میرنیوز
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، ارتش ترکیه قصد دارد مجدداً بخش دیگری از سرزمین همسایه اش سوریه را اشغال کند.
مظلوم عبدی که از او به عنوان فرمانده گروه مسلح موسوم به «نیروهای سوریه دموکراتیک» (SDF) نام برده می شود، ترکیه را به سوء استفاده از شرایط زمانی متهم کرده و چنین استدلال می کند: از آنجایی که اردوغان می داند در حال حاضر، همه کشورهای جهان، توجه خود را به اوکراین معطوف کرده ا اند، به دنبال یک اقدام اشغالگرانه جدید است. چنین حمله ای علاوه بر تشدید بحران انسانی، بر مبارزه با داعش نیز تاثیر منفی می گذارد.
در سه روز اخیر، روزنامه های چاپ آنکارا و استانبول، با آب و تاب، دولت را تشویق کردند تا هر چه زودتر به سوریه حمله شور شود.
روزنامه های مزبور، روز چهارشنبه، عکس و شعارهای تند دولت باغچلی رهبر راست افراطی حزبی حرکت ملی را منتشر کردند.
باغچلی که در چند سال گذشته، تبدیل به شریک استراتژیک اردوغان شده، مشت گره کرده خود را به سوی لنز دوربین عکاسان گرفته و فریاد زد: حمله به شمال سوریه، یک ضرورت حیاتی برای حفظ امنیت ملی ترکیه است.
روز پنجشنبه نیز، روزنامه ها، سخنان رجب طیب اردوغان رهبر حزب عدالت و توسعه و رئیس جمهور ترکیه را منتشر کردند که در جمع نمایندگان حزب خود در پارلمان گفته بود:« ما باید عملیات نیمه تمام قبلی را کامل کنیم. فعلاً پاکسازی کامل تل رفعت و منبج را ضروری می پنداریم و این کار را در اسرع وقت انجام می دهیم.»
ابراهیم کالن، سخنگو و مشاور امنیت ملی و سیاست خارجی رئیس جمهور نیز در گفتگو با چند رسانه خارجی گفته است که ترکیه برای انجام عملیات جدید در خاک سوریه، از کسی اجازه نمی گیرد و هر زمان که بخواهد، حمله می کند.
اما واقعیت این است که بخش مهمی از سخنان ابراهیم کالن که به عنوان دست راست اردوغان شناخته می شود، بلوف سیاسی است و ترکیه برای حمله به سوریه، تلاش می کند رضایت نسبی آمریکا و روسیه را به دست بیاورد.
امروز هم روزنامه ینی شفق از روزنامه های تندرو تحت امر حزب عدالت و توسعه، از زبان ارتش ترکیه نوشته است:«ما حاضریم و منتظر فرمانیم.»
همچنین روزنامه های دیگر نیز، در تیتر و عکس صفحه نخست، از همین موضوع صحبت کرده اند و این نشان می دهد که حمله به سوریه، همچنان در دستور کار تیم اردوغان است و قبلاً در شورای عالی امنیت ملی هم، بر ضرورت انجام آن تاکید شده است.
اشغال 470 روستا، بخش و دهستان
روزنامه ترکیه، از دیگر روزنامه های حزب حاکم ترکیه نیز به این اشاره کرده که 470 روستا، دهستان و بخش کوچک شمال سوریه، در اثنای عملیات جدید ارتش ترکیه، اشغال می شود.
روزنامه مزبور، همچنین به این اشاره کرده که مساحت کل منطقه جدیدی که به اشغال ارتش تحت امر اردوغان درخواهد آمد، معادل ششصد کیلومتر مربع خواهد بود.
ایران و روسیه چه می گویند؟
در چند سال گذشته، روسیه و ایران، در کنار ترکیه، از شرکای مهم روند مذاکرات آستانه قزاقستان بوده اند و همکاری این سه کشور، سهم به سزایی در جلوگیری از افزایش بحران و ناامنی ایفا کرده است.
اما واقعیت این است که ترکیه در این سال ها، هرگز به طور کامل، به تعهدات خود عمل نکرده و به عنوان مثال، به خاطر اهمال و کم کاری در ادلب، همواره مورد انتقاد تهران و مسکو قرار گرفته است.
ایران و روسیه، به طور مداوم، هرگونه تحرکات تروریستی و ایجاد ناامنی در مرز ترکیه را محکوم کرده اند، اما در عین حال، از ترکیه نیز خواسته اند که به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی سوریه احترام بگذارد.
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه، در مورد تحولات اخیر گفته است: جمهوری اسلامی ایران با هرگونه اقدام نظامی و توسل به زور در خاک دیگر کشورها، به منظور حلوفصل اختلافات فیمابین مخالف است و آن را ناقض تمامیت ارضی و حاکمیت ملی این کشورها میداند و این امر را موجب پیچیدهتر شدن شرایط و افزایش تنش ها میداند. ضمن درک نگرانیهای امنیتی ترکیه، تنها راه رفع آن نگرانیها را گفتگو، احترام به توافقات دوجانبه با همسایگان و همچنین توافقات بهعملآمده در چارچوب روند آستانه از جمله احترام به تمامیت ارضی، یکپارچگی و حاکمیت ملی سوریه و رعایت اصل عدم توسل به زور میدانیم. تجربه چندین سال اخیر ثابت کرده که اقدامات نظامی در سایر کشورها، نه تنها کمکی به حل مشکلات فیمابین نکرده، بلکه تبعات انسانی نگرانکنندهای را بهدنبال داشته است و باعث پیچیدهتر شدن وضعیت منطقه خواهد شد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن دعوت از کشورهای دوست و همسایه برای تعامل و گفتگوی سازنده، تصریح کرده که جمهوری اسلامی ایران آماده است همچون گذشته برای جلوگیری از تشدید بحران و هرگونه درگیری که قربانیان آن، تنها مردم بیدفاع و غیرنظامی خواهند بود، ایفای نقش کرده و مساعی جمیله را بکار بندد.
همچنین ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفته است: «امیدواریم ترکیه از عملیات نظامی در سوریه اجتناب کند. چرا که این عملیات، به معنای نقض مستقیم حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه است. هر اقدامی که بدون موافقت دولت قانونی جمهوری عربی سوریه انجام شود نقض مستقیم حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه خواهد بود و این امر تنش بیشتری به دنبال خواهد داشت. ما امیدواریم که آنکارا از اقداماتی که می تواند منجر به وخامت خطرناک وضعیت از قبل دشوار در سوریه شود، خودداری کند. در عین حال، ما نگرانی آنکارا را در مورد تهدیدات امنیت ملی ترکیه که از مناطق مرزی سوریه سرچشمه می گیرد، درک می کنیم.»
اظهارات مقامات دیپلماتیک تهران و مسکو در حالی بیان شده که آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا نیز، در سخنانی خطاب به مقامات ترکیه، انجام عملیات ارتش ترکیه را عاملی برای تضعیف روند مبارزه با داعش دانست.
آیا پای اقتصاد در میان است؟
علی باباجان از سیاستمدارانی است که در 3 سال گذشته و پس از جدایی از اردوغان، به یکی از مهمترین منتقدین اقتصادی دولت تبدیل شده است.
او بارها گفته است؛ در دورانی که سکان اقتصاد کشور را در دست داشته، به اردوغان و دیگران اجازه خاصه خرجی و ریخت و پاش نداده و نظم مالی را بر همه اهداف و اقدامات دولت، مستولی کرده است. اما از وقتی که اردوغان، اقتصاد را به داماد ارشد خود سپرد، تنها ظرف یک سال و نیم، مبلغ عظیمی معادل 128 میلیارد دلار از ذخایر ارزی بانک مرکزی ترکیه، دود شد و به آسمان رفت.
آیا اردوغان، حرف خود را پس گرفت؟
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه قبلاً اعلام کرده بود که ارتش ترکیه از فتح کوبانی یا عین العرب نیز ابایی ندارد. اما حالا مشخص شده که محدوده عملیات مداخله جویانه ارتش تحت امر او، صرفاً در منبج، تل رفعت و مناطق اطراف آن در غرب فرات است.
اگر ترکیه بتواند با وجود همه مخالفت ها، عملیات جدید را انجام دهد و اهداف اعلام شده را اشغال کند، کل مناطق مرزی غرب فرات، از حضور نیروهای کُرد و عرب اقماری پ.ک.ک تهی خواهد شد و شبه نظامیان مسلح افراطی موسوم به ارتش آزاد سوریه که همه امکانات، تسلیحات و مهمات خود را از ترکیه دریافت کرده اند، در غرب فرات، تسلط بیشتری به دست می آورند و ترکیه با اصرار بر رویکرد و اقدامات مداخله گرانه خود در ادلب و حلب، امنیت ملی همسایه خود، سوریه را تضعیف خواهد کرد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
ساز مخالف نخست وزیر یک کشور اروپایی درباره نتانیاهو
تقویت روز افزون روابط روسیه و افغانستان در پسزمینه بحران اوکراین
تحلیلگر صهیونیست:حکم بازداشت نتانیاهو ضرر زیادی برای اسرائیل دارد
حکم دیوان لاهه چه تبعات سیاسی-حقوقی برای «نتانیاهو» و رژیم صهیونیستی دارد؟
واکنش پکن به دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت
واکنش چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی عراق به حکم دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو
ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا پم باندی را معرفی کرد
واکنش گوترش به رای دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو
شهادت شماری دیگر از فلسطینیها بر اثر حملات رژیم صهیونیستی
روند صعودی بهای نفت/ جهش قیمت طلا در بازار فلزات گرانبها
انهدام تانک مرکاوا رژیم صهیونیستی با موشک هدایت شونده حزبالله
انهدام تانک مرکاوا رژیم صهیونیستی با موشک هدایت شونده حزب الله
نذیری اصل: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
شورای حکام قطعنامهای علیه برنامه هستهای ایران صادر کرد
روند صعودی بهای نفت/ جهش بهای طلا در بازار فلزات گرانبها
روند صعودی بهای نفت / جهش بهای طلا در بازار فلزات گرانبها
تحریمهای احتمالی آمریکا علیه دیوان بین المللی کیفری
نماینده ایران: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
حمله به سرزمینهای اشغالی از جانب عراق و یمن
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس
بیانیه مشترک کشورهای جهان در حمایت از برنامه هستهای ایران
روسیه: معلوم نیست امشب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام رأی گیری شود
هلاکت یک نظامی دیگر صهیونیست در شمال غزه
پوتین: جدیدترین موشک بالستیک مافوق صوت را با موفقیت آزمایش کردیم
پوتین: جدیدترین موشک بالستیک مافوق صورت را با موفقیت آزمایش کردیم
ادعای مسئولان صهیونیستی و آمریکایی درباره آتش بس لبنان
وزیر دفاع ایتالیا: اگر نتانیاهو وارد ایتالیا شود بازداشت میشود
کانادا: به تمام حکمهای دادگاههای بینالمللی پایبند هستیم
انگلیس: به استقلال دیوان کیفری بینالمللی احترام میگذاریم
دادستان کل دیوان کیفری بینالمللی: تمام کشورها با ما همکاری کنند