میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، یک پهپاد ناشناس - عصر شنبه - مقر پایگاه آمریکاییها در میدان نفتی العمر در حومه دیرالزور در شرق سوریه را با چند موشک هدف قرار داد.
منابع سوری گفته اند که همزمان با پرواز پهپادها، صدای انفجار در داخل پایگاه آمریکایی در بزرگترین میادین نفتی سوریه (از نظر مساحت و تولید) شنیده شده است.
در نهم ژانویه گذشته نیز این پایگاه با گلوله بمباران شد و هیچ کس مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفت.
چند روز قبل نیز، به طور مشخص در ۵ ژانویه، رسانههای سوری اعلام کردند، پایگاه نظامی اشغالگران آمریکایی که در میدان نفتی العمر واقع در شرق دیرالزور واقع است مورد تهاجم موشکی ناشناسی قرار گرفت. براساس این گزارش، میدان نفتی العمر مورد اصابت دستکم ۶ موشک قرار گرفت که به مناطق مختلفی از آن اصابت کرد. بهگفته رسانههای سوری موشکها از منطقه الحناوی و منطقه المزارع که در نزدیکی میدان نفتی واقع است، شلیک شد و بعد از وقوع این حمله جنگندهها و بالگردهای آمریکایی و ائتلاف بر فراز منطقه به پرواز درآمدند.
قابل ذکر است که استان دیرالزور واقع در مرز با عراق، یک مسیر تدارکاتی استراتژیک برای نیروهای حامی دولت و ارتش سوریه نیز به شمار میرود.
نیروهای آمریکایی همچنین به بهانه مقابله با داعش همچنان در دیرالزور به عنوان بخشی از مأموریت جنگی مستقر هستند.
پیش از این نیز، «اولگ یگوروف»، معاون مرکز روسی آشتی سوریه در سخنانی از تشدید و افزایش تحرکات گروههای مسلح غیرقانونی در سوریه با حمایت آمریکا خبر داده بود. این مقام وزارت دفاع روسیه در این ارتباط گفت: گروههای مسلح غیرقانونی تحت کنترل آمریکا فعالیتهای خود را در سوریه افزایش داده اند.
یگوروف همچنین اظهار داشت: «ما توجه خود را بر این واقعیت متمرکز میکنیم که تشکلهای مسلح غیرقانونی مورد حمایت ایالات متحده در حال افزایش فعالیت خود در سوریه هستند. از اول اوت ۲۰۲۲ تاکنون هشت مورد گلوله باران مواضع نیروهای دولتی از سوی این گروهها رخ داده است که نشان دهنده ناتوانی فرماندهی ایالات متحده در کنترل نیروهای مسلح در منطقه تحت اشغال خود است.»
به گزارش مهر، آمریکا در حال حاضر ٢٨ پایگاه شامل ٢٤ پایگاه نظامی در سوریه دارد. طبق گزارش رسانهها در این پایگاهها بیش از ۲ هزار سرباز آمریکایی به بهانه حمایت از نیروهای موسوم به سوریه دموکراتیک (قسد) و جلوگیری از بازگشت مجدد داعش حضور دارند. این نیروها از لحاظ پراکندگی بین استانهای دیرالزور و الحسکه توزیع شدهاند. پایگاههای نظامی آمریکا در امتداد شرقی رود فرات از جنوب شرقی سوریه در نزدیکی گذرگاه مرزی التنف به سمت شمال شرقی در نزدیکی میادین نفتی رمیلان و به صورت کلی در الحسکه و دیرالزور پخش شدهاند.
این ۲۸ پایگاه مهمترین مراکز حضور آمریکا در خاک سوریه به شمار میروند. واشنگتن از طریق این پایگاهها به دنبال این است چاههای نفت و گاز سوریه را تحت محاصره قرار دهد و از پیوستن نیروهای مقاومت در سوریه به یکدیگر ممانعت کند. بدیهی است که آمریکا در سوریه رویکردی را دنبال میکند که حضورش در سوریه به ویژه منطقه شمال شرقی جایی که مهمترین پایگاههای آمریکا در آن قرار دارد را تثبیت کند.
آمریکا هدف اعلامی خود را مبارزه با داعش و حمایت از نیروهای کُرد سوریه اعلام کرده است اما در شرایط کنونی که حاکمیت سرزمینی داعش در سوریه از بین رفته هیچ توجیهی برای تداوم حضور آمریکا در سوریه وجود ندارد. به همین دلیل باید به این نتیجه رسید که اهداف آمریکا در سوریه نه مبارزه با داعش بلکه اجرای نقشهای دیگر است.
بسیاری از رسانهها اعلام کردهاند که آمریکا با هدف غارت منابع نفتی سوریه اقدام به ایجاد این پایگاهها کرده است. هر چند این تحلیل با واقعیت همخوانی دارد اما نباید از استراتژی کلان آمریکا در سوریه غافل شد و این حضور را صرفاً محدود به وجود منابع نفتی سوریه دانست.
آمریکا برای تداوم نقش آفرینی خود در سوریه (پس از داعش) نیاز به نیروهای مورد اعتماد دارد. در شرایط کنونی استراتژی آمریکا حمایت از نیروهای دموکراتیک سوریه یعنی قسد با هدف نقش آفرینی در ترسیم آینده سوریه است.
دولت سابق آمریکا بر این باور بود که سوریه و مناطق تحت امر نیروهای دموکراتیک سوریه در سایه فشارها برای اخراج نظامیان آمریکایی از عراق، آخرین منطقه امن و قابل اعتماد برای نیروهای آمریکایی خواهد بود. استان الحسکه برجستهترین مرکز استقرار نظامی آمریکا در سوریه است و اکثر پایگاههای نظامی در مناطق میادین نفت و گاز و نیروهای دموکراتیک سوریه مستقر هستند. به همین دلیل هر چند وجود منابع نفتی در شمال شرق سوریه دلیلی بر وجود پایگاههای آمریکا در این مناطق است اما نباید وجود ۲۸ پایگاه آمریکا را به دلیل منابع نفتی تقلیل داد.
منبع : خبرگزاری مهر
آمار جدید جمعیت عراق از زبان السودانی
گسترش اقدامات تروریستی علیه شیعیان پاکستان و کودککشی تکفیریها در پاراچنار
ناتو: نیروی زمینی روسیه بزرگتر شده، اما کیفیت پایین آمده است
رویکرد دولت دوم «ترامپ» در قبال ایران چگونه خواهد بود؟
افزایش شمار شهدای نوار غزه به ۴۴ هزار و ۲۳۵ نفر
پسکوف: اروپاییها درباره اعزام نیرو به اوکراین اتفاق نظر ندارند
تشدید یورش های شهرک نشینان صهیونیست به محوطه های مسجدالاقصی
تداوم اقدامات توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی در کرانه باختری از زمان شروع جنگ غزه
الصفدی: غزه به قبرستان تبدیل شده و جنایاتها در آن قابل وصف نیست
هلاکت و زخمی شدن ۱۰ صهیونیست در کمین مرگبار قسام در «بیت لاهیا»
گوترش ارسال مینهای ضدنفر آمریکایی به اوکراین را محکوم کرد
اکونومیست: ۷۰ درصد ارتش اوکراین آماده واگذاری مناطق شرقی به روسیه است
گزارش نیوزویک درباره آمادگی عربستان برای توافق جدید با ترامپ
رویکرد دولت دوم «ترامپ» در قبال ایران متفاوت از دوره قبل است؟
بن گویر: توافق با لبنان اشتباه بزرگی است
حمله موشکی حزبالله به پایگاه صهیونیستی «شراگا»
نیوزویک: آمادگی عربستان برای توافق جدید با ترامپ/ عادیسازی رایگان روابط با اسرائیل توهم محض است
هلاکت و زخمی شدن ۱۰ نظامی صهیونیست و انهدام مرکاوا در «بیت لاهیا»
مقام سابق آمریکایی: چند ماه منتهی به تحلیف ترامپ برای اوکراین حیاتی است
شکست بسیج عمومی در اوکراین/ ۷۰ درصد ارتش آماده واگذاری مناطق شرقی به روسیه است
گاردین اذعان کرد: جنایت جنگی تلآویو در لبنان با تسلیحات آمریکایی
زاخارووا: فرانسه میخواهد کار اوکراین یکسره شود!
وزیر خارجه عراق: نقشههایی برای کشاندن جنگ به سمت دیگر کشورها وجود دارد
برخورد هواپیمای باری به ساختمان مسکونی در لیتوانی
عراق صدها هزار تُن کمکهای بشردوستانه به غزه و لبنان ارسال کرده است
ریابکوف: پوتین در نطق ۲۱ نوامبر با غرب اتمام حجت کرد
سیلاب در شمال کالیفرنیا ۲ قربانی گرفت
«یدیعوت آحارونوت»: قتل خاخام اسرائیلی در امارات ارتباطی به ایران ندارد
تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه غزه و لبنان ادامه دارد
موافقت اولیه تلآویو با آتشبس در لبنان بعد از عملیات بیسابقه حزبالله