میرنیوز
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، آنچه که امروز در فلسطین اشغالی در سطح تعمیق شکافهای اجتماعی، ایدئولوژیک، اقتصادی و سیاسی میگذرد، یادآور روایتهای تاریخی درباره چیزی است که اغلب اسرائیلیها آن را «نفرین دهه هشتم» میخوانند.
شمار زیادی از متفکران و سیاستمداران و مقامات صهیونیست و در راس آنها «ایهود باراک» نخستوزیر اسبق این رژیم بارها درباره خطر نفرین دهه هشتم برای حکومت صهیونیستی هشدار داده و تاکید کردهاند که هیچ حکومت یهودی تاکنون به 80 سالگی نرسیده است.
فروپاشی از درون؛ سرنوشت قطعی اسرائیل
گذشته از چالشها و تهدیدات خارجی متعددی که متوجه اسرائیلیهاست اما در اغلب روایتهای صهیونیستی تاکید شده آنچه که موجب فروپاشی اسرائیل خواهد شد عوامل داخلی است که راه را برای گسترش خطرات خارجی باز میکند و به نابودی کامل اسرائیل منجر میگردد. همچنین تاریخ نشان میدهد که همه حکومتهای یهودی بر اثر عوامل داخلی نابود شدهاند.
اما گذشته از شواهد و روایتهای تاریخی درباره نابودی حکومتهای مختلف یهودی از درون، در مرحله فعلی میبینیم وضعیت داخلی صهیونیستها به گونهای شده که پرکردن شکافهای اجتماعی و ایدئولوژیک و اقتصادی و سیاسی و همچنین نزدیک کردن دیدگاه سکولارها و مذهبی-افراطیهای اسرائیل بسیار دشوار و تا حدی غیرممکن شده است.
این چالش به وضوح در جریان بحران اخیر به دنبال تصمیم کابینه راستافراطی بنیامین نتانیاهو جهت انجام تغییرات قضایی مشاهده شد و حجم بیسابقهای از نفرتپراکنی و چند دستگی در جامعه صهیونیستی را شاهد بودیم؛ مسئلهای که در گزارشها و ارزیابیهای امنیتی سالانه رژیم صهیونیستی نسبت به آنها هشدار داده و خطرات راهبردی آن مشخص شده است. در این ارزیابیها تاکید میگردد که مهمترین نقطه ضعف اسرائیل، ناامنی و شکاف داخلی است.
وقتی اسرائیلیها دشمن خودشان میشوند
همه این موارد سوالات زیادی درباره امکان فروپاشی اسرائیل از داخل و اینکه این نظریه تا چه اندازهای درست است، به وجود میآورد. «گادی دار» فیلمساز اسرائیلی در فیلم استثنائی «افسانه ویرانی» به شکل بیسابقهای به مسئله فروپاشی اسرائیل از درون اشاره کرده است. این مقوله در کتاب «خانه سوم» نوشته «آری شبیط» نیز به خوبی مورد بررسی قرار گرفته و در آن به یک سری چالشهای امنیتی اشاره شده که میتوان با آن مقابله کرد، اما از هم گسیختگی جامعه اسرائیلی اجازه مقابله و حل آنها را نمیدهد و بنابراین خودِ اسرائیلیها تبدیل به خطر بزرگی برای حکومتشان میشوند.
سرازیر شدن صدها هزار اسرائیلی به خیابانهای فلسطین اشغالی برای تظاهرات علیه کابینه خود در بیش از 12 هفته گذشته میتواند استدلال خوبی برای مقوله فروپاشی اسرائیل از درون باشد که در کتاب خانه سوم به آن اشاره شده است؛ جایی که صهیونیستها به ظلم و استکبار حکومت خود معترض هستند و معتقدند حقوقشان توسط این حکومت تضییع میگردد.
اما ارزیابی دقیقتر اتفاقاتی که اسرائیلیها در دوره اخیر شاهد آن بودهاند نشان میدهد، حوادثی که طی هفتههای گذشته در فلسطین اشغالی شاهد بودیم و تشدید درگیریها و اختلافات داخلی میان صهیونیستها تنها یک پرده از نبرد بزرگ و تلخی است که اسرائیلیها در آستانه آن قرار دارند؛ نبردی که در اصل برخلاف چیزی که در ظاهر دیده میشود مربوط به بحران یا شکافهای سیاسی نیست. بلکه این نبرد مبتنی بر عوامل مذهبی و ایدئولوژیک و مهمتر از همه هویت صهیونیستی است.
تجزیه جامعه اسرائیلی با دو جناح چپ و راست
طرح تغییرات قضایی که کابینه نتانیاهو مجبور شده فعلا آن را به تعویق بیندازد و اعتراضاتی که اسرائیلیها علیه آن به راه انداختند نشان دهد که جامعه صهیونیستی به طور کلی از دو تیم تشکیل شده است:
-تیم اول به رهبری نتانیاهو است که شامل اکثریت یهودیان شرقی و حریدیها و صهیونیستهای مذهبی و راستافراطیهای سکولار با گرایشهای خطرناک علیه دستگاه قضایی میشود. راستافراطیهای سکولار را میتوان گروه «اسرائیلیهای جدید» نامید که رویکردشان کاملا جدا از سکولارهای اشکنازی است که بنیانگذاران رژیم جعلی اسرائیل بودند. این گروه خواستار شکلگیری یک هویت متفاوت اسرائیلی هستند که حامل هویت ایدئولوژیک و سیاسی آنها باشد.
-اما تیم دوم، طیف گستردهای از تظاهراتکنندگان و مخالفان متشکل از احزاب سیاسی، انجمنهای مدنی و حقوقی و اقتصادی، دانشگاهیان، سربازان و افسران ذخیره در ارتش و یگانهای نظامی هستند.
همه کسانی که در تظاهرات علیه نتانیاهو مشارکت میکنند از نسل سکولارهای اشکنازی هستند که رژیم جعلی اسرائیل را تاسیس کردند و ریشه عمیقی در هویت صهیونیستی دارند و از ابتدا نماینده طبقه بالای اسرائیلیها بودهاند.
تضاد واقعی در جامعه فعلی صهیونیستی آنجاست که گروه «اسرائیلیهای جدید» که میخواهند جامعه صهیونیستی را تحت سیطره خود دربیاورند ، در ایجاد هویت «اسرائیلی» و نظام های سیاسی و اقتصادی آن نقش فعالی نداشته و بخشی از نظام اجتماعی تشکیلدهنده حکومت صهیونیستی نیز نبودهاند. اما در سایه تغییرات سیاسی و اقتصادی رژیم صهیونیستی طی سالهای گذشته، این گروه شروع به فضاسازی برای پیشروی در جامعه اسرائیلی کرد تا اینکه تبدیل به یک جناح قدرتمند برای تسلط بر صحنه سیاسی اسرائیل به ویژه طی دو دهه گذشته شد.
در اینجا میبینیم که مرحله تغییر «هویت اسرائیل» توسط گروه «اسرائیلیهای جدید» آغاز شده که قصد دارند این هویت جعلی را در راستای ایدهها، علایق و ایدئولوژیهای خود از طریق سیطره سیاسی و فرهنگی و رسانهای و قضایی رژیم صهیونیستی تغییر دهند.
در طرف مقابل طبقه اشکنازی قرار دارد که خود را اساس هویت اسرائیل میداند و «هویت اسرائیلی» را منطبق بر هویت اشکنازی توصیف میکند و خود را طبقهای میداند که اسرائیل بر پایههای آن استوار شده است. درواقع اشکنازیها بر این باورند که از زمان تشکیل رژیم جعلی صهیونیستی تاکنون همه بار این رژیم بر دوش آنها بوده و این اشکنازیها بودهاند که موجب رونق اقتصاد اسرائیل میشدند. درحالی که جناح راست و مذهبی-افراطیها هیچ نقشی در پیشرفت جامعه صهیونیستی نداشتهاند و تنها بار اشکنازیها را بیشتر کردهاند. این طبقه، قشر بالای جامعه اسرائیلی محسوب میگردند و در ارتش در داخل یگانهای نظامی خاص مانند نیروی هوایی و یگان اطلاعاتی و سایبری خدمت میکنند.
اما آنچه که موجب تشدید تنشها بین دو جناح جامعه صهیونیستی میشود آن است که جمعیت آنها تقریبا باهم برابر است و بنابراین هریک به دنبال تحمیل ایدئولوژی خود به طرف مقابل است. تلاش برای تحمیل عقاید به ویژه از جانب راستافراطیها در جامعه یهودی بسیار زیاد است.
چند دستگی میان راستافراطیهای اسرائیل
از طرف دیگر راستافراطیهای اسرائیل نیز به طور کامل باهم هماهنگ و متحد نیستند و این موضوع در اختلافات شدیدی که بین اعضای ائتلاف کابینه نتانیاهو درباره تعلیق طرح «اصلاحات قضایی» رخ داد کاملا مشهود بود؛ جایی که نتانیاهو «یوآو گالانت» وزیر جنگ را که با رای همین راستگراها انتخاب شده بود برکنار کرد. بعد از آن نیز در جلسه سران ائتلاف درباره تعیلق طرح مذکور درگیری شدیدی رخ داد و «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی تهدید به فروپاشی ائتلاف و به طور کلی کابینه کرد.
در اینجا باید به این نکته اشاره کنیم که با وجود اینکه آمریکا یکی از طرفهای اصلی خارجی تصمیمگیرنده درامور رژیم صهیونیستی محسوب میشود اما بعد از روی کار آمدن کابینه راستافراطی نتانیاهو، نفوذ ایالات متحده در این کابینه کاهش یافته و تنشهایی در مناسبات میان دو طرف به وجود آمد. حتی اعضای کابینه نتانیاهو مستقیما به دولت آمریکا اخطار دادند که حق مداخله در تصمیمات اسرائیل را ندارد.
در این شرایط برخی از اسرائیلیها برای آرام کردن اوضاع، روی جایگاه ارتش این رژیم حساب کرده بودند که پایه و اساس موجودیت جعلی صهیونیستی را تشکیل میدهد. اما حوادث اخیر ثابت کرد خودِ ارتش اولین طرفی است که قربانی درگیری سیاسی صهیونیستها شده و حتی زنگ خطر تجزیه آن نیز به صدا درآمده است.
از سوی دیگر نظامیانی که طی دوره اخیر در اعتراض به سیاست راستافراطیها از خدمت در ارتش امتناع میورزند متعلق به همین طبقه اشکنازیها هستند. اشکنازیها درواقع نخبگان جامعه صهیونیستی را تشکیل میدهند و حتی مدارس آنها نیز متفاوت از مدارس حریدیها و صهیونیستهای مذهبی است. اشکنازیها در مدارس متوسطه بسیار پیشرفته تحصیل میکنند و در مناصب عالی نیز مشغول به کار میشوند. آنها در ارتش نیز مناصب ارشد را در اختیار میگیرند و نیروی زمینی و پیادهنظام متعلق به صهیونیستهای مذهبی و حریدیهاست که طبقه پایین جامعه اسرائیلی هستند.
از آن گذشته مناصب فرماندهی عالی ارتش رژیم صهیونیستی نیز در اختیار اشکنازیها قرار دارد و فرماندهی میدانی متعلق به صهیونیستهای مذهبی و حریدیهاست و بنابراین در هر تصمیمی میان فرماندهی عالی و میدانی ارتش اسرائیل اختلاف وجود دارد. این وضعیت با قدرت گرفتن راستافراطیها در کابینه رژیم صهیونیستی که به شکل قابل توجه و غیرمنطقی شروع به مداخله در امور ارتش کردهاند به مراتب بدتر میشود.
بنابراین روشن است که حتی اگر طرح تغییرات قضایی که نتانیاهو تصمیم به تعلیق آن گرفته، متوقف نیز بشود، اختلاف و درگیری داخلی بین صهیونیستها پایان نخواهد یافت و به زودی بهانه دیگری برای علنی شدن این درگیریها ایجاد میشود. از همین رو ناظران معتقدند که دهه هشتم موجودیت جعلی اسرائیل همراه با تحولات خطرناکی خواهد بود که میتواند نابودی این رژیم را رقم بزند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
ادعای تروریستها در مورد پیشروی در غرب حلب
اذعان پژوهشگر صهیونیست به شکستناپذیری مقاومت در غزه
تلآویو به حکم بازداشت «نتانیاهو» و «گالانت» اعتراض میکند
تمدید تعلیق پروازهای شرکت هواپیمایی فرانسه به تلآویو
امضای بیانیه مشترک «پوتین» و «توکایف» با محوریت مشارکت راهبردی
نبرد تمام عیار در شمال غرب سوریه؛در حلب چه خبر است؟
اردوغان: کمربند امنیتی از مدیترانه تا مرز ایران را تکمیل میکنیم!
در حلب چه خبر است؟/ نبرد سنگین میان تروریستها و ارتش سوریه در شمال غرب سوریه
کشتهشدن ۲ نفر در انفجار خودرو در شمال غرب قدس اشغالی
استقبال «یونیفل» از آتشبس در لبنان
نبرد سنگین میان تروریستها و نیروهای سوری در شمال غرب سوریه
بایدن: آمریکا در روزهای آتی برای آتشبس غزه بیشتر تلاش میکند!
تیراندازی نظامیان صهیونیست به سوی خبرنگاران در جنوب لبنان
زاخارووا: غرب درباره توان روسیه تردیدی نکند/ استقبال مسکو از توافق آتشبس در لبنان
تحصن خانوادههای اسرای صهیونیست در برابر دفتر «نتانیاهو»
ارتش لبنان: انتقال نظامیان به جنوب رودخانه لیتانی آغاز شده است
نماینده پارلمان لبنان: معادله ارتش، ملت و مقاومت باقی خواهد ماند
افشای جزئیات جدید از انفجار خطوط لوله گازی نورد استریم
چین: اتحادیه اروپا از اعمال استانداردهای دوگانه خودداری کند
مقام حزبالله: هرگز فلسطین را رها نخواهیم کرد
سناتور روس: نتیجه نبرد در اوکراین بر کل جهان تأثیر میگذارد
سرنگونی ۲۲ پهپاد اوکراینی بر فراز مناطق مختلف روسیه
آلمان دفتر شبکه روسی در برلین را بست
روسیه کارمندان رسانهای آلمان را اخراج کرد
سالیوان: آمریکا پیگیر برقراری آتش بس در غزه است!
پوتین وارد قزاقستان شد
حمایت قانونگذاران روسیه از اقدامات پوتین
عمار حکیم: حجم خسارتهای رژیم صهیونیستی، آن را مجبور به پذیرش آتشبس کرد
ریابکوف: غرب توهم شکست روسیه را دارد
واکنش انصارالله یمن به آتش بس لبنان و رژیم صهیونیستی