میرنیوز

ریشی سوناک در لبه پرتگاه سقوط در سایه دودستگی محافظه کاران بر سر لایحه پناهندگی

 ریشی سوناک در لبه پرتگاه سقوط در سایه دودستگی محافظه کاران بر سر لایحه پناهندگی 2023-12-12T15:51:53+03:30

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم روزنامه "هامبورگر ابند بلات" در مطلبی نوشت: سیاست پناهندگی "ریشی سوناک"، نخست وزیر انگلیس محافظه‌کاران را به شدت دچار دو دستگی کرده است. برای برخی از محافظه کاران امور در سایه این سیاست ها به اندازه کافی پیش نمی رود و برخی دیگر نسبت به سختگیری بیشتر هشدار می دهند. اکنون نخست وزیر بریتانیا در این شرایط در معرض یک ورشکستگی تاریخی قرار گرفته است.

29 و 57 اعدادی هستند که ریشی سوناک باید از آن ترس داشته باشد. اگر 29 نماینده از 350 نماینده حزب محافظه‌کار او در روز سه‌شنبه در پارلمان به قانون جدید پناهندگی او رای منفی دهند یا 57 نماینده رای ممتنع بدهند، این طرح شکست خواهد خورد - و احتمالاً سرنوشت سیاسی نخست‌وزیر بریتانیا مشخص خواهد شد.

مارک گارنت، دانشمند علوم سیاسی در این باره به خبرگزاری آلمان گفت: سوناک باید در برابر خواست یک طرف حزب تقسیم شده خود تسلیم شود، اما این باعث عصبانیت طرف دیگر می شود. به گفته وی این حزب احتمالاً سوناک را سرنگون می کند و یا اینکه نخست وزیر انگلیس باید زودتر از آنچه انتظار می رفت انتخابات جدید را برگزار کند.

در ادامه این گزارش آمده است: در قلب "جنگ داخلی" محافظه‌کاران، آن‌طور که مفسران این مناقشات را می‌خوانند، مسئله سرکوب مهاجران غیرقانونی مطرح است که با قایق‌های کوچک از سراسر کانال انگلیسی مانش وارد این کشور می‌شوند. سوناک قول داده که جلوی این ورودها را بگیرد. قانون جدید به عنوان یک عامل بازدارنده در نظر گرفته شده است: این قانون پیش بینی می کند که پناهجویانی که به طور غیرقانونی مهاجرت کرده اند، بدون در نظر گرفتن منشاء آنها و بدون امکان بازگشت به رواندا اخراج شوند. برای اطمینان از اینکه افراد آسیب دیده نمی توانند در دادگاه های بریتانیا شکایت کنند، استناد به حقوق بشر بریتانیا صراحتاً منتفی است.

اما برای جناح راست حزب محافظه کار، این طرح بحث برانگیز بین المللی به اندازه کافی امور را پیش نمی برد. پیش‌نویس این طرح سوناک اعلام می‌کند که رواندا یک کشور ثالث امن است، اگرچه بالاترین دادگاه بریتانیا اخیراً از کسری‌های قانون اساسی در این کشور آفریقای شرقی انتقاد کرده است.

در این میان تندروهایی مانند سوئلا براورمن، وزیر کشور سابق انگلیس خواستار خروج از کنوانسیون اروپایی حقوق بشر هستند تا پناهجویان آسیب دیده دیگر نتوانند به دادگاه های بین المللی مراجعه کنند.

این اقدام به نوبه خود برای بخش میانه‌روی حزب محافظه کار که حدود 100 عضو دارد ایده ای بسیار افراطی است. اگر بریتانیا آشکارا حقوق بشر و دادگاه های بین المللی را نادیده بگیرد، آنها برای شهرت خود می ترسند. اگر سوناک خواسته‌های راست را برآورده کند، چپ حزب احتمالاً شورش می‌کند . بنابراین نخست وزیر 43 ساله انگلیس بین این جبهه ها گیر کرده است.

روزنامه گاردین اخیراً در مطلبی نوشت: اقتدار سوناک در دست دو قبیله متخاصم توری است. گارنت از کارشناسان دانشگاه لنکستر گفت، حتی اگر این قانون همانطور که ارائه شده تصویب شود، اختلافات بین محافظه کاران فقط به تعویق خواهد افتاد و احتمالاً بعداً دوباره شعله ور می شود.

برای محافظه‌کاران، مسئله مهاجرت از دیرباز یکی از مهم‌ترین موضوعات در مبارزات انتخاباتی آینده بوده است. پارلمان جدید باید تا ژانویه 2025 انتخاب شود، و مفسران انتظار دارند حداکثر در پاییز 2024 انتخابات پارلمانی برگزار شود. در نظرسنجی ها، محافظه کاران سوناک بسیار عقب تر از حزب سوسیال دموکرات کارگر هستند. محافظه‌کاران، اقدام سخت علیه مهاجران غیرقانونی را فرصتی برای حفظ رأی‌دهندگان خود در آستانه انتخابات می‌دانند.

بهر حال پارلمان بریتانیا قرار است امروز درباره قانون جدید پناهندگی رای گیری کند. اما در میان محافظه‌کاران نخست‌وزیر اختلاف نظر وجود دارد. اگر این طرح شکست بخورد، ممکن است سوناک مسئولیت خود را از دست بدهد.

ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا در این شرایط برای آینده سیاسی خود می جنگد. دیروز او باید به سؤالات کمیته تحقیقات کووید پاسخ می داد.

امروز هم پیش نویس قانون ضد مهاجرتی روآندا در قرائت دوم عصر در مجلس سفلی رای گیری خواهد شد. اگر این لایحه رای کافی به دست نیاورد، این ضربه بزرگی به سوناک خواهد بود - و آغاز بحران بعدی دولت است.

به نوشته روزنامه تاگس شاو آلمان نخست‌وزیر انگلیس با مشکلی تقریباً لاینحل مواجه است: این لایحه برای محافظه‌کاران میانه‌روتر بسیار افراطی است، اما برای جناح راست حزب کافی نیست. با قانون اضطراری رواندا، دولت به حکم دادگاه عالی که برنامه‌های اخراج دولت به رواندا را لغو کرد، پاسخ می‌دهد. از دیدگاه داوران این دادگاه رواندا یک کشور ثالث امن نیست.

اکنون نمایندگان مجلس باید رواندا را کشور ثالث امنی بر اساس قانون اعلام کنند که انگلیس می‌تواند پناهجویان غیرقانونی مهاجر را - صرف نظر از منشأ و دلایل فرار آنها - به آن اخراج کند. به این ترتیب حقوق بشر گاهی اوقات نباید اعمال شود تا افراد آسیب دیده نتوانند در دادگاه های بریتانیا شکایت کنند.

با این حال، جناح راست حزب محافظه کار معتقد است که این رویکرد به اندازه کافی سختگیرانه نیست. این جناح پیش نویس را از نظر قانونی مورد بررسی قرار داده است و هنوز هم خلأهایی را می بیند. علاوه بر این، بسیاری از محافظه کاران دست راستی خواستار خروج از کنوانسیون اروپایی حقوق بشر هستند تا پناهجویان نتوانند علیه اخراج خود در دادگاه حقوق بشر اروپا شکایت کنند.

این مسئله قابل توجه است که نخست وزیر انگلیس چقدر خود را به دردسر انداخته است. اگرچه بریتانیا مشکلاتی دارد که بیشتر از مهاجرت غیرقانونی بر جمعیت تاثیر می گذارد، اما سوناک این موضوع را در اولویت قرار داده است.

در ادامه این مطلب آمده است: در حالی که بسیاری از بریتانیایی ها با هزینه های زندگی بالا و افزایش نرخ بهره دست و پنجه نرم می کنند، و لیست انتظار در سیستم بهداشت و درمان طولانی تر و طولانی تر می شود، نخست وزیر بر موضوعی تمرکز می کند که امتیاز گرفتن با آن دشوار است و باعث ایجاد جنگ های قدیمی می شود. به این ترتیب پراکندگی احزاب که هنوز از دوران برگزیت موضوعی آشناست، دوباره به وضوح مشهود شده است.

در بخش پایانی این مطلب آمده است: اگر امروز 29 نماینده محافظه کار در مجلس عوام به قانون اضطراری رواندا رای منفی دهند، این قانون شکست خواهد خورد؛ حتی اگر رای ممتنع زیاد باشد. در نتیجه سوناک اقتدار زیادی را از دست خواهد داد و احتمالاً این شکستی سخت خواهد بود و می تواند به معنای برکناری او و انتخابات زودهنگام باشد.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار جهانی

اعزام یک هیئت صهیونیست به قاهره برای ادامه گفتگوهای آتش بس

اعزام یک هیئت صهیونیست به قاهره برای ادامه گفتگوهای آتش بس
2025-02-17T02:03:00+03:30
یک هیئت صهیونیست روز دوشنبه برای ادامه گفتگوهای آتش بس به مصر سفر می کند.

ترامپ: به نتانیاهو درباره غزه آزادی عمل دادم

ترامپ: به نتانیاهو درباره غزه آزادی عمل دادم
2025-02-17T01:09:38+03:30
رئیس جمهور آمریکا از اعطای آزادی عمل به نخست وزیر رژیم صهیونیستی در غزه خبر داد.

چین: فلسطین در کانون مسائل خاورمیانه قرار دارد

چین: فلسطین در کانون مسائل خاورمیانه قرار دارد
2025-02-17T00:29:39+03:30
وزیر خارجه چین خواستار حل و فصل مسئله فلسطین از مسیر دیپلماتیک شد.

روبیو: تماسی از ایران برای مذاکره دریافت نکرده ایم

روبیو: تماسی از ایران برای مذاکره دریافت نکرده ایم
2025-02-16T23:36:21+03:30
وزیر خارجه آمریکا گمانه زنی ها درباره مذاکره با ایران پیرامون برنامه هسته ای این کشور را رد کرد.

المیادین: امیر قطر به تهران سفر می کند

المیادین: امیر قطر به تهران سفر می کند
2025-02-16T23:36:21+03:30
پایگاه خبری المیادین از سفر امیر قطر به ایران طی هفته جاری خبر داد.

نتانیاهو: اسرائیل و آمریکا راهبرد مشترکی درباره غزه دارند

نتانیاهو: اسرائیل و آمریکا راهبرد مشترکی درباره غزه دارند
2025-02-16T22:16:26+03:30
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از راهبرد مشترک تل‌آویو و واشنگتن درباره غزه خبر داد.

زاخارووا: «کالاس» امید اروپا برای مشارکت در مذاکرات اوکراین را تضعیف می‌کند

زاخارووا: «کالاس» امید اروپا برای مشارکت در مذاکرات اوکراین را تضعیف می‌کند
2025-02-16T21:49:39+03:30
سخنگوی وزارت خارجه روسیه با شنیع توصیف کردن موضع مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جانبداری از کی‌یف، گفت که اظهارات اخیر «کالاس» امید اروپا برای مشارکت در ...

روسیه: اتحادیه اروپا و نهادهای آن با تغییرات جدی روبرو هستند

روسیه: اتحادیه اروپا و نهادهای آن با تغییرات جدی روبرو هستند
2025-02-16T21:36:20+03:30
رئیس دومای دولتی روسیه امروز اعلام کرد: اتحادیه اروپا و نهادهای بین المللی آن با تغییرات جدی روبرو هستند؛ این روند با درگیری ها و بحران هایی همراه خواهد بود.

روسیه: کارگاه مونتاژ پهپادهای اوکراین منهدم شد

روسیه: کارگاه مونتاژ پهپادهای اوکراین منهدم شد
2025-02-16T21:36:19+03:30
وزارت دفاع روسیه امروز درباره روند عملیات ویژه نظامی مسکو در اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته اعلام کرد: کارگاه مونتاژ پهپادهای اوکراین منهدم شد.

مدیر بیمارستان شفا: نسل کشی غیر مستقیم در غزه ادامه دارد

مدیر بیمارستان شفا: نسل کشی غیر مستقیم در غزه ادامه دارد
2025-02-16T21:22:58+03:30
مدیر بیمارستان شفا در غزه گفت: گرچه اشغالگران صهیونیست کشتار مستقیم مردم را متوقف کرده‌اند، اما نسل کشی غیر مستقیم مردم همچنان ادامه دارد.

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!
2025-02-16T20:56:21+03:30
مشاور امنیت ملی کاخ سفید امروز در مصاحبه ای، تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای را به عنوان شرط آمریکا برای مذاکره با ایران اعلام کرد!

روسیه: کارگاه مونتاژ پهپادهای اوکراین منهدم شدند

روسیه: کارگاه مونتاژ پهپادهای اوکراین منهدم شدند
2025-02-16T20:29:42+03:30
وزارت دفاع روسیه امروز درباره روند عملیات ویژه نظامی مسکو در اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته اعلام کرد: کارگاه مونتاژ پهپادهای اوکراین منهدم شدند.

شیخ نعیم قاسم: نقشه «ترامپ» علیه غزه نسل‌کشی سیاسی است

شیخ نعیم قاسم: نقشه «ترامپ» علیه غزه نسل‌کشی سیاسی است
2025-02-16T20:29:42+03:30
دبیرکل حزب‌الله لبنان با اشاره به خصوصیات رهبران شهید این حزب، طرح رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر تخلیه نوار غزه و اشغال این باریکه را به شدت محکوم کرد.

شیخ نعیم قاسم: نقشه «ترامپ» علیه ساکنان غزه نسل‌کشی سیاسی است

شیخ نعیم قاسم: نقشه «ترامپ» علیه ساکنان غزه نسل‌کشی سیاسی است
2025-02-16T20:16:20+03:30
دبیرکل حزب‌الله لبنان با اشاره به خصوصیات رهبران شهید این حزب، طرح رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر تخلیه نوار غزه و اشغال این باریکه را به شدت محکوم کرد.

دبیرکل حزب‌الله لبنان: طرح ترامپ مبنی بر کوچاندن فلسطینی‌ها را به شدت رد می‌کنیم

دبیرکل حزب‌الله لبنان: طرح ترامپ مبنی بر کوچاندن فلسطینی‌ها را به شدت رد می‌کنیم
2025-02-16T20:03:01+03:30
دبیرکل حزب الله لبنان با اشاره به خصوصیات رهبران شهید این حزب، طرح رئیس جمهور آمریکا را مبنی بر تخلیه نوار غزه و اشغال این باریکه به شدت محکوم کرد.

دبیرکل حزب‌الله لبنان: رهبرانِ شهید مقاومت همواره از پیروزی صحبت می‌کردند

دبیرکل حزب‌الله لبنان: رهبرانِ شهید مقاومت همواره از پیروزی صحبت می‌کردند
2025-02-16T19:52:58+03:30
دبیرکل حزب الله لبنان با اشاره به خصوصیات رهبران شهید این حزب بر لزوم آمادگی برای قرار گرفتن زیر پرچم حضرت مهدی(عج) تاکید کرد.

زلنسکی: روسیه به ناتو حمله خواهد کرد!

زلنسکی: روسیه به ناتو حمله خواهد کرد!
2025-02-16T19:52:44+03:30
رئیس جمهور اوکراین در مصاحبه ای ادعا کرد: روسیه به ناتو حمله خواهد کرد!

ویتکاف: مرحله دوم توافق آتش‌بس در غزه قطعا آغاز می‌شود؛ اما پیچیده‌تر است

ویتکاف: مرحله دوم توافق آتش‌بس در غزه قطعا آغاز می‌شود؛ اما پیچیده‌تر است
2025-02-16T19:11:14+03:30
فرستاده ویژه آمریکا در منطقه غرب آسیا در مصاحبه ای اعلام کرد: مرحله دوم توافق آتش‌بس در غزه قطعا آغاز می‌شود؛ اما پیچیده‌تر است.

هشدار حماس نسبت به نقض مکرر آتش‌بس در غزه

هشدار حماس نسبت به نقض مکرر آتش‌بس در غزه
2025-02-16T18:56:27+03:30
جنبش حماس با صدور بیانیه‌ای نسبت به اقدامات رژیم صهیونیستی در نقض مکرر آتش‌بس در نوار غزه واکنش نشان داد.

موافقت کابینه رژیم صهیونیستی با انتصاب رئیس جدید ستاد ارتش

موافقت کابینه رژیم صهیونیستی با انتصاب رئیس جدید ستاد ارتش
2025-02-16T18:30:34+03:30
کابینه رژیم صهیونیستی انتصاب ایال زامیر به عنوان رئیس جدید ستاد ارتش این رژیم را تأیید کرد.

هشدار حماس نسبت به نقض مکرر آتش بس در غزه

هشدار حماس نسبت به نقض مکرر آتش بس در غزه
2025-02-16T18:30:32+03:30
جنبش حماس با صدور بیانیه‌ای نسبت به اقدامات رژیم صهیونیستی در نقض مکرر آتش بس در نوار غزه واکنش نشان داد.

رویترز: ۵ بانک و ۳ شرکت عراقی از معاملات دلاری منع خواهند شد

رویترز: ۵ بانک و ۳ شرکت عراقی از معاملات دلاری منع خواهند شد
2025-02-16T18:30:32+03:30
خبرگزاری رویترز در خبری اختصاصی از وضع محدودیت های جدیدی علیه ۵ بانک و ۳ شرکت این کشور در خصوص انجام معاملات دلاری خبر داد.

هشدار ایهود باراک در خصوص بازگشت به جنگ در غزه

هشدار ایهود باراک در خصوص بازگشت به جنگ در غزه
2025-02-16T18:03:01+03:30
نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در خصوص احتمال بازگشت تل آویو به جنگ در غزه هشدار داد.

آمریکا موضع خود درباره حمایت از استقلال تایوان را تغییر داد

آمریکا موضع خود درباره حمایت از استقلال تایوان را تغییر داد
2025-02-16T18:03:01+03:30
رویترز در گزارشی فاش کرد که وزارت امور خارجه آمریکا بیانیه عدم حمایت از استقلال جزیره تایوان در وبگاه خود را حذف کرده است.

بیانیه ارتش لبنان در خصوص سرکوب معترضان در فرودگاه بیروت

بیانیه ارتش لبنان در خصوص سرکوب معترضان در فرودگاه بیروت
2025-02-16T17:49:39+03:30
ارتش لبنان در خصوص اقدام نظامیان این کشور علیه معترضان که در مسیر فرودگاه بین‌المللی بیروت دست به اعتراضات مسالمت‌آمیز زده بودند، بیانیه‌ای صادر کرد.

پسکوف: روسیه در تله وعده‌های دروغین غرب نمی‌افتد

پسکوف: روسیه در تله وعده‌های دروغین غرب نمی‌افتد
2025-02-16T17:23:01+03:30
سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه (کرملین) امروز در سخنانی اعلام کرد: فریبکاری غرب با توافقات مینسک درسی برای روسیه شد که به مسکو در آینده برای دفاع بهتر از منا...

بیانیه پایانی نشست سران اتحادیه آفریقا در محکومیت شدید رژیم صهیونیستی

بیانیه پایانی نشست سران اتحادیه آفریقا در محکومیت شدید رژیم صهیونیستی
2025-02-16T17:09:41+03:30
سی و هشتمین اجلاس سران اتحادیه آفریقا که طی دو روز در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی برگزار شد، با صدور بیانیه پایانی به کار خود پایان داد.

مسکو: اوکراین ۲۳۰ نظامی خود را در محور کورسک از دست داد

مسکو: اوکراین ۲۳۰ نظامی خود را در محور کورسک از دست داد
2025-02-16T16:43:02+03:30
وزارت دفاع روسیه در بیانیه ای اعلام کرد: طی شبانه روز گذشته نیروهای مسلح اوکراین در محور کورسک ۲۳۰ نیروی نظامی خود را از دست دادند.

وزیر خارجه هند: دیدار خوبی با «عراقچی» داشتم

وزیر خارجه هند: دیدار خوبی با «عراقچی» داشتم
2025-02-16T16:16:21+03:30
وزیر خارجه هند با انتشار پیامی اعلام کرد: دیدار خوبی با وزیر خارجه ایران داشتم؛ درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقه با یکدیگر صحبت کردیم.

تخریب ۲۸۰ هزار واحد مسکونی در غزه

تخریب ۲۸۰ هزار واحد مسکونی در غزه
2025-02-16T16:03:08+03:30
وزارت اشتغال و مسکن غزه اعلام کرد که حملات رژیم صهیونیستی به این منطقه باعث تخریب بیش از ۲۸۰ هزار واحد مسکونی شده است.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)