میرنیوز
به گزارش ایسنا، به نقل از سایت العربی الجدید، ایهود باراک، نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی در این مصاحبه گفت: بعد از مشخص شدن کلیات پیشنهادی در دولت رژیم صهیونیستی که مبتنی بر عدم عقبنشینی تا مرزهای چهارم ژوئن و عدم عقبنشینی از بخش شرقی قدس سال ۱۹۶۷ بود، هیئت اسرائیلی به مذاکرات رفت؛ مذاکراتی که البته به شکست انجامید.
با اینکه باراک همواره مدعی شده که به فلسطینیها چیزی را پیشنهاد داده که هیچ نخستوزیری پیشنهاد نداده اما اذعان کرد که نهایت چیزی که میتوانست در آن زمان پیشنهاد دهد عقبنشینی از ۹۰ درصد اراضی فلسطینی ۱۹۶۷ و از ۲۸ روستای فلسطینی در اطراف قدس بود که اشغالگران آن را به منطقه نفوذ شهرداری قدس ملحق کرده بودند بدون اینکه فلسطین حاکمیتی بر قدس داشته باشد.
باراک در بخش دوم مصاحبه خود با معاریو گفت: قبل از اینکه هیئت اسرائیلی به کمپ دیوید برود دولت نشستی را برگزار و مسائل اصلی را که قرار بود در این نشست بررسی شود، ذکر کرد: امنیت، مرزها، آوارگان، قدس، پایان نزاع و پایان خواستههای متقابل.
وی افزود: در سایه نبود هیچ گونه ضمانتی درباره تحقق دستاوردها مشخص شد که موضع اسرائیل بر حفظ مسائل امنیت و منافع قومی حیاتی متمرکز خواهد بود نه عقبنشینی از مرزهای ۶۷ و قدس تحت سیطره اسرائیل باقی خواهد ماند و شهرکهای کرانه باختری در داخل مرزهای اسرائیل ادغام خواهند شد. هیچ گونه ارتش خارجی در غرب رود اردن نخواهد بود و اگر به توافقی رسیدیم آن را به همهپرسی خواهیم گذاشت.
باراک تأکید کرد: هیچ کسی درباره توافق نهایی صحبت نکرد بلکه توافق کلی مثل توافق سال ۱۹۷۸ کمپ دیوید بین مناحیم بیگن، نخستوزیر وقت اسرائیل و انور سادات، رئیسجمهوری فقید مصر بود. بعد از چند روز مذاکره به نتیجهای که ما و آمریکاییها پیشبینی میکردیم نرسیدیم.
به گفته باراک، چهار روز اول مذاکرات هیچ نتیجهای حاصل نشد و با یادداشتی که ارائه شد مخالفت شد. دنیس روس، دیپلمات آمریکایی این یادداشت را تهیه کرده بود.
باراک گفت که بیل کلینتون روز ششم مذاکرات با خشم بر سر احمد قریع (ابوعلاء)، نماینده فلسطین فریاد زد: اسرائیل آماده است ۸۵ درصد اراضی را بدهد درحالی که ابوعلاء حتی با مذاکره در این باره مخالف است.
باراک گفت: به دنبال این تحول، کادر پنجگانه مذاکرات لغو شد و هر طرف کادری متشکل از دو فرد داشت. شلومو بن عامی و گلعاد شیر از سوی طرف اسرائیلی و صائب عریقات و محمد دحلان از سوی فلسطین. اما هیچ پیشرفتی حاصل نشد.
باراک گفت: عریقات تقسیم حاکمیت بر قدس را پیشنهاد داد به این صورت که محلههای یهودینشین تحت حاکمیت اسرائیل و محلههای عربنشین تحت حاکمیت فلسطین باشد. به رغم موافقت عامی و شیر اجازه این مساله داده نشد.
باراک اذعان کرد که کلینتون از طریق یک پیام شدیداللحن بر یاسر عرفات، رئیس فقید تشکیلات خودگردان فلسطین برای امتیازدهی و موافقتش با شروط اسرائیل فشار آورد. با این ادعا که " آنچه اسرائیل به دست آورده با تلاش، جنگ و خون به دست آمده است."
وی گفت که به کلینتون اطلاع داده بود، در صورتی که درگیریهای نظامی با فلسطینیها رخ بدهد مردم خواهند دانست که ما چقدر آماده ممانعت از درگیری بودیم. ما متحد و قوی هستیم و پیروز خواهیم شد.
باراک گفت: کلینتون روز ششم مذاکرات اعلام کرد اگر عرفات کوتاه نیاید از مذاکرات عقبنشینی میکند. این یعنی ما وارد درگیری شده و در این صورت حاکمیت و شهرکهایمان را گسترش داده و یک کمربند امنیتی در امتداد رود اردن و غور اردن ایجاد کرده و نیروهای نظامی میتوانند در هر مکانی برای مقابله با خطر امنیتی فعالیت کنند.
در مقابل باراک به وجود تلاشهایی برای رفع اختلافات میان دو طرف بعد از مخالفت عرفات با کوتاه آمدن از قدس و حاکمیت فلسطین بر آن اشاره کرد و گفت که عرفات با پیشنهاد عقبنشینی اسرائیل از ۲۸ روستا در اطراف قدس در قبال به رسمیت شناخته شدن حاکمیت اسرائیل بر شهرک قدیمی قدس مخالفت کرد.
به گفته باراک، کلینتون ۱۸ ژوئیه پیشنهادی درباره حاکمیت فلسطینیها بر محله اسلامی در شهرک قدیمی قدس با جایگاهی برای عرفات در مسجدالاقصی داد اما عرفات به این پیشنهاد پاسخ نداد. کلینتون پیشنهاد داد پرونده قدس به تأخیر بیفتد اما باراک مخالفت کرد و گفت که این موضوع به میلیونها مسلمان مربوط است نه فقط فلسطینیها.
باراک به کلینتون برای مذاکره با عرفات وعدهای را پیشنهاد داد مبنی بر کوتاه آمدن از ۹۱ درصد اراضی و تبادل اراضی (اما نه با همان مساحت) و سیطره اسرائیل بر رود اردن.
باراک گفت: براساس این وعده درصورتی که بعد از ۱۵ سال موفقیت تدابیر امنیتی ثابت شد حاکمیت بر بخشی از رود اردن و برخی از محلههای عربنشین قدس و روستاهای اطراف قدس را به آنها منتقل خواهیم کرد و یک یا دو محله را به آنها میدهیم درحالی که بقیه اماکن مقدس تحت حاکمیت ما خواهد بود و در ازایش کمیته امنایی برای اماکن اسلامی مقدس تشکیل خواهد شد.
بعد از آن کلینتون برای حضور در یک نشست سران در ژاپن به مدت چهار روز مسافرت کرد. باراک مدعی شد قبل از سفرش برای مجبور کردن عرفات به اعلام موافقت خود یا دادن یک پاسخ تلاش کرد اما عرفات خواهان بازگشت به مذاکرات و لغو این نشست برای مذاکرات با رهبران عرب شد.
به گفته باراک، آنها اطلاعاتی درباره مواضع فلسطینیها داشتند. او همچنین در تماس دائم با حسنی مبارک، رئیسجمهوری پیشین مصر و پادشاه اردن بوده و این دو تأکید کردند که تنها چیزی را میپذیرند که فلسطینیها بپذیرند. اما کلینتون عربستانیها و محمد ششم، پادشاه مراکش را در جریان تحولات میگذاشت. باراک و رئیسجمهوری وقت آمریکا توقف مذاکرات برای دو هفته را رد و عرفات را متهم کردند که اشتباه فلسطینیها از سال ۱۹۴۸ را تکرار کرده است.
به گفته باراک، عرفات با کوتاه آمدن از خواستههای فلسطینیها مخالفت کرد. بعدا کلینتون از نشست ژاپن برگشت و مذاکرات با صدور بیانیهای مبهم به پایان رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نتانیاهو: اطلاعات مهمی از کابینه امنیتی فاش شده است
آنکارا: امیدواریم نتانیاهو و باندش به دست عدالت سپرده شوند
هلاکت و زخمیشدن ۱۴ نظامی صهیونیست در جنوب لبنان
رایزنی وزیر دفاع آمریکا با وزیر جنگ صهیونیستها
حملات جدید رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت
تظاهرات اعتراضی صهیونیستها در جنوب «تلآویو»
ابوعبیده: یک اسیر دیگر کشته شد
وزیر خارجه فرانسه: غرب باید بی قید و شرط از اوکراین حمایت کند
روسیه: جنگنده میگ- ۲۹ اوکراین سرنگون شد
رسانه عبری: یک خاخام اسرائیلی در امارات ناپدید شده است
هائیتی سفیر فرانسه را احضار کرد
اعتراض کشاورزان لهستان به توافق اروپا با آمریکای لاتین
رزمندگان حزبالله نظامیان صهیونیست را غافلگیر کردند
درگیریها در پاکستان ۳۲ کشته برجا گذاشت
مدودف: موشک «اورشنیک» مسیر جنگ را تغییر میدهد
زاخارووا: انگلیس کانون رویکردهای ضد روسی است
ترامپ به دنبال اثبات تقلب در انتخابات ۲۰۲۰
امنیت جهانی؛ محور رایزنی «ترامپ» و «روته»
تداوم حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نقاط مختلف لبنان
ژنرال بازنشسته صهیونیست: ارتش «اسرائیل» نمیتواند مانع از موشکباران روزانه شود
عمار حکیم: حکم دیوان کیفری بین المللی تاریخی است
کرملین: بسیج عمومی در روسیه صحت ندارد
روسیه: اوکراین ۳۶۰ نظامی دیگر را در کورسک از دست داد
نشست اتحادیه عرب درباره تهدیدهای تل آویو علیه بغداد
تکذیب ادعای صهیونیستها درباره ترور فرمانده حزبالله در بیروت
اردوغان: ترکیه از تصمیم شجاعانه بازداشت نتانیاهو و گالانت حمایت میکند
هلاکت ۵ تروریست در حمله هوایی به مخفیگاه داعش در کرکوک
مالزی: صدور حکم بازداشت نتانیاهو پیروزی عدالت و انسانیت است
شلیک دو موشک از غزه به سمت شهرک های صهیونیست نشین
آمار شهدای غزه به ۴۴ هزار و ۱۷۶ نفر افزایش یافت