میرنیوز
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، کتاب «رژیم موقت مفهوم و پژوهشهای تخصصی» که توسط مرکز مطالعات و پژوهشهای الاتحاد تالیف و منتشر شده، در مباحثی تخصصی به بررسی پدیده فروپاشی رژیم موقت صهیونیستی پرداخت است. این کتاب در فصل اول مفهوم رژیم موقت و اذعان شخصیتهای مختلف بینالمللی و صهیونیستی به این موضوع را مورد اشاره قرار داده و در فصلهای بعدی به بررسی ساختارهای امنیتی و تشکیلاتی سرویسهای جاسوسی و نظامی رژیم صهیونیستی پرداخته و در ادامه بحرانهای فراروی اسرائیل که منجر به این فروپاشی میشود را برشمرده است.
بخش هفدهم
بحرانهای اسرائیل در منطقه
ایران و اسرائیل در دوره حکومت رژیم شاه روابط رسمی با یکدیگر داشتند و رژیم شاه در ایران، رژیم صهیونیستی را به رسمیت میشناخت. اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران همه چیز برعکس شد و ایران روابط با رژیم صهیونیستی را کاملا قطع کرده و این رژیم را دشمن خود دانست. از آن زمان نظام جمهوری اسلامی ایران تبدیل به یک تهدید خطرناک موجودیتی برای رژیم صهیونیستی شد. جمهوری اسلامی ایران، اسرائیل را رژیمی اشغالگر و متجاوز میداند که اراضی فلسطین را غصب کرده است. ایران همچنین خواستار بازگشت فلسطینیان به وطن خود و تشکیل یک دولت فلسطینی است.
بر همین اساس رژیم اشغالگر قدس، ایران را یکی از مهمترین تهدیدات موجودیتی برای خود میداند و همواره در آرزوی سرنگونی نظام اسلامی در ایران با حمایت غرب بوده است. بر همین اساس میتوان تنشها میان ایران و رژیم صهیونیستی را در ابعاد مختلف بررسی کرد:
-انقلاب اسلامی ایران از زمان پیروزی خود موجی از مبارزه با اقدامات رژیم اشغالگر در فلسطین اشغالی و نیز موجی از بیداری در میان نسل جوان منطقه علیه رژیم غاصب صهیونیستی به وجود آورد. رژیم صهیونیستی در مقابله با این راهبرد ایران همواره تلاش کرده تا وانمود کند که ایران تهدیدی برای منطقه است نه اسرائیل.
-از نظر صهیونیستها جمهوری اسلامی ایران در منطقه اولین طرفی است که به طور جدی روند عادیسازی روابط اعراب با اسرائیل را رد میکند و همین استراتژی ایران تاثیر زیادی بر ملتها و کشورهای منطقه گذاشته است. رژیم صهیونیستی به این منظور ادعا میکند نظام جمهوری اسلامی ایران در برابر صلح جهانی ایستاده است. در واقع اسرائیلیها تلاش دارند عادیسازی روابط با رژیمهای عربی را در قالب صلح جهانی جلوه دهند.
-رژیم موقت صهیونیستی معتقد است که ایران به دلیل نفوذ گسترده خود در منطقه توانایی رهبری یک تهدید نظامی بزرگ علیه اسرائیل را دارد و بر همین اساس ایران تبدیل به اولین تهدید موجودیتی علیه اسرائیل شده است.
-صهیونیستها به ویژه لابی صهیونیستی در آمریکا تلاش دارد این کشور و کل جامعه بینالمللی را برای تشدید تحریمها علیه ایران تحت فشار قرار دهد.
بعد از تحولات اخیر در منطقه، ایران توانست خود را به عنوان حامی اصلی ملت فلسطین و محور مقاومت معرفی کرده و جمهوری اسلامی ایران یک مولفه اصلی در جریان مبارزه با انتشار تفکر سلفی-تکفیری محسوب میشود که نقش پررنگی در دفاع از امنیت عراق و سوریه ایفا کرد. همچنین روابط گسترده سیاسی و اقتصادی ایران با کشورهای همسایه تاثیر زیادی بر تحولات منطقه داشته و ایران امروز تبدیل به یک قدرت بزرگ نظامی در برابر رژیم اشغالگر صهیونیستی و متحدان آن شده است.
قدرت نظامی و به طور ویژه توان موشکی جمهوری اسلامی ایران از دهه گذشته به شکل قابل توجهی نمایان شده و همه به توانمندی موشکی این کشور اعتراف کردند. به طور کلی تقویت نفوذ و تاثیر ایران در زمینههای مختلف سیاسی و نظامی در منطقه تبدیل به منبع نگرانی غرب و همه حامیان رژیم صهیونیستی شده و آنها در تلاش برای مقابله با این نفوذ ایران هستند.
هدف اصلی رژیم موقت در مقابله با ایران، برافروختن شعله جنگ ایدئولوژیک در منطقه است؛ به طوری که تلاش میکند توجهات ملتهای منطقه را از خطر پروژه صهیونیستی به سمت ایجاد جنگ داخلی در جهان اسلام منحرف کند. اما با همه این وجود، درایت و تدبیر ایران در منطقه موجب حل این مسئله شده و به اختلافات ایدئولوژیک پایان داده است. رژیم موقت نقش پررنگ ایران را در منطقه را خطر اصلی برای خود میداند و در مقابل ایران و ابتکار راهبردی آن منجر به تشکیل یک جریان دشمن و مخالف سرسخت رژیم صهیونیستی در منطقه شده است.
تلاشهای محور مقاومت
بدون شک یکی از مهمترین تهدیدات موجودیتی برای رژیم موقت، فعالیتهای محور مقاومت در منطقه به رهبری ایران است؛ محوری که حزبالله لبنان و سوریه از مولفههای اصلی آن بوده و امنیت رژیم صهیونیستی را در معرض خط قرار دادهاند. بر همین اساس رژیم موقت صهیونیستی همه تلاش خود را برای نابودی این محور از هر طریقی به کار بسته که موفق نشده است.
حزبالله لبنان
رژیم اشغالگر صهیونیستی، حزبالله لبنان را بزرگترین نماینده محور مقاومت برای نابودی اسرائیل میداند؛ بنابراین یکی از اولویتهای خود را نابودی حزبالله قرار داده است. رژیم صهیونیستی به این منظور تلاش زیادی برای قطع روابط حزبالله با مسئولان لبنانی و سوری انجام داد. رژیم اشغالگر همچنین تلاش زیادی کرد تا حزبالله را به عنوان یک گروه تروریستی معرفی کند.
از سوی دیگر همه مراکز مطالعاتی آمریکایی و صهیونیستی معتقدند که ائتلاف ایران و حزبالله یک تهدید بزرگ برای اسرائیل است که باید با آن مقابله کرد. دشمن صهیونیستی همواره به قدرت ایران در منطقه اعتراف و اعلام کرده که افزایش تواناییهای ایران منجر به تقویت گروههای متحد آن در منطقه میشود. علی رغم همه تلاشهایی که غرب و رژیم صهیونیستی با حمایت گروههای تکفیری برای مقابله با ایران انجام دادهاند اما تاکنون هیچ یک از تلاشهای آنها نتیجه نداشته است. از آن گذشته واکنشهای جهانی به اقدامات رژیم صهیونیستی در حمایت از گروههای تروریستی به شکل قابل توجهی بیشتر شده و این رژیم را در سراسر جهان در وضعیت انزوا قرار داده است.
سوریه
دولت سوریه یکی از حلقههای اصلی محور مقاومت در کنار ایران و حزبالله است. بر عکس سایر حکام عرب که وارد روند سازش و عادیسازی با دشمن صهیونیستی شدهاند، سوریه همواره به مقاومت در برابر رژیم اشغالگر ادامه داده است. به نظر میرسد که اشغال ارتفاعات جولان سوریه توسط رژیم صهیونیستی یکی از دلایل اصلی مقاومت سوریه و ملت آن در برابر این رژیم است و مردم سوریه تحت رهبری بشار اسد هرگز حاضر به گذشتن از یک وجب از خاک خود نیز نیستند.
در همین راستا حمایت سوریه از حزبالله و حماس در جنگ با رژیم صهیونیستی از سال 2006 تا 2010 منبع اصلی نگرانی رژیم صهیونیستی بوده است.
ظهور و فعالیتهای جنبشهای اسلامی و مقاومتی در منطقه
اولین تاثیر پیروزی انقلاب اسلامی ایران، ورود جنبشهای اسلامی و مقاومتی به معادله فلسطین و تقابل آنها با رژیم صهیونیستی بود. در همین راستا جنبش جهاد اسلامی فلسطین با الگوگیری از انقلاب اسلامی ایران برای مقابله با رژیم اشغالگر در سال 1981 تشکیل شده و در سال 1986 اولین انتفاضه فلسطین علیه دشمن صهیونیستی آغاز شد.
بعد از گذشت 6 سال از انتفاضه اول فلسطین، جنبشهای اسلامی و مقاومتی به سمت مقابله با رژیم صهیونیستی حرکت کردند و جمهوری اسلامی ایران نیز از گروههای مقاومتی چون حماس و دیگر گروههای مبارز در فلسطین حمایت میکرد. در آن زمان یک جریان مقاومت در برابر جریان «سازش» در فلسطین به وجود آمد.(جریان سازش به طرفهایی چون تشکیلات خودگردان فلسطین اطلاق میشود که به سازش با رژم اشغالگر تن دادند). ظهور و تشدید فعالیت این گروهها در فلسطین موجب هراس اسرائیلیها شد و در سایه این شرایط، روند رو به رشد گروههای مقاومتی و اسلامی در کنار مقاومت نسل جوان فلسطین ضد اشغالگری چشم انداز روشنی برای خود در آینده ترسیم کرد. در نتیجه این شرایط، ناامنی در فلسطین اشغالی گسترش یافته و به تبع آن روند نابودی اسرائیل سیر صعودی پیدا کرده است.
گسترش تفکر ضد صهیونیستی در منطقه
راهپیمایی جهانی در روز قدس نماد و ابزار روشنی برای انتشار اخبار و اطلاعات مربوط به جنایتهای رژیم اشغالگر در حق ملت مظلوم فلسطین است. حتی فریاد خشم و اعتراض به جنایتهای رژیم صهیونیستی و دفاع از ملت فلسطین در کشورهای پیشرفته اروپایی نیز بلند شده است. زمانی که جمهوری اسلامی ایران آخرین جمعه ماه رمضان را به عنوان روز جهانی قدس اعلام کرد شاید عده کمی تصور میکردند که این روز تبدیل به نمادی جهانی علیه جنایتهای ضد بشری رژیم صهیونیستی شود. از طرف دیگر با گسترش و ادامه درگیریهای داخلی و منطقهای رژیم صهیونیستی و تاثیر آن بر ساکنان اراضی اشغالی، مهاجرت معکوس (سفر بی بازگشت) یهودیان از فلسطین اشغالی شدت گرفته است.
نتیجهگیری
مقابله با رژیم اشغالگر قدس در منطقه یکی از اقدامات ضروری برای رسیدن به صلح و ثبات است. به این منظور و با توجه به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران درباره نابودی رژیم صهیونیستی در 25 سال آینده، توجه به نکات زیر حائز اهمیت است:
یکی از مهمترین اقدامات برای سرنگونی رژیم صهیونیستی شناخت روشهای موثر در این زمینه است. به طوری که باید بدانیم چگونه میتوان روشهای مقابله با پروژه صهیونیستی را گسترش داده و از آنها استفاده کرد.
در سطح داخلی فلسطین حمایت از مقاومت در کرانه باختری و نیز سایر گروههای مبارز فلسطین با پول و سلاح دو رکن اساسی برای نابودی رژیم صهیونیستی از درون بوده و باید آن را یکی از سناریوهای اصلی در نظر گرفت. علاوه بر آن فلسطینیان باید از اقدامات اطلاعاتی نیز برای مقابله با تحرکات رژیم صهیونیستی و تشدید بحران داخلی این رژیم و در نهایت نابودی آن استفاده کنند.
در سطح منطقهای اقدامات برای تقویت محور مقاومت و دفاع از سوریه و لبنان در برابر اشغالگریهای رژیم صهیونیستی باید افزایش یابد.
در سطح بینالمللی نیز فعالسازی گروههای مخالف جنگ در اروپا و آمریکا در کنار افزایش شکایتها ضد جنایتهای رژیم اشغالگر در دادگاههای بینالمللی به عنوان یکی از روشهای مناسب برای مقابله با پروژه صهیونیستی است. علاوه بر همه اینها باید نظارت مستمر بر تحولات داخلی رژیم صهیونیستی انجام بگیرد.
ادامه دارد......
منبع : خبرگزاری تسنیم
حمله به پایگاه نظامیان اشغالگر آمریکایی در سوریه
انتقاد گسترده از نتانیاهو به دلیل شکست در برابر حزب الله
نتانیاهو از موافقت کابینه رژیم صهیونیستی با توافق آتشبس در لبنان خبر داد
المیادین: تلآویو با توافق آتشبس در لبنان موافقت کرد
بلینکن: با از بینبردن تنشها در منطقه میتوان به درگیری در غزه پایان داد
«نتانیاهو» امشب سخنرانی میکند
انفجارهای قوی در «حمص» سوریه
نماینده پارلمان لبنان: حزبالله پس از آتشبس همچنان فعال خواهد بود
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به پایتخت لبنان
کشاورزان لهستانی مرزهای اوکراین را میبندند
انفجارهای شدید «حیفا» را به لرزه درآورد
اذعان رسانه عبری به فرار دهها هزار صهیونیست از سرزمینهای اشغالی
پرواز پهپادهای مشکوک بر فراز پایگاههای آمریکا در انگلیس
لاهور پاکستان؛ آلودهترین شهر جهان
موافقت مشروط اسموتریچ با برقراری آتشبس در لبنان
آتش بس لبنان و رژیم صهیونیستی ۱۰ امشب اعلام و فردا اجرایی خواهد شد
آمریکا تسلیحات اتمی خود را به اوکراین بازمی گرداند
ارتش روسیه منطقه «کوبانکی» در شرق اوکراین را تصرف کرد
۵۱ درصد آمریکاییها خواستار محدودکردن کمکهای نظامی به اوکراین هستند
منابع اسرائیلی و غربی: آتش بس لبنان و رژیم صهیونیستی امشب اعلام و فردا اجرایی خواهد شد
روسیه: حمله اوکراین با تسلیحات آمریکا به کورسک بی پاسخ نمیماند
مسکو دیپلمات انگلیس را اخراج کرد
۱۱ شهید و دهها زخمی در حمله صهیونیستها به آوارگان فلسطینی
لاوروف: ناتو هیچ محدودیتی برای حمله به روسیه قائل نیست
انهدام تانک مرکاوا ارتش رژیم صهیونیستی به دست مبارزان قسام
حمله توپخانهای ارتش اوکراین به مناطق مسکونی «خرسون»؛ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
روسیه: اوکراین ۲۵۰ نظامی دیگر را در کورسک از دست داد
وزیر خارجه لبنان: پنج هزار نیروی ارتش در مرزها مستقر می شوند
نظرسنجی گالوپ: ۵۰ درصد اوکراینیها خواهان توقف فوری جنگ هستند
نظرسنجی گالوپ: ۵۰ درصد اوکراینی خواهان توقف فوری جنگ هستند