میرنیوز

«اوباشگری راست افراطی»/ انگلیس، برای مهاجران امن نیست

«اوباشگری راست افراطی»/ انگلیس، برای مهاجران امن نیست 2024-08-12T07:23:34+03:30

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: حمله ملی‌گرایان تندرو انگلیس به پناهجویان با طرح اتهامات اثبات نشده، جان صدها هزار مهاجر را به خطر انداخته است. «اوباشگری راست افراطی»، تعبیری است که «کایر استارمر» نخست وزیر انگلیس آن را بر زبان آورده و حملات خشونت‌آمیز راستگرایان افراطی را به این شکل توصیف کرده است.

استارمر وعده داده که دولت او «برای محاکمه اراذل و اوباش و اجرای عدالت، هر کاری که لازم باشد، انجام خواهد داد». اما واقعیت این است که اقدامات خشن و وحشیانه تندروهای راست افراطی علیه مهاجران و مسلمانان، وسیع‌تر از آن است که تنها شامل شهر روترهام در شمال انگلیس و هتل هالیدی این اکسپرس، محل اسکان پناهجویان باشد. بررسی شواهد قبلی نیز نشان می‌دهد که ستیز جریان راست افراطی انگلیس با مهاجران و مسلمانان، تنها نوک کوه یخ است و علاوه بر این گروه دارای جمعیت معدود و کم شمار، در داخل نهادهای حکومتی انگلستان نیز می‌توان به وضوح دید که نگرش نژادپرستی و مهاجرستیزی حضور نمایان دارد.

تندروهایی که به مهاجرین حمله کردند مدعی بودند که یک مهاجر در شهر ساوت‌پورت انگلستان در روز ۲۹ ژوئیه با چاقو به کودکان حمله کرده و سه تن از آنان را کشته و هشت نفر را مجروج کرده است.

یک روز پس از واقعه خونین ساوت‌پورت، گروه افراطی موسوم به «لیگ دفاع انگلیس» مردم را به تظاهرات علیه مسلمانان و مهاجران به خیابان‌ها فرا خواند و پس از این فراخوان، مسجد جامعه اسلامی ساوت‌پورت، مورد حمله قرار گرفت. علاوه بر این، در بیست شهر دیگر انگلستان از جمله بریستول، لیورپول، گلاسکوف هال، بلکپول، استوک-آن-ترنت و بلک برن و در ۴ نقطه مختلف در بلفاست، پایتخت ایرلند شمالی، تندروها علیه مهاجرین به خیابان‌ها آمدند. اما پلیس انگلیس رسماً اعلام کرد که قاتل، یک مهاجر وارد شده از کانال مانش نیست و فردی است که در کاردیف، پایتخت ولز به دنیا آمده است.

حمله به مساجد، کتابخانه‌ها و محلات مسلمانان و مهاجرین، از اقداماتی است که در رسانه و در تریبون‌های سیاسی از سوی نخست وزیر و سیاستمداران محکوم شده اما برای مقابله با سران جریانات تندرو و دستگیری مسببین تحریک مردم، اقدامات موثری انجام نشده است.

بهانه‌ای به نام رفتار ضدامنیتی مهاجرین

گروه‌های تندرو و ملی گرای انگلیس، هم در فضای مجازی و هم در میادین و محافل سیاسی، رسیدن هزاران مهاجر قایق سوار از کانال مانش به خاک انگلیس را به عنوان یک تهدید ملی قلمداد می‌کنند. آنان در مورد آمار ورود مهاجرین، اعداد و ارقام اغراق آمیزی ذکر می‌کنند تا شهروندان عادی را بترسانند و این تصور ایجاد شود که قرار است به خاطر حضور مهاجرین، به زودی در انگلیس، بیکاری و قحطی روی دهد! علاوه بر این، با انتشار صدها پست در شبکه‌های اجتماعی فضای مجازی، مهاجرین را به این متهم می‌کنند که در تمام جرایم و بزهکاری‌ها در شهرهای مختلف انگلیس دست دارند. این در حالی است که هیچکدام از این دو ادعا، مبنای منطقی و مستند و مستدل ندارد. بنابراین در جریان هجمه سنگین تندروها به مهاجرین و به ویژه مسلمانان، پای یک تبلیغات هدفمند در میان است که برای تهییج و تحریک افکار عمومی، دست به انتشار ادعاهای واهی می‌زند.

چهار گروه خطرناک، موج خشونت علیه مهاجرین

جنبش راست افراطی و ضد مهاجر در انگلیس در سال‌های اخیر، همواره در حال رشد بوده و تندروها، برای توجیه اقدامات خود، افزایش نگرانی در مورد مهاجرت، هویت فرهنگی و ناامنی اقتصادی را بهانه کرده اند. برخی از گروه ها و جریانات نقش آفرین در این ماجرا عبارتند از:

گروه تندرو موسوم به «اول بریتانیا» (Britain First)، یکی از خطرناک ترین جریانات ضد مهاجرین و مسلمانان رد سراسر انگلیس است. این جریان راست افراطی، به عنوان یک حزب نئوفاشیست و گروه نفرت شناخته می شود که در سال ۲۰۱۱ میلادی، توسط اعضای سابق حزب ملی بریتانیا (BNP) تاسیس شد. جیم داوسون، مبارز ضد سقط جنین و مبلغ راست افراطی، آشکارا خواهان حمله به مساجد، مسلمانان و مهاجران است و درباره خطراتی همچون اسلامی شدن بریتانیا و پیامد مخرب چندفرهنگ گرایی، هشدار می دهد. جنبه بسیار خطرناک و نگران کننده ی فعالیت این جریان تندرو، تبلیغات تند و ضداسلامی در فضای اینترنت، تشکیل گروه های موسوم به گشت مسیحی و تقلید از شیوه فعالیت ایرلندی ها یعنی داشتن شاخه نظامی در دل حزب سیاسی است.

«لیگ دفاع انگلیس» (English Defence League) گروه افراطی دیگری است که راهپیمایی‌ها و اعتراضات فراوانی را علیه مهاجرت و اسلام در بریتانیا ترتیب داده که غالباً منجر به خشونت و درگیری شده‌اند. تامی رابینسون، با نام اصلی استیون کریستوفر یاکسلی-لنون، مهمترین رهبر این گروه جنجالی است. او به خاطر جرایم قبلی خود از انگلیس فراری شده اما مدت‌هاست بر بستر اینترنتی شبکه‌های اجتماعی، هواداران خود و گروه‌های راست افراطی را به تحریک می‌کند تا برای ارعاب مهاجران، دست به خشونت بزنند. این چهره جنجالی همواره مواضعی تند و افراطی علیه مسلمانان و مهاجران داشته است. رابینسون در محله‌ی مسلمان نشین لوتون در شمال لندن بزرگ شده و همواره با شهروندان مسلمان کشورش، سرِ ستیز و خصومت داشته است.

حزب استقلال بریتانیا ( UKIP): اگرچه این حزب به صراحت خود را زیر چتر فکری و سیاسی جریان راست افراطی تعریف نکرده، اما در چند سال گذشته، به تحریک احساسات ضد مهاجران و ترویج سیاست های بیگانه هراسی دامن زده و عملاً با تندروها ابراز همدلی کرده است.

رادیکال‌سازی و خشونت در اینترنت یا آنلاین: اینترنت در انگلستان، بستر امنی را برای گروه‌های راست افراطی فراهم کرده تا پیام‌های خشونت‌آمیز خود را به راحتی منتشر کرده و اعضای جدید را جذب کنند. این رفتار، منجر به ظهور جوامع آنلاینی شده که پراکندن سخنان نفرت انگیز و خشونت علیه مهاجران و سایر گروه‌های به حاشیه رانده شده، نقطه مشترک همه‌ی آنهاست.

خطر پیش‌بینی‌ناپذیری گرگ‌های تنها: حملات «گرگ‌های تنها» یکی دیگر از مشکلات امنیتی در انگلیس است که توسط افراد ناشناس معتقد به ایدئولوژی راست افراطی، دست به خشونت می‌زند و قتل خانم جو کاکس نماینده مجلس در سال ۲۰۱۶ میلادی، یکی از جنایات گرگ‌های تنها بود. جو هلن کاکس عضو حزب کارگر و نماینده پارلمان انگلیس، به داشتن مواضع بشر دوستانه، مخالفت آشکار با رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم فلسطین و سوریه مشهور بود، با سه گلوله و هفت ضربه‌ی چاقوی فردی کشته شد که در حین ارتکاب جنایت داد می‌زد: «اول بریتانیا، اول بریتانیا».

در پایان باید گفت، انگلستان برای زندگی مهاجران و به ویژه مسلمانان، فضای امنی نیست. علاوه بر مشکلات مرتبط با فعالیت گسترده تندروهای جریان راست افراطی و ضدمهاجری، باید این واقعیت ر ا نیز دریابیم که پلیس انگلیس، بارها به سوگیری و رفتار نژادپرستانه علیه مهاجران و مسلمانان متهم شده و منتقدینی همچون کریس ناینهام، معاون رئیس «ائتلافی برای توقف جنگ و خشونت»، اقدامات پلیس در لندن، منچستر و شهرهای دیگر علیه مهاجرین را فاقد توجیه منطقی دانسته و آن را مصداق خشونت عامدانه علیه مهاجرین می‌داند و به مصونیت نیروهای پلیس در ارتکاب خشونت علیه مهاجرین، انتقاد دارد.

ناینهام، ضرب و شتم خشن یک مهاجر مسلمان در فرودگاه منچستر را محکوم کرده و درباره‌ی رفتارهای دیگر نیز به این اشاره کرده که حملات پلیس به مسلمانان در شرق لندن و ضرب و شتم یک فعال اجتماعی حامی فلسطین توسط افسران پلیس، مصداق خصومت آنان با آسیایی‌ها و مسلمانان است.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار جهانی

حملات پهپادی اوکراین به مسکو

حملات پهپادی اوکراین به مسکو
2025-03-14T11:03:01+03:30
منابع روسی از دفع حمله پهپادی اوکراین به مسکو خبر دادند.

رخنه از مرز اردن به داخل فلسطین اشغالی

رخنه از مرز اردن به داخل فلسطین اشغالی
2025-03-14T10:23:04+03:30
منابع صهیونیست از رخنه از مرز اردن به داخل فلسطین اشغالی خبر دادند.

صهیونیستها درباره جنگ غزه چه نظری دارند؟

صهیونیستها درباره جنگ غزه چه نظری دارند؟
2025-03-14T10:09:40+03:30
طبق نتایج نظرسنجی یک رسانه صهیونیستی اکثریت صهیونیستها خواهان تبادل اسرا و پایان جنگ هستند.

تداوم یورش صهیونیستها به کرانه باختری

تداوم یورش صهیونیستها به کرانه باختری
2025-03-14T10:09:40+03:30
منابع فلسطینی از تداوم یورش نظامیان رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف کرانه باختری خبر دادند.

ترامپ درباره نشست پکن چه گفت؟

ترامپ درباره نشست پکن چه گفت؟
2025-03-14T09:56:22+03:30
رئیس‌جمهور آمریکا، در مصاحبه‌ای به نشست پکن که درباره پرونده هسته ای ایران برگزار شد، واکنش نشان داد.

معاون وزیر خارجه چین: رفع تحریم های یکجانبه علیه ایران ضروری است

معاون وزیر خارجه چین: رفع تحریم های یکجانبه علیه ایران ضروری است
2025-03-14T09:16:21+03:30
معاون وزیر امور خارجه چین ضمن تاکید بر رفع تحریم های یکجانبه علیه ایران، از حق کشورمان در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای حمایت کرد.

آتش سوزی‌های گسترده در حومه لاذقیه

آتش سوزی‌های گسترده در حومه لاذقیه
2025-03-14T08:09:40+03:30
چند روز پس از کشتار خونین در شهرهای ساحلی سوریه، منابع خبری از وقوع آتش سوزی های گسترده در حومه لاذقیه خبر می دهند.

نواف سلام: اشغالگری اسرائیل حمله به حاکمیت لبنان است

نواف سلام: اشغالگری اسرائیل حمله به حاکمیت لبنان است
2025-03-14T05:16:19+03:30
نخست‌وزیر لبنان اعلام کرد اشغال نظامی ادامه‌دار صهیونیست ها حمله به حاکمیت و تمامیت ارضی لبنان است.

اجساد ۶۷۶ فلسطینی در اسارت صهیونیست‌ها

اجساد ۶۷۶ فلسطینی در اسارت صهیونیست‌ها
2025-03-14T05:02:59+03:30
یک گروه حقوق‌بشری فلسطینی اعلام کرد اسرائیل اجساد ۶۷۶ فلسطینی را در فریزرها و گورستان‌های نظامی معروف به گورستان‌های اعداد نگه‌داری می‌کند.

کی یف: هرگز به یک صلح سرد رضایت نخواهیم داد

کی یف: هرگز به یک صلح سرد رضایت نخواهیم داد
2025-03-14T03:16:20+03:30
رئیس دفتر ریاست‌جمهوری اوکراین اعلام کرد کی یف هرگز به یک صلح سرد با روسیه رضایت نخواهد داد.

حماس: به توافق آتش‌بس موجود پایبند هستیم

حماس: به توافق آتش‌بس موجود پایبند هستیم
2025-03-14T02:09:40+03:30
سخنگوی جنبش حماس گزارش‌های رسانه‌ای درباره ابتکارات جدید برای تمدید موقت آتش‌بس در غزه را رد کرد.

زلنسکی: پوتین از رد پیشنهاد ترامپ می‌ترسد

زلنسکی: پوتین از رد پیشنهاد ترامپ می‌ترسد
2025-03-14T01:03:09+03:30
رئیس‌جمهور اوکراین مدعی شد رئیس جمهور روسیه از رد پیشنهاد آتش‌بس ۳۰ روزه ترامپ می‌ترسد.

روسیه: کشتار علویان در سوریه معادل نسل کشی روانداست

روسیه: کشتار علویان در سوریه معادل نسل کشی روانداست
2025-03-14T00:36:29+03:30
روسیه در جلسه شورای امنیت سازمان ملل رژیم جولانی را به شدت مورد انتقاد قرار داد.

از سرگیری ارسال تسلیحات دوربرد به اوکراین؛ترامپ از مذاکرات صلح سخن گفت

از سرگیری ارسال تسلیحات دوربرد به اوکراین؛ترامپ از مذاکرات صلح سخن گفت
2025-03-13T23:43:20+03:30
آمریکا قصد دارد محموله‌ای جدید از بمب‌های کوچک با قابلیت پرتاب از زمین را به اوکراین ارسال کند.

ترامپ: بر روی پوتین اهرم فشار دارم

ترامپ: بر روی پوتین اهرم فشار دارم
2025-03-13T23:03:14+03:30
رئیس جمهور آمریکا مدعی شد بر روی رئیس جمهور روسیه اهرم فشار دارد.

پیشروی ارتش روسیه به روایت پوتین؛ «اوکراین در کورسک فلج شد»

پیشروی ارتش روسیه به روایت پوتین؛ «اوکراین در کورسک فلج شد»
2025-03-13T21:03:03+03:30
رئیس جمهور روسیه می‌گوید که رهایی نیروهای اوکراینی از محاصره ارتش روسیه در منطقه کورسک غیرممکن است.

ایتالیا «ائتلاف مشتاقان» حمایت از اوکراین را تحریم می‌کند

ایتالیا «ائتلاف مشتاقان» حمایت از اوکراین را تحریم می‌کند
2025-03-13T20:23:03+03:30
رسانه‌های ایتالیایی نوشته‌اند که نخست وزیر ایتالیا در کنفرانس آتی پیشنهادی از سوی انگلیس و فرانسه درباره اوکراین شرکت نخواهد کرد.

«پوتین» با شروطی با طرح آتش‌بس در اوکراین موافقت کرد

«پوتین» با شروطی با طرح آتش‌بس در اوکراین موافقت کرد
2025-03-13T20:09:41+03:30
رئیس جمهور روسیه تاکید کرد که هر گونه آتش‌بس در جنگ اوکراین باید صلح بلندمدت منجر شود.

«پوتین» با طرح آتش‌بس در اوکراین موافقت کرد

«پوتین» با طرح آتش‌بس در اوکراین موافقت کرد
2025-03-13T19:43:02+03:30
رئیس جمهور روسیه تاکید کرد که هر گونه آتش‌بس در جنگ اوکراین باید صلح بلندمدت منجر شود.

پوتین: توافق آتش‌بس با اوکراین باید به صلح «بلندمدت» منجر شود

پوتین: توافق آتش‌بس با اوکراین باید به صلح «بلندمدت» منجر شود
2025-03-13T19:29:43+03:30
رئیس جمهور روسیه تاکید کرد که هر گونه آتش‌بس در جنگ اوکراین باید صلح بلندمدت منجر شود.

آمریکا وزیر نفت ایران را تحریم کرد

آمریکا وزیر نفت ایران را تحریم کرد
2025-03-13T18:23:01+03:30
وزارت خزانه‌داری آمریکا در تحریم‌های جدید این کشور علیه تهران، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرد.

کرملین: پوتین موضع رسمی روسیه را درباره آتش‌بس مشخص می‌کند

کرملین: پوتین موضع رسمی روسیه را درباره آتش‌بس مشخص می‌کند
2025-03-13T17:30:12+03:30
مشاور کرملین می‌گوید که رئیس جمهور روسیه شخصا موضع مسکو را درباره آتش‌بس موقت در اوکراین مشخص خواهد کرد.

لوکاشنکو: آمریکا طرحی برای حل و فصل جنگ اوکراین ندارد

لوکاشنکو: آمریکا طرحی برای حل و فصل جنگ اوکراین ندارد
2025-03-13T17:30:12+03:30
رئیس جمهور بلاروس بر این باور است که آمریکا هیچ طرحی برای حل و فصل جنگ اوکراین ندارد.

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی سوریه را امضا کرد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی سوریه را امضا کرد
2025-03-13T15:29:43+03:30
ابومحمد الجولانی امروز پیش نویس اعلامیه قانون اساسی سوریه که گفته می شود توسط جمعی از کارشناسان حقوقی سوری تدوین شده است را امضا کرد.

تجاوز جدید هوایی رژیم صهیونیستی علیه دمشق+ تصاویر

تجاوز جدید هوایی رژیم صهیونیستی علیه دمشق+ تصاویر
2025-03-13T14:36:21+03:30
منابع خبری از حمله هوایی جدید جنگنده های ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه ای در دمشق پایتخت سوریه خبر می دهند.

تجاوز جدید هوایی رژیم صهیونیستی علیه دمشق

تجاوز جدید هوایی رژیم صهیونیستی علیه دمشق
2025-03-13T14:23:01+03:30
منابع خبری از حمله هوایی جدید جنگنده های ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه ای در دمشق پایتخت سوریه خبر می دهند.

روسیه: مذاکرات مسکو و واشنگتن درباره طرح صلح اوکراین امروز آغاز می‌شود

روسیه: مذاکرات مسکو و واشنگتن درباره طرح صلح اوکراین امروز آغاز می‌شود
2025-03-13T13:56:24+03:30
وزارت خارجه روسیه همزمان با ورود فرستاده ویژه ترامپ به مسکو پایتخت این کشور، بیانیه ای جدید صادر کرد.

هشدار حماس درباره شیوع مجدد قحطی در غزه

هشدار حماس درباره شیوع مجدد قحطی در غزه
2025-03-13T13:16:23+03:30
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس امروز در بیانیه‌ای درباره شیوع مجدد قحطی در نوار غزه در صورت عدم بازگشایی گذرگاه‌ها هشدار داد.

فرستاده ویژه ترامپ وارد مسکو شد

فرستاده ویژه ترامپ وارد مسکو شد
2025-03-13T12:49:43+03:30
منابع خبری در روسیه از ورود فرستاده ویژه ترامپ به مسکو پایتخت این کشور خبر دادند.

هشدار حماس درباره شیوع مجدد قحطی در صورت عدم بازگشایی گذرگاه‌های غزه

هشدار حماس درباره شیوع مجدد قحطی در صورت عدم بازگشایی گذرگاه‌های غزه
2025-03-13T12:09:46+03:30
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس امروز در بیانیه ای درباره شیوع مجدد قحطی در نوار غزه در صورت عدم بازگشایی گذرگاه‌ها هشدار داد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)