میرنیوز
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، طبق بیانیه دفتر پادشاهی مراکش، محمد ششم، پادشاه این کشور و پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا بار دیگر بر عزم کشورهایشان برای آغاز مرحله جدیدی متکی بر احترام و اعتماد متقابل، رایزنیهای مستمر و همکاریهای آشکار تاکید کردند.
در این بیانیه آمده است سانچز بار دیگر بر موضعگیری اسپانیا درباره پرونده صحرای غربی تاکید کرد و گفت: ابتکارعمل مراکش برای اعطای حاکمیت خودمختاری به این منطقه، به منزله اصلی جدیتر، واقعیتر و صادقانهتر برای حل اختلافات است.
سانچز که به دعوت پادشاه مراکش در ضیافت افطاری در این کشور شرکت کرده بود، از اینکه اسپانیا به اهمیت مساله صحرا برای مراکش اعتراف کرده و همچنین از تلاشهای جدی و راستین مراکش در چارچوب سازمان ملل برای دستیابی به توافقی مورد قبول همه طرفها تقدیر کرد.
اسپانیا طرح پیشنهادی مراکش برای اعطای خودمختاری به صحرای غربی را که سال ۲۰۰۷ ارائه کرده بود، اصلی جدیتر، واقعیتر و صادقانهتر برای حل این درگیریها میداند.
عزیز اخنوش، نخست وزیر مراکش تاکید کرد: سفر پدرو سانچز به رباط فرصت خوبی برای تاکید بر روابط مستحکم تاریخی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو کشور فراهم کرد.
اخنوش در صفحه فیسبوک خود نوشت، روابط یاد شده در راستای خدمت به منافع دو کشور که تاریخ، جغرافیا و آینده مشترکی دارند، مورد توجه رهبران دو کشور یعنی محمد ششم و فیلیپ ششم قرار گرفته است.
دو طرف درباره تدوین نقشه راهی همیشگی و جاهطلبانه برای رسیدگی به موضوعات مهم و مشترک دو کشور بر اساس اعتماد و رایزنی و به دور از اقدامات یک جانبه توافق کردند.
همچنین قرار شد جابجایی منظم افراد و کالاها از سر گرفته شده و اقدامات مربوط به کنترل گمرک و مرزهای زمینی و دریایی انجام شوند و به این ترتیب سفر دریایی مسافران دو کشور در حال حاضر و به صورت تدریجی تا زمان آغاز دوباره پروازهای مستقیم دو کشور از سر گرفته شوند.
همچنین دو طرف اعلام کردند، همکاریها در زمینه مهاجرت از سر گرفته شده و تقویت میشوند و پیشبینی میشود گروه دائمی و مشترک مراکش-اسپانیا درباره مهاجرت تشکیل شود.
قرار است پادشاه مراکش و نخست وزیر اسپانیا کمیتهای را مامور اجرای بیانیه ظرف سه ماه کرده و گزارشهایی از نشستها و کارگروههای جدید آن ارائه شوند.
دو کشور نیز رایزنیهای خود را برای بهروزرسانی قرارداد حسن همجواری، دوستی و همکاری سال ۱۹۹۱ متکی بر اصول، چارچوبها و اولویتهای روابط دو جانبه مراکش و اسپانیا در سالهای آتی آغاز خواهند کرد.
ادریس لشکر، مسؤول دفتر حزب اتحادیه سوسیال مراکش در گفتگو با روزنامه آی بی سی اسپانیا درباره دلایل تغییر موضعگیری اسپانیا در پرونده صحرا گفت: این مساله تغییر یا واژگونی موضعگیری نیست بلکه یک پیشرفت در این زمینه است، خرد و شجاعت سیاسی به یاری منافع دو ملت آمدند، اسپانیا از هوش استراتژیک در تفسیر تحولات غرب دریای مدیترانه برخوردار است و این مساله باعث شد اسپانیا طرف درست را که به سوی شکوفایی و سرعت در حرکت است، انتخاب کند.
لشکر اظهار کرد: پس از موضعگیری جدید اسپانیا در مورد پرونده صحرا، اکنون حاکمیت الجزایر این فرصت را دارد که اشتباهات گذشته را کنار گذاشته و به آینده توجه کند، اولویت این است که الجزایر جا پای اسپانیا بگذارد و موضعگیری شجاعانه، خردمندانه و واقع بینانه آن را در پیش بگیرد و در تبدیل منطقه دریای مدیترانه به منطقه صلح و آینده مشترک مشارکت کند.
این مسئول مراکشی در ادامه گفت: روابط میان اسپانیا و مراکش باید بر اساس اعتماد و احترام باشد، ما به همکاری با آنها پایبندیم زیرا تغییرات و تحولات و همچنین تنشها در جغرافیای سیاسی ما را ملزم میکنند همواره دوستان خود را به شکل دقیق مشخص کنیم زیرا امکان خطا وجود ندارد و ما نمیتوانیم از تامین امنیت، ثبات و رفاه برای مردممان غافل شویم.
همزمان با سفر هیات عالی رتبه اسپانیا به مراکش، برخی رهبران حزب استقلال مراکش نیز به مادرید سفر کرده و همراه با تیمی از پارلمان اسپانیا، از پارلمان این کشور بازدید کردند.
این دیدارهای دو جانبه فرصتی را برای دو طرف جهت ابراز تمایل خود به تقویت روابط دوجانبه و توجه به همکاریهای دوجانبه به شکلی جدیتر، صادقانهتر و واقعیتر را فراهم میکند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نماینده ایران: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
حمله به سرزمینهای اشغالی از جانب عراق و یمن
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس
بیانیه مشترک کشورهای جهان در حمایت از برنامه هستهای ایران
روسیه: معلوم نیست امشب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام رأی گیری شود
هلاکت یک نظامی دیگر صهیونیست در شمال غزه
پوتین: جدیدترین موشک بالستیک مافوق صوت را با موفقیت آزمایش کردیم
پوتین: جدیدترین موشک بالستیک مافوق صورت را با موفقیت آزمایش کردیم
ادعای مسئولان صهیونیستی و آمریکایی درباره آتش بس لبنان
وزیر دفاع ایتالیا: اگر نتانیاهو وارد ایتالیا شود بازداشت میشود
کانادا: به تمام حکمهای دادگاههای بینالمللی پایبند هستیم
انگلیس: به استقلال دیوان کیفری بینالمللی احترام میگذاریم
دادستان کل دیوان کیفری بینالمللی: تمام کشورها با ما همکاری کنند
شورای حکام امشب درباره قطعنامه ضدایرانی رأی گیری میکند
موضع قلدرمآبانه آمریکا در برابر حکم دیوان کیفری بینالمللی
رایزنی وزرای خارجه ایران و مصر درباره اوضاع غزه و لبنان
نتانیاهو وگالانت در صورت ورود به «دیربورن» آمریکا بازداشت میشوند
نهادهای بینالمللی: هیچ کسی برتر از قانون نیست
اردن: باید به حکمهای دیوان کیفری بینالمللی احترام گذاشت
جوزف بورل: حکم دیوان کیفری سیاسی نیست و باید اجرا شود
واکنش مشاور ترامپ به اقدام دیوان کیفری بینالمللی علیه تلآویو
واکنش کشورهای غربی به حکم جلب نتانیاهو: آماده اجرا هستیم
نتانیاهو در صورت ورود به بیش از ۱۲۴ کشور دنیا بازداشت خواهد شد
خشم سران رژیم صهیونیستی از صدور حکم بازداشت بینالمللی نتانیاهو
رهبر انصارالله یمن: آرمان شهدا راه و مسیر ما را مشخص میکند
دیوان کیفری بینالمللی حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر کرد
کمک ۲۷۵ میلیون دلاری دیگر آمریکا به اوکراین
سندرز: مردم آمریکا مخالف ارسال سلاح برای ماشین جنگ نتانیاهو هستند
هشدار درباره تبدیل بیمارستان کمال عدوان غزه به گورستان دسته جمعی
هلاکت دو نظامی صهیونیست دیگر در جنوب لبنان