میرنیوز
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رژیم صهیونیستی در شرایطی روز سه شنبه10 آبان به استقبال پنجمین انتخابات سراسری خود ظرف 44 ماه گذشته رفت که شکلگیری چنین بحرانی در هیچ کجای جهان سابقه نداشته است.
از پایان سال 2018 تا به امروز، رژیم اسرائیل دیگر روی ثبات سیاسی را به خود ندیده است.
از نگاه رای دهندگان، رفتار سیاسی «بنیامین نتانیاهو»، رهبر حزب لیکود و نخست وزیر پیشین، اصلیترین عامل انسداد و تداوم بحران سیاسی در سرزمینهای اشغالی است.
پس از 12 سال نخست وزیری مستمر و با داشتن 3 پرونده قضایی، نتانیاهو 73 ساله همچنان تمایلی به خداحافظی از دنیای سیاست ندارد و در این بین هزینهای بالغ بر 2.8 میلیارد دلار را برگزاری 5 انتخابات به جیب ساکنین سرزمینهای اشغالی تحمیل کرده است.
از سال 2019 یک شکاف بسیار بزرگ در سپهر سیاسی اسرائیل اضافه شد که شکافهای پیشین را تحت الشعاع خود قرار داد؛ شکاف «هواداری یا مخالفت با نتانیاهو».
2019 تا 2020؛ گانتس و بی بی از رقابت تا شراکت
نخستین انتخاباتی که در این دوره بحرانی 4 ساله برگزار شد، به آوریل 2019 بر می گردد. در این انتخابات «بنی گانتس» تازه پا به عرصه رقابتهای سیاسی گذاشته بود و پس از سالها در برابر نتانیاهوی کهنه کار به عنوان یک رقیب جدی قد علم کرده بود. با این وجود حزب لیکود در این انتخابات توانست با اختلاف 15 هزار رأی از سد اصلیترین رقیب خود بگذرد.
اما در مرحله تشکیل کابینه «آویگدور لیبرمن» متحد سابق نتانیاهو که سکولارترین سیاستمدار اسرائیلی است، به دلیل افزایش قدرت احزاب مذهبی در نهایت با مشارکت در کابینه نتانیاهو مخالفت کرد تا کار به برگزاری دومین انتخابات متوالی بکشد.
در انتخابات دوم در سپتامبر 2019 حزب آبی و سفید به رهبری گانتس موفق شد تا یک کرسی از لیکود بیشتر به دست بیاورد، اما این بار هیچ یک از دو جناح حاضر به همکاری با یکدیگر نشدند. در نتیجه سومین انتخابات پیاپی در مارس 2020 و در بحبوحه اوج گیری کرونا در سرزمینهای اشغالی برگزار شد. با اعلان نتایج و انتظار تداوم بحران تشکیل کابینه در اسرائیل، گانتس این بار تصمیم گرفت تا در روزهای پرتلفات کرونا، به شراکت با نتانیاهو رضایت بدهد و یک کابینه وحدت ملی در ماه مه 2020 تشکیل دهد.
درحالیکه که این کابینه با حمایت حدود 70 نماینده تشکیل شده بود، اما رفتار سیاسی نتانیاهو که یک بار دیگر منافع شخصی را راس امور قرار داده بود، باعث شد این کابینه هم در نوامبر همان سال به دلیل عدم تصویب قانون بودجه جوانمرگ شود. نتانیاهو برای اینکه مجبور نشود براساس توافق قبلی اش با گانتس کرسی نخست وزیری را به گانتس تحویل بدهد از تصویب قانون بودجه در مهلت مقرر خودداری کرد تا به این شکل اسرائیل رهسپار چهارمین انتخابات پیاپی شود.
انتخابات 2021 و کابینه یکساله تغییر!
در چهارمین انتخابات در مارس 2021 درحالیکه به نظر میرسید بی بی یعنی همان نتانیاهو به دلیل بروز اختلاف در جناح رقیب کار آسانتری برای تشکیل کابینه جدید پیشرو داشته باشد، دچار شوک بزرگی از ناحیه مخالفان خودش شد که همگی یک خواسته واحد داشتند: پایان دادن به کابوس 12 ساله حکومت نتانیاهو.
در کابینه جدید که با تقسیم دوره نخست وزیری میان نفتالی بنت و یائیر لاپید از ژوئن 2021 آغاز به کار کرد 8 حزب عضویت داشتند، 3 حزب راستگرا، 2 حزب میانه رو، 2 حزب چپگرا و یک حزب عربی. این درحالی بود که این کابینه با اکثریت شکننده 61 نفری تشکیل شده بود. علی رغم توافق نفتالی بنت و یائیر لاپید بر سر تقسیم دوران نخست وزیری با همدیگر این کابینه هم در ماه آوریل 2022 دچار بحران شد و به دلیل استعفای چند عضو حزب یامیناه از اکثریت افتاد تا فقط یکسال پس از تشکیل کابینه بنت-لاپید، برگزاری پنجمین انتخابات زودهنگام متوالی دوباره در دستور کار قرار بگیرد.
به این ترتیب رژیم صهیونیستی در کمتر از 5 سال درحالی به استقبال پنجمین انتخابات پیاپی رفت که نظرسنجیها چشمانداز مطلوبی برای پایان یافتن بن بست سیاسی سالهای اخیر نشان نمیدادند و تداوم بحران را محتملترین سناریوی پس از انتخابات 10 آبان می دانستند.
با این حال با اعلان نتایج نهایی مشخص شد که صهیونیستها پس از 4 سال، بار دیگر به سمت دوربرگردانی به نام نتانیاهو چرخش کردند و به تشکیل کابینهای متشکل از احزاب نژادپرست و افراطی به ریاست او تن دادند.
جناح نتانیاهو در جریان این انتخابات موفق شد تا با استفاده از اشتباهات جناح رقیب، 64 کرسی پارلمان را از آن خود سازد و در مقابل جناح چپ-میانه رو به رهبری لاپید به کسب تنها 51 کرسی رضایت داد تا بدین شکل نتانیاهو دوباره به راس ساختار سیاسی این رژیم صعود کند.
البته رهبر لیکود حالا برای تشکیل کابینه آتی کاری سخت و دشوار را برای توافق با احزاب افراطی و نژادپرست صهیونیستی دارد که برخی شان در فهرست تحریم های دولتهای اروپایی و حتی آمریکا قرار دارند، احزابی که نتانیاهو در طول سالهای حیات سیاسی خود حتی از قرار گرفتن در یک قاب عکس با رهبران آنها فراری بود.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
ویتکاف: مرحله دوم توافق آتشبس در غزه قطعا آغاز میشود؛ اما پیچیدهتر است
هشدار حماس نسبت به نقض مکرر آتشبس در غزه
موافقت کابینه رژیم صهیونیستی با انتصاب رئیس جدید ستاد ارتش
هشدار حماس نسبت به نقض مکرر آتش بس در غزه
رویترز: ۵ بانک و ۳ شرکت عراقی از معاملات دلاری منع خواهند شد
هشدار ایهود باراک در خصوص بازگشت به جنگ در غزه
آمریکا موضع خود درباره حمایت از استقلال تایوان را تغییر داد
بیانیه ارتش لبنان در خصوص سرکوب معترضان در فرودگاه بیروت
پسکوف: روسیه در تله وعدههای دروغین غرب نمیافتد
بیانیه پایانی نشست سران اتحادیه آفریقا در محکومیت شدید رژیم صهیونیستی
مسکو: اوکراین ۲۳۰ نظامی خود را در محور کورسک از دست داد
وزیر خارجه هند: دیدار خوبی با «عراقچی» داشتم
تخریب ۲۸۰ هزار واحد مسکونی در غزه
یدیعوت آحارونوت: ارتش اسرائیل طی روزهای آینده از جنوب لبنان خارج میشود
ادعاهای تکراری وزیرخارجه آمریکا علیه ایران پس از دیدار با نتانیاهو
یدیعوت آحارانوت: ارتش اسرائیل طی روزهای آینده از جنوب لبنان خارج میشود
نتانیاهو: با وزیر خارجه آمریکا درباره ایران گفتگو کردم
ادعای شبکه سعودی درباره طرح ترامپ برای مذاکره مستقیم و محرمانه با ایران
وزارت مسکن غزه: تخریب ۲۸۰ هزار واحد مسکونی در غزه
کرملین: روسیه و آمریکا از حالا به بعد روی صلح تمرکز میکنند نه جنگ
تبلیغ رمزارز جنجالی، رئیس جمهور آرژانتین را در خطر استیضاح قرار داد!
هزینه سنگین اروپا در اعتماد به آمریکا
۲ تصادف در ایالت سند پاکستان با ۶۱ کشته و مصدوم
رسانههای عبری: نتانیاهو به دنبال شکست مرحله دوم آتش بس در غزه است
اجلاس اضطراری سران اروپا به درخواست ماکرون پس از تماس ترامپ و پوتین
مقام سابق صهیونیست کابینه نتانیاهو را به کارشکنی در روند تبادل اسرا متهم کرد
اهداف آمریکا از مانعتراشی در پروازهای ایران به مقصد لبنان
اجلاس اضطراری سران اروپایی به درخواست ماکرون پس از تماس خودجوش ترامپ با پوتین
ادعای سیانان؛ ابراز تمایل ریاض برای میانجیگری بین ایران و آمریکا درخصوص پرونده هستهای
محموله جدید ۱۸۰۰ تُنی بمبهای آمریکایی به اراضی اشغالی رسید