میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، آرژانتین موفق شده است که در مبادلات خود با چین، دلار را کنار بگذارد و بر اساس توافق با چین، بعد از این تسویه حساب واردات آرژانتین از چین به یوان پرداخت خواهد شد. این خبر را «سرجیو ماسا»، وزیر اقتصاد آرژانتین اعلام کرده و گفته است تغییر پرداختها از دلار به یوان در تجارت با چین آزادی عمل بیشتری برای آرژانتین فراهم خواهد کرد و ذخایر را تقویت خواهد میکند.
این وزیر آرژانتینی در توئیتر نوشت: «به همراه زو شیائولی، سفیر [چین] و کارآفرینان، ما در حال شروع یک مبادله با چین هستیم که به ما امکان میدهد هزینه واردات از این کشور را به یوان پرداخت کنیم، بنابراین در آوریل ۱.۰۴ میلیارد دلار و از ماه می ۷۹۰ میلیون دلار با یوآن جایگزین خواهد شد.»
ماسا خاطرنشان کرد: «صادرات آرژانتین به دلیل بدترین خشکسالی در تاریخ این کشور ۱۵ میلیارد دلار کاهش یافته است و این وضعیت یک وظیفه چالش برانگیز برای حفظ ذخایر و حفظ سطح واردات مواد و کالاهایی که نقش کلیدی در فعالیتهای اقتصادی و تولید در کشور دارند، ایجاد کرده است. آزادی بیشتر همزمان با تقویت ذخایر مسئله اساسی برای آرژانتین است.»
در نوامبر گذشته نیز، «آلبرتو فرناندز»، رئیس جمهور این کشور آمریکای جنوبی گفته بود که چین موافقت کرده است مبادله خود با آرژانتین را تا ۵ میلیارد دلار افزایش دهد و اکنون پرداخت شدن این مبادلات با یوآن شانس بیشتری برای آرژانتینیها ایجاد خواهد کرد.
این روزها روند حذف دلار در مبادلات و جایگزینی آن با سایر ارزهای ملی بیش از گذشته به چشم میخورد و اتحادیه اقتصادی کشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به «آسه آن» ماه گذشته اعلام کرد که در حال بررسی حذف دلار، یورو، ین، و پوند انگلیس از مبالات تجاری بین کشورهای عضو خود و استفاده از ارزهای ملی است. جوکو ویدودو، رئیس جمهور اندونزی، از کشورهای منطقه جنوب شرقی آسیا خواسته تا استفاده از سامانههای پرداخت ویزاکارت و مسترکارت را کنار گذاشته و به استفاده از کارتهای اعتباری صادر شده توسط بانکهای مرکزی کشورهای عضو این این اتحادیه روی بیاورند. وی گفت: کنار گذاشتن سامانههای پرداخت غربی برای محافظت از تعاملات تجاری در برابر تنشهای ژئوپلتیکی ضروری است.
طی سالهای اخیر بدهی آمریکا به کشورهای دیگر روز به روز افزایش داشته است به حدی که مبلغ این بدهیها به ۲۰ تریلیون دلار معادل تولید ناخالص داخلی یک سال آمریکا رسیده است. در این بین بزرگترین طلبکاران آمریکا چین و ژاپن هستند.
به نظر میرسد سیر بی ثبات دلار طی چند سال اخیر، خسارات مالی کشورهای طلبکار از عدم پرداخت بدهیهایشان توسط آمریکا، این کشورها را به این فکر واداشته است که در نحوه مبادلات بازرگانی تجدید نظر کرده و به فکر حذف دلار از مبادلات بین المللی خود بیفتند.
از طرف دیگر با توجه به تحریمهای گوناگون و ظالمانه آمریکا و اتحادیه اروپا علیه کشورهای همچون ایران، روسیه، چین، ونزوئلا و دیگر کشورهای مخالف غرب به نظر میرسد این کشورها به سمت کاهش استفاده از دلار در مبادلات تجاری خود بروند.
تحریمهای آمریکا علیه روسیه پس از تهاجم این کشور به اوکراین، یک ضربه شدید بر پیکره دلار آمریکا وارد کرده است.
بزرگترین کشورهای جهان با بزرگترین اقتصادها از پرداخت به دلار آمریکا دور شده و به طور فزاینده ای از ارزهای محلی برای تجارت دو جانبه و چندجانبه استفاده میکنند. از جمله این کشورها میتوان به روسیه، چین، هند، عربستان سعودی و ایران اشاره کرد.
روسیه حتی پس از حذف شدن توسط ایالات متحده و متحدانش از شبکه ارتباطات مالی بین بانکی یا همان سوئیفت توانسته به راحتی نفت و گاز خود را به دیگر کشورها صادر کند و از این طریق درآمد سرشاری را نیز کسب کند. این کشور چندی پیش بود که به دستور پوتین، رئیس جمهور این کشور به کشورهای واردکننده گاز خود اعلام کرد که باید تمام هزینههای واردات خود ار از طریق روبل انجام دهند و به نظر میرسد در دیگر صنایع این کشور نیز به مرور زمان پرداخت روبل جایگزین دلار شود.
منبع : خبرگزاری مهر
ادعاهای تکراری وزیرخارجه آمریکا علیه ایران پس از دیدار با نتانیاهو
یدیعوت آحارانوت: ارتش اسرائیل طی روزهای آینده از جنوب لبنان خارج میشود
نتانیاهو: با وزیر خارجه آمریکا درباره ایران گفتگو کردم
ادعای شبکه سعودی درباره طرح ترامپ برای مذاکره مستقیم و محرمانه با ایران
وزارت مسکن غزه: تخریب ۲۸۰ هزار واحد مسکونی در غزه
کرملین: روسیه و آمریکا از حالا به بعد روی صلح تمرکز میکنند نه جنگ
تبلیغ رمزارز جنجالی، رئیس جمهور آرژانتین را در خطر استیضاح قرار داد!
هزینه سنگین اروپا در اعتماد به آمریکا
۲ تصادف در ایالت سند پاکستان با ۶۱ کشته و مصدوم
رسانههای عبری: نتانیاهو به دنبال شکست مرحله دوم آتش بس در غزه است
اجلاس اضطراری سران اروپا به درخواست ماکرون پس از تماس ترامپ و پوتین
مقام سابق صهیونیست کابینه نتانیاهو را به کارشکنی در روند تبادل اسرا متهم کرد
اهداف آمریکا از مانعتراشی در پروازهای ایران به مقصد لبنان
اجلاس اضطراری سران اروپایی به درخواست ماکرون پس از تماس خودجوش ترامپ با پوتین
ادعای سیانان؛ ابراز تمایل ریاض برای میانجیگری بین ایران و آمریکا درخصوص پرونده هستهای
محموله جدید ۱۸۰۰ تُنی بمبهای آمریکایی به اراضی اشغالی رسید
حزبالله: دولت لبنان از تصمیم خود درباره هواپیماهای ایرانی عقبنشینی کند
حمله صهیونیستها به نوار غزه و شهادت ۳ نیروی پلیس فلسطین
دولت غزه: رژیم صهیونیستی از تعهدات خود در آتشبس فرار میکند
طومار ۱۲۰۰ امضایی اندیشمندان عربی خطاب به نشست سران اتحادیه عرب
ذوقزدگی ترامپ نسبت به سخنان سفیر امارات
افشای جنایت غیر انسانی افسر صهیونیست در نوار غزه
تصاویری از سید حسن نصرالله که برای اولین بار منتشر میشود
یک کشته و ۴ زخمی در پی حمله پناهجوی سوری به عابران پیاده در اتریش
ماجرای پرسشنامه ارسالی واشنگتن برای اعضای ناتو چیست؟
اقدام «بچهگانه» صهیونیستها در قبال اسرای فلسطینی موجی از انتقادات را به دنبال داشت
استمرار سرکوبگری رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
«وفیق صفا»: هیچ ارتباطی میان حزبالله و حادثه رخداده برای «یونیفل» وجود ندارد
نگرانی عراق نسبت به حضور عناصر داعش در خاک سوریه
توافق لاوروف و روبیو برای حفظ تماس جهت تدارک ملاقات پوتین و ترامپ