میرنیوز
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، یک مطالعه تحقیقاتی تخصصی که توسط بنیاد «ملک خالد» در عربستان سعودی منتشر شد، وعدههای دروغین «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی و موفقیتهای دروغینی را که وی برای چشمانداز اقتصادی خود در سال 2030 تبلیغ میکند، فاش کرد.
این مطالعه تحقیقاتی واقعیت بیکاری جوانان در عربستان سعودی را برجسته می کند. باوجود وعدههای مقامات سعودی در خصوص کاهش بیکاری در چارچوب چشم انداز 2030، درصد بیکاری در این کشور افزایش یافته است.
درحالی که نرخ جوانان بیکار که در حوزه آموزش و تحصیل مشغول نیستند در سال 2015 16.1 درصد بود ، در اواسط سال 2021 به 25 درصد افزایش یافته است.
نتایج این مطالعات تحقیقاتی نشان داد که بزرگترین دغدغه جوانان سعودی همچنان دسترسی به شغل مناسب است .
بر اساس گزارش این مطالعات تحقیقاتی، از هر چهار جوان در عربستان یک نفر (بین 15 تا 24 ساله که در این مطالعه گنجانده شده است) تحصیل و آموزش را رها میکند.
در این گزارش سوالی مطرح شد که متخصصان پاسخی برای آن پیدا نکردند: «25 درصد جوانان بدون کار و تحصیل و آموزش چه میکنند؟ زندگی آنها چگونه است؟ دلایل بیکار ماندن آنها چیست؟ ، دلیل ین بیکاری چالشهای خانوادگی و اجتماعی است؟ یا سیستم های اقتصادی یا عدم حمایت دولت؟
نتایج حاصل از مطالعه میدانی به این نتیجه رسید که جوانان 15 تا 24 ساله در توانایی ترسیم مسیر زندگی خود به طور مستقل و آگاهانه با مشکلاتی روبرو هستند که منجر به عدم فعالیت اجتماعی و اقتصادی آنها شده است.
شایان ذکر است که ترجیحات جوانان برای اشتغال در مشاغل دولتی بود که معتقد بودند مشاغل ایمن و پایدار است .
در این تحقیق همچنین اشاره شده است که دارندگان مدرک دانشگاهی نگرانی بیشتری در خصوص بیکاری خود دارند.بسیاری از آنها همچنین از اینکه مجبور شدند مدرک دانشگاهی خود را برای به دست آوردن شغل نظامی یا امنیتی رها کنند ، ابراز ناراحتی کردند.
بسیاری از جوانان سعودی نیز از اقدامات کارفرمایان در خصوص کار طولانی مدت و تاخیر در پرداخت دستمزد انتقاد کردند.
تعداد جوانان (15 تا 24 سال) در سال 2022 در مقایسه با سال 2019 که در خارج از کشور به کار و تحصیل و آموزش مشغولند، افزایش یافته و این امر نشان دهنده تأثیر نامطلوب برنامه توسعه ظرفیت انسانی تحت چشم انداز 2030 محمد بن سلمان است.
این گزارش همچنین نسبت به میزان خطرناک «اختلالات سلامت روان» در گروه های سنی جوان در عربستان هشدار داد که 40 درصد از سنین (15 تا 24) و همین تعداد از سنین (25 تا 34) از اختلالات روانی رنج می برند.یکی از دلایل این اختلالات روانی نگرانی در مورد فرصتهای شغلی و امنیت شغلی در کشوری است که اقتصاد آن به عنوان بزرگترین اقتصادهای جهان نام برده شده است.
تحقیقات میدانی بنیاد ملک خالد با مجموعهای از توصیهها برای اصلاح موقعیت و شرایط جوانان ارائه شد که مهمترین آنها «تأمین فرصتهای شغلی مناسب و تأمین مالی برای جوانان » است. این امر نیز به وضوح نشان دهنده ضعف نقش دولت و ناکارآمدی برنامههای آن با وجود وعده های مکرر است.
اقتصاد عربستان سعودی در مقابله با بحران بیکاری علیرغم وعدههای «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی عملکرد ضعیفی از خود نشان داده است.
با وجود «اصلاحات اقتصادی» که بیش از دو سال پیش آغاز شده است و آنگونه که ولیعهد سعودی در خصوص چشمانداز خود تبلیغ میکرد، فرصتهای شغلی یا توسعه سایر صنایع غیرنفتی توفیق چشمگیری ایجاد نشده است.
دولت عربستان برای کاهش نیروی کار خارجی تدابیر مختلفی از جمله بومیسازی مشاغل و استفاده از سعودیها در بخشهای مختلف اقتصادی اتخاذ کرد و تصمیم گرفت «سعودی کردن اقتصاد» را بهعنوان یکی از ارکان چشمانداز 2030 توسعه دهد اما سیاستهای دولت در بومیسازی بیهدف شغلهای سبک به وقوع فجایع در بازار و وخیم شدن وضع کاری نیروی کار منجر شد.
بسیاری از کاربران و منتقدان سعودی به ماهیت مشاغل موجود و دستمزد پایین ، مانند کار به عنوان پیشخدمت در رستورانها و کافهها، یا به عنوان مامور نگهبانی در مجتمع تجاری یا سایر موسسات اعتراض کردند. بسیاری از کاربران از عدم شفافیت ارقام منتشر شده انتقاد کردند، با توجه به اینکه بسیاری از مشاغل امروزی در عربستان سعودی به دلیل بازدهی مالی پایین و ناتوانی در تأمین معاش خانواده و یا عدم اطمینان از تداوم آنها در واقع باید در رده «بیکار» طبقه بندی شوند.
بیکاران سعودی بارها تاکید کردند که مقامات سعودی نتوانستهاند بیکاری را کاهش دهند و به وعدههایی که دادهاند عمل نکردند. این افراد به دنبال مجموعهای از وعدههای مقامات مبنی بر حل بحران بیکاری، خواستار راهحلی برای سنجش مهارتها و شایستگی افراد بیکار شدند. جوانان عربستان سعودی که در دانشگاههای آمریکایی، اروپایی و سعودی تحصیل کرده اند، از بیکاری خود و در عین حال حضور مدیران خارجی در این کشور که دارای مدارک تقلبی هستند، ولی در رأس امور قرار دارند، در رنج و عذابند.
رژیم آل سعود فرصتهای شغلی شهروندان سعودی را از بین می برد و زندگی آنها را با سختی مواجه کرده است در مقابل، صدها میلیون دلار را در جنگ با یمن و حمایت مالی از گروههای تروریستی در سوریه هزینه میکند.
اوضاع امنیتی، سیاسی و اقتصادی عربستان از زمان «محمد بن سلمان» وخیمتر شده است. افزایش نرخ بیکاری و افزایش کسری بودجه و همچنین رکود اقتصادی در این کشور در حال افزایش است. فعالان سعودی از وخامت شدید و مداوم در عربستان به دلیل سیاستهای متزلزل دولت سعودی و ارتکاب جنایتهای مختلف در داخل و خارج عربستان رنج میبرند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل: رأی دیوان لاهه، آزمون تعهد غربیهاست
حکم دیوان لاهه، اسرائیل را نگران تحریم تسلیحاتی خود کرد
جزییات توافق آتش بس در لبنان از زبان رسانه آمریکایی و اسرائیلی
افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۶۴۵ شهید
خودکشی دستکم ۶ نظامی صهیونیست و پنهانکاری مقامات اسرائیلی
پوتین: «اوریشنیک» حاکمیت و وحدت اراضی روسیه را تضمین کرد
تعرض «بن گویر» و هزاران شهرکنشین به حرم ابراهیمی در الخلیل
اصابت موشکهای حزبالله به سرزمینهای اشغالی
رژیم صهیونیستی ضاحیه جنوبی بیروت را به شدت هدف قرار داد
واکنش روسیه به حمله رژیم صهیونیستی به «تدمر» سوریه
زخمیشدن ۹ نظامی صهیونیست در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته
سازمان جهانی بهداشت آمار شهدای کادر درمان در لبنان را «تکاندهنده» دانست
۱۰ کشته در حمله مسلحانه در بغلان افغانستان
سازمان جهانی بهداشت: تلفات کادر درمان در لبنان از غزه و اوکراین بیشتر است
یحیی سریع: پایگاه «نواتیم» را با موشک فراصوت هدف قرار دادیم
واکنش آلمان و فرانسه به حکم دیوان لاهه علیه نتانیاهو
نظیری اصل: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
بخشی از فرودگاه «گاتویک» انگلیس تخلیه شد
کرملین: واشنگتن به سخنان «پوتین» خوب گوش بدهد
تدابیر امنیتی در اطراف سفارت آمریکا در انگلیس به دنبال بسته مشکوک
واکنش سازمان عفو بین الملل به حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو
ساز مخالف نخست وزیر یک کشور اروپایی درباره نتانیاهو
تقویت روز افزون روابط روسیه و افغانستان در پسزمینه بحران اوکراین
تحلیلگر صهیونیست:حکم بازداشت نتانیاهو ضرر زیادی برای اسرائیل دارد
حکم دیوان لاهه چه تبعات سیاسی-حقوقی برای «نتانیاهو» و رژیم صهیونیستی دارد؟
واکنش پکن به دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت
واکنش چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی عراق به حکم دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو
ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا پم باندی را معرفی کرد
واکنش گوترش به رای دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو
شهادت شماری دیگر از فلسطینیها بر اثر حملات رژیم صهیونیستی