میرنیوز
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، به اعتقاد کارشناسان ورود آرژانتین به ابتکار یک کمربند یک جاده پیشرفتی عظیم در راستای تلاشهای پکن برای تقویت روابط با آمریکای لاتین به شمار میرود. آلبرتو فرناندز، نخست وزیر آرژانتین در حاشیه مراسم افتتاحیه المپیک پکن همانند بسیاری از مقامات حاضر در این رویداد ورزشی با رئیس جمهور چین دیدار کرد و در این دیدار برای اجرای یک برنامه زیرساختی به کمک چین توافق شد. این برنامه مسیر برای سرمایه گذاری 23 میلیارد دلاری چین در این کشور را فراهم ساخت.
فرناندز یکی از کشورهای آمریکای لاتین بود که به دلیل شناخته شدن به عنوان حیاط خلوت آمریکا در این مراسم شرکت کرده و برخلاف متحدان آمریکا با تحریم سیاسی المپیک پکن موافقت نکرده بود. توافق میان فرناندز و شی جین پینگ اندکی پس از آن اتفاق افتاد که رئیس جمهور آرژانتین با سفر به روسیه و دیدار با پوتین تاکید کرده بود که کشورش باید وابستگی اقتصادی به آمریکا و صندوق بینالمللی پول را کاهش دهد.
آرژانتین یکی از اولین کشورهایی در منطقه آمریکای لاتین است که با پیوتسن به ابتکار یک کمربند یک جاده پکن به دنبال تقویت زیرساختهای خود در زمینه راه آهن، بنادر و بزرگراه ها است. رهبران چین و آرژانتین در دیدار اخیر خود بر تقویت روابط در زمینه های تجارت، ارز، کشاورزی، انرژی و حوزه های دیگر نیز تاکید کرده بودند.
کارشناسان سیاسی ازجمله جیانگ شیکسو، مدیر مرکز مطالعات آمریکای لاتین در دانشگاه شانگهای معتقدند که توافق میان آرژانتین و چین صرفا به معنای گسترش روابط دوجانبه نیست بلکه اقدامی در راستای تلاشهای چین برای نفوذ بیشتر در آمریکای لاتین و حیاط خلوت آمریکا به شمار میرود؛ اقدامی که در آینده میتواند اقتصادهای دیگر منطقه را نیز با خود همراه کرده و با توجه به نیاز مبرم بسیاری از کشورهای این حوزه و بی اعتمادی آنها به وعده های گذشته آمریکا، باعث پیوستن به ائتلاف چین شود.
قبل از ورود آرژانتین، 19 کشور آمریکای لاتین و حوزه کارائیب به جز برزیل، مکزیک، آرژانتین و کلمبیا به برنامه یک کمربند یک جاده چین پیوسته بودند. جدا از مزیت اقتصادی پیوستن آرژانتین، باتوجه به قدرت سیاسی بوینوس آیرس، این اتفاق از لحاظ سیاسی نیز یک دستاورد مهم برای چین تلقی میشود. زیرا بسیاری از کشورهای منطقه به واسطه رقابت میان چین و آمریکا در گسترش روابط با چین محتاطانه عمل میکردند و پیوستن کشوری مانند آرژانتین میتواند زمینه را برای گسترش بیشتر روابط کشورهای منطقه با پکن بیش از گذشته فراهم کند.
چین به واسطه رشد اقتصادی عظیم در سالهای اخیر شدیدا نیازمند منابع اولیه بوده و آمریکای لاتین با توجه به غنای بالا در منابعی مانند نفت و کشاورزی توجه پکن را به خود جلب کرده است. از سوی دیگر صنایع تولیدی چین نیز در سالهای اخیر حضور قدرتمندانهای داشته و آمریکای لاتین با جمعیت بالای خود یک بازار عظیم برای پکن به شمار میرود.
توجه خاص چین به آفریقا نیز در همین راستا برنامه ریزی شده است. پکن به دنبال دور کردن قاره سیاه از روسای استعمارگر سابق خود و تبدیل شدن به بازیگر جدید امنیتی در شاخ آفریقاست. در همین رابطه وال استریت ژورنال گزارش کرده که دولت بایدن به منظور جلوگیری از گسترش نفوذ چین در آفریقا به دنبال متقاعد ساختن گینه استوایی است تا با پیشنهاد ارتش برای ساخت یک پایگاه نظامی در سواحل این کشور مخالفت کند.
مهم نیست چه تغییراتی در وضعیت سیاسی این کشورها رخ خواهد، جمعیت بالای حاضر در قاره آفریقا و آمریکای لاتین همواره به بازار چین نیاز داشته و به نظر میرسد تلاشها و نفوذ آمریکا قادر به تغییر زیربنای اقتصادی همکاری میان این شرکای قدرتمند نخواهد شد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
اکونومیست: ۷۰ درصد ارتش اوکراین آماده واگذاری مناطق شرقی به روسیه است
گزارش نیوزویک درباره آمادگی عربستان برای توافق جدید با ترامپ
رویکرد دولت دوم «ترامپ» در قبال ایران متفاوت از دوره قبل است؟
بن گویر: توافق با لبنان اشتباه بزرگی است
حمله موشکی حزبالله به پایگاه صهیونیستی «شراگا»
نیوزویک: آمادگی عربستان برای توافق جدید با ترامپ/ عادیسازی رایگان روابط با اسرائیل توهم محض است
هلاکت و زخمی شدن ۱۰ نظامی صهیونیست و انهدام مرکاوا در «بیت لاهیا»
مقام سابق آمریکایی: چند ماه منتهی به تحلیف ترامپ برای اوکراین حیاتی است
شکست بسیج عمومی در اوکراین/ ۷۰ درصد ارتش آماده واگذاری مناطق شرقی به روسیه است
گاردین اذعان کرد: جنایت جنگی تلآویو در لبنان با تسلیحات آمریکایی
زاخارووا: فرانسه میخواهد کار اوکراین یکسره شود!
وزیر خارجه عراق: نقشههایی برای کشاندن جنگ به سمت دیگر کشورها وجود دارد
برخورد هواپیمای باری به ساختمان مسکونی در لیتوانی
عراق صدها هزار تُن کمکهای بشردوستانه به غزه و لبنان ارسال کرده است
ریابکوف: پوتین در نطق ۲۱ نوامبر با غرب اتمام حجت کرد
سیلاب در شمال کالیفرنیا ۲ قربانی گرفت
«یدیعوت آحارونوت»: قتل خاخام اسرائیلی در امارات ارتباطی به ایران ندارد
تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه غزه و لبنان ادامه دارد
موافقت اولیه تلآویو با آتشبس در لبنان بعد از عملیات بیسابقه حزبالله
عملیاتهای حزبالله رکورد زد؛ آژیرهای خطر بیش از ۵۰۰ بار در اراضی اشغالی به صدا درآمدند
هشدار جدی مسکو به سئول درباره تامین تسلیحاتی کییف
فرانسه: حمله به نیروهای یونیفل در لبنان محکوم است
مسکو: بایدن به دنبال تشدید تنش ها در اوکراین است
منابع صهیونیست: احتمال رسیدن به توافق صلح در لبنان وجود دارد
آتش گرفتن هواپیمای روس در فرودگاه آنتالیا
آمریکا و ژاپن به دنبال استقرار سامانه موشکی برای حمایت از تایوان
تل آویو: سرزمینهای اشغالی زیر آتش گسترده حزب الله قرار دارد
۱۶ زخمی در پی بروز حریق در فوگلزانگ آلمان
حزبالله «البیاضه» را به گورستان مرکاواهای صهیونیستها تبدیل کرد
داعش مسئولیت حمله مرگبار در بغلان افغانستان را برعهده گرفت