میرنیوز
به گزارش گروه بینالملل تسنیم، روایتی که باراک اوباما، رئیسجمهور اسبق ایالات متحده دربارهی بحران اقتصادی سال 2008 میلادی در کتاب خاطرات خود ارائه کرده، مشخص میکند که تکرار آن وضعیت برای آمریکا، تا چه اندازه میتواند خطرناک باشد و واشنگتن رنجور و کلافهی این روزها را وارد یک سیاهچالهی عجیب کند؛ روایتی که «پل کروگمن»، اقتصاددان و برنده جایزه نوبل اقتصاد آن را اینگونه توصیف میکند:
«برای چندین ماه در سالهای 2008 و 2009، بسیاری از مردم ترسیده بودند؛ زیرا اقتصاد جهان بر لبه فروپاشی قرار گرفته بود. آنها برای این ترسشان دلایل قابلتوجهی داشتند. بازارهای مالی اساساً منجمد شده بود، با اعتباری که تقریباً در دسترس هیچکس نبود جز عدهای که میتوان آنها را امنترین قرضگیرندگان نامید. در عینحال اقتصاد واقعی در معرض سقوط آزاد بود: طی زمستان سال 2008، آمریکا در یک ماه 700 هزار شغل را از دست داد. این هم در حالی بود که تجارت جهانی و بازدهی صنعتی با همان حداکثر سرعتی که در سال اول رکود بزرگ (سال 1929) داشتند در حال سقوط بود. هر چند که در پایان آن بحران بدترین حالت ممکن رخ نداد. بااینحال نمیتوان انکار کرد که بحران مالی سبب خرابی بزرگی شده بود هر چند که به سقوط کامل نینجامید.»
حالا، شبح بحران اقتصادی 2008 مجددا در آسمان ایالات متحده در حال پرواز است. همین چند روز پیش بود که وزیر خزانهداری آمریکا در نامهای به رئیس مجلس نمایندگان این کشور هشدار داد که با توجه به وصول نشدن بخشی از درآمدهای مالیاتی، دولت ایالات متحده ممکن است تا یک ماه آینده قادر به پرداخت دیون خود نباشد و ورشکست شود.
«جنت یلن» در این نامه، با اشاره به محدودیت سقف بدهی در رسیدهای مالیاتی فدرال، تأکید کرد که «در صورت عدم تعلیق یا تغییر در سطح بدهی از سوی کنگره، دولت از اول ماه ژوئن (یازدهم خردادماه) قادر به ادامه فعالیت بخشهای مختلف نخواهد بود.»
جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده هم از کوین مککارتی، رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان این کشور هم دعوت کرده است تا هفته آینده برای بررسی بحران بدهی آمریکا، یک نشست مشترک داشته باشند اما به گفته تحلیلگران، به نظر نمیرسد دو طرف تا زمان یک رویداد تکاندهنده - مانند سقوط وال استریت در سال 2008 میلادی پس از رد طرح TARP توسط جمهوریخواهان کنگره - از موضع خود کوتاه بیایند. مشکل این است که اینبار شاید نشود جلوی خونریزی را گرفت.
این مسئله از آنجایی قابل اهمیت است که در شرایط کنونی، جایگاه بینالمللی ایالات متحده را بیشتر از همیشه متزلزل میکند. ایالات متحده به این دلیل بعد از جنگ جهانی دوم به هژمونی جهان رسید که بزرگترین بستانکار جهان بود، اکنون 80 سال بعد از آن روزهای طلایی، ایالات متحده نهفقط بزرگترین بدهکار جهان است که در یکقدمی ورشکستگی مالی هم قرار گرفته است.
بر طبق گزارشی که پایگاه آکسیوس منتشر کرده، فضای دوقطبی ایجاد شده در ساختار سیاسی آمریکا تا اندازهای تشدید شده که احتمال هرگونه توافق تا پیش از اول ژوئن بسیار پایین به نظر میرسد و این یعنی آغاز یک بحران جدی در اقتصاد ایالات متحده؛ بحرانی که میتواند خاطرات تلخ سال 2008 را برای کاخ سفید تکرار کند و حتی تبعاتی بدتر از آن برای واشنگتن داشته باشد.
این مساله از آنجایی قابل اهمیت مضاعف است که آمریکا علاوه بر جنگ مستقیم با روسیه در جبههی اوکراین، با یک جنگ غیرمستقیم در برابر چین هم روبروست که در صورت بروز هرگونه بحران مالی، شرایط را برای مدیریت بازار بسیار سخت میکند.
اگر مبنای وقوع این رویداد را هشدار وزیر خزانهداری آمریکا در نظر بگیریم، واشنگتن فقط 20 روز تا جلوگیری موقت از این مساله فاصله دارد؛ شمارشگر معکوسی که هر عددی که از آن کاسته میشود، حکم ناقوس مرگ را برای ایالات متحده دارد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
عملیات گسترده حزب الله با ۲۸ پهپادی به مواضع صهیونیستها
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل: رأی دیوان لاهه، آزمون تعهد غربیهاست
حکم دیوان لاهه، اسرائیل را نگران تحریم تسلیحاتی خود کرد
جزییات توافق آتش بس در لبنان از زبان رسانه آمریکایی و اسرائیلی
افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۶۴۵ شهید
خودکشی دستکم ۶ نظامی صهیونیست و پنهانکاری مقامات اسرائیلی
پوتین: «اوریشنیک» حاکمیت و وحدت اراضی روسیه را تضمین کرد
تعرض «بن گویر» و هزاران شهرکنشین به حرم ابراهیمی در الخلیل
اصابت موشکهای حزبالله به سرزمینهای اشغالی
رژیم صهیونیستی ضاحیه جنوبی بیروت را به شدت هدف قرار داد
واکنش روسیه به حمله رژیم صهیونیستی به «تدمر» سوریه
زخمیشدن ۹ نظامی صهیونیست در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته
سازمان جهانی بهداشت آمار شهدای کادر درمان در لبنان را «تکاندهنده» دانست
۱۰ کشته در حمله مسلحانه در بغلان افغانستان
سازمان جهانی بهداشت: تلفات کادر درمان در لبنان از غزه و اوکراین بیشتر است
یحیی سریع: پایگاه «نواتیم» را با موشک فراصوت هدف قرار دادیم
واکنش آلمان و فرانسه به حکم دیوان لاهه علیه نتانیاهو
نظیری اصل: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
بخشی از فرودگاه «گاتویک» انگلیس تخلیه شد
کرملین: واشنگتن به سخنان «پوتین» خوب گوش بدهد
تدابیر امنیتی در اطراف سفارت آمریکا در انگلیس به دنبال بسته مشکوک
واکنش سازمان عفو بین الملل به حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو
ساز مخالف نخست وزیر یک کشور اروپایی درباره نتانیاهو
تقویت روز افزون روابط روسیه و افغانستان در پسزمینه بحران اوکراین
تحلیلگر صهیونیست:حکم بازداشت نتانیاهو ضرر زیادی برای اسرائیل دارد
حکم دیوان لاهه چه تبعات سیاسی-حقوقی برای «نتانیاهو» و رژیم صهیونیستی دارد؟
واکنش پکن به دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت
واکنش چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی عراق به حکم دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو
ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا پم باندی را معرفی کرد
واکنش گوترش به رای دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو