میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری تاس، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه (کرملین) امروز سه شنبه در سخنانی اعلام کرد که مسکو مایل است هر چه زودتر توافق هسته ای با ایران احیا شود.
سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه در این خصوص ادامه داد: مسکو طرفدار احیای سریع توافق هسته ای با ایران است، اما باید در نظر داشت که گام های غیردوستانه غرب در قبال روسیه ممکن است بر تعدادی از مفاد آن تأثیر غیرمستقیم داشته باشد.
«ژائو لیجیان»، سخنگوی وزارت خارجه چین هم پیشتر در سخنانی اعلام کرد که آمریکا باید سیاست غلط «فشار حداکثری» را کنار بگذارد و به خواسته های منطقی و مشروع ایران توجه داشته باشد. آمریکا، به عنوان آغازگر مشکلات در رابطه با پرونده هسته ای ایران، باید به صورت کامل سیاست غلط و اشتباه فشار حداکثری را اصلاح کند و با نگاه مثبت به خواسته های منطقی و مشروع ایران پاسخ دهد؛ در این صورت در آینده ای نزدیک گفتگوها منجر به نتیجه خواهند شد. گفتگوها برای احیای برجام هم اکنون در وضعیت حساسی قرار دارد. طرف های شرکت کننده باید در مسیر گفتگو و مذاکره باقی بمانند و تلاش های دیپلماتیک برای رسیدن به اجماع درباره مسائل و اختلافهای باقی مانده را افزایش دهند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا در 9 می سال 2018 (۱۸ اردیبهشت ۹۷) به صورت یک جانبه و غیرقانونی از توافق بین المللی برجام خارج شد و اعلام کرد با اعمال «شدیدترین تحریمه ای تاکنونیِ تاریخ» و پیگیری «سیاست فشار حداکثری» علیه ایران تلاش می کند برای «تقویت برجام و گنجاندن مسئله موشکی و منطقه ای ایران در این توافق»، بار دیگر مقامات تهران را مجبور کند که دوباره پای میز مذاکره بیایند. مقامات و رسانه های آمریکا هم اکنون و پس از چند سال آشکارا به شکست سیاست فشار حداکثری علیه ایران، اعتراف می کنند.
مذاکرات رفع تحریم ها و بازگشت آمریکا به توافق برجام، در دولت سیزدهم از اوایل دی ماه پارسال در شهر وین آغاز شد، اما به علت جدی نبودن واشنگتن این گفتگوها در اسفندماه متوقف شد.
مذاکرات رفع تحریمها پس از ۳ ماه وقفه با حضور نمایندگان ایران و آمریکا با ملاقات دوجانبه علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران و «انریکه مورا» هماهنگ کننده مذاکرات، در دوحه قطر آغاز شد.
بعد از چند ماه وقفه دور جدید مذاکرات در هفتم و هشتم تیرماه با میانجیگری «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در دوحه قطر برگزار شد، اما تا کنون به علت عدم تضمین آمریکا به استفاده ایران از مزایای اقتصادی برجام و تضمین این کشور در خصوص عدم خروج دوباره از این توافق، به نتیجه مشخص و روشنی منجر نشده است و سرنوشت برجام همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد.
گفتنی است که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در سال ۲۰۱۵ از سوی ۵ عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان از یک سو و تهران از سوی دیگر امضاء شد.
منبع : خبرگزاری مهر
آتش گرفتن هواپیمای روس در فرودگاه آنتالیا
آمریکا و ژاپن به دنبال استقرار سامانه موشکی برای حمایت از تایوان
تل آویو: سرزمینهای اشغالی زیر آتش گسترده حزب الله قرار دارد
۱۶ زخمی در پی بروز حریق در فوگلزانگ آلمان
حزبالله «البیاضه» را به گورستان مرکاواهای صهیونیستها تبدیل کرد
داعش مسئولیت حمله مرگبار در بغلان افغانستان را برعهده گرفت
حریق گسترده در فیلیپین/۳ هزار نفر تخلیه شدند
بازداشت قاتلان خاخام صهیونیست در امارات
اولیانوف: پاریس و لندن مسئول کمک به اوکراین در حمله موشکی به روسیه هستند/ پاسخ میدهیم
مقام حماس: آزمون پیش روی دیوان لاهه تلاش برای بازداشت مقامات اشغالگران است
روسیه: مزدور انگلیسی در کورسک بازداشت شد
فعالشدن آژیر هشدار در تلآویو
افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۷۵۴ شهید
شورای اسلامی فرانسه: صدور حکم بازداشت نتانیاهو نور امید است
حمله با چاقو در لندن/ ۳ نفر زخمی شدند
نتانیاهو: از کشتهشدن خاخام یهودی در امارات عمیقا شوکه شدم
مسکو: احتمال دستیابی اوکراین به بمب کثیف فراتر از بازی با آتش است
اتحادیه عرب بر حمایت از عراق تاکید کرد
زاخارووا: اوکراین نمیتواند منکر موشک اورشنیک شود
تداوم حملات موشکی پرشمار حزبالله لبنان علیه صهیونیستها
اعتصاب کارکنان پست کانادا
مقام حزبالله: حمله امروز معادله تل آویو در برابر بیروت است
درخواست نهادهای فرانسوی برای بازداشت «نتانیاهو» و «گالانت»
سرنگونی ۴۴ پهپاد اوکراینی در شبانه روز گذشته
تقویت روابط اقتصادی؛ محور رایزنی «پوتین» و «اردوغان»
مدودف: روسیه در تولید تسلیحات نظامی خودکفاست
زخمیشدن ۱۱ نظامی صهیونیست در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته
مقام حزب الله: امروز معادله تل آویو در برابر بیروت انجام شد
زخمیشدن بیش از ۱۰ صهیونیست در حملات موشکی بیسابقه حزبالله
حملات جدید مقاومت غزه به نظامیان صهیونیست