میرنیوز
به گزارش تسنیم، شهر«هیروشیما»ی ژاپن در روزهای اخیر میزبان اجلاس سران «گروه 7» بود که با حواشی متعددی به پایان رسید. موضع نخست وزیر انگلیس را میتوان یکی از این حواشی بحث برانگیز دانست. «ریشی سوناک» نخست وزیر انگلیس اخیرا در حاشیهی این اجلاس مدعی شده است که «چین بزرگترین چالش امنیتی جهان است.»
این ادعای سوناک علاوه بر اینکه واکنشهای مختلفی در فضای مجازی به دنبال داشت، این سوال را مطرح میکند که انگشت اتهام «بر هم زدن صلح و امنیت بینالمللی» باید به سمت چه کسانی گرفته شود؟ آیا انگلیس و آمریکا، خود یکی از بزرگترین ناقضان نظم بینالمللی و مقررات آن نیستند؟
پیمان ضد امنیتی
تقریبا یک سال پیش بود که انگلیس، فرانسه و استرالیا با امضای پیمانی موسوم به پیمان «آکس» واکنشهای گستردهای را علیه خود برانگیختند. این پیمان که برای مهار قدرت چین در منطقه اقیانوس آرام بین این سه کشور منعقد شده است، راه ارسال فناوری هستهای برای زیردریاییهای استرالیایی را هموار میکند.
اقدامی که به گفته کارشناسان نقض فاحش پیمان «منع گسترش سلاحهای هستهای» (NPT) بوده و از طرفی خشم چینیها را برانگیخته است. سخنگوی وزارت امور خارجه چین «ژائو لی جیان» در آن زمان گفته بود «این سه کشور به ثبات و آرامش منطقه به شدت صدمه زده و موجب تشدید مسابقه تسلیحاتی شده و به تلاشها در زمینه کنترل تسلیحات اتمی صدمه میزنند.»
علاوه بر آن، این پیمان نظامی-امنیتی سه گانه، خشم مقامات استرالیایی را برانگیخت، به طوری که «پاول کیتی» نخست وزیر پیشین استرالیا گفته بود که این تصمیم دولت استرالیا «بدترین تصمیم بعد از جنگ جهانی اول بود.» مقامات استرالیایی این پیمان را خطری برای ایجاد جنگ در منطقه اقیانوس آرام میدانند. یکی دیگر از نخست وزیران پیشین استرالیا در اعتراض به این پیمان گفته بود «آیا می توان آنها[ زیردریاییها] را بدون حمایت یا نظارت نیروی دریایی ایالات متحده توسط استرالیا اداره و نگهداری کرد؟» اما ظاهراً استرالیا تنها کشوری نیست که در این منطقه مهرهای برای بازی غرب با چین شده است؛ تایوان یکی دیگر از بازیگران این ماجراجویی پر خطر است.
انبار باروت
ایالات متحده آمریکا برای جلوگیری از برآمدن قدرتهای دیگر در مقابل خودش، دست به هر اقدامی از جمله تحریک مناطق حساس جهان در جهت برافروختن آتش جنگ میزند. از جمله این مناطق میتوان به تایوان اشاره کرد که از مدتها قبل خط قرمز چین بوده است. چین بارها مواضع خود درباره سیاستهای ایالات متحده و هم پیمانانش در رابطه با تنگه تایوان را اعلام کرده است.
این کشور مکرراً به غربیها هشدار داده است که در این منطقه دخالت نکنند اما آخرین اقدام تحریکآمیز غربیها مربوط میشود به سفر اخیر «لیز تراس» نخست وزیر پیشین انگلیس به تایوان. در این سفر، تراس نیز مانند ریشی سوناک جانشین خود، چین را یک "تهدید" خواند. پکن در واکنش به این سفر، آن را «یک نمایش سیاسی خطرناک» دانست. سخنگوی سفارت چین در لندن هم این اقدام تراس را محکوم کرده و هدف او را «دسیسهچینی با نیروهای جداییطلب استقلال تایوان برای برانگیختن یک رویارویی» خوانده است.
پیش از این، سفر «نانسی پلوسی» رییس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا باعث شده بود تا چین در یک رزمایش نظامی حمله به تایوان را شبیهسازی کند. اما تلاش برای برافروختن آتش جنگ در نقاط مختلف جهان، به تایوان ختم نمیشود.
زمین بازی ایالات متحده
در حالی که با ادامه دار و طولانی شدن جنگ در اوکراین، در زمستان گذشته جان صدها نفر به دلیل سرما و کمبود گاز گرفته شد، غرب همچنان به ارسال سلاح و کمک نظامی به اوکراین ادامه میدهد. اقدامی که نشان از آن دارد که طولانی شدن این جنگ ویرانگر برای اروپا، خوشایند صنعت اسلحه سازی کشورهای تولید کننده اسلحه از جمله ایالات متحده باشد.
در جنگی که برخی آن را رویارویی نیروهای ناتو با روسیه میدانند، انگلیس یکی از کشورهایی بود که بیشترین خسارت را از بحران انرژی و زیادهخواهیهای غرب در جنگ اوکراین متحمل شد. در حالی که نخست وزیر این کشور چین را خطری برای امنیت جهان میداند، در سفر اخیر «ولادیمیر زلنسکی» رییس جمهور اوکراین به اروپا، لندن وعدهی کمکهای بیشتر و پیشرفتهتر نظامی را به زلنسکی داده است.
پیش از این «نوام چامسکی» تحلیلگر آمریکایی مواضع غرب درباره جنگ اوکراین را محکوم کرده و گفته بود آمریکا و انگلیس بهخاطر منافع ملی خود، از پذیرش مذاکرات صلح امتناع کردند.علاوه بر آن براساس آمار روزنامه «گاردین» انگلیس رکورددار فروش اسلحه در جهان است.
فرزانه عشوریون، کارشناس مسائل اروپا
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
آلمان: صلح در لبنان پرتوی امیدی برای کل منطقه است
حملات گسترده حزب الله به مواضع صهیونیستها
حملات هوایی جنگندههای رژیم صهیونیستی به بیروت
بایدن مدعی شد: لبنان و اسراییل با توافق صلح موافقت کردند
میقاتی: آتش بس باید فوراً در لبنان اجرایی شود
حمله به پایگاه نظامیان اشغالگر آمریکایی در سوریه
انتقاد گسترده از نتانیاهو به دلیل شکست در برابر حزب الله
نتانیاهو از موافقت کابینه رژیم صهیونیستی با توافق آتشبس در لبنان خبر داد
المیادین: تلآویو با توافق آتشبس در لبنان موافقت کرد
بلینکن: با از بینبردن تنشها در منطقه میتوان به درگیری در غزه پایان داد
«نتانیاهو» امشب سخنرانی میکند
انفجارهای قوی در «حمص» سوریه
نماینده پارلمان لبنان: حزبالله پس از آتشبس همچنان فعال خواهد بود
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به پایتخت لبنان
کشاورزان لهستانی مرزهای اوکراین را میبندند
انفجارهای شدید «حیفا» را به لرزه درآورد
اذعان رسانه عبری به فرار دهها هزار صهیونیست از سرزمینهای اشغالی
پرواز پهپادهای مشکوک بر فراز پایگاههای آمریکا در انگلیس
لاهور پاکستان؛ آلودهترین شهر جهان
موافقت مشروط اسموتریچ با برقراری آتشبس در لبنان
آتش بس لبنان و رژیم صهیونیستی ۱۰ امشب اعلام و فردا اجرایی خواهد شد
آمریکا تسلیحات اتمی خود را به اوکراین بازمی گرداند
ارتش روسیه منطقه «کوبانکی» در شرق اوکراین را تصرف کرد
۵۱ درصد آمریکاییها خواستار محدودکردن کمکهای نظامی به اوکراین هستند
منابع اسرائیلی و غربی: آتش بس لبنان و رژیم صهیونیستی امشب اعلام و فردا اجرایی خواهد شد
روسیه: حمله اوکراین با تسلیحات آمریکا به کورسک بی پاسخ نمیماند
مسکو دیپلمات انگلیس را اخراج کرد
۱۱ شهید و دهها زخمی در حمله صهیونیستها به آوارگان فلسطینی
لاوروف: ناتو هیچ محدودیتی برای حمله به روسیه قائل نیست
انهدام تانک مرکاوا ارتش رژیم صهیونیستی به دست مبارزان قسام