرار دارد
۱۶ زخمی در پی بروز حریق در فوگلزانگ آلمان
حزبالله «البیاضه» را به گورستان مرکاواهای صهیونیستها تبدیل کرد
داعش مسئولیت حمله مرگبار در بغلان افغانستان را برعهده گرفت
حریق گسترده در فیلیپین/۳ هزار نفر تخلیه شدند
بازداشت قاتلان خاخام صهیونیست در امارات
اولیانوف: پاریس و لندن مسئول کمک به اوکراین در حمله موشکی به روسیه هستند/ پاسخ میدهیم
مقام حماس: آزمون پیش روی دیوان لاهه تلاش برای بازداشت مقامات اشغالگران است
روسیه: مزدور انگلیسی در کورسک بازداشت شد
فعالشدن آژیر هشدار در تلآویو
افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۷۵۴ شهید
شورای اسلامی فرانسه: صدور حکم بازداشت نتانیاهو نور امید است
حمله با چاقو در لندن/ ۳ نفر زخمی شدند
نتانیاهو: از کشتهشدن خاخام یهودی در امارات عمیقا شوکه شدم
مسکو: احتمال دستیابی اوکراین به بمب کثیف فراتر از بازی با آتش است
اتحادیه عرب بر حمایت از عراق تاکید کرد
زاخارووا: اوکراین نمیتواند منکر موشک اورشنیک شود
تداوم حملات موشکی پرشمار حزبالله لبنان علیه صهیونیستها
اعتصاب کارکنان پست کانادا
مقام حزبالله: حمله امروز معادله تل آویو در برابر بیروت است
درخواست نهادهای فرانسوی برای بازداشت «نتانیاهو» و «گالانت»
سرنگونی ۴۴ پهپاد اوکراینی در شبانه روز گذشته
تقویت روابط اقتصادی؛ محور رایزنی «پوتین» و «اردوغان»
مدودف: روسیه در تولید تسلیحات نظامی خودکفاست