میرنیوز
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، کتاب «رژیم موقت مفهوم و پژوهشهای تخصصی» که توسط مرکز مطالعات و پژوهشهای الاتحاد تالیف و منتشر شده، در مباحثی تخصصی به بررسی پدیده فروپاشی رژیم موقت صهیونیستی پرداخت است. این کتاب در فصل اول مفهوم رژیم موقت و اذعان شخصیتهای مختلف بینالمللی و صهیونیستی این موضوع را مورد اشاره قرار داده و در فصلهای بعدی به بررسی ساختارهای امنیتی و تشکیلاتی سرویسهای جاسوسی و نظامی رژیم صهیونیستی پرداخته و در ادامه بحرانهای فراروی اسرائیل که منجر به این فروپاشی میشود را برشمرده است.
بخش نوزدهم
مهاجرت معکوس اسرائیلیها و دلایل آن
طبق تعریفی که رژیم صهیونیستی ارائه میدهد، مهاجرت معکوس به معنای آن است که یک اسرائیلی فلسطین اشغالی را بدون دلیل ترک کرده و دیگر به آنجا برنمیگردد. طبق آماری که از دهه گذشته تاکنون منتشر شده مهاجرت معکوس در میان اسرائیلیها به شدت رشد داشته و بر اساس گزارش روزنامه هاآرتص در سال 2015 شمار یهودیانی که اراضی اشغالی را ترک کردهاند بسیار بیشتر از کسانی است که به این منطقه آمدهاند.
روزنامه هاآرتص در گزارش خود به این منظور اعلام کرد که نزدیک به 16 هزار و 700 اسرائیل در سال 2015 فلسطین اشغالی را ترک کردند که تنها 8500 نفر از آنها برگشتند. همچنین از زمان تاسیس رژیم موقت اسرائیل در سال 1948 بیش از 720 هزار اسرائیلی به خارج از فلسطین اشغالی مهاجرت کرده و هرگز برنگشتند.
فرار یهودیان ساکن اراضی اشغالی از این سرزمین طی سالهای اخیر تبدیل به یک پدیده بارز شده که عمده عوامل آن مربوط به انگیزههای امنیتی است. به طوری که اسرائیلیها در جبهه داخلی این رژیم احساس امنیت ندارند و همین احساس ناامنی بزرگترین دلیل مهاجرت معکوس اسرائیلیهاست. البته چالشهای اقتصادی و اوضاع بد معیشتی نیز از جمله عواملی است که اسرائیلیها را به سمت مهاجرت معکوس سوق میدهد. علیرغم تلاشهایی که مقامات صهیونیست برای بهبود زندگی اسرائیلیها و ترغیب آنها برای ماندن در فلسطین اشغالی انجام دادهاند اما آمار ترسناکی از فرار یهودیان از این سرزمین وجود دارد که عملا رویای «پروژه اسرائیل بزرگ» را نابود میکند.
رژیم صهیونیستی با پرونده مهاجرت معکوس به طرز حساس و هشداردهندهای برخورد میکند و دائما آمار واقعی مهاجرت معکوس اسرائیلیها را پنهان میکند؛ چرا که این مسئله آسیب زیادی به پروژههای صهیونیستی وارد میکند. اما غالبا مراکز مطالعاتی و نظرسنجی و رسانههای اسرائیلی در چارچوب سیاستها و درگیری داخلی خود با احزاب حاکم آمار واقعی مهاجرت معکوس را فاش میکنند.
تمایل بالای اسرائیلیها برای مهاجرت
موسسه نظرسنجی «مدگام» وابسته به وزارت آموزش و پرورش و ارتش رژیم صهیونیستی که در رابطه با پروژه «مهاجرت از اسرائیل» نظرسنجیهایی انجام داده در سال 2017 طی گزارشی اعلام کرد که 27 درصد از یهودیان اسرائیل تمایل به مهاجرت دارند اما نمیتوانند برای این کار اقدام کنند.
همچنین ناامیدی اسرائیلیها از زندگی در فلسطین اشغالی کاملا در این نظرسنجی مشخص است؛ به طوری که 36 درصد از یهودیان سکولار تمایل به مهاجرت دارند و 7 درصد از یهودیان افراطی نیز دیگر نمیخواهند در فلسطین زندگی کنند. بیشترین آمار مهاجرت معکوس و یا تمایل اسرائیلیها برای مهاجرت از اراضی اشغالی مربوط به دوره «حکومت» بنیامین نتانیاهو است؛ جایی که اغلب جوانان بین 23 تا 29 سال قصد مهاجرت از فلسطین اشغالی را دارند و همین دلیل روشنی است بر اینکه یهودیان خود را متعلق و متعهد به رژیم صهیونیستی نمیدانند.
موسسه مطالعاتی رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی طی گزارشی در سال 2018 اعلام کرد که با تشدید اوضاع بحرانی اسرائیل میانگین مهاجرت معکوس یهودیان از قدس به شکل قابل توجهی افزایش یافته واین درحالی است که مقامات تلاش زیادی برای تغییر وضعیت جمعیتی قدس با هدف محافظت از اکثریت یهودی در این منطقه و کاهش حضور اعراب انجام دادهاند.
آمار مهاجرت منفی اسرائیلیها
مطالعات صورت گرفته توسط موسسات اسرائیلی که چند ماه قبل منتشر شده نشان میدهد که علاوه بر مهاجرت معکوس، از ابتدای سال 2009 تاکنون آمار «مهاجرت منفی» اسرائیلیها نیز به شدت افزایش یافته است. مهاجرت معکوس یعنی تعداد یهودیانی که فلسطین اشغالی را ترک میکنند بسیار بیشتر از کسانی است که به این سرزمین مهاجرت میکنند. در سال 2018 حدود 16 هزار و 700 اسرائیلی از فلسطین مهاجرت کردند که اغلب آنها خانواده بودند و در مقابل تنها 8000 نفر به اراضی اشغالی آمدند.
آمار نشان میدهد که امروز از هزار 1000 اسرائیلی 2 نفر از فلسطین اشغالی مهاجرت میکنند اما آمار کسانی که وارد اراضی اشغالی میشوند نصف این مقدار است یعنی از هر 1000 اسرائیلی 1 نفر. در این بین بیشی از نیمی از یهودیانی که فلسطین اشغالی را ترک میکنند به کشورهایی میروند که در آنجا به دنیا آمدهاند یعنی 64 درصد به اروپا، 25 درصد آمریکای شمالی و استرالیا و 11 درصد به کشورهای آسیایی و آفریقایی میروند. طبق گزارش اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی، از ابتدای سال 1948 تا سال 2015 بیش از 720 هزار اسرائیلی از فلسطین اشغالی مهاجرت کرده و هرگز به آن برنگشتهاند.
مراکز آمار و مطالعات رژیم صهیونیستی ارزیابی میکنند که از ابتدای سال 2020 تاکنون شمار ساکنان عرب در فلسطین نسبت به یهودیان حداقل 50 درصد افزایش داشته و اگر مهاجرت معکوس اسرائیلیها به همین منوال ادامه پیدا کند، اوضاع امنیتی و سیاسی این رژیم بحرانیتر و در مقابل نقش مقاومت عربی در مقابله با اسرائیل گستردهتر خواهد شد.
عوامل اصلی مهاجرت معکوس اسرائیلیها
رسانههای عبری درباره دلایل گسترش پدیده مهاجرت معکوس در میان اسرائیلیها و آمار ترسناک در این زمینه گزارش میدهند که یهودیان با حالتی از نفرت در داخل فلسطین اشغالی زندگی میکنند. از جمله دلایل اصلی مهاجرت معکوس یهودیان میتوان به این موارد اشاره کرد: یهودیان در اسرائیل (فلسطین اشغالی) زندگی خود را در معرض خطر میبینند به ویژه اینکه شهرکهای اسرائیلی در مناطقی که توسط دیوار «حائل» از مناطق فلسطینی جدا شده، ساخته میشوند و همین مسئله موجب شده تا یهودیان احساس کنند که تعلقی به این سرزمین ندارند و هویت عربی بر فلسطین سیطره دارد. این امر آنها را به مهاجرت از فلسطین سوق میدهد.
برای مقابله با پدیده مهاجرت معکوس، جنبش صهیونیسم تلاش دارد 300 هزار یهودی را از آرژانتین و آمریکای لاتین و آفریقای جنوبی و هند و اتیوپی برای مهاجرت به فلسطین اشغالی ترغیب کند.
از آن گذشته درگیری دائمی میان فلسطینیان و اسرائیلیها تبدیل به یک معضل برای صهیونیستها شده و رژیم موقت اسرائیل از زمان تاسیس آن تاکنون فلسطینیها را یک خطر جمعیتی بزرگ برای خود میداند و بر همین اساس همواره تلاش کرده تا در سطح جمعیتی بر فلسطینیان غلبه کند و این کار را از طریق جذب یهودیان از سراسر جهان انجام میدهد تا با موج افزایش جمعیت فلسطینیان نه تنها در داخل فلسطین بلکه در کشورهای دیگر نیز جلوگیری کند.
«ثابت العمور»کارشناس فلسطینی معتقد است یهودیان به این دلیل از فلسطین مهاجرت میکنند که میبینند شرایط آنها در این سرزمین با چیزی که مقامات صهیونیست به آنها وعده داده بودند بسیار متفاوت است و رژیم اسرائیل تنها برای منافع خودش این یهودیان را وادار به مهاجرت به فلسطین کرده است. همچنین آنها در معرض انواع آسیبهای مربوط به سیاست نژادپرستانه اسرائیل و ناامنی .. قرار گرفته و بنابراین ترجیح میدهند که از اینجا فرار کنند. از آن گذشته یکی دیگر از دلایل مهاجرت معکوس اسرائیلیها نقش مقاومت فلسطین و انتفاضههای مردمی است که وضعیت امنیتی رژیم اشغالگر را متزلزل و اسرائیلیها را مجبور میکند تا به فکر یافتن یک کشور امن برای مهاجرت باشند.
این کارشناس فلسطینی ادامه میدهد: مهاجرت معکوس یکی از مهمترین چالشهای اسرائیل است و این رژیم همه تلاش خود را برای مقابله با این معضل به کار بسته اما دموگرافی فلسطین همواره بر اسرائیلیها پیروز است. رژیم صهیونیستی برای حل این چالش حتی به یهودیان آفریقایی روی آورده؛ آن هم در شرایطی که از حل وضعیت هرج و مرجی که در نتیجه حضور یهودیان آفریقایی در فلسطین اشغالی به وجود آمده، ناتوان است. همچنین طرحی که رژیم صهیونیستی برای جذب یهودیان و افزایش آمار مهاجرت به داخل فلسطین اشغالی پیش گرفته راهکار ریشهای برای مقابله با افزایش جمعیت فلسطینیان ارائه نمیدهد و در نهایت رژیم اشغالگر به مرحلهای خواهد رسید که حتی یک یهودی نیز در فلسطین باقی نمیماند. این امر اساس و پایه پروژه صهیونیستی را میلرزاند.
«مومن المقداد» دیگر کارشناس عربی در امور رژیم صهیونیستی با اشاره به واقعیت داخلی جامعه اسرائیلی میگوید، طی سالهای اخیر مقاومت ترسی بزرگ در میان اسرائیلیها ایجاد کرده و صدها تن از آنها را به سمت مهاجرت به اروپا سوق داده و بیشترین آمار مهاجرت معکوس اسرائیلیها مربوط به شهرکهای جنوبی و اطراف نوار غزه است؛ زیرا ساکنان این شهرکها بیشترین خسارت را طی 3 جنگ اخیر ارتش صهیونیستی و مقاومت فلسطین متحمل شدهاند. همچنین بعد از سال 2017 و همزمان با گسترش عملیاتهای استشهادی فلسطینیان در قدس اشغالی، آمار مهاجرت معکوس اسرائیلیها افزایش یافته واسرائیل در حالتی از تزلزل شدید قرار گرفته است.
المقداد همچنین تاکید میکند، فرار مستمر یهودیان از فلسطین اشغالی ضربه بزرگی به جنبش صهیونیسم وارد میکند؛ به طوری که یهودیانی که به خارج از فلسطین رفته و دیگر قصد بازگشت ندارند سایر یهودیان ساکن اروپا را از واقعیت تلخی که یهودیان در اراضی اشغالی با آن مواجه هستند آگاه میکنند و همین مسئله موجب شکست تلاشهای مقامات صهیونیست برای جلب یهودیان از اروپا شده و در نهایت به نابودی پروژه صهیونیستی منجر میگردد.
بیشترین چیزی که رژیم صهیونیستی از آن هراس دارد تغییر وضعیت جمعیتی فلسطین اشغالی به دلیل ترس اسرائیلیها از ناامنی است؛ چرا که این مسئله بر سیاست شهرکسازی اسرائیل نیز تاثیر میگذارد. درصد بالایی از اسرائیلیهایی که تابعیت دوم دارند احساس منفی نسبت به وضعیت داخلی اسرائیل دارند و این احساس وجود دارد که اسرائیل در مسیر تجزیه و فروپاشی قرار گرفته و هیچ چیز نمیتواند مانع آن شود.
در پایان میتوان دلایل مهاجرت معکوس اسرائیلیها را به این شکل خلاصه کرد:
-احساس عدم تعلق به زمین و کشور فلسطین.
-احساس سیطره هویت عربی بر فلسطین.
-احساس نیاز به یافتن «وطن دوم» و یک تابعیت غیراسرائیلی.
-قدرت مقاومت فلسطین و انتفاضههای مردم آن.
-احساس ناامنی و نبود چشماندازی برای سازش با فلسطینیان و کشورهای منطقه، به ویژه کشورهای مجاور فلسطین.
-مشکلات معیشتی و افزایش جرم و جنایت در داخل اراضی اشغالی.
-نگرانی از وقوع جنگ با نوار غزه و انفجار انتفاضه قدس که احساس ناامنی را در میان شهرکنشینان اسرائیلی افزایش میدهد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
حمله به پایگاه نظامیان اشغالگر آمریکایی در سوریه
انتقاد گسترده از نتانیاهو به دلیل شکست در برابر حزب الله
نتانیاهو از موافقت کابینه رژیم صهیونیستی با توافق آتشبس در لبنان خبر داد
المیادین: تلآویو با توافق آتشبس در لبنان موافقت کرد
بلینکن: با از بینبردن تنشها در منطقه میتوان به درگیری در غزه پایان داد
«نتانیاهو» امشب سخنرانی میکند
انفجارهای قوی در «حمص» سوریه
نماینده پارلمان لبنان: حزبالله پس از آتشبس همچنان فعال خواهد بود
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به پایتخت لبنان
کشاورزان لهستانی مرزهای اوکراین را میبندند
انفجارهای شدید «حیفا» را به لرزه درآورد
اذعان رسانه عبری به فرار دهها هزار صهیونیست از سرزمینهای اشغالی
پرواز پهپادهای مشکوک بر فراز پایگاههای آمریکا در انگلیس
لاهور پاکستان؛ آلودهترین شهر جهان
موافقت مشروط اسموتریچ با برقراری آتشبس در لبنان
آتش بس لبنان و رژیم صهیونیستی ۱۰ امشب اعلام و فردا اجرایی خواهد شد
آمریکا تسلیحات اتمی خود را به اوکراین بازمی گرداند
ارتش روسیه منطقه «کوبانکی» در شرق اوکراین را تصرف کرد
۵۱ درصد آمریکاییها خواستار محدودکردن کمکهای نظامی به اوکراین هستند
منابع اسرائیلی و غربی: آتش بس لبنان و رژیم صهیونیستی امشب اعلام و فردا اجرایی خواهد شد
روسیه: حمله اوکراین با تسلیحات آمریکا به کورسک بی پاسخ نمیماند
مسکو دیپلمات انگلیس را اخراج کرد
۱۱ شهید و دهها زخمی در حمله صهیونیستها به آوارگان فلسطینی
لاوروف: ناتو هیچ محدودیتی برای حمله به روسیه قائل نیست
انهدام تانک مرکاوا ارتش رژیم صهیونیستی به دست مبارزان قسام
حمله توپخانهای ارتش اوکراین به مناطق مسکونی «خرسون»؛ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
روسیه: اوکراین ۲۵۰ نظامی دیگر را در کورسک از دست داد
وزیر خارجه لبنان: پنج هزار نیروی ارتش در مرزها مستقر می شوند
نظرسنجی گالوپ: ۵۰ درصد اوکراینیها خواهان توقف فوری جنگ هستند
نظرسنجی گالوپ: ۵۰ درصد اوکراینی خواهان توقف فوری جنگ هستند