میرنیوز
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، بعد از اینکه در نتیجه طرح پیشنهادی لبنان برای بازگشت آوارگان سوری به کشور خودشان، اولین مرحله این طرح وارد فاز اجرایی شده بود به نظر میرسد «نجیب میقاتی» نخستوزیر دولت موقت لبنان بار دیگر تسلیم فشارهای آمریکا و غرب در این پرونده شده و قصد دارد مانع بازگشت آوارگان سوری شود.
روزنامه الاخبار گزارش داد که احتمالا نجیب میقاتی در ازای دریافت برخی وعده و وعیدها از جانب آمریکا و کشورهای غربی در زمینه کمکهای مالی قصد دارد مانع اجرای طرح بازگرداندن آوارگان سوری شود.
منابع ذیربط در این زمینه به الاخبار اعلام کردند که نجیب میقاتی وابستگی زیادی به غرب دارد و احساس نارضایتی آمریکا و کشورهای غربی برای او سخت است. به همین دلیل است که نجیب میقاتی اصرار دارد فرد دیگری را جایگزین «عصام شرفالدین» وزیر مهاجرت و امور پناهندگان در دولت موقت لبنان کند؛ چرا که شرفالدین با جدیت بالایی درحال اجرای طرح بازگشت آوارگان سوری است.
این درحالی است که «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی لبنان بر لزوم همکاری جامعه جهانی با لبنان برای بازگرداندن آوارگان سوری تاکید و اعلام کرد که در غیر این صورت لبنان مجبور است با اجرای قوانین خود، آوارگان سوری را اخراج کند که این مسئله پیامدهای ناخوشایندی برای غربیها خواهد داشت.
اما در شرایطی که همه چیز برای بازگشت امن آوارگان سوری به کشورشان مهیا بوده و دولت دمشق نیز ضمن تامین امکانات لازم تاکید کرده که از همه سوریهایی که به کشور خودشان برمیگردند به گرمی استقبال خواهد کرد، کشورهای غربی ضمن تحت فشار قرار دادن نجیب میقاتی، سفرا و نمایندگان سازمانهای بینالمللی را مامور کردند تا به وزارتخانههای مربوطه در لبنان رفته و مسئولان این کشور را متقاعد کنند که روند بازگشت آوارگان سوری، امن نیست.
در ادامه سنگاندازیهای جامعه جهانی در روند بازگشت آوارگان سوری، کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان تهدید کرده که در صورت بازگشت آوارگان سوری به کشورشان، همه کمکهای مالی و غیرمالی از آنها قطع خواهد شد. علاوه بر آن نهادهای حقوق بشری سازمان ملل مانند عفو بینالملل و دیدهبان حقوق بشر نیز همزمان با سفر فیلیپو گراندی، نماینده سازمان ملل در امور پناهندگان به سوریه، نامههایی به سازمان ملل ارسال کرده و با بهانه اینکه سوریه کشوری ناامن است از این سازمان خواستند تا روند بازگشت آوارگان سوری را متوقف کند.
منابع آگاه در این خصوص گزارش دادند که به طور کلی خلاصه همه نشستها و درخواستها و دیدارهایی که در رابطه با پرونده آوارگان سوری در لبنان صورت گرفته نشان میدهد که بازگشت آنها به کشورشان ممنوع است و این آوارگان باید بدون در نظر گرفتن بار مالی و اقتصادی سنگین بر لبنان، در این کشور بمانند.
همچنین نجیب میقاتی مجبور شده که در برابر فشارهای غرب و به ویژه آمریکا تسلیم شود. در همین زمینه اطلاعات نشان میدهد که فشارهایی از جانب «دوروتی شیا» سفیر آمریکا در بیروت بر دولت لبنان اعمال شده تا روند بازگشت آوارگان سوری را متوقف کند. علاوه بر آن انگلیس نیز وارد این خط شده و از میقاتی خواسته تا عصام شرفالدین را برای جلوگیری از اجرای طرح بازگشت آوارگان سوری تحت فشار قرار دهد.
به همین دلیل نجیب میقاتی پرونده آوارگان سوری را از عصام شرفالدین گرفته و تحویل «عباس ابراهیم» مدیر کل اداره امنیت عمومی لبنان داد. اما با این وجود شرفالدین همچنان با جدیت پیگیر این پرونده بوده و بر اجرای همه مراحل بازگشت آوارگان سوری تاکید دارد.
عقبگرد پرونده تشکیل دولت لبنان
از طرف دیگر سیگنالهای مثبتی که طی روزهای گذشته درباره تشکیل دولت لبنان وجود داشت نیز کمرنگ شده و اطلاعات نشان میدهد درحالی که قرار بود بعد از بازگشت نجیب میقاتی از نیویورک بحث تشکیل دولت در لبنان به طور جدی مورد بررسی قرار گرفته و ظرف چند روز به سرانجام برسد اما شاخصها برای خوشبینی در این زمینه کافی نیست.
در این راستا نجیب میقاتی اعلام کرده که مسئله تشکیل دولت همچنان گرفتار تغییر چند وزیر بوده و هفته آینده قرار است دیداری میان او و «میشل عون» رئیس جمهور لبنان برگزار گردد. در شرایطی که میقاتی قبلا به رئیس جمهور گفته بود که تنها با تغییر وزیر مهاجرت و امور پناهندگان در دولت موقت میتوان دولت آینده را تشکیل داد، اما مجددا حرف خود را پس گرفته و خواهان تغییر وزیر اقتصاد نیز هست. هر دو وزیر مهاجرت و اقتصاد وابسته به تیم میشل عون هستند و میقاتی میداند که بعید است رئیس جمهور با این پیشنهاد موافقت کند.
منابع وابسته به کاخ ریاستجمهوری لبنان نیز اعلام کردند که که همه امور در پرونده سیاسی این کشور تقریبا در همان نقطه صفر قرار داشته و چیزی تغییر نکرده است.
تلاش آمریکا و اسرائیل برای توافق در پرونده مرزبندی با لبنان
در سطح پرونده ترسیم مرزهای دریایی لبنان و فلسطین اشغالی نیز منابع مربوطه گزارش دادند که لبنان همچنان منتظر دریافت پیشنویس توافق در این زمینه از جانب «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکایی است. اما با وجود همه سیگنالهای مثبتی که برخی درباره آن صحبت میکنند، ضروری است لبنانیها جانب احتیاط را رعایت کرده و یک سند کتبی از طرف آمریکایی بگیرند و مطمئن شوند که واشنگتن و تلآویو در این زمینه طفره نمیروند؛ زیرا تجربه ثابت کرده هرگونه پیام شفاهی آمریکا یا رژیم صهیونیستی درباره پرونده مرزبندی فاقد اعتبار است.
رسانههای صهیونیستی نیز هیچ سیگنال جدیدی در رابطه با تحولات در پرونده مذکور ارسال نکرده و تلاش دارند آخرین تصویری که مربوط به احتمال توافق در این پرونده است را حفظ کنند. «گیلی کوهن» کارشناس امور سیاسی در شبکه کان رژیم صهیونیستی به نقل از یک مقام ارشد این رژیم اعلام کرد که آموس هوکشتاین در تلاش برای جلوگیری از بروز شکاف و اختلاف در توافق در پرونده مرزبندی بوده و پیشرفتهای زیادی در این زمینه حاصل شده است. البته با توجه به سابقه مذاکرات درباره این پرونده طی سالهای گذشته ممکن است که بر سر یک سری جزئیات همه چیز به نقطه صفر برگردد. اما به طور کلی شاخصها حاکی از پیشرفت برای رسیدن به توافق است.
روزنامه صهیونیستی معاریو نیز در این راستا به نقل از منابع سیاسی تلآویو گزارش داد، بعد از آخرین دور مذاکرات هوکشتاین با طرفهای لبنانی و اسرائیلی، شکافهای باقیمانده در پرونده مرزبندی زیاد نیست و «یائیر لاپید» نخستوزیر اسرائیل نیز مطابق با دستورات دولت آمریکا در این پرونده عمل میکند.
در پایان رسانههای عبری به نقل از مقامات ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کردند که احتمال تشدید تنشها در جبهه شمالی زیاد نیست. اما مقامات موسسات امنیتی اسرائیل تاکید دارند که خطر معادله جدید حزبالله در پرونده مرزبندی را نباید دست کم گرفت.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
عملیات گسترده حزب الله با ۲۸ پهپادی به مواضع صهیونیستها
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل: رأی دیوان لاهه، آزمون تعهد غربیهاست
حکم دیوان لاهه، اسرائیل را نگران تحریم تسلیحاتی خود کرد
جزییات توافق آتش بس در لبنان از زبان رسانه آمریکایی و اسرائیلی
افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۶۴۵ شهید
خودکشی دستکم ۶ نظامی صهیونیست و پنهانکاری مقامات اسرائیلی
پوتین: «اوریشنیک» حاکمیت و وحدت اراضی روسیه را تضمین کرد
تعرض «بن گویر» و هزاران شهرکنشین به حرم ابراهیمی در الخلیل
اصابت موشکهای حزبالله به سرزمینهای اشغالی
رژیم صهیونیستی ضاحیه جنوبی بیروت را به شدت هدف قرار داد
واکنش روسیه به حمله رژیم صهیونیستی به «تدمر» سوریه
زخمیشدن ۹ نظامی صهیونیست در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته
سازمان جهانی بهداشت آمار شهدای کادر درمان در لبنان را «تکاندهنده» دانست
۱۰ کشته در حمله مسلحانه در بغلان افغانستان
سازمان جهانی بهداشت: تلفات کادر درمان در لبنان از غزه و اوکراین بیشتر است
یحیی سریع: پایگاه «نواتیم» را با موشک فراصوت هدف قرار دادیم
واکنش آلمان و فرانسه به حکم دیوان لاهه علیه نتانیاهو
نظیری اصل: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
بخشی از فرودگاه «گاتویک» انگلیس تخلیه شد
کرملین: واشنگتن به سخنان «پوتین» خوب گوش بدهد
تدابیر امنیتی در اطراف سفارت آمریکا در انگلیس به دنبال بسته مشکوک
واکنش سازمان عفو بین الملل به حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو
ساز مخالف نخست وزیر یک کشور اروپایی درباره نتانیاهو
تقویت روز افزون روابط روسیه و افغانستان در پسزمینه بحران اوکراین
تحلیلگر صهیونیست:حکم بازداشت نتانیاهو ضرر زیادی برای اسرائیل دارد
حکم دیوان لاهه چه تبعات سیاسی-حقوقی برای «نتانیاهو» و رژیم صهیونیستی دارد؟
واکنش پکن به دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت
واکنش چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی عراق به حکم دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو
ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا پم باندی را معرفی کرد
واکنش گوترش به رای دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو