میرنیوز
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، بر اساس گزارش منتشره از سوی پرتال "گلوبال فایر پاور" (GFP)، نیروهای مسلح روسیه با وجود درگیری نظامی با اوکراین، همچنان جایگاه خود به عنوان دومین قدرت بزرگ نظامی در جهان را، پس از ایالات متحده، حفظ کرده است.
از رتبه بندی منتشر شده در روز چهارشنبه، مشخص شده که شاخص تخمینی نیروهای مسلح روسیه در مقایسه با 0.0714 سال قبل به 0.0702 افزایش یافته است. پنج کشور برتر، بعد از آمریکا و روسیه، شامل چین، هند و کره جنوبی هستند که به ترتیب ردههای سوم، چهارم و پنجم را به خود اختصاص دادهاند. در رتبههای ششم تا دهم این فهرست نیز کشورهای بریتانیا، ژاپن، ترکیه، پاکستان و ایتالیا قرار دارند. فرانسه در جایگاه یازدهم و آلمان در رده هجدهم این جدول جای گرفتهاند.
هنگام تنظیم رتبه، بیش از 60 عامل تاثیرگذار بر توان نظامی، از جمله تعداد واحدهای نظامی و همچنین تواناییهای مالی و لجستیکی کشورها در نظر گرفته شد. کارشناسان نظامی 145 کشور را ارزیابی کردند. رتبه بندی سالانه "گلوبال فایر پاور" - GFP از سال 2006 منتشر میشود و در آن کارشناسان توانایی ارتشهای کشورها برای انجام عملیات نظامی در عرصه زمینی، دریایی و هوایی را ارزیابی میکنند.
وزارت دفاع لیتوانی: روسیه به دلیل درگیری در اوکراین به ناتو حمله نخواهد کرد
وزارت دفاع جمهوری لیتوانی در بیانیهای اعلام کرد که این کشور هیچ چشم اندازی برای حمله احتمالی روسیه به کشورهای غربی نمیبیند.
این وزارتخانه در واکنش به مقاله نشریه «بیلد» در مورد "طرح محرمانه" برای دفع حمله احتمالی روسیه به ناتو، یادآور شد: « تا زمانی که درگیری نظامی در اوکراین به پایان برسد، دشوار است تصور کنیم که روسیه اولویتها را مجدداً تغییر داده و شروع به جمعآوری نیروهایش در جهت گیریهای دیگر کند.»
وزارت دفاع لیتوانی به نتیجه رسید: «روسیه با وجود به درازا کشیده شدن درگیری در اوکراین، توانایی نظامی قابل توجه خود را حفظ کرده و دائماً در حال تکمیل آنها در خط مقدم جبهه است. اولویت روسیه در حال حاضر شکست نخوردن در جنگ با اوکراین است و این کشور منابع زیادی را به رسیدن به این هدف اختصاص داده و بعید است به فکر حمله به هر یک از کشورهای عضو ناتو باشد.»
چند روز قبل نشریه آلمانی بیلد با اشاره به یک سند محرمانه در بوندسوهر نوشت که آلمان در حال آماده شدن برای بروز جنگ احتمالی بین ناتو و روسیه است. طبق سناریوی وزارت دفاع آلمان، این جنگ ممکن است در تابستان 2025 آغاز شود.
وزارت خارجه فنلاند نیز تهدید نظامی مستقیمی از جانب روسیه ندیده است
الینا والتونن، وزیر امور خارجه فنلاند روز چهارشنبه در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، تاکید کرد که این کشور هیچ تهدید نظامی مستقیمی از جانب روسیه نمی بیند.
این مقام فنلاندی بدین ترتیب در مورد اظهارات اخیر مقامات سوئدی در مورد جنگ احتمالی با روسیه اظهار نظر کرد. وی گفت: «ما معتقد نیستیم که روسیه یک تهدید نظامی مستقیم برای فنلاند باشد. البته مسلماً ما باید برای هر نوع روند اوضاعی آمادگی داشته باشیم. و ما با متحدان خود برای ایجاد یک قدرت بازدارنده قابل اطمینان همکاری خواهیم کرد.»
والتونن در پاسخ به این سوال که آیا فنلاند که دارای مرز مشترک با روسیه است، نگران حمله احتمالی این کشور نیست، گفت: رهبری فنلاند "از حمله روسیه نمیترسد". وی یادآور شد که فنلاند همیشه بر توان دفاع ملی خود متکی بوده است و این کشور اخیراً به عضویت ناتو درآمده است. او افزود: «با توجه به مرزهای طولانی با روسیه و در گذشته با اتحاد جماهیر شوروی، این کشور تاکنون مشکل جدی نداشته، ولی «به سادگی نمیتواند دیگر به موضع بی طرفی قبلی خود ادامه دهد.»
در عین حال، وزیر خارجه فنلاند تاکید کرد که فراهم کردن دسترسی ارتش آمریکا به 15 پایگاه در خاک فنلاند، از دیدگاه وی، نباید تحریکی علیه روسیه تلقی شود. به گفته والتونن، این کشور «نه برای تهدید و تحریک روسیه، بلکه صرفاً برای تقویت امنیت خود» به ناتو پیوسته است.
این در حالی است که سرهنگ داگلاس مک گرگور، مشاور سابق رئیس پنتاگون، معتقد است که دولت ایالات متحده با استقرار نیروهای نظامی در خاک فنلاند، میتواند درگیری نظامی بین فنلاند و روسیه را تحریک کند.
در اواسط ماه دسامبر گذشته فنلاند و ایالات متحده توافقنامه همکاری دفاعی دوجانبه را امضا کردند. بر اساس این سند، نیروهای آمریکایی از جمله میتوانند به 15 پایگاه نظامی در خاک فنلاند دسترسی داشته باشند.
لازم به یادآوری است که در اوایل ماه ژانویه وزیر دفاع مدنی سوئد، کارل اسکار بولین، از شهروندان این کشور خواست تا برای جنگ احتمالی با روسیه آماده باشند. او توضیح داد که این فراخوان به این معناست که با توجه به پسزمینه اوضاع اوکراین، ایده جهانی باثبات دیگر بدون تغییر باقی نمیماند.
بعد از آن، اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد، در توضیح این اظهارات که واکنش گستردهای در میان مردم این کشور ایجاد کرده، گفت که واکنش عمومی به این سخنان بیش از اندازه بود. نخست وزیر یادآور شد: «هیچ چیزی نشان نمیدهد که سوئد اکنون در آستانه یک جنگ قرار دارد، اما کاملاً واضح است که خطر بروز جنگ به طور قابل توجهی افزایش یافته است.»
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
حمله به سرزمینهای اشغالی از جانب عراق و یمن
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس
بیانیه مشترک کشورهای جهان در حمایت از برنامه هستهای ایران
روسیه: معلوم نیست امشب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام رأی گیری شود
هلاکت یک نظامی دیگر صهیونیست در شمال غزه
پوتین: جدیدترین موشک بالستیک مافوق صوت را با موفقیت آزمایش کردیم
پوتین: جدیدترین موشک بالستیک مافوق صورت را با موفقیت آزمایش کردیم
ادعای مسئولان صهیونیستی و آمریکایی درباره آتش بس لبنان
وزیر دفاع ایتالیا: اگر نتانیاهو وارد ایتالیا شود بازداشت میشود
کانادا: به تمام حکمهای دادگاههای بینالمللی پایبند هستیم
انگلیس: به استقلال دیوان کیفری بینالمللی احترام میگذاریم
دادستان کل دیوان کیفری بینالمللی: تمام کشورها با ما همکاری کنند
شورای حکام امشب درباره قطعنامه ضدایرانی رأی گیری میکند
موضع قلدرمآبانه آمریکا در برابر حکم دیوان کیفری بینالمللی
رایزنی وزرای خارجه ایران و مصر درباره اوضاع غزه و لبنان
نتانیاهو وگالانت در صورت ورود به «دیربورن» آمریکا بازداشت میشوند
نهادهای بینالمللی: هیچ کسی برتر از قانون نیست
اردن: باید به حکمهای دیوان کیفری بینالمللی احترام گذاشت
جوزف بورل: حکم دیوان کیفری سیاسی نیست و باید اجرا شود
واکنش مشاور ترامپ به اقدام دیوان کیفری بینالمللی علیه تلآویو
واکنش کشورهای غربی به حکم جلب نتانیاهو: آماده اجرا هستیم
نتانیاهو در صورت ورود به بیش از ۱۲۴ کشور دنیا بازداشت خواهد شد
خشم سران رژیم صهیونیستی از صدور حکم بازداشت بینالمللی نتانیاهو
رهبر انصارالله یمن: آرمان شهدا راه و مسیر ما را مشخص میکند
دیوان کیفری بینالمللی حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر کرد
کمک ۲۷۵ میلیون دلاری دیگر آمریکا به اوکراین
سندرز: مردم آمریکا مخالف ارسال سلاح برای ماشین جنگ نتانیاهو هستند
هشدار درباره تبدیل بیمارستان کمال عدوان غزه به گورستان دسته جمعی
هلاکت دو نظامی صهیونیست دیگر در جنوب لبنان
تاکید سخنگوی سازمان ملل بر اهمیت همکاری ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی