میرنیوز
به گزارش ایسنا، به نقل از وبسایت روزنامه گاردین، «مارک لئونارد» مدیر شورای روابط خارجی اروپا که این نظرسنجی را در هفت کشور که دو سوم جمعیت اتحادیه اروپا را تشکیل میدهند به مرحله اجرا گذاشت، گفت: این آمار از نوع هوشیاری ژئوپولیتیک در اروپا حکایت دارد.
او افزود: کشورهای اتحادیه اروپا در مورد اوکراین دو دسته، ضعیف و منفعل هستند، اما شهروندان اروپایی متحدند. آنها موافق هستند که ولادیمیر پوتین ممکن است یک اقدام نظامی را دنبال کند و اروپا در کنار شرکایش در ناتو باید به کمک اوکراین بشتابند.
مولفان این مطالعه گفتند که نظرسنجی مذکور نشان میدهد که "دیگر اعتقادی به این کلیشه که اروپاییها باور دارند «جنگ غیر قابل تصور است و صلح را بدیهی بپندارند» وجود ندارد. آنها وضعیت جهان را در آستانه جنگ قلمداد میکنند، نه وضعیت پساجنگ."
این نظرسنجی که اواخر ژانویه انجام شد، نشان میدهد که اکثریت مردم در شش کشور از هفت کشور پرسششده باور دارند که روسیه طی سال ۲۰۲۲ به اوکراین حمله میکند و مردمی که در نزدیکترین قسمت به مرز شرقی اروپا ساکن بودند، به طور کلی بیشتر آن را باور داشتند.
فنلاند با ۴۴ درصد تا حدی متفاوت بود، اما ۵۱ درصد از پرسششوندگان در فرانسه و ایتالیا، ۵۲ درصد در آلمان، ۵۵ درصد در سوئد، ۶۴ درصد در رومانی و ۷۳ درصد در لهستان گفتند که روسیه احتمالا در سال جاری میلادی به اوکراین حمله میکند.
اکثریت در این هفت کشور، ناتو و ۳۰ کشور عضو آن را اصلیترین مدافع حاکمیت اوکراین میبینند، اما همچنین به وضوح احساس میکنند که در صورت حمله روسیه، اتحادیه اروپا مسوولیت سنگینی در دفاع از اوکراین بر عهده دارد.
در فنلاند، ۵۶ درصد از پاسخدهندگان معتقد بودند که اتحادیه اروپا در موقعیت خوبی برای کمک به اوکراین قرار خواهد گرفت و ۵۹ درصد هم فکر میکردند که ناتو این کار را خواهد کرد. در جاهای دیگر، ارقام عبارت بودند از: ۵۳ درصد و ۵۵ درصد برای فرانسه؛ ۴۷ درصد و ۵۰ درصد برای آلمان؛ ۶۴ درصد و ۶۷ درصد برای ایتالیا؛ ۸۰ درصد و ۷۹ درصد برای لهستان؛ ۵۷ درصد و ۶۳ درصد برای رومانی و ۶۱ درصد و ۶۴ درصد برای سوئد.
در پاسخ به این سوال که اگر روسیه به اوکراین حمله کند، به چه کسی برای محافظت از منافع شهروندان اتحادیه اروپا بیشتر اعتماد دارند، حداقل نیمی از افراد مورد بررسی در هر کشور -که در لهستان، سوئد، ایتالیا و رومانی به بیش از ۶۰ درصد رسید- گفتند که به اتحادیه اروپا اعتماد دارند. در دو کشور سوئد و فنلاند، اعتماد به اتحادیه اروپا حتی بیشتر از اعتماد به ناتو بود.
اعتماد به واشنگتن به عنوان "متعهد به دفاع از منافع شهروندان اتحادیه اروپا" به طور قابل توجهی پایینتر بود، به طوری که تعداد بیشتری از پاسخدهندگان در همه کشورها بجز لهستان و رومانی، گفتند که به آلمان بیشتر از ایالات متحده اعتماد دارند. حتی در لهستان، ناتو (۷۵ درصد) و اتحادیه اروپا (۶۷ درصد) قابل اعتمادتر از ایالات متحده بود.
پژوهشگران گفتند: در حالی که بیشتر اروپاییها هنوز به ناتو برای دفاع از اروپا اعتماد دارند، «ناتو» صرفا یک نام دیگر برای «ایالات متحده» به شمار نمیرود. اروپاییها به ناتو برای حفظ منافع خود بیشتر از آمریکا اعتماد دارند.
بررسیها همچنین نشان داد که با وجود تبلیغ همبستگی لندن با کییف، تعداد کمتری نقشی برای انگلیس در این میان در نظر میگیرند. تنها در لهستان (۶۶ درصد) و سوئد (۵۲ درصد) اکثریت گفتند که احساس میکنند انگلیس باید به کمک اوکراین بیاید.
این مطالعه همچنین نشان داد که اروپاییها آماده پذیرش تهدیدهای مهم و بالقوه بلندمدت در نتیجه دفاع از اوکراین هستند، از جمله ورود احتمالی تعداد زیادی از پناهجویان، هزینههای بیشتر برای انرژی، ارعاب اقتصادی، حملات سایبری و تهدید اقدام نظامی روسیه.
پاسخدهندگان در لهستان، رومانی و سوئد میگویند که کمک به اوکراین "ارزش خطر" تمام این پیامدهای احتمالی را دارد، به طوری که ۵۳ درصد از افراد مورد بررسی در لهستان گفتند که حمایت از اوکراین حتی ارزش ریسک احتمالی اقدام نظامی علیه کشور خودشان را دارد.
نویسندگان این گزارش گفتند، با این حال، شهروندان فرانسه و آلمان کمترین تمایل را برای تحمل هر یک از این تبعات بالقوه داشتند و آنها معتقدند هزینههای احتمالی انجام این کار ممکن است بیشتر از سود آن باشد.
اکثریت در همه کشورها به غیر از سوئد (۴۷ درصد) گفتند که وابستگی به انرژی بزرگترین چالش موضع روسیه در قبال اوکراین است، دیدگاهی که بیشتر در لهستان (۷۷ درصد) مشهود بود.
نویسندگان این مطالب اینطور نتیجه گرفتند که پوتین ممکن است از دیدن این که بسیاری از اروپاییها "تهاجم دوباره روسیه به اوکراین را حملهای نه تنها به یک کشور همسایه، بلکه به خود نظم امنیتی اروپا" میبینند، شگفتزده شود.
آنها گفتند: و قابل توجه است که بسیاری از پاسخدهندگان -از شمال، جنوب، شرق و غرب اروپا- فکر میکنند که باید از این نظم محافظت شود. با توجه به اینکه برخی به وضوح کمتر از دیگران مایل به تحمل این هزینهها هستند، روش برخورد اروپاییها تا چند هفته آینده برای آینده امنیت اروپا بسیار مهم خواهد بود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
رسانه آمریکایی: اسرائیل به دنبال استفاده از توافق با لبنان برای احیای مذاکرات با حماس است
سازمان ملل متحد: تماس با همه طرفها برای آتشبس در غزه جریان دارد
چهار هزار و ۶۳۷ عملیات حزب الله در طی ۴۱۷ روز علیه اسرائیل
بده بستان نتانیاهو و ماکرون در آتشبس لبنان فاش شد
آمریکا علت عدم عقب نشینی فوری اسرائیل از خاک لبنان را اعلام کرد
عراق: آتش بس در لبنان ما را از یک جنگ گسترده دور کرد
روحی فتوحی جانشین موقت عباس شد
حزب الله: مقاومت لبنان در آمادگی کامل به سر میبرد
ادعای تروریستها در مورد پیشروی در غرب حلب
اذعان پژوهشگر صهیونیست به شکستناپذیری مقاومت در غزه
تلآویو به حکم بازداشت «نتانیاهو» و «گالانت» اعتراض میکند
تمدید تعلیق پروازهای شرکت هواپیمایی فرانسه به تلآویو
امضای بیانیه مشترک «پوتین» و «توکایف» با محوریت مشارکت راهبردی
نبرد تمام عیار در شمال غرب سوریه؛در حلب چه خبر است؟
اردوغان: کمربند امنیتی از مدیترانه تا مرز ایران را تکمیل میکنیم!
در حلب چه خبر است؟/ نبرد سنگین میان تروریستها و ارتش سوریه در شمال غرب سوریه
کشتهشدن ۲ نفر در انفجار خودرو در شمال غرب قدس اشغالی
استقبال «یونیفل» از آتشبس در لبنان
نبرد سنگین میان تروریستها و نیروهای سوری در شمال غرب سوریه
بایدن: آمریکا در روزهای آتی برای آتشبس غزه بیشتر تلاش میکند!
تیراندازی نظامیان صهیونیست به سوی خبرنگاران در جنوب لبنان
زاخارووا: غرب درباره توان روسیه تردیدی نکند/ استقبال مسکو از توافق آتشبس در لبنان
تحصن خانوادههای اسرای صهیونیست در برابر دفتر «نتانیاهو»
ارتش لبنان: انتقال نظامیان به جنوب رودخانه لیتانی آغاز شده است
نماینده پارلمان لبنان: معادله ارتش، ملت و مقاومت باقی خواهد ماند
افشای جزئیات جدید از انفجار خطوط لوله گازی نورد استریم
چین: اتحادیه اروپا از اعمال استانداردهای دوگانه خودداری کند
مقام حزبالله: هرگز فلسطین را رها نخواهیم کرد
سناتور روس: نتیجه نبرد در اوکراین بر کل جهان تأثیر میگذارد
سرنگونی ۲۲ پهپاد اوکراینی بر فراز مناطق مختلف روسیه