میرنیوز
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دفتر ریاست جمهوری آذربایجان اعلام کرد که الهام علیاف رئیسجمهور آذربایجان در 17 فوریه (روز شنبه) در مونیخ با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به درخواست طرف مقابل دیدار کرد.
بر اساس این گزارش، آنتونی بلینکن که از روابط دوجانبه با جمهوری آذربایجان قدردانی میکند، تأکید کرد که فرصتهای خوبی برای تقویت بیشتر روابط و همکاریهای دوجانبه بین دو کشور وجود دارد.
الهام علیاف با بیان اینکه جمهوری آذربایجان از دستور کار دوجانبه با آمریکا بسیار قدردانی میکند، تأکید کرد که فرصتهای مساعدی برای گسترش همکاری بین دو کشور وجود دارد.
الهام علیاف با تأکید بر اینکه کشورش از عادیسازی روابط با ارمنستان و دستور کار صلح حمایت میکند، به دیدار دوجانبه با نخستوزیر ارمنستان در چارچوب کنفرانس امنیتی مونیخ اشاره کرد و دستیابی به توافقات برای برگزاری مذاکرات پیمان صلح و نشستهای تعیین حدود مرزها را گامی مثبت ارزیابی کرد.
الهام علیاف رئیسجمهور آذربایجان با بیان اینکه در حال حاضر عملاً صلح در منطقه برقرار است، تأکید کرد که روابط دوجانبه جمهوری آذربایجان و آمریکا باید مستقل از روند عادیسازی روابط بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان توسعه یابد.
در این گفتوگو در مورد ارتباطات منطقهای، حملونقل، کریدور میانه و سایر موضوعات مورد علاقه طرفین تبادلنظر شد.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت: مهم است که جمهوری آذربایجان رهبری کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد را بر عهده بگیرد. ما میخواهیم تمام تلاش خود را برای موفقیت این رویداد و در عین حال تضمین صلح پایدار و با عزت بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان انجام دهیم. ایالاتمتحده در این راستا کارهای مفیدی انجام داده و به انجام آن ادامه خواهد داد و موضوعات زیادی برای گفتگو وجود دارد.
رئیسجمهور علیاف گفت: برگزاری 29 اُمین کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد بخش مهمی از دستور کار دوجانبه جمهوری آذربایجان و آمریکا است. این دامنه موضوعات در دستور کار ما را گسترش میدهد و ما مشتاقانه منتظر حمایت دولت آمریکا از همه ابتکارات امسال ما هستیم. همانطور که وزیر امور خارجه آمریکا خاطرنشان کرد، یک موضوع دیگر در دستور کار ما قرار دارد و آن وضعیت منطقهای در قفقاز، بهویژه چشمانداز دستیابی به صلح بین ارمنستان و آذربایجان است. آذربایجان به روند صلح متعهد است و انعقاد توافقنامه صلح در اسرع وقت منافع ملی ما را تأمین میکند. من از ایالاتمتحده آمریکا و بهویژه جناب وزیر امور خارجه به خاطر تلاشهایشان در این راستا تشکر میکنم.
وزیر امور خارجه آمریکا پیش از دیدار با رئیسجمهور آذربایجان با نیکول پاشینیان نخستوزیر ارمنستان نیز دیدار کرد.
آنتونی بلینکن در پلتفرم X نوشت که با پاشینیان نخستوزیر ارمنستان گفتگوی سازندهای در مورد چگونگی حمایت آنها از روند صلح بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ادامه تقویت روابط دوجانبه داشته است.
همچنین نیکول پاشینیان در پلتفرم X نوشت: با وزیر خارجه آمریکا دیدار داشتهام. ما در مورد وضعیت امنیتی و رویدادهای اخیر در منطقه گفتگو کردیم. ما بر تعهد خود به صلح و ثبات تأکید کردیم. ما در مورد دستور کار دوجانبه گفتگو کردیم.
بر اساس اطلاعات دولت ارمنستان، نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان تائید کرد که ارمنستان آماده اتخاذ تصمیمات ملموس بر اساس اصولی است که قبلاً به صورت مکتوب در تریبونهای بینالمللی اعلام شده است.
علاوه بر این جیحون بایراموف وزیر امور خارجه آذربایجان در 16 فوریه در چارچوب کنفرانس امنیتی مونیخ با جیمز اوبراین دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور اروپا و اوراسیا دیدار کرد.
بر اساس اطلاعات وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان، در دیدار مقامات جمهوری آذربایجان و آمریکا، موضوعات مربوط به دستور کار دوجانبه و چندجانبه و همچنین چشمانداز روند عادیسازی روابط آذربایجان و ارمنستان به صورت دوجانبه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وجود تنش در روابط آمریکا و جمهوری آذربایجان
روابط آمریکا و جمهوری آذربایجان در ماههای اخیر تیره شده است. در نوامبر سال گذشته، جمهوری آذربایجان نشست وزرای خارجه ارمنستان و آذربایجان در واشنگتن را رد کرد. دولت علیاف واشنگتن را به «سوگیری» به نفع ارمنستان متهم کرد. سنای آمریکا پیشنویس قانونی را تصویب کرده است که هر نوع کمک نظامی به جمهوری آذربایجان را ممنوع میکند.
مقامات آمریکایی گفتند که تا زمانی که سند صلح بین باکو و ایروان امضا نشود، رویکرد واشنگتن در قبال جمهوری آذربایجان مانند سابق نخواهد بود.
در پایان ماه نوامبر، آنتونی بلینکن با الهام علیاف تماس گرفت و از جیمز اوبراین، دستیار خود خواست تا به منظور عادیسازی روابط دوجانبه به جمهوری آذربایجان سفر کند. علیاف به درخواست بلینکن پاسخ مثبت داد، مشروط بر اینکه ممنوعیت سفر مقامات عالیرتبه جمهوری آذربایجان به آمریکا لغو شود.
در دسامبر گذشته و پس از انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری آذربایجان در 7 فوریه، رسانههای حامی دولت این کشور علیه آمریکا تبلیغات کردند. مارک لیبی، سفیر آمریکا در باکو گفت: در روابط دو کشور نقاط متناقضی وجود دارد، اما فرصتهای زیادی برای اصلاح این وضعیت وجود دارد.
بعد از انتخابات ریاست جمهوری هیچ پیام تبریکی از سوی آمریکا به جمهوری آذربایجان ارسال نشد. سفارت آمریکا با گزارش اولیه سازمان امنیت و همکاری اروپا موافقت کرد. در گزارش سازمان امنیت و همکاری اروپا آمده است که محدودیتهای آزادیهای اساسی در جمهوری آذربایجان با استانداردهای واقعی انتخابات دموکراتیک در تضاد است.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
یدیعوت آحارانوت: ارتش اسرائیل طی روزهای آینده از جنوب لبنان خارج میشود
نتانیاهو: با وزیر خارجه آمریکا درباره ایران گفتگو کردم
ادعای شبکه سعودی درباره طرح ترامپ برای مذاکره مستقیم و محرمانه با ایران
وزارت مسکن غزه: تخریب ۲۸۰ هزار واحد مسکونی در غزه
کرملین: روسیه و آمریکا از حالا به بعد روی صلح تمرکز میکنند نه جنگ
تبلیغ رمزارز جنجالی، رئیس جمهور آرژانتین را در خطر استیضاح قرار داد!
هزینه سنگین اروپا در اعتماد به آمریکا
۲ تصادف در ایالت سند پاکستان با ۶۱ کشته و مصدوم
رسانههای عبری: نتانیاهو به دنبال شکست مرحله دوم آتش بس در غزه است
اجلاس اضطراری سران اروپا به درخواست ماکرون پس از تماس ترامپ و پوتین
مقام سابق صهیونیست کابینه نتانیاهو را به کارشکنی در روند تبادل اسرا متهم کرد
اهداف آمریکا از مانعتراشی در پروازهای ایران به مقصد لبنان
اجلاس اضطراری سران اروپایی به درخواست ماکرون پس از تماس خودجوش ترامپ با پوتین
ادعای سیانان؛ ابراز تمایل ریاض برای میانجیگری بین ایران و آمریکا درخصوص پرونده هستهای
محموله جدید ۱۸۰۰ تُنی بمبهای آمریکایی به اراضی اشغالی رسید
حزبالله: دولت لبنان از تصمیم خود درباره هواپیماهای ایرانی عقبنشینی کند
حمله صهیونیستها به نوار غزه و شهادت ۳ نیروی پلیس فلسطین
دولت غزه: رژیم صهیونیستی از تعهدات خود در آتشبس فرار میکند
طومار ۱۲۰۰ امضایی اندیشمندان عربی خطاب به نشست سران اتحادیه عرب
ذوقزدگی ترامپ نسبت به سخنان سفیر امارات
افشای جنایت غیر انسانی افسر صهیونیست در نوار غزه
تصاویری از سید حسن نصرالله که برای اولین بار منتشر میشود
یک کشته و ۴ زخمی در پی حمله پناهجوی سوری به عابران پیاده در اتریش
ماجرای پرسشنامه ارسالی واشنگتن برای اعضای ناتو چیست؟
اقدام «بچهگانه» صهیونیستها در قبال اسرای فلسطینی موجی از انتقادات را به دنبال داشت
استمرار سرکوبگری رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
«وفیق صفا»: هیچ ارتباطی میان حزبالله و حادثه رخداده برای «یونیفل» وجود ندارد
نگرانی عراق نسبت به حضور عناصر داعش در خاک سوریه
توافق لاوروف و روبیو برای حفظ تماس جهت تدارک ملاقات پوتین و ترامپ
حمدان: با عناصر وابسته به رژیم صهیونیستی در غزه مانند اشغالگران رفتار میکنیم