میرنیوز
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، مقامات سعودی حدود 60 زن زندانی سیاسی را بدون در نظر گرفتن نیازهای بشردوستانه یا شرایط بهداشتی برای آنها در شرایط سخت بازداشت کردهاند.
به گزارش خلیج 24، 12 فعال زن سعودی به زور ناپدید شدهاند و بسیاری از زنان سعودی در شرایط غیرانسانی در زندانهای آل سعود به سر میبرند و برخی از آنها نیز در معرض حکم اعدام هستند. این درحالی است که فعالانی که آزاد میشوند در صورت از سرگیری فعالیتهای مسالمتآمیزشان بازداشت و به حبسهای طولانی محکوم خواهند شد.
یکی از فعالان زن سعودی «یاسمین الغفیلی» است که وی در ماه مه 2021 به دلیل انتشار توئیتهایی بازداشت و به اجبار ناپدید شد.
یاسمین الغفیلی پیش از بازداشت با نام مستعار در توئیتر در دفاع از حقوق بشر و زندانیان آزادی بیان مینوشت؛ اما پس از مشخص شدن هویتش توسط نیروهای امنیتی در«القصیم» بازداشت شد.
سازمانهای حقوق بشری بارها خواستار افشای محل بازداشت این فعال زن سعودی شدهاند؛ اما رژیم آل سعود به این خواسته پاسخی نداده است.
سازمان حقوق بشری «سند» اعلام کرد که ناپدید شدن اجباری سرنوشت هزاران سعودی است که پروژهها و سیاستهای «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی را رد میکنند. ولیعهد سعودی در حال ترویج پروژههای اقتصادی است که به دنبال اجرای این پروژه بسیاری از مردم آواره و قربانی شدهاند.
این سازمان حقوق بشری تاکید کرد: «حلیمه الحویطی» فعال زن سعودی به همراه همسر و پسرش و همچنین بستگانش به اجبار ناپدید شدهاند و تاکنون اطلاعی از سرنوشت آنها که در نوامبر 2020 بازداشت شدهاند، در دست نیست.
سازمان حقوق بشری سند تاکید کرد: بازداشت این فعالان به دلیل خودداری از ترک سرزمینشان برای اجرای پروژه «نئوم» ولیعهد سعودی است. پرونده حلیمه الحویطی یکی از پروندههای حقوق بشری است که نشان میدهد بن سلمان همچنان بر نقض حقوق بشر و سلب آزادیها اصرار دارد.
بر اساس گزارش این سازمان حقوق بشری، حلیمه الحویطی خواهر «عبدالرحیم الحویطی» است که به دلیل امتناع از ترک منازلشان به دست مقامات سعودی کشته شد.
سازمان سند اقدامات رژیم آل سعود علیه شهروندان سعودی و همچنین ناپدید شدن اجباری فعالان و منتقدان را محکوم کرد و آن را نقض قوانین بینالمللی دانست.
از سوی دیگر حساب کاربری «بازداشتشدگان آزادی بیان» از مقامات سعودی خواست تا حلیمه الحویطی که در سال 2020 بازداشت شده است را آزاد و محل نگهداری وی را فاش کنند.
این حساب کاربری تاکید کرد: «عایدة الغامدی»،« إسراء الغمغام»،« نعیمة المطرود»، «فاطمة نصیف» و « دلال الخلیل» از برجستهترین زنان سعودی در زندانهای آل سعود هستند که در شرایط سختی به سر میبرند.
همچنین بازداشتشدگان دیگری از جمله «مها الرفیدی»، «زانة الشهری»،« أمانی الزین»، «بسمة آل سعود»، «سهود الشریف»، «حلیمة الحویطی»، «عائشة المهاجری»،« سارة الجبری» ، « منى البیالی»، «فوزیة الزهرانی»، «لینا الشریف» «زینب الهاشمی»، «أسماء السبیعی»،« رینا عبد العزیز»، «یاسمین الغفیلی» و «نجلاء المروان» در شرایط بغرنج و سخت زندانهای آل سعود به دلیل فعالیتهای مسالمتآمیزشان و سیاسی بازداشت هستند.
از زمانی که «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان سعودی و پسرش محمد بن سلمان قدرت را در عربستان به دست گرفتند، موج بازداشت فعالان زن آغاز شد.
سازمانهای حقوق بشری بارها تاکید کردند که زندانیان زن در زندانهای آل سعود در شرایط غیرانسانی و بغرنج به سر میبرند و آنها تحت شکنجههای مختلف، سهلانگاری پزشکی قرار دارند.
به گفته سازمان عفو بین الملل بسیاری از زنان فعال در زمینه حقوق بشر در زندانهای عربستان با آزار و اذیت های فراوانی از جمله مزاحمتهای جنسی، شکنجه، ممانعت از تماس با خانواده و وکیل مدافع و بد رفتاری در دوران بازداشت مواجه میشوند.
ناپدید شدن اجباری اغلب به عنوان یک استراتژی برای گسترش وحشت در جامعه سعودی مورد استفاده قرار گرفته است. احساس ناامنی ناشی از این عمل تنها به بستگان نزدیک ناپدیدشدگان محدود نمیشود ، بلکه بر جوامع و جامعه آنها نیز تأثیر میگذارد.
ناپدید شده اجباری در زندانهای رژیم آل سعود در حال افزایش است. این رژیم عامدانه از سیاست وحشیانه و سرکوبگرانه علیه مخالفان ، بدون احترام به قوانین بشردوستانه یا بینالمللی استفاده میکند.
هر از گاهی خانوادههای ناپدید شدگان به اجبار از رژیم سعودی درخواست میکنند تا به خواستههای بشردوستانه آنها پاسخ دهد ، آنها را از محل بازداشت بستگانشان مطلع کرده و به آنها اطمینان دهد؛ اما این رژیم به تماسهای بشردوستانه و حقوق بشر اهمیتی نمیدهد و این امر سازمانهای حقوق بشری را بر آن داشت تا سیاست ناپدید شدن اجباری رژیم سعودی علیه منتقدان و مخالفان را دنبال کنند.
با وجود درخواستهای مداوم سازمانهای بین المللی حقوق بشر از ریاض برای احترام به حقوق بشر ، این کشور هنوز فجیع ترین موارد نقض را اعمال میکند و به روش ناپدید شدن اجباری برای سرکوب مخالفان خود ادامه میدهد. علی رغم تلاش عربستان برای پیشبرد اصلاحات اجتماعی که هدفی واقعی جز تلاش برای بهبود وجهه خود در میان افکار عمومی ندارد، ملک سلمان و پسرش جنایتکارترین فرد در زمینه نقض حقوق بشری هستند.
برخی ناظران در گزارشی با اشاره به تشدید سرکوب گری در عربستان اعلام کردند که مقامات سعودی بطور مستمر صدها مدافع و فعال حقوق بشر را به همراه بسیاری از شخصیتهای مذهبی، نویسندگان و منتقدان بازداشت میکند و این بازداشتها شامل مقامات دولتی، تاجران و شاهزاده نیز میشود.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل: رأی دیوان لاهه، آزمون تعهد غربیهاست
حکم دیوان لاهه، اسرائیل را نگران تحریم تسلیحاتی خود کرد
جزییات توافق آتش بس در لبنان از زبان رسانه آمریکایی و اسرائیلی
افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۶۴۵ شهید
خودکشی دستکم ۶ نظامی صهیونیست و پنهانکاری مقامات اسرائیلی
پوتین: «اوریشنیک» حاکمیت و وحدت اراضی روسیه را تضمین کرد
تعرض «بن گویر» و هزاران شهرکنشین به حرم ابراهیمی در الخلیل
اصابت موشکهای حزبالله به سرزمینهای اشغالی
رژیم صهیونیستی ضاحیه جنوبی بیروت را به شدت هدف قرار داد
واکنش روسیه به حمله رژیم صهیونیستی به «تدمر» سوریه
زخمیشدن ۹ نظامی صهیونیست در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته
سازمان جهانی بهداشت آمار شهدای کادر درمان در لبنان را «تکاندهنده» دانست
۱۰ کشته در حمله مسلحانه در بغلان افغانستان
سازمان جهانی بهداشت: تلفات کادر درمان در لبنان از غزه و اوکراین بیشتر است
یحیی سریع: پایگاه «نواتیم» را با موشک فراصوت هدف قرار دادیم
واکنش آلمان و فرانسه به حکم دیوان لاهه علیه نتانیاهو
نظیری اصل: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
بخشی از فرودگاه «گاتویک» انگلیس تخلیه شد
کرملین: واشنگتن به سخنان «پوتین» خوب گوش بدهد
تدابیر امنیتی در اطراف سفارت آمریکا در انگلیس به دنبال بسته مشکوک
واکنش سازمان عفو بین الملل به حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو
ساز مخالف نخست وزیر یک کشور اروپایی درباره نتانیاهو
تقویت روز افزون روابط روسیه و افغانستان در پسزمینه بحران اوکراین
تحلیلگر صهیونیست:حکم بازداشت نتانیاهو ضرر زیادی برای اسرائیل دارد
حکم دیوان لاهه چه تبعات سیاسی-حقوقی برای «نتانیاهو» و رژیم صهیونیستی دارد؟
واکنش پکن به دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت
واکنش چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی عراق به حکم دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو
ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا پم باندی را معرفی کرد
واکنش گوترش به رای دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو
شهادت شماری دیگر از فلسطینیها بر اثر حملات رژیم صهیونیستی