میرنیوز
به گزارش تسنیم، مجلس نمایندگان آمریکا قطعنامهای را تصویب کرد که میگوید اسرائیل یک دولت نژادپرست یا آپارتاید نیست.
رشیده طلیب، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در سخنرانی روز سهشنبه، یک روز قبل از سخنرانی آیزاک هرتزوگ، رئیسجمهور رژیم صهیونیستی در نشست مشترک کنگره، قطعنامه مجلس نمایندگان در حمایت از این رژیم را به شدت محکوم کرد.
او گفت: اسرائیل یک دولت آپارتاید است. برای ادعای خلاف این، آقای رئیس در برابر این مجموعه شواهد، تلاشی برای انکار واقعیت و تلاشی برای عادی سازی خشونت آپارتاید است. فراموش نکنید: این نهاد، این کنگره، از رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی حمایت کرد و همچنین دو حزبی بود.
طلیب، که اصالتا فلسطینی است، یکی از اعضای مترقی کنگره است که قصد دارند به دلیل اعتراض به دولت رژیم صهیونیستی از سخنرانی روز چهارشنبه هرتزوگ در کنگره صرف نظر کنند.
این اعتراضات در حالی صورت میگیرد که خشونت علیه فلسطینیان در کرانه باختری در ماههای اخیر افزایش یافته و دولت رژیم صهیونیستی بر سر تلاش برای اصلاحات قضایی با اختلافات داخلی مواجه است.
طلیب خاطرنشان کرد که سازمان ملل متحد و همچنین گروه های مدافع دیده بان حقوق بشر و عفو بین الملل، اسرائیل را یک کشور آپارتاید معرفی کرده اند.
قطعنامه حمایت از اسرائیل با اکثریت قاطع تصویب شد و 9 نفر از اعضای کنگره - اکثراً اعضای دموکرات "جوخه" مترقی - رای منفی دادند. این به طور خاص بیان می کند که اسرائیل "یک کشور نژادپرست یا آپارتاید نیست".
روز شنبه، نماینده پارلمان پرامیلا جایپال (دولت واشنگتن) گفت که اسرائیل یک "کشور نژادپرست" است و متعهد شد که به این قطعنامه رای دهد و سخنرانی هرتزوگ را نادیده بگیرد.
این اظهارات جرقه درخواستهایی برای اقدام از سوی جمهوریخواهانی شد که معتقد بودند این اظهارات یهودیستیزانه است.
دموکرات ها این خشم را به عنوان یک نزاع سیاسی رد کرده اند، اما باعث ایجاد شکاف هایی در درون حزب شده است.
جری نادلر (D-N.Y.) که یهودی است، گفت: «میان انتقاد از حق موجودیت اسرائیل، که فراتر از حد مجاز است، و انتقاد از رفتار دولت اسرائیل، که به نظر من وحشتناک است، تفاوت وجود دارد.
مجلس نمایندگان ایالات متحده در پیامی خطاب به منتقدان مترقی، قطعنامهای را تصویب کرده است که در آن اعلام کرده است که اسرائیل "یک کشور نژادپرست یا آپارتاید نیست".
این اقدام با 412 رای موافق در مقابل 9 رای روز سهشنبه، ساعاتی پس از دیدار آیزاک هرتزوگ، رئیسجمهور اسرائیل با جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در کاخ سفید به تصویب رسید. یک قانونگذار رأی «حاضر» داد.
این قانون در واکنش به اظهارات روز شنبه خانم پرامیلا جایپال، رئیس گروه پیشرو کنگره، اسرائیل را یک "دولت نژادپرست" خواند.
اظهارات او خشم دو حزب را برانگیخت. این نماینده مجلس متعاقبا عذرخواهی کرده و همچنین تاکید کرده است که "دولت راست افراطی اسرائیل درگیر سیاست های تبعیض آمیز و نژادپرستانه آشکار" شده است.
قطعنامه روز سهشنبه نمادین بود، اما نشان داد که حامیان اسرائیل رویکرد سختگیرانهتری را برای انتقاد از منتقدان این کشور در کنگره اتخاذ میکنند، منتقدانی که در سالهای اخیر آشکارتر و پر سر و صداتر شدهاند.
در این لایحه که توسط آگوست فلوگر نماینده جمهوری خواه کنگره ارائه شد، آمده است: «ایالات متحده همیشه شریک و حامی سرسخت اسرائیل خواهد بود». همچنین "همه اشکال یهودستیزی و بیگانه هراسی" را محکوم کرد.
مدافعان حقوق فلسطینی روز سه شنبه از این اقدام و همچنین نسبت به رهبران دموکرات که در کنار جمهوری خواهان قرار گرفتند تا همکاران مترقی خود را کوچک جلوه دهند، ابراز خشم کردند.
عامر، کمدین و فعال آمریکایی فلسطینی-آمریکایی، گفت: «متاسفانه کنگره با اکثریت قاطع این قطعنامه را تصویب کرد و بار دیگر در سمت اشتباه تاریخ قرار گرفت، زیرا پیشروترین و معتبرترین سازمان های حقوق بشر در جهان پس از تحقیقات گسترده، اسرائیل را به عنوان آپارتاید معرفی کردند. زهر به الجزیره گفت.
اسرائیل که حداقل 3.8 میلیارد دلار کمک سالانه از ایالات متحده دریافت می کند، توسط گروه های حقوق بشری بزرگ مانند عفو بین الملل به ارتکاب آپارتاید علیه فلسطینیان متهم شده است.
"تلاش برای ساکت کردن" مخالفان اسرائیل
این قطعنامه آخرین طوفان آتش علیه مردمی را که صریحاً با اسرائیل مخالفت می کنند در ایالات متحده به اوج خود می رساند.
در اوایل سال 2020، اکثریت جمهوری خواه مجلس نمایندگان، کرسی ایلهان عمر، زن کنگره را در کمیته روابط خارجی به دلیل اتهامات یهودی ستیزی مرتبط با انتقادات گذشته وی از اسرائیل، سلب کردند.
در ماه مه، رشیده طلیب، نماینده کنگره نیز به دلیل میزبانی مراسمی در ساختمان کنگره ایالات متحده برای بزرگداشت سالگرد نکبت، آوارگی دسته جمعی فلسطینی ها از سرزمین خود در زمان تأسیس اسرائیل، با واکنش های منفی مواجه شد.
در اواخر همان ماه، سیاستمداران هر دو حزب بزرگ، یک جوان فارغالتحصیل آمریکایی یمنی تبار را محکوم کردند که در طول سخنرانی خود در دانشکده حقوق دانشگاه شهر نیویورک (CUNY) از اسرائیل انتقاد کرد.
لورا آلباست، یک سازمان دهنده فلسطینی-آمریکایی در منطقه واشنگتن دی سی، گفت که مخالفت شدید انتظار می رود.
هر چه ما در دفاع از حقوق فلسطینی ها، برای آزادی فلسطین قوی تر می شویم، طرف مقابل نیز که به ما ظلم می کند، قوی تر می شود. آلباست به الجزیره گفت: تلاش برای ساکت کردن ما قوی تر می شود.
او این سوال را مطرح کرد که چرا قانونگذاران ایالات متحده برای تصویب قطعنامه ای به نفع یک کشور خارجی در زمانی که کشور با بحران های بزرگی از جمله خشونت گسترده اسلحه مواجه است، وقت می گذارند.
آلباست افزود که ماده ای که یهودی ستیزی را محکوم می کند، «تله ای» است تا قانونگذارانی را که با این اقدام مخالف هستند به عنوان نژادپرست معرفی کنند.
در مناظره ای که روز سه شنبه در صحن مجلس برگزار شد، چندین عضو اسرائیل را ستایش کردند و آن را به عنوان متحد ضروری ایالات متحده معرفی کردند و انتقاد از سیاست دولت این کشور را با یهودستیزی مرتبط دانستند.
زک نون، نماینده جمهوری خواهان، اسرائیل را "صدایی برای افراد آزاده در جهانی که اغلب بارها و بارها توسط ظالمان و تروریست ها آزمایش می شود" خواند.
طلیب، یک نماینده دموکرات کنگره از میشیگان، تنها عضوی بود که روز سه شنبه در صحن مجلس نمایندگان علیه این قطعنامه صحبت کرد.
طلیب گفت: من تنها آمریکایی فلسطینی هستم که در کنگره خدمت می کنم و اعضای خانواده ام در سرتاسر کرانه باختری – چیزی که بسیاری از مردم آن را سرزمین های اشغالی غیرقانونی می نامند، دارم.
«اما ما دوباره اینجا هستیم که حمایت کنگره از آپارتاید را تأیید میکنیم، و به سخنان زنان رنگین پوستی که جرأت میکنند درباره حقایق و ظلم صحبت کنند، نظارت میکنیم. این چیزی نیست که ما باید اینجا در کنگره انجام دهیم."
روز دوشنبه، طلیب آخرین قانونگذار مترقی بود که تأیید کرد از سخنرانی رئیس جمهور اسرائیل هرتزوگ در کنگره صرفنظر می کند.
عمر، الکساندریا اوکاسیو کورتز و جمال بومن نیز قرار است این آدرس را تحریم کنند. بومن روز سه شنبه نقض حقوق بشر از جمله کشته شدن شیرین ابواکله روزنامه نگار الجزیره توسط نیروهای اسرائیلی در سال گذشته را دلیل تصمیم خود ذکر کرد.
بومن در توییتر نوشت: «از اسرائیل تا هند، ما باید متحدان خود را در مورد نقض حقوق بشر و سوء استفاده از دولت های راست افراطی پاسخگو بدانیم، به همین دلیل است که من در سخنرانی فردای آیزاک هرتزوگ، رئیس جمهور اسرائیل در کنگره شرکت نخواهم کرد. .
هرتزوگ که نقشی عمدتاً تشریفاتی دارد، شخصیتی معتدلتر از بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر راست افراطی، دیده میشود.
با این حال، منتقدان می گویند که او نماینده همان کشوری است که قانون اساسی آن حق تعیین سرنوشت را «انحصاری» برای مردم یهود می داند، علیرغم اینکه بر میلیون ها فلسطینی در این سرزمین حکومت می کند.
روز سهشنبه، جیمز زوگبی، رئیس مؤسسه عرب آمریکایی، یک اندیشکده، گفت که قطعنامه مجلس نمایندگان واقعیتهای اسرائیل را تغییر نخواهد داد.
یادداشت به کنگره: اسرائیل یک کشور آپارتاید است. او در توییتر نوشت: این سیستم قوانین و رویه نژادپرستانه اسرائیل است که علیه فلسطینیها تبعیض قائل میشود که واقعیت را تعریف میکند - نه اینکه چگونه به لایحه مزخرف [Pfluger] رأی میدهید.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
عملیات گسترده حزب الله با ۲۸ پهپادی به مواضع صهیونیستها
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل: رأی دیوان لاهه، آزمون تعهد غربیهاست
حکم دیوان لاهه، اسرائیل را نگران تحریم تسلیحاتی خود کرد
جزییات توافق آتش بس در لبنان از زبان رسانه آمریکایی و اسرائیلی
افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۶۴۵ شهید
خودکشی دستکم ۶ نظامی صهیونیست و پنهانکاری مقامات اسرائیلی
پوتین: «اوریشنیک» حاکمیت و وحدت اراضی روسیه را تضمین کرد
تعرض «بن گویر» و هزاران شهرکنشین به حرم ابراهیمی در الخلیل
اصابت موشکهای حزبالله به سرزمینهای اشغالی
رژیم صهیونیستی ضاحیه جنوبی بیروت را به شدت هدف قرار داد
واکنش روسیه به حمله رژیم صهیونیستی به «تدمر» سوریه
زخمیشدن ۹ نظامی صهیونیست در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته
سازمان جهانی بهداشت آمار شهدای کادر درمان در لبنان را «تکاندهنده» دانست
۱۰ کشته در حمله مسلحانه در بغلان افغانستان
سازمان جهانی بهداشت: تلفات کادر درمان در لبنان از غزه و اوکراین بیشتر است
یحیی سریع: پایگاه «نواتیم» را با موشک فراصوت هدف قرار دادیم
واکنش آلمان و فرانسه به حکم دیوان لاهه علیه نتانیاهو
نظیری اصل: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
بخشی از فرودگاه «گاتویک» انگلیس تخلیه شد
کرملین: واشنگتن به سخنان «پوتین» خوب گوش بدهد
تدابیر امنیتی در اطراف سفارت آمریکا در انگلیس به دنبال بسته مشکوک
واکنش سازمان عفو بین الملل به حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو
ساز مخالف نخست وزیر یک کشور اروپایی درباره نتانیاهو
تقویت روز افزون روابط روسیه و افغانستان در پسزمینه بحران اوکراین
تحلیلگر صهیونیست:حکم بازداشت نتانیاهو ضرر زیادی برای اسرائیل دارد
حکم دیوان لاهه چه تبعات سیاسی-حقوقی برای «نتانیاهو» و رژیم صهیونیستی دارد؟
واکنش پکن به دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت
واکنش چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی عراق به حکم دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو
ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا پم باندی را معرفی کرد
واکنش گوترش به رای دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو