میرنیوز
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، منتقدان داخلی امانوئل ماکارون، رئیس جمهوری فرانسه، تندروها در ناتو و رهبران اوکراین با سوءظن اظهارات رهبر کاخ الیزه در کنفرانس مطبوعاتی روز دوشنبه در مسکو را با هدف تشخیص نشانه هایی از خویش فرمایی بررسی خواهند کرد.
از یک جنبه ماکرون، سه ماه مانده تا شروع مبارزاتش برای پیروزی مجدد در انتخابات، کاملاً وفادارانه به دستور کاری که پیش از دیدار با ولادیمیر پوتین، با شرکایش در ناتو مورد توافق قرار داده بود، پایبند بود، اما از یک جنبه دیگر دیدگاه خاص به عنوان یک کشور اروپایی به روسیه و صحبت های بلندپروازانه اش درباره مساله تضمین های امنیتی جدید، زنگ خطر را به صدا درآورده اند.
در کنفرانس مطبوعاتی، جزئیات پنج ساعت گفتگوی بین رهبران فرانسه و روسیه و نقاط همگرایی آنها از جهان پنهان ماند، اما این امر مانع از اشاره ماکرون به تغییر در دیدگاه ناتو نشد، در حالی که به گفته برخی از اعضا هرگز چنین چیزی در پاسخ به ارعاب نظامی مطرح نشد.
رئیس جمهوری فرانسه با تاکید بر حضور غیر قابل قبول نیروهای روسیه در مرزهای اوکراین از نظر تاریخی سخنش را آغاز کرد. وی همچنین صادقانه پیشنهادهای ناتو و آمریکا در مورد محدود کردن متقابل استقرار قوای نظامی، شفافیت بیشتر فعالیتهای نظامی یا حتی محدود کردن استقرار موشکهای میانبرد و کوتاهبرد را تکرار کرد. او گفت در این حوزه ها مسکو و غرب خواسته های یکسانی دارند. مسکو قبلاً اعلام کرده بود که آماده بحث در مورد این موارد است، اما تعهد ناتو برای متوقف کردن همه اقدامات برای گسترشش را خواسته اصلی خود میداند.
در اینجا ماکرون به لزوم تصدیق کردن نگرانی های روسیه اشاره کرد. او میگوید: "اگر برای روسیه امنیت وجود نداشته باشد، برای اروپاییها هم امنیت وجود ندارد"، فرمولاسیونی برای ادای احترام و در عین حال در راستای مشروعیت بخشی به درخواستهای مسکو برای یک ساختار امنیتی جدید بر اساس مفهوم روسی "امنیت غیرقابل تفکیک." با این حال مشخص نبود که منظور ماکرون چیست.
او گفت که قاطعانه با تکرار "اشتباهات گذشته در مورد حوزه های نفوذ" مخالف است، اما سپس گفت: "روسیه اروپایی است. هر کسی که به اروپا اعتقاد دارد باید بداند که چگونه با روسیه کار کند و راه ها و ابزارهایی را برای ساختن آینده اروپا در میان اروپایی ها بیابد."
مقامات فرانسوی حاضر در جلسات صحبت از "معادل فنلاند ساختن" اوکراین صحبت کردند؛ یعنی داشتن نوعی بی طرفی، ایده ای که قبلا هم مطرح شده بود. ماکرون روز سهشنبه در سخنانی در اوکراین این که چنین کلمه ای را خطاب به خبرنگاران یا رهبران سیاسی بر زبان آورده باشد، رد کرد.
در عین حال پیشنهاد نهایی ماکرون اجرای دقیق و کامل توافق مینسک (توافقنامه ای مربوط به سالهای ۲۰۱۴-۲۰۱۵ که شامل زمینه سازی برای حل و فصل نهایی وضعیت در منطقه دونباس در شرق اوکراین است) بود. از آنجایی که جداییطلبان شرق اوکراین و کی یف در خصوص موارد الزامی شده در توافق مینسک اختلاف نظر دارند، صحبت از "اجرای دقیق" تنها با صراحتی محدود این پیام را میدهد که قدرتهای جهانی قرار است مجدداً بر هر دو طرف فشار وارد کنند تا به توافقی در مورد مسائل عقب بردن نیروها، انتخابات آزاد و وضعیت مناطق شورشی در قانون اساسی دست یابند.
دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین، هفته گذشته موضوع اعطای وضعیت ویژه به این مناطق را رد کرد. در مقابل، روسیه مایل است که وضعیت ویژه این مناطق شامل حق وتو در قبال سیاست خارجی ملی باشد، چیزی که از نظر کی یف تنها به مثابه تایید تجزیه کشورش با زور از سوی غرب است. اما ماکرون حداقل ممکن است تلاش کند دولت اوکراین را مقید به مجموعهای از گامها در مورد چگونگی برگزاری انتخابات محلی در دونباس و چگونگی اجرای روند عقب بردن نیروها کند. اما این موضوعی است که از سال ۲۰۱۵ تا کنون دیپلمات ها را ناامید کرده است.
ماکرون، همانطور که خودش اذعان دارد، ممکن است متوجه شود که تنها میز بزرگ پوتین نیست که غرب و روسیه را تا این حد از هم دور نگه می دارد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
واکنش گوترش به رای دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو
شهادت شماری دیگر از فلسطینیها بر اثر حملات رژیم صهیونیستی
روند صعودی بهای نفت/ جهش قیمت طلا در بازار فلزات گرانبها
انهدام تانک مرکاوا رژیم صهیونیستی با موشک هدایت شونده حزبالله
انهدام تانک مرکاوا رژیم صهیونیستی با موشک هدایت شونده حزب الله
نذیری اصل: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
شورای حکام قطعنامهای علیه برنامه هستهای ایران صادر کرد
روند صعودی بهای نفت/ جهش بهای طلا در بازار فلزات گرانبها
روند صعودی بهای نفت / جهش بهای طلا در بازار فلزات گرانبها
تحریمهای احتمالی آمریکا علیه دیوان بین المللی کیفری
نماینده ایران: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
حمله به سرزمینهای اشغالی از جانب عراق و یمن
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس
بیانیه مشترک کشورهای جهان در حمایت از برنامه هستهای ایران
روسیه: معلوم نیست امشب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام رأی گیری شود
هلاکت یک نظامی دیگر صهیونیست در شمال غزه
پوتین: جدیدترین موشک بالستیک مافوق صوت را با موفقیت آزمایش کردیم
پوتین: جدیدترین موشک بالستیک مافوق صورت را با موفقیت آزمایش کردیم
ادعای مسئولان صهیونیستی و آمریکایی درباره آتش بس لبنان
وزیر دفاع ایتالیا: اگر نتانیاهو وارد ایتالیا شود بازداشت میشود
کانادا: به تمام حکمهای دادگاههای بینالمللی پایبند هستیم
انگلیس: به استقلال دیوان کیفری بینالمللی احترام میگذاریم
دادستان کل دیوان کیفری بینالمللی: تمام کشورها با ما همکاری کنند
شورای حکام امشب درباره قطعنامه ضدایرانی رأی گیری میکند
موضع قلدرمآبانه آمریکا در برابر حکم دیوان کیفری بینالمللی
رایزنی وزرای خارجه ایران و مصر درباره اوضاع غزه و لبنان
نتانیاهو وگالانت در صورت ورود به «دیربورن» آمریکا بازداشت میشوند
نهادهای بینالمللی: هیچ کسی برتر از قانون نیست
اردن: باید به حکمهای دیوان کیفری بینالمللی احترام گذاشت
جوزف بورل: حکم دیوان کیفری سیاسی نیست و باید اجرا شود