میرنیوز

خاطرات اسیر فلسطینی؛ «۵ هزار روز در برزخ»| ۱۵- از اعتصاب غذای جمعی اسرا تا اعلام یک خبر خوشحال‌کننده

 خاطرات اسیر فلسطینی؛ «۵ هزار روز در برزخ»| ۱۵- از اعتصاب غذای جمعی اسرا تا اعلام یک خبر خوشحال‌کننده 2023-04-08T12:20:29+04:30

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «5 هزار روز در برزخ» عنوان کتابی است که «حسن سلامه» اسیر فلسطینی در حدود 200 صفحه آن را تدوین کرده و شامل داستان‌هایی شنیدنی از شرایط غیرانسانی وی در سلول انفرادی زندان‌های رژیم اشغالگر است که آن را شبیه به زندگی در دنیای مردگان توصیف می‌کند. حسن سلامه در سال 1996 به دنبال فرماندهی یک عملیات استشهادی در واکنش به ترور «یحیی عیاش» فرمانده گردان‌های عزالدین القسام (شاخه نظامی جنبش حماس) بازداشت شد.

فصل‌های ابتدایی این کتاب شرایط بغرنج و عجیب اسرا در سلول‌های انفرادی را وصف می‌کند؛ سلول‌هایی با طول 2 متر و عرض یک متر که پر از انواع حشرات و حیوانات موذی و آزاردهنده است و اسرا دائما در معرض حملات شبانه نگهبانان قرار دارند. حسن سلامه که در یک عملیات کماندویی منجر به کشته و زخمی شدن ده‌ها صهیونیست شده بود به خوبی توضیح می‌دهد که علی‌رغم همه محدودیت‌های وحشتناک در زندان اما هرگز تسلیم نشد و دشمن را مجبور کرد تا به خواسته‌های او تن بدهد.

«خالد مشعل» رئیس سابق دفتر سیاسی جنبش حماس و رهبر این جنبش در خارج نیز مقدمه‌ای برای این کتاب تدوین کرده است.

ترجمه این کتاب در قالب نقل قول‌ از زبان نویسنده آن به صورت خلاصه در چند فصل ارائه می‌شود.

سال 2004 به اعتصاب غذای جمعی اسرای فلسطینی مشهور است و همه اسرا در زندان‌های مختلف در آن مشارکت کردند، به امید اینکه ما را از انفرادی خارج کنند.

اما متاسفانه این اعتصاب غذای اسرا شکست خورد و حتی نتیجه عکس داشت، به طوری که اقدامات سرکوبگرانه اداره زندانی و وحشی‌گری‌های آن علیه اسیران بیشتر شد و این را با تمام وجود احساس می‌کردیم. ما در یک بخش دیگر از سلول‌های انفرادی بودیم و نمی‌خواستیم اعتصاب غذای خود را بشکنیم اما گروهی که مسئول سازماندهی این اعتصاب غذا بود به ما اطلاع داد که اعتصاب تمام شده است و ما هم مجبور شدیم دست از اعتصاب غذا بکشیم؛ بدون اینکه به هیچ یک از خواسته‌های خود رسیده باشیم.

زندگی سخت ما به همان روال سابق ادامه داشت و مانند قبل برخی اسرا به زندان‌های دیگر منتقل می‌شدند و برخی هم به اینجا می‌آمدند. در سایه این شرایط رفتارهای خشن اداره زندان از 5 سال گذشته بسیار بیشتر شده بود و اتفاقات زیادی افتاد. علی‌رغم سختی شرایط و محرومیتی که در آن زندگی می‌کردیم اما خودمان را دلداری می‌دادیم و با صدای بلند باهم حرف می‌زدیم. زندانیان مجنونی که کنار ما بودند ماجراهای زیادی داشتند که تمامی ندارد. غالبا برنامه‌های شخصی ما اسرا محدود به قرائت قرآن و کتاب خواندن و تماشای تلویزیون و ورزش و خواب بود.

مهمترین چیزی که درد و رنج ما را کم می‌کرد عبادت و صحبت با خدا بود و از او می‌خواستیم این مصیبت را از سر ما رفع و آزادی ما را نزدیک کند. در این دوره ماجرایی در زندان نفحه اتفاق افتاده بود؛ جایی که اسرای حماس در این زندان به نگهبانی که می‌خواسته آنها را تفتیش کنند اعتراض و او را کتک زده بودند. بعد از آن یک عملیات سرکوبگرانه بزرگ در زندان نفحه توسط اداره زندان انجام شد و ما شنیدیم که شماری از اسرا را در آنجا به شدت مورد ضرب و شتم قرار داده‌اند؛ به طوری که خون از صورت و دست‌ها و پاهایشان جاری شده بود.

اخبار زیادی از این اسرا به گوش ما می‌رسید و ما تا جایی که می‌توانستیم تلاش داشتیم به آنها کمک کنیم. در آن زمان تعدادی از اسرای غزه وابسته به جنبش حماس به بند ما منتقل شدند و بعد از چند ماه دوباره به زندان‌هایشان برگشتند. اسرا به این ترتیب دائما می‌آمدند و می رفتند و خاطراتشان برای من می‌ماند. اوضاع ما در این بخش روز به روز بدتر می‌شد؛ به ویژه بعد از شکست اعتصاب غذای 2004. اداره زندان اقدامات سرکوبگرانه شدیدی علیه ما اعمال کرد و ما برای به دست آوردن ساده‌ترین چیزها مانند آب و غذا و لباس و کتاب با مشکلات زیادی رو برو شدیم و دیگر حتی اجازه ملاقات با هیچ وکیلی را هم نداشتیم.

نمی‌دانستیم چه اتفاقی افتاده و انگار در یک سیاره دیگر بودیم. اداره زندان، زندانیان دیوانه دیگری را به بخش ما آورده بود تا ما را آزار دهد. آنها دائما فحاشی می‌کردند و دشمن تلاش داشت به هر روشی که شده ما را تحت فشار قرار دهد. یکی از این روزها من به دفتر اطلاعات زندان احضار شدم و آنجا احساس می‌کردم وضعیت غیرطبیعی است. در آن روز مسئول اداره اطلاعات که یک زن به نام «بکی» بود نزد من آمد و نشست. افسران زیادی آنجا بودند و به من گفتند حاضریم به تو کمک کنیم به شرط اینکه خودت هم برای خروج از انفرادی به خودت کمک کنی.

من با صدای بلند خندیدم و گفتم شما می‌خواهید به من کمک کنید؟ طبیعتا من دلم می‌خواهد از انفرادی خارج شوم اما این محال است. آنها می‌دانستند که من مسخره می‌کنم. مکالماتی به این شکل بین ما انجام شد و سپس گفتگو به پایان رسید و احساس می‌کردم نقشه‌ای در کار است. به نظرم این زنِ مسئول اداره اطلاعات زندان، تماس مستقیم با شاباک داشت. در زندان‌های رژیم اشغالگر هرکسی که می‌خواهد از انفرادی خارج گردد درخواست گفتگو با شاباک را می‌دهد و برخی بعد از صحبت با مسئولان شاباک و دادن تعهدی مبنی بر اینکه در زندان هیچ اقدامی انجام ندهند، از انفرادی خارج می‌شدند.

اما من این را نپذیرفتم؛ چرا که آن را نوعی باج‌گیری می‌دانستم. حبس ما در این سلول‌های انفرادی عملی غیرقانونی و غیرشرعی بود. این وضعیت 5 سال مداوم ادامه داشت و ماجراهای مختلفی اتفاق افتاد. در این سال‌ها تعداد زیادی از اسرا از سلول‌های بئرالسبع خارج و به سلول‌های دیگری منتقل شدند و من می‌دانستم که همه آنها را به سلول ایالون می‌برند که یک بخش تازه تاسیس بود. تنها من بودم که تا پایان 2008 در سلول بئر السبع ماندم و اطرافم پر از زندانیان جنایتکار یهودی و عرب بود و همین وحشت من را زیاد می‌کرد.

همانطور که گفته بودم مدیر زندان فردی به شدت نژادپرست و افراطی بود و به او سفاک می‌گفتند. اسرای امنیتی او را خوب می‌شناختند و تجربه برخورد با او را داشتند. در این شرایط همه اسرا از اطراف من رفته بودند و واقعا احساس وحشت می‌کردم و به خودم حق می‌دادم احساس ضعف یا شکست کنم اما مرگ برایم راحت‌تر از شماتت دشمنان بود. بنابراین تصمیم گرفتم به همان پناهگاه همیشگی خودم یعنی مناجات با پروردگاه پناه ببرم. گریه می‌کردم و از خدا کمک می‌خواستم و امید داشتم که کمکم می‌کند. امید به خدا موجب می‌شد روح و روانم راحت شود و قدرت ایمان به من اجازه می‌داد تا ادامه دهم.

انسان موجود ضعیفی است و نمی‌تواند با قدرت جسمانی خود در برابر این حجم از سختی‌ها مقاومت کند و بنابراین باید به قدرتی پناه ببرد که تمام شدنی نیست و از خدا بخواهد که به او صبر بدهد. ایمان به اینکه من برای آرمانی عادلانه مبارزه می‌کنم و صاحب حق هستم و دشمنان جنایتکارند و باید تاریخ جهادی که آغاز کرده‌ام را به پایان برسانم نیز به من قدرت می‌داد.

الحمدلله توانستم روابطم را با زندانیان سلول‌های اطراف بهبود ببخشم؛ علی‌رغم اینکه آنها جنایتکار بودند. این مسئله اداره زندان را نگران کرده بود و بنابراین زندانیانی را که روابط خوبی با من داشتند به سلول‌های دیگر منتقل کرده و تنها زندانیان مجنونی که دائما درحال فحاشی و آزار من بودند را در این بخش نگه داشت.

اداره زندان به یکی از مختصصان امور ما که یک دکتر یهودی و مدرس دانشگاه بار ایلان بود اجازه داد با من صحبت کند. منم هم موافقت کردم اما می‌دانستم اهداف شومی در سر دارد. ملاقات‌های ما روزهای طولانی ادامه داشت و من در این دیدارها سعی می‌کردم رفتار محتاطانه‌ای داشته باشم. او در این دیدارها وعده‌هایی به من می‌داد اما هیچ یک عملی نمی‌شد و البته من به این مسئله عادت داشتم.

در این روزهای سخت یک روز به شکل ناگهانی «جمال ابوالهیجا» یکی از برادران اسیر را نزد من آوردند و اولین بار بود که او را می‌دیدم. با دیدن او خیلی خوشحال شدم؛ هرچند بسیار غمگین بود از اینکه در چنین شرایطی او را ملاقات می‌کند. اداره زندان رفتار بسیار بدی با جمال داشت و هنگامی که به حیاط می‌رفتیم پاهای او را می‌بستند. خیلی تلاش کردیم تا اداره زندان را از این اقدام منصرف کنیم اما این روش زندان‌های رژیم اشغالگر است و هر اسیری که تازه وارد می‌شود در معرض چنین شکنجه‌هایی قرار می‌گیرد.

من و جمال خیلی با هم صحبت می‌کردیم و من احوال دیگر برادران را از او پرسیدم. او درباره روزهای نبرد جنین برایم صحبت کرد. اما این روند خیلی ادامه نداشت و بعد از یک هفته جمال را به بخش انفرادی زندان عسقلان که از آن آمده بود منتقل کردند. یکی از چیزهایی که از آن روزها خوب یادم مانده قرآن خواندن برادر «مازن ملصه» اسیر اردنی بود که 6 سال تمام در انفرادی بود. او را به سلول کناری من منتقل کرده بودند. من این اسیر اردنی را خوب می شناختم و او فردی با فرهنگ و با شخصیت والا بود و من از آشنایی با وی بسیار خوشحال شدم.

مازن ملصه قرآن را حفظ بود و ما درباره بسیاری از موضوعات دینی یا سیاسی باهم صحبت می‌کردیم و او 3 سال در این بخش ماند و سپس او را به بخش عمومی زندان‌های رژیم اشغالگر منتقل کردند. اما یکی از خبرهای بسیار خوشحال‌کننده‌ای که در این سلول شنیدم و بسیار شادمان شدم، خبر اسیر شدن نظامی صهیونیست به نام «گلعاد شالیط» در دست رزمندگان مقاومت بود. سایر اسرا هم بسیار خوشحال بودند و این شادی را نمی‌توانم وصف کنم.

به همین دلیل اداره زندان ما را از طریق قطع برق و تلویزیون و ... مجازات کرد اما ما بسیار خوشحال بودیم و این عملیات مقاومت، دشمن را بسیار خشمگین کرده بود و در مقابل ما امیدوار شدیم که آزاد شویم و احساس می‌کردیم سحر نزدیک است. این اتفاق در سال 2006 افتاده بود. در نهایت بعد از گذشت 5 سال از حضور مداوم من در این بخش انفرادی زندان بئرالسبع و پس از اینکه همه اسرا از کنار من رفته بودند به بخش جدید سلول‌های انفرادی زندان ایالون منتقل شدم و در آنجا حوادث و ماجراهای جدید آغاز شد.

ادامه دارد........

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار جهانی

حماس: به توافق آتش‌بس موجود پایبند هستیم

حماس: به توافق آتش‌بس موجود پایبند هستیم
2025-03-14T02:09:40+03:30
سخنگوی جنبش حماس گزارش‌های رسانه‌ای درباره ابتکارات جدید برای تمدید موقت آتش‌بس در غزه را رد کرد.

زلنسکی: پوتین از رد پیشنهاد ترامپ می‌ترسد

زلنسکی: پوتین از رد پیشنهاد ترامپ می‌ترسد
2025-03-14T01:03:09+03:30
رئیس‌جمهور اوکراین مدعی شد رئیس جمهور روسیه از رد پیشنهاد آتش‌بس ۳۰ روزه ترامپ می‌ترسد.

روسیه: کشتار علویان در سوریه معادل نسل کشی روانداست

روسیه: کشتار علویان در سوریه معادل نسل کشی روانداست
2025-03-14T00:36:29+03:30
روسیه در جلسه شورای امنیت سازمان ملل رژیم جولانی را به شدت مورد انتقاد قرار داد.

از سرگیری ارسال تسلیحات دوربرد به اوکراین؛ترامپ از مذاکرات صلح سخن گفت

از سرگیری ارسال تسلیحات دوربرد به اوکراین؛ترامپ از مذاکرات صلح سخن گفت
2025-03-13T23:43:20+03:30
آمریکا قصد دارد محموله‌ای جدید از بمب‌های کوچک با قابلیت پرتاب از زمین را به اوکراین ارسال کند.

ترامپ: بر روی پوتین اهرم فشار دارم

ترامپ: بر روی پوتین اهرم فشار دارم
2025-03-13T23:03:14+03:30
رئیس جمهور آمریکا مدعی شد بر روی رئیس جمهور روسیه اهرم فشار دارد.

پیشروی ارتش روسیه به روایت پوتین؛ «اوکراین در کورسک فلج شد»

پیشروی ارتش روسیه به روایت پوتین؛ «اوکراین در کورسک فلج شد»
2025-03-13T21:03:03+03:30
رئیس جمهور روسیه می‌گوید که رهایی نیروهای اوکراینی از محاصره ارتش روسیه در منطقه کورسک غیرممکن است.

ایتالیا «ائتلاف مشتاقان» حمایت از اوکراین را تحریم می‌کند

ایتالیا «ائتلاف مشتاقان» حمایت از اوکراین را تحریم می‌کند
2025-03-13T20:23:03+03:30
رسانه‌های ایتالیایی نوشته‌اند که نخست وزیر ایتالیا در کنفرانس آتی پیشنهادی از سوی انگلیس و فرانسه درباره اوکراین شرکت نخواهد کرد.

«پوتین» با شروطی با طرح آتش‌بس در اوکراین موافقت کرد

«پوتین» با شروطی با طرح آتش‌بس در اوکراین موافقت کرد
2025-03-13T20:09:41+03:30
رئیس جمهور روسیه تاکید کرد که هر گونه آتش‌بس در جنگ اوکراین باید صلح بلندمدت منجر شود.

«پوتین» با طرح آتش‌بس در اوکراین موافقت کرد

«پوتین» با طرح آتش‌بس در اوکراین موافقت کرد
2025-03-13T19:43:02+03:30
رئیس جمهور روسیه تاکید کرد که هر گونه آتش‌بس در جنگ اوکراین باید صلح بلندمدت منجر شود.

پوتین: توافق آتش‌بس با اوکراین باید به صلح «بلندمدت» منجر شود

پوتین: توافق آتش‌بس با اوکراین باید به صلح «بلندمدت» منجر شود
2025-03-13T19:29:43+03:30
رئیس جمهور روسیه تاکید کرد که هر گونه آتش‌بس در جنگ اوکراین باید صلح بلندمدت منجر شود.

آمریکا وزیر نفت ایران را تحریم کرد

آمریکا وزیر نفت ایران را تحریم کرد
2025-03-13T18:23:01+03:30
وزارت خزانه‌داری آمریکا در تحریم‌های جدید این کشور علیه تهران، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرد.

کرملین: پوتین موضع رسمی روسیه را درباره آتش‌بس مشخص می‌کند

کرملین: پوتین موضع رسمی روسیه را درباره آتش‌بس مشخص می‌کند
2025-03-13T17:30:12+03:30
مشاور کرملین می‌گوید که رئیس جمهور روسیه شخصا موضع مسکو را درباره آتش‌بس موقت در اوکراین مشخص خواهد کرد.

لوکاشنکو: آمریکا طرحی برای حل و فصل جنگ اوکراین ندارد

لوکاشنکو: آمریکا طرحی برای حل و فصل جنگ اوکراین ندارد
2025-03-13T17:30:12+03:30
رئیس جمهور بلاروس بر این باور است که آمریکا هیچ طرحی برای حل و فصل جنگ اوکراین ندارد.

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی سوریه را امضا کرد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی سوریه را امضا کرد
2025-03-13T15:29:43+03:30
ابومحمد الجولانی امروز پیش نویس اعلامیه قانون اساسی سوریه که گفته می شود توسط جمعی از کارشناسان حقوقی سوری تدوین شده است را امضا کرد.

تجاوز جدید هوایی رژیم صهیونیستی علیه دمشق+ تصاویر

تجاوز جدید هوایی رژیم صهیونیستی علیه دمشق+ تصاویر
2025-03-13T14:36:21+03:30
منابع خبری از حمله هوایی جدید جنگنده های ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه ای در دمشق پایتخت سوریه خبر می دهند.

تجاوز جدید هوایی رژیم صهیونیستی علیه دمشق

تجاوز جدید هوایی رژیم صهیونیستی علیه دمشق
2025-03-13T14:23:01+03:30
منابع خبری از حمله هوایی جدید جنگنده های ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه ای در دمشق پایتخت سوریه خبر می دهند.

روسیه: مذاکرات مسکو و واشنگتن درباره طرح صلح اوکراین امروز آغاز می‌شود

روسیه: مذاکرات مسکو و واشنگتن درباره طرح صلح اوکراین امروز آغاز می‌شود
2025-03-13T13:56:24+03:30
وزارت خارجه روسیه همزمان با ورود فرستاده ویژه ترامپ به مسکو پایتخت این کشور، بیانیه ای جدید صادر کرد.

هشدار حماس درباره شیوع مجدد قحطی در غزه

هشدار حماس درباره شیوع مجدد قحطی در غزه
2025-03-13T13:16:23+03:30
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس امروز در بیانیه‌ای درباره شیوع مجدد قحطی در نوار غزه در صورت عدم بازگشایی گذرگاه‌ها هشدار داد.

فرستاده ویژه ترامپ وارد مسکو شد

فرستاده ویژه ترامپ وارد مسکو شد
2025-03-13T12:49:43+03:30
منابع خبری در روسیه از ورود فرستاده ویژه ترامپ به مسکو پایتخت این کشور خبر دادند.

هشدار حماس درباره شیوع مجدد قحطی در صورت عدم بازگشایی گذرگاه‌های غزه

هشدار حماس درباره شیوع مجدد قحطی در صورت عدم بازگشایی گذرگاه‌های غزه
2025-03-13T12:09:46+03:30
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس امروز در بیانیه ای درباره شیوع مجدد قحطی در نوار غزه در صورت عدم بازگشایی گذرگاه‌ها هشدار داد.

گزارش تحریک‌آمیز فارن افرز درباره روابط ایران و عراق با تهدید تحریم

گزارش تحریک‌آمیز فارن افرز درباره روابط ایران و عراق با تهدید تحریم
2025-03-13T11:29:43+03:30
یک مجله آمریکایی نزدیک به وزارت خارجه این کشور ضمن پیش بینی اعمال تحریم‌های جدید علیه بغداد از سوی دولت ترامپ، به جوسازی درباره روابط دیرین ایران و عراق پرداخت.

رئیس جمهور لهستان خواهان استقرار کلاهک‌های اتمی آمریکایی در کشورش شد

رئیس جمهور لهستان خواهان استقرار کلاهک‌های اتمی آمریکایی در کشورش شد
2025-03-13T10:43:06+03:30
رئیس جمهور لهستان در دیدار با مشاور رئیس جمهور آمریکا خواستار استقرار کلاهک‌های اتمی آمریکایی در کشورش شد.

کشف تجهیزات جاسوسی رژیم صهیونیستی برای ردیابی اسرا در غزه

کشف تجهیزات جاسوسی رژیم صهیونیستی برای ردیابی اسرا در غزه
2025-03-13T09:36:22+03:30
منابع مقاومتی از کشف تجهیزات جاسوسی رژیم صهیونیستی برای ردیابی اسرا در نوار غزه خبر دادند.

پوتین دستور آزادسازی سریع منطقه کورسک را صادر کرد

پوتین دستور آزادسازی سریع منطقه کورسک را صادر کرد
2025-03-13T09:09:44+03:30
رئیس جمهور روسیه به ارتش این کشور دستور داد تمام اقدامات لازم برای آزادسازی سریع منطقه کورسک را در دستور کار قرار دهند.

آمریکا: محرومیت ایران از منابع مالی اش ادامه می یابد

آمریکا: محرومیت ایران از منابع مالی اش ادامه می یابد
2025-03-13T06:03:03+03:30
آمریکا بدون اشاره به حمایت همه جانبه از رژیم صهیونیستی به عنوان عامل اصلی بی ثباتی در منطقه مدعی شد که ایران تهدیدی برای صلح جهانی است و باید تحت فشار حداکثر...

انگلیس: ایران به صورت جدی با آمریکا وارد مذاکره شود

انگلیس: ایران به صورت جدی با آمریکا وارد مذاکره شود
2025-03-13T05:49:38+03:30
یک دیپلمات انگلیسی در سازمان ملل متحد ادعا کرد: لندن از هرگونه اقدام دیپلماتیک لازم برای جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای دریغ نخواهد کرد.

ادامه پیشروی رژیم صهیونیستی در مناطقی از جنوب سوریه

ادامه پیشروی رژیم صهیونیستی در مناطقی از جنوب سوریه
2025-03-13T05:23:00+03:30
منابع خبری سوری از پیشروی ارتش رژیم صهیونیستی در مناطقی از جنوب سوریه خبر دادند.

مرکز نظامی رژیم الجولانی در لاذقیه، هدف حمله مخالفان قرار گرفت

مرکز نظامی رژیم الجولانی در لاذقیه، هدف حمله مخالفان قرار گرفت
2025-03-13T05:23:00+03:30
منابع وابسته به رژیم حاکم بر سوریه، از حمله مخالفان به یک پادگان در شمال غرب این کشور خبر دادند.

دیده‌بان حقوق بشر: اسرائیل از زمان آتش‌بس روزانه ۳ فلسطینی را کشته است

دیده‌بان حقوق بشر: اسرائیل از زمان آتش‌بس روزانه ۳ فلسطینی را کشته است
2025-03-13T04:16:20+03:30
یک مرکز حقوق بشری به نقض مکرر آتش بس توسط رژیم صهیونیستی در غزه اشاره کرد و گفت: از زمان اعلام آتش بس تاکنون، شمار زیادی از مردم فلسطین شهید شده اند.

مرکز حقوق بشری: اسرائیل از زمان آتش‌بس، روزانه ۳ فلسطینی را کشته است

مرکز حقوق بشری: اسرائیل از زمان آتش‌بس، روزانه ۳ فلسطینی را کشته است
2025-03-13T04:02:59+03:30
یک مرکز حقوق بشری به نقض آتش بس رژیم صهیونیستی در خصوص آتش بس در غزه پرداخت و اعلام کرد که از زمان اعلام این آتش بس تاکنون شمار زیادی از مردم فلسطین شهید شدند.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)