میرنیوز
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، یک رسانه سوری در گزارشی به اقدامات انجام شده برای بازگشت آوارگان سوری از لبنان اشاره و اعلام کرد که کشورهای اروپایی از اجرای برنامه بازگشت آوارگان به کشور خود جلوگیری میکنند.
روزنامه البعث سوریه امروز در گزارشی نوشت، هر بار که مسئله آوارگان سوری در لبنان مطرح میشود، مناقشات افزایش مییابد و تنشها بین کسانی که خواستار بازگشت این آوارگان به سوریه هستند با کسانی که از بازگشت آنها جلوگیری میکنند، بالا میگیرد. بر همین اساس بحران آوارگان سوری تبدیل به یک بحث مستمر و معمول میان سیاستمداران لبنانی شده است.
این رسانه با اشاره به اینکه در روزهای آینده «عبدالله بوحبیب» وزیر خارجه دولت موقت لبنان در راس یک هیئت رسمی برای گفتگو درباره پرونده آوارگان سوری به دمشق سفر خواهد کرد، گزارش داد، بوحبیب پیشتر در گفتگوی تلفنی با «فیصل المقداد» همتای سوری خود درباره این سفر گفتگو کرده بود. وزیر خارجه سوریه نیز اعلام کرد که دمشق از بازگشت همه آوارگان به کشور استقبال کرده و تسهیلات لازم را به این منظور فراهم میکند.
روزنامه البعث ادامه داد، اما با این حال هم دولت سوریه و هم لبنان میدانند که راهکار این پرونده از نظر منطقی، تهیه یک نقشه راه دیپلماتیک برای بازگشت آوارگان توسط سازمان ملل از خلال شورای امنیت است. اما متاسفانه کشورهایی که بر سازمانهای بینالمللی مسلط شدهاند به دنبال از بین بردن هویت سوریه از خلال پراکنده کردن آوارگان و بهم ریختن اوضاع کشورهایی هستند که از این آوارگان میزبانی میکنند.
بر اساس این گزارش، مسئله آوارگان سوری برای غرب و جامعه بینالمللی یک موضوع سیاسی بوده و بنابراین بازگشت اوارگان به کشورشان مستلزم توقف سیاسی کاری در این پرونده از جانب کشورهای بزرگ است. همچنین باید یک نقشه همکاری بینالمللی برای تعیین صحت آمار آوارگان سوری و نقشه استقرار آنها در کشورهای مختلف تهیه شود. به ویژه اینکه هیچگونه گزارشهای رسمی یا بینالمللی درباره هزینه بازگشت آوارگان سوری به کشورشان وجود ندارد؛ چه هزینههایی که باید دولت سوریه بپردازد و چه هزینههایی که جامعه بینالمللی باید برای پرداخت آنها کمک کند.
این رسانه سوری افزود، دولت سوریه بازگشت آوارگان را در اولویت قرار داده و همه اقدامات لازم را برای استقبال کریمانه از آنها انجام میدهد. با این وجود تحریمهای ناعادلانه و یکجانبه آمریکا و استفاده از پرونده آوارگان به عنوان کارت فشار و باجگیری سیاسی از دولت سوریه و دولت لبنان، مانع انجام دقیق و سریع این اقدامات دولت دمشق میگردد. بنابراین نمیتوان یک راهکار ریشهای برای حل مشکل آوارگان سوری در لبنان پیدا کرد؛ مگر اینکه آنها خودشان داوطلبانه به سوریه برگردند.
در پایان این گزارش آمده است، همچنین تکیه به هماهنگی دوجانبه سوری-لبنانی برای بازگرداندن همه آوارگان کافی نیست؛ زیرا همه برنامههای مربوط به بازگشت آوارگان سوری تحت شعاع مانعتراشی کشورهای اروپایی و غربی قرار گرفته است.
به گزارش تسنیم، درحالی که اواخر 2022 اولین مرحله طرح بازگشت داوطلبانه آوارگان سوری از لبنان وارد فاز اجرایی شده و طی آن 2 گروه از آنها در امنیت کامل و در میان استقبال مقامات سوری به کشورشان برگشتند و تحت حمایت قرار گرفتند، تحرکاتی که سازمان ملل با همکاری غرب و برخی طرفهای داخلی لبنان انجام داده مانع از تکمیل این طرح میشود.
کمیساریای عالی پناهندگان در سازمان ملل و نمایندگی آن در لبنان بارها اعلام کرده که با بازگشت آوارگان سوری مخالف است. این کمیساریا و همچنین دیگر نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد بیانیههای هشدارآمیزی نیز با این مضمون که «سوریه برای بازگشت آوارگان، امن نیست» صادر کرده و در تلاش برای تحریک پناهجویان سوری به ماندن در لبنان هستند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
عملیات گسترده حزب الله با ۲۸ پهپادی به مواضع صهیونیستها
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل: رأی دیوان لاهه، آزمون تعهد غربیهاست
حکم دیوان لاهه، اسرائیل را نگران تحریم تسلیحاتی خود کرد
جزییات توافق آتش بس در لبنان از زبان رسانه آمریکایی و اسرائیلی
افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۶۴۵ شهید
خودکشی دستکم ۶ نظامی صهیونیست و پنهانکاری مقامات اسرائیلی
پوتین: «اوریشنیک» حاکمیت و وحدت اراضی روسیه را تضمین کرد
تعرض «بن گویر» و هزاران شهرکنشین به حرم ابراهیمی در الخلیل
اصابت موشکهای حزبالله به سرزمینهای اشغالی
رژیم صهیونیستی ضاحیه جنوبی بیروت را به شدت هدف قرار داد
واکنش روسیه به حمله رژیم صهیونیستی به «تدمر» سوریه
زخمیشدن ۹ نظامی صهیونیست در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته
سازمان جهانی بهداشت آمار شهدای کادر درمان در لبنان را «تکاندهنده» دانست
۱۰ کشته در حمله مسلحانه در بغلان افغانستان
سازمان جهانی بهداشت: تلفات کادر درمان در لبنان از غزه و اوکراین بیشتر است
یحیی سریع: پایگاه «نواتیم» را با موشک فراصوت هدف قرار دادیم
واکنش آلمان و فرانسه به حکم دیوان لاهه علیه نتانیاهو
نظیری اصل: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
بخشی از فرودگاه «گاتویک» انگلیس تخلیه شد
کرملین: واشنگتن به سخنان «پوتین» خوب گوش بدهد
تدابیر امنیتی در اطراف سفارت آمریکا در انگلیس به دنبال بسته مشکوک
واکنش سازمان عفو بین الملل به حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو
ساز مخالف نخست وزیر یک کشور اروپایی درباره نتانیاهو
تقویت روز افزون روابط روسیه و افغانستان در پسزمینه بحران اوکراین
تحلیلگر صهیونیست:حکم بازداشت نتانیاهو ضرر زیادی برای اسرائیل دارد
حکم دیوان لاهه چه تبعات سیاسی-حقوقی برای «نتانیاهو» و رژیم صهیونیستی دارد؟
واکنش پکن به دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت
واکنش چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی عراق به حکم دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو
ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا پم باندی را معرفی کرد
واکنش گوترش به رای دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو