میرنیوز
به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم از دمشق، سرانجام اتحادیه عرب پس از 12 سال به سیاست بایکوت خود علیه نمایندگان دولت سوریه خاتمه داد و بشار اسد، رئیس جمهور این کشور به نشست سران اتحادیه عرب در جده دعوت شد.
اسد در این نشست بر مواضع اصولی و ثابت دمشق تأکید و بار دیگر اعلام کرد این کشور از آرمان آزادسازی قدس عدول نخواهد کرد. اسد همچنین از عادیسازی مناسبات این کشور با دولتهای عربی حمایت کرد و خواستار تقویت مناسبات شد.
از سال 2011 تا 2023، برای 12 سال اجلاس اتحادیه عرب بدون حضور نمایندگان دمشق تشکیل جلسه داد. در این مدت، برخی کشورهای عربی با تن دادن به نقشهای که از سوی آمریکا طراحی شده بود، بهامید براندازی نظام سیاسی این کشور و جدا شدن راه دمشق از محور مقاومت، هزینهای هنگفت را برای ایجاد آشوب در سوریه پرداختند، اما سوریه و محور مقاومت در نهایت کنار یکدیگر باقی ماندند و طراحان این نقشه به هدف خود نرسیدند. با گذشت 12 سال از آغاز تلاشهای متمرکز در این راستا، اسد مجدداً در قامت یک رهبر پیروز در بالاترین سطح اجلاس این اتحادیه شرکت کرده است.
اسامة دنورة، نویسنده و تحلیلگر سیاسی در این زمینه ضمن تأکید بر کاهش نفوذ غربیها و آمریکاییها در ابتکارات اخیری که با نقشآفرینی کشورهای منطقه در حال رقم خوردن است، افزود: «مؤلفه مهم در این آشتی بازگشت سوریه به اتحادیه عرب مبتنی بر اصول مشخصی است که در تمامی دیدارها مثل مذاکرات فیصل مقداد وزیر خارجه سوریه و وزیر خارجه عربستان، نشست پنجگانه در پایتخت اردن، نشست قاهره و یا حتی در خلال اظهارات وزیر خارجه مصر و دبیرکل اتحادیه عرب مورد تأکید قرار گرفت.» وی احترام به حاکمیت سوریه، اهمیت مقابله با تروریسم، و ضرورت خروج نیروهایی را که بهصورت غیرقانونی در خاک سوریه حضور دارند نیز از مسائل مورد توافق قرارگرفته در این نشستها خواند.
دنورة در ادامه تصریح کرد البته ابعاد این آشتی شامل اشغالگران آمریکایی و ترکیهای نمیشود. دنورة همچنین افزود: «توافقات مذکور براساس قطعنامه 2254 شورای امنیت به دست آمده است و تمام امور تحت مالکیت و اداره مطلق سوریه و بدون مداخلات خارجی خواهد بود.»
ازاینرو تمام نکات اعلانی تأثیری مثبت بر چشمانداز حلوفصل بحران سوریه و برای این ملت خواهد داشت. اکنون امیدهای زیادی برای تحول مثبت اقتصادی و نیز همفهمی در حوزه امنیت مشترک عربی به این روند بسته شده است و انتظار میرود جوامع عربی را تقویت کند و برای کشورهای عرب در برابر مداخلات و اغتشاشات قدرتهای خارجی و در رأس آنها قدرتهای غربی و بهطور خاص اسرائیل و مزدوران آنها سطحی از مصونیت ایجاد کند.
معمولاً آشتی سیاسی میان دو یا چند دولت، پیامدهای اقتصادی آشکاری را نیز بههمراه میآورد و این امر باعث شده است شهروندان سوریه نیز نسبت به بهبود وضعیت اقتصادی خود امیدوار شوند. سوریها همچنین امیدوارند نفوذ پایتختهای عربی بهمنظور تعدیل یا توقف تحریمهای وضعشده علیه سوریه نیز به کار این کشور بیاید. در این بین متحدان سنتی دمشق یعنی تهران، مسکو و پکن ضامن وضع اقتصادی سوریه هستند تا زمینه گشوده شدن درهای بازارهای عربی بهروی صنایع و محصولات سوریه را که تا پیش از جنگ جایگاه مطلوبی در بازارهای عربی داشتند، تسهیل کنند.
همچنین عابد فضلیة، استاد اقتصاد دانشگاه دمشق با اشاره به مناسبات سیاسی و سفرها و دیدارهای متعدد سیاسی تصریح کرد: «میتوان انتظار داشت که این روند باعث بهبود وضعیت اقتصادی، نهتنها برای سوریه، بلکه برای تمامی کشورهای دیگری هم شود که به روابط اقتصادی با سوریه نیازمندند. برای مثال صادرات سوریه به امارات با مشکل روبهرو شده بود ولی هنگامی که همگرایی بین دو کشور محقق شد، صحبت در مورد مسائل اقتصادی تسهیل شد و بهرهگیری از روابط سیاسی برای تحکیم روابط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، توریستی و مالی تقویت شد.»، بهزعم این استاد دانشگاه دمشق هدف تحرکات سیاسی، خواه با سرعت پیش رود یا کند، بهبود مناسبات اقتصادی است.
او افزود: «انتظار میرود با وجود اینکه غربیها هنوز علیرغم گامهای بلند سوریه تحریمهای اعمالی علیه این کشور را لغو نکردهاند، اما باید گفت که روابط اقتصادی که میان طرفین آغاز شده است، ممکن است کمرنگ باشد، ممکن است رسانهای نشود تا به غربیها وانمود شود که مناسباتی با سوریه ندارند، اما همه میدانند که مناسبات گستردهای در حال شکلگیری است و همزمان با پیشرفت روابط سیاسی، روابط اقتصادی هم به جلو گام بر خواهد داشت. معتقدم بهخواست خدا ما در سوریه روند صعودی سطح معیشتی را آغاز کردهایم. آثار تحرکات مثبت اقتصادی ظرف یکی دو هفته خود را نشان نمیدهد ولی ان شاء الله که در این مسیر گام برمیداریم.»
بهرغم اختلاف نظرها و دیدگاهها، موفقیت سوریه در بازپسگیری کرسی خود در اتحادیه عرب یک پیروزی سیاسی و میدانی است که در سایه حمایتها و اتحاد مقاومت ـ دمشق محقق شد. دمشق تأکید کرد که در برقراری روابط سیاسی با هر کشوری، اولویت خود را بر مبارزه با تروریسم و احیای مسئله فلسطین قرار داده است.
انتهای پیام/+
منبع : خبرگزاری تسنیم
حمله به سرزمینهای اشغالی از جانب عراق و یمن
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس
بیانیه مشترک کشورهای جهان در حمایت از برنامه هستهای ایران
روسیه: معلوم نیست امشب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام رأی گیری شود
هلاکت یک نظامی دیگر صهیونیست در شمال غزه
پوتین: جدیدترین موشک بالستیک مافوق صوت را با موفقیت آزمایش کردیم
پوتین: جدیدترین موشک بالستیک مافوق صورت را با موفقیت آزمایش کردیم
ادعای مسئولان صهیونیستی و آمریکایی درباره آتش بس لبنان
وزیر دفاع ایتالیا: اگر نتانیاهو وارد ایتالیا شود بازداشت میشود
کانادا: به تمام حکمهای دادگاههای بینالمللی پایبند هستیم
انگلیس: به استقلال دیوان کیفری بینالمللی احترام میگذاریم
دادستان کل دیوان کیفری بینالمللی: تمام کشورها با ما همکاری کنند
شورای حکام امشب درباره قطعنامه ضدایرانی رأی گیری میکند
موضع قلدرمآبانه آمریکا در برابر حکم دیوان کیفری بینالمللی
رایزنی وزرای خارجه ایران و مصر درباره اوضاع غزه و لبنان
نتانیاهو وگالانت در صورت ورود به «دیربورن» آمریکا بازداشت میشوند
نهادهای بینالمللی: هیچ کسی برتر از قانون نیست
اردن: باید به حکمهای دیوان کیفری بینالمللی احترام گذاشت
جوزف بورل: حکم دیوان کیفری سیاسی نیست و باید اجرا شود
واکنش مشاور ترامپ به اقدام دیوان کیفری بینالمللی علیه تلآویو
واکنش کشورهای غربی به حکم جلب نتانیاهو: آماده اجرا هستیم
نتانیاهو در صورت ورود به بیش از ۱۲۴ کشور دنیا بازداشت خواهد شد
خشم سران رژیم صهیونیستی از صدور حکم بازداشت بینالمللی نتانیاهو
رهبر انصارالله یمن: آرمان شهدا راه و مسیر ما را مشخص میکند
دیوان کیفری بینالمللی حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر کرد
کمک ۲۷۵ میلیون دلاری دیگر آمریکا به اوکراین
سندرز: مردم آمریکا مخالف ارسال سلاح برای ماشین جنگ نتانیاهو هستند
هشدار درباره تبدیل بیمارستان کمال عدوان غزه به گورستان دسته جمعی
هلاکت دو نظامی صهیونیست دیگر در جنوب لبنان
تاکید سخنگوی سازمان ملل بر اهمیت همکاری ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی