میرنیوز
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، سازمان عفو بینالملل از « سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان خواست تا ممنوعیتهای سفر خودسرانه علیه فعالان و مدافعان حقوق بشر را لغو کند.
این سازمان اعلام کرد در حالی که خانواده ها در کنار یکدیگر عید قربان را جشن میگیرند، عربستان به واسطه ممنوعیتهای خودسرانه علیه فعالان و مدافعان حقوق بشر، اعضای خانوادههای این فعالان را از یکدیگر جدا کرده است.
بر اساس گزارش سازمان عفو بینالملل، طی سالهای اخیر جامعه عربستان شاهد تحولی در زمینه بهبود شرایط اجتماعی بود. منتهی بر خلاف این تحول عمیق، واقعیتی موازی نهفته است که بیانگر سرکوب ظالمانه و مستمر علیه دهها مدافع و فعال حقوق بشری ، روزنامه نگاران و روحانیون است.
این سازمان حقوق بشری تاکید کرد: مقامات سعودی دستکم 35 فعال حقوق بشر را بازداشت کردند که آنها بعد از بازداشت به حبسهای طولانی و ممنوعیت سفر محکوم شدند و این درحالی است که آنها به دلیل انتقاد از سیاست کشورشان سرکوب میشوند.
در گزارش سازمان عفو بینالملل نامهایی همچون «لجین الهذلول»، «رائف بدوی»، «سمر بدوی»، «نسیمه الساده» و «عبدالرحمن السدحان» به چشم میخورد و این نامها تنها بخشی از لیست بلند بالای فعالان و مدافعان حقوق بشر عربستانی میباشد که یا در زندان هستند یا از سفر منع شدهاند.
در بیانیه این سازمان آمده است: دولت عربستان گاهی ممنوعیتهای سفر خودسرانهای علیه فعالان اعمال میکند که گاهی اوقات این محدودیتها بدون حکم دادگاه است و این افراد تنها زمانی متوجه می شوند که مقامات سعودی در فرودگاهها یا گذرگاههای مرزی از خروج آنها جلوگیری میکنند.
سازمان عفو بینالملل در ادامه افزود: تأثیر این ممنوعیت در بسیاری از موارد به بستگان فعالان سعودی که در خارج از کشور حضور دارند نیز می رسد که منجر به جدایی خانوادهها و ایجاد رنج غیرقابل تحمل میشود. به عنوان مثال، 19 نفر از اعضای خانواده شیخ «سلمان العوده» مبلغ سعودی که با مجازات اعدام مواجه است،صرفاً به دلیل خویشاوندی با وی با ممنوعیت سفر مواجه هستند.
این سازمان در پایان فراخوان خود گفت: طومار را امضا کنید و از ملک سلمان بن عبدالعزیز بخواهید که ممنوعیتهای سفر خودسرانه علیه فعالان زن و مرد، مدافعان حقوق بشر و اعضای خانوادههای آنها را لغو کند.
اخیرا منابع ویژه به سازمان حقوق بشری سند اعلام کردند که تعداد افراد ممنوع السفر در عربستان بیش از 70 هزار زن و مرد است که شامل کل خانوادههای بازداشت شدگان، فعالان و مخالفان و همچنین برخی از شاهزادگان سعودی نیز است.
«محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی به شکلی بیسابقه در تاریخ عربستان سعودی از رویکرد ممنوع السفر کردن برای تحت فشار گذاشتن عموزادهها، بستگانش و نزدیکان دولت استفاده میکند.
مدت ممنوعیت سفر در عربستان بین 5 تا 20 سال متغیر است.
هر از گاهی، سازمانهای بینالمللی حقوق بشر از ریاض میخواهند که همه بازداشتشدگان غیرقانونی را آزاد کند و در مورد سرکوبگریهای گذشته پاسخگو باشد.
مقامات سعودی برای مقابله با هرگونه تظاهرات مخالفان، سیاست سرکوبگری را در پیش گرفتند و این سرکوبگری تنها در خصوص فعالان و منتقدان اعمال نشد؛ بلکه آنها خانواده این افراد را ممنوع السفر کردند که در فهرست ممنوعیتهای سفر خانوادههای بازداشتشدگان و مخالفان خارج از کشور کودکان و افراد مسن نیز دیده میشود .
عربستان پرونده سیاهی در مقوله حقوق بشر دارد و در طول سالهای گذشته گزارشهای متعددی از اعدامهای فراقانونی، شکنجه، بازداشتهای خودسرانه، ناپدید شدن قهری، بازداشت فعالان سیاسی و حقوق بشری و سرکوب خواستههای مشروع اقلیتهای دینی در داخل عربستان به بیرون درز کرده است. برخی از شاهدان و قربانیان نقض حقوق بشر در زندانهای سعودی نیز از گوشهای از این وضعیت ناگوار پرده برداشتهاند که توسط نهادهای حقوق بشری بینالمللی مستندسازی شده است.
نهادهای حقوق بشر اعلام کردهاند که از زمان قدرت گرفتن «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی اوضاع حقوق بشر در عربستان بهشدت وخیم شده است و این مسئله سؤالاتی را در خصوص چرایی افزایش اقدامات امنیتی در عربستان همزمان با قدرت گرفتن بنسلمان به وجود آورده است.
اوضاع امنیتی، سیاسی و اقتصادی عربستان از زمان «محمد بن سلمان» وخیمتر شده است. فعالان سعودی از سیاستهای متزلزل دولت سعودی و ارتکاب جنایتهای مختلف در داخل و خارج عربستان رنج میبرند.
اعتراضات ملت سعودی از همه فرقهها علیه رژیم سعودی در حال گسترش است. رژیم سعودی در گذشته افراد منحصر به فردی را سرکوب میکرد، اما امروز سرکوبگری این رژیم همه اقشار فرهنگیان، شاهزادگان، مبلغان، روحانیان و حتی کودکان و زنان را در بر گرفته است و اقدامات آلسعود باعث ایجاد جنبشهای جدیدی در خارج و داخل کشور علیه این رژیم میشود.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
ساز مخالف نخست وزیر یک کشور اروپایی درباره نتانیاهو
تقویت روز افزون روابط روسیه و افغانستان در پسزمینه بحران اوکراین
تحلیلگر صهیونیست:حکم بازداشت نتانیاهو ضرر زیادی برای اسرائیل دارد
حکم دیوان لاهه چه تبعات سیاسی-حقوقی برای «نتانیاهو» و رژیم صهیونیستی دارد؟
واکنش پکن به دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت
واکنش چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی عراق به حکم دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو
ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا پم باندی را معرفی کرد
واکنش گوترش به رای دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو
شهادت شماری دیگر از فلسطینیها بر اثر حملات رژیم صهیونیستی
روند صعودی بهای نفت/ جهش قیمت طلا در بازار فلزات گرانبها
انهدام تانک مرکاوا رژیم صهیونیستی با موشک هدایت شونده حزبالله
انهدام تانک مرکاوا رژیم صهیونیستی با موشک هدایت شونده حزب الله
نذیری اصل: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
شورای حکام قطعنامهای علیه برنامه هستهای ایران صادر کرد
روند صعودی بهای نفت/ جهش بهای طلا در بازار فلزات گرانبها
روند صعودی بهای نفت / جهش بهای طلا در بازار فلزات گرانبها
تحریمهای احتمالی آمریکا علیه دیوان بین المللی کیفری
نماینده ایران: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
حمله به سرزمینهای اشغالی از جانب عراق و یمن
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس
بیانیه مشترک کشورهای جهان در حمایت از برنامه هستهای ایران
روسیه: معلوم نیست امشب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام رأی گیری شود
هلاکت یک نظامی دیگر صهیونیست در شمال غزه
پوتین: جدیدترین موشک بالستیک مافوق صوت را با موفقیت آزمایش کردیم
پوتین: جدیدترین موشک بالستیک مافوق صورت را با موفقیت آزمایش کردیم
ادعای مسئولان صهیونیستی و آمریکایی درباره آتش بس لبنان
وزیر دفاع ایتالیا: اگر نتانیاهو وارد ایتالیا شود بازداشت میشود
کانادا: به تمام حکمهای دادگاههای بینالمللی پایبند هستیم
انگلیس: به استقلال دیوان کیفری بینالمللی احترام میگذاریم
دادستان کل دیوان کیفری بینالمللی: تمام کشورها با ما همکاری کنند