میرنیوز
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، فرصت اندکی برای برگزاری دور دوم انتخابات ریاستجمهوری ترکیه باقی مانده است و مصاف روز یکشنبه آتی، برای احزاب و جریانات سیاسی این کشور، بسیار حساس و تعیینکننده خواهد بود. بازار سخنرانی و تبلیغ در ترکیه داغ داغ است و دو ائتلاف جمهور و ملت بهرهبری اردوغان و کلیچداراوغلو، هر کدام، دیگری را بهعنوان خطری بزرگ برای امروز و فردای ترکیه تلقی میکند، حالا هم اردوغان و هم ائتلاف مخالفین او، پیروزی و شکست در انتخابات را بهعنوان یک موضوع حیاتی امنیت ملی ترکیه قلمداد کرده و آن را به مساله بقا پیوند می زنند.
در شرایطی که جمهوری ترکیه بهعنوان نخستین نظام جمهوری تأسیسشده در منطقه صدساله شده، حالا و در یکصدمین سالگرد تأسیس جمهوری، اردوغان میگوید که قرن ترکیه آغاز شده است و این کشور به قله پیشرفت خواهد رسید، این در حالی است که او پس از 12 سال تلاش و تبلیغ، نتوانست که هیچکدام از اهداف ذکرشده در سند چشمانداز 2023 را کند. از دیگر سو، حزب جمهوری خلق که بهدست مصطفی کمال تأسیس شده است و درست بهاندازه جمهوری ترکیه عمر دارد، معتقد است که ادامه کار و فعالیت سیاسی و مدیریتی اردوغان برای کشور، بسیار خطرناک است و پیامدهای تلخی برای مردم این کشور خواهد داشت.
کلیچداراوغلو، بهتازگی در پیامکهای تلفنی به مردم ترکیه خبر داده است که ماندن اردوغان بر اریکه قدرت، بهمعنی تداوم بحران اقتصادی در ترکیه خواهد بود. او همچنین وعده داده است که بهمحض پیروزی، میزان سود بدهی کارتهای اعتباری را صفر کند و اصل بدهی را نیز طی اقساط 36 ماه از مردم پس خواهد گرفت.
خیال اردوغان راحت نیست
«اگر اردوغان از بابت پیروزی در انتخابات هفته آتی اطمینان کامل داشت، تا این اندازه از امنیت ملی حرف نمیزد.»، این سخنی است که چند روز گذشته در تازهترین تحلیل فاتح پرتقال تحلیلگر سیاسی مشهور ترکیه بیان شد. پرتقال بر این باور است که توجه به محتوای تازهترین سخنرانیها و کمپینهای انتخاباتی اردوغان، می تواند به ما بگوید که در ذهن او چه میگذرد. بهباور پرتقال، اردوغان با 49.5 درصد رأی در برابر کمال کلیچداراوغلوی 45درصدی، شانس بالایی برای پیروزی دارد و در شرایط عادی، بهراحتی میتوان فهمید که همه چیز بهنفع اردوغان است و اگر اتفاق عجیب و غریبی روی ندهد، او تا 5 سال دیگر، همچنان «رئیس» خواهد ماند.
اما این همه ماجرا نیست، اردوغان با وجود این اختلاف رأی معنیدار و برخورداری از امکانات یک کهکشان رسانهای و تبلیغاتی عظیم، باز هم نگران است.
رجب طیب اردوغان در مقام رهبر حزب عدالت و توسعه و رئیس جمهور ترکیه، بهمدت 21 سال بهشکل بلامنازع قدرت را در دست داشته است، اما پس از اینهمه سال، جایآن از راهکارهای گذار از بحران اقتصادی و خلاصی از فقر حرف بزند، شب و روز به مردم ترکیه می گوید: «نگذارید اینها بر سر کار بیایند. مطمئن باشید کشور را به بیگانگان خواهد فروخت و وطن از دست می رود. امنیت ملی ترکیه حکم می کند که باز هم کار را به این برادرتان بسپارید و به نامزد مورد حمایت امپریالیسم جهان، اعتماد نکنید».
آیا این فقط اردوغان است که انتخابات آتی ترکیه را به امنیت ملی و بقای کشور پیوند می زند؟ خیر. در جبهه مخالفین نیز چنین وضعیتی حاکم است. علی باباجان رهبر حزب جهش و دموکراسی و از شرکای کلیچداراوغلو در ائتلاف ملت گفته است: «مطمئن باشید در صورت انتخاب مجدد اردوغان، اقتصاد کشور متلاشی می شود و بقای ما به خطر خواهد افتاد. اردوغان با ندانم کاری های سیاسی و اقتصادی و با خطاهای مدیریتی، ترکیه را به سمت پرتگاه برده است. او برای امنیت ملی ترکیه یک خطر جدی است و نباید مجددا رئیس جمهور شود».
اتهام، تهدید، افشاگری
حالا به جرات می توان گفت؛ فضای سیاسی ترکیه آکنده از تنش، اختلاف و هیجان است. اردوغان به تازگی در چندین کمپین انتخاباتی، ادعا کرده که کلیچداراوغلو با سران گروه تروریستی پ.ک.ک در کوهستان قندیل ارتباط داشته است.
کلیچداراوغلو نیز اعلام کرده که این افترا بی پایه است. او خطاب به اردوغان اعلام کرده «اگر جرات داری به یک مناظره تلویزیونی زنده بیا. تا اثبات کنم که چه سیاستمدار نامردی هستی. تو حامی تروریست ها هستی و من می توانم به سادگی این را اثبات کنم».
سوال اینجاست: چرا سیاستمداران ترکیه، به جای آن که از وضعیت اقتصادی و رفاهی حرف بزنند، صرفا به مباحث مربوط به امنیت ملی و بقای کشور می پردازند؟
در پاسخ باید گفت: بحران اقتصادی به طرز فراگیر و عمیقی، زندگی ده ها میلیون نفر شهروند ترکیه را درگیر کرده است. اردوغان برای گذار از این بحران عظیم، وعده و برنامه خاصی ندارد و تنها به گفتن این جمله اکتفا کرده که به زودی یک بانک بزرگ عربی در ترکیه سرمایه گذاری می کند. البته خود اردوغان نیز پذیرفته که تاثیر حضور این بانک در بازار ترکیه، موقتی و ناچیز خواهد بود.
در طرف مقابل، کلیچداراوغلو و همراهان او نیز صرفا به بیان این موضوع می پردازند که ترکیه گرفتار بحران اقتصادی شده است. اما در عمل، افق و چشم انداز خاصی برای خروج از بحران ارائه نمی دهند.
شواهد نشان می دهد که در صورت پیروزی هر کدام از دو رقیب اصلی در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در یکشنبه آتی، در هر حال، اقتصاد این کشور، برای خروج از بحران تورم بی سابقه، شانس و امید چندانی ندارد.
در پایان باید گفت؛ برجسته شدن مفاهیمی همچون امنیت ملی و بقا در انتخابات ترکیه، پدیده ای است که نشان می دهد هر دو جبهه سیاسی فعال در این کشور، برای اقناع رای دهندگان، ابزارهای کارآمد دیگری در اختیار ندارند و تلاش می کنند تا با برساختن غول های خطرناکی از مفاهیم امنیتی، توجه و رای مردم را به سوی خود جلب کنند.
انتهای پیام/.
منبع : خبرگزاری تسنیم
عملیات گسترده حزب الله با ۲۸ پهپاد به مواضع صهیونیستها
سازمان بهداشت جهانی: اسرائیل، حمله به مراکز درمانی را متوقف کند
آیت الله سیستانی: هدف از حمله پاکستان، ضربه به اتحاد مسلمانان بود
اسرائیل، حمله به ضاحیه جنوبی بیروت را ازسر گرفت
عملیات گسترده حزب الله با ۲۸ پهپادی به مواضع صهیونیستها
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل: رأی دیوان لاهه، آزمون تعهد غربیهاست
حکم دیوان لاهه، اسرائیل را نگران تحریم تسلیحاتی خود کرد
جزییات توافق آتش بس در لبنان از زبان رسانه آمریکایی و اسرائیلی
افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۶۴۵ شهید
خودکشی دستکم ۶ نظامی صهیونیست و پنهانکاری مقامات اسرائیلی
پوتین: «اوریشنیک» حاکمیت و وحدت اراضی روسیه را تضمین کرد
تعرض «بن گویر» و هزاران شهرکنشین به حرم ابراهیمی در الخلیل
اصابت موشکهای حزبالله به سرزمینهای اشغالی
رژیم صهیونیستی ضاحیه جنوبی بیروت را به شدت هدف قرار داد
واکنش روسیه به حمله رژیم صهیونیستی به «تدمر» سوریه
زخمیشدن ۹ نظامی صهیونیست در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته
سازمان جهانی بهداشت آمار شهدای کادر درمان در لبنان را «تکاندهنده» دانست
۱۰ کشته در حمله مسلحانه در بغلان افغانستان
سازمان جهانی بهداشت: تلفات کادر درمان در لبنان از غزه و اوکراین بیشتر است
یحیی سریع: پایگاه «نواتیم» را با موشک فراصوت هدف قرار دادیم
واکنش آلمان و فرانسه به حکم دیوان لاهه علیه نتانیاهو
نظیری اصل: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
بخشی از فرودگاه «گاتویک» انگلیس تخلیه شد
کرملین: واشنگتن به سخنان «پوتین» خوب گوش بدهد
تدابیر امنیتی در اطراف سفارت آمریکا در انگلیس به دنبال بسته مشکوک
واکنش سازمان عفو بین الملل به حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو
ساز مخالف نخست وزیر یک کشور اروپایی درباره نتانیاهو
تقویت روز افزون روابط روسیه و افغانستان در پسزمینه بحران اوکراین
تحلیلگر صهیونیست:حکم بازداشت نتانیاهو ضرر زیادی برای اسرائیل دارد
حکم دیوان لاهه چه تبعات سیاسی-حقوقی برای «نتانیاهو» و رژیم صهیونیستی دارد؟