میرنیوز
به گزارش تسنیم، این روزها شهرهای مختلف فرانسه عرصه تظاهرات های ضد دولتی و همچنین اعتراض علیه خشونت پلیس است. ماجرا از آن جایی شروع شد که یک نوجوان 17 ساله ی عرب تبار به دست پلیس کشته شد و در تصاویر دوربین مداربسته نیز خشونت پلیس مشهود بود. اعتراضات به سرعت گسترش یافت و تاکنون حدود هزار نفر بازداشت و شمار زیادی زخمی شده اند.
هرچند فرانسه از سال 2017 پس از آغاز جنبش اعتراض جلیقه زردها در اعتراض به اصلاحات اقتصادی مدنظر رئیس جمهور مکرون تقریبا به صورت مستمر شاهد برگزاری تظاهرات های ضد دولتی و درگیری های شدید است اما این دور از اعتراضات بیش از همه یادآور سال 2005 است.
در آن سال دو نوجوان فرانسوی عرب تبار هنگام فرار از دست پلیس در ایستگاه برق مخفی و دچار برق گرفتگی شدند. پس از مرگ آن ها، موجی از اعتراضات در این کشور به راه افتاد. آن 3 هفته اعتراض گسترده سبب بازداشت حدود 2 هزار نفر و میلیون ها یورو خسارت به اموال عمومی شد. شدت و گستره اعتراضات به حدی بود که حالا کارشناسان و مقامات ابراز نگرانی می کنند که مبادا حوادث 2005 تکرار شود.
فرانسه یکی از اصلی ترین مقاصد برای مهاجرت شهروندان آفریقایی است. حدود نیمی از مهاجران ساکن در این کشور آفریقایی تبار به ویژه از کشورهای عربی چون تونس، الجزایر و مغرب هستند. در سال های اخیر با افزایش موج مهاجرت از غرب آسیا و شمال آفریقا به سمت اروپا، اقدامات تروریستی داعش و البته حادثه 11 سپتامبر، مهاجرستیزی در غرب افزایش یافته است و این موضوع بر زندگی مهاجران تاثیر منفی گذاشته است. سالانه آمار افرادی که حملات نژادپرستانه گزارش می کنند، بیشتر می شود. در نتیجه بعد از بروز چنین حوادثی بحث های نژادپرستی و شکاف هویتی بالا می گیرد.
هربار که اعتراضات در فرانسه شدت می یابد، آنچه در لایه اول بیش از نمود دارد اعتراض به وضع اقتصادی است اما در کنار آن نباید از شکاف هویتی نیز غافل شد. شمار قابل توجهی از معترضان اصالتا مهاجر هستند و سال ها تبعیض سبب شده رفاه اجتماعی و اقتصادی آن ها به نسبت کمتر باشد و محروم تر باشند. همین امر سبب می شود وقوع چنین حوادثی که در آن فرد قربانی از اقلیت های نژادی است، به سرعت دامنه اعتراضات را گسترش دهد.
موضوع «مهاجرت» در فرانسه به حدی جدی است که از سال ها قبل به یکی از دغدغه های جدی نامزدهای انتخاباتی و رای دهندگان در این کشور بدل شده است. سارکوزی، رئیس جمهور سابق فرانسه در مبارزات انتخاباتی خود آشکارا مهاجران غیرقانونی را تنفرانگیز خواند و دلیل بیکاری و مشکلات اقتصادی در این کشور را شمار زیاد مهاجران دانست.
پس از کشته شدن نائل، نوجوان 17 ساله فرانسوی به دست پلیس، رسانه های فرانسوی نوشتند: "شاهد اتفاق «جورج فلوید» در فرانسه هستیم". این موضوع نشان می دهد نژادپرستی بنیادین در فرانسه به مرز غیرقابل تحملی رسیده است. به گزارش موسسه مدافعان حقوق بشر، یک مرد جوان سیاهپوست یا اهل شمال آفریقا در فرانسه، 20 مرتبه بیشتر از دیگران در معرض ظن پلیس است. برابر گزارش دولت فرانسه در سال 2021، احتمال دعوت به مصاحبه افرادی که نام عربی دارند، 32 درصد کمتر از سایرین است.
با وجود آنکه فرانسه تلاش می کند چهره ای حامی حقوق بشر از خود به نمایش بگذارد، نشانه های نژادپرستی بنیادین در این کشور که حالا بیش از پیش عیان شده، خلاف آن را نشان می دهد. البته فرانسه در این میان تنها نیست و آمریکا و بریتانیا نیز در سال های اخیر به صورت جدی با مشکل شکاف هویتی و انواع نژادپرستی مواجه هستند. این در حالی است که به نظر نمی رسد دولت ها دست کم در کوتاه مدت راه حلی برای این بحران داشته باشند.
الهام عابدینی، کارشناس مسائل اروپا
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
عملیات گسترده حزب الله با ۲۸ پهپادی به مواضع صهیونیستها
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل: رأی دیوان لاهه، آزمون تعهد غربیهاست
حکم دیوان لاهه، اسرائیل را نگران تحریم تسلیحاتی خود کرد
جزییات توافق آتش بس در لبنان از زبان رسانه آمریکایی و اسرائیلی
افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۶۴۵ شهید
خودکشی دستکم ۶ نظامی صهیونیست و پنهانکاری مقامات اسرائیلی
پوتین: «اوریشنیک» حاکمیت و وحدت اراضی روسیه را تضمین کرد
تعرض «بن گویر» و هزاران شهرکنشین به حرم ابراهیمی در الخلیل
اصابت موشکهای حزبالله به سرزمینهای اشغالی
رژیم صهیونیستی ضاحیه جنوبی بیروت را به شدت هدف قرار داد
واکنش روسیه به حمله رژیم صهیونیستی به «تدمر» سوریه
زخمیشدن ۹ نظامی صهیونیست در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته
سازمان جهانی بهداشت آمار شهدای کادر درمان در لبنان را «تکاندهنده» دانست
۱۰ کشته در حمله مسلحانه در بغلان افغانستان
سازمان جهانی بهداشت: تلفات کادر درمان در لبنان از غزه و اوکراین بیشتر است
یحیی سریع: پایگاه «نواتیم» را با موشک فراصوت هدف قرار دادیم
واکنش آلمان و فرانسه به حکم دیوان لاهه علیه نتانیاهو
نظیری اصل: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
بخشی از فرودگاه «گاتویک» انگلیس تخلیه شد
کرملین: واشنگتن به سخنان «پوتین» خوب گوش بدهد
تدابیر امنیتی در اطراف سفارت آمریکا در انگلیس به دنبال بسته مشکوک
واکنش سازمان عفو بین الملل به حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو
ساز مخالف نخست وزیر یک کشور اروپایی درباره نتانیاهو
تقویت روز افزون روابط روسیه و افغانستان در پسزمینه بحران اوکراین
تحلیلگر صهیونیست:حکم بازداشت نتانیاهو ضرر زیادی برای اسرائیل دارد
حکم دیوان لاهه چه تبعات سیاسی-حقوقی برای «نتانیاهو» و رژیم صهیونیستی دارد؟
واکنش پکن به دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت
واکنش چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی عراق به حکم دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو
ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا پم باندی را معرفی کرد
واکنش گوترش به رای دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو