میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری العربی الجدید، دولت پیشبرد امور عراق به نخست وزیری مصطفی الکاظمی با اتهاماتی از سوی اعضای برخی احزاب و فراکسیونهای سیاسی عراقی به علت تعلیق تحقیقات درباره پرونده ارسال نفت عراق از اقلیم کردستان و از طریق بنادر ترکیه برای رژیم صهیونیستی مواجه است.
به گزارش العربی الجدید، «عدی عواد» نماینده بصره در پارلمان عراق روز جمعه با اشاره به این پرونده گفت به اسناد رسمی از وزارت نفت دست پیدا کرده است که تأیید میکند نفت عراق به سرزمینهای اشغالی صادر میشود. وی تأکید کرد برای پیگیری این پرونده به دستگاه قضائی و دادگاه عالی فدرال مراجعه خواهد کرد.
عواد در صفحه توئیتری خود افزود: من به دنبال علتهای فروخته شدن نفت عراق توسط اقلیم کردستان به رژیم صهیونیستی بودم که وزارت نفت و شرکت توزیع نفت «سومو» اسامی نفتکشهای حامل نفت عراق برای رژیم صهیونیستی و تعداد و تاریخ حرکت این نفتکشها را در اختیار من قرار دادند. من هفته آینده برای بررسی این پرونده به سیستم قضائی مراجعه خواهم کرد تا در مقابل خداوند و ملت عراق به دین خود عمل کرده باشم.
این نماینده عراقی همچنین سلسله اسنادی را متعلق به سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۱ عرضه کرد که اسامی و تعداد نفتکش هایی که محمولههای نفتی عراق را از بنادر ترکیه به بنادر فلسطین اشغالی انتقال دادهاند، آشکار میکند.
عواد پیشتر به العربی الجدید گفته بود اقلیم کردستان عراق نفت را خارج از چارچوب شرکت سومو و کمتر از قیمت بازار جهانی به خارج میفروشد. وی همچنین تصریح کرد دولت عادل عبدالمهدی نخست وزیر پیشین عراق دادخواستی را برای تحقیق درباره ارسال غیرقانونی نفت عراق از اقلیم کردستان به سرزمینهای اشغالی به ویژه بندر حیفا به دادگاه فدرال عراق تحویل داده بود ولی دولت فعلی این دادخواست را پیگیری نکرد و آن را به حالت تعلیق درآورد.
برخی نیروهای سیاسی عراقی تصمیم دارند قانونی را در پارلمان مطرح کنند که بر اساس آن، تعامل با رژیم صهیونیستی جرم تلقی میشود و مجازات آن حتی ممکن است به اعدام برسد چرا که عراق از سال ۱۹۴۸ تا کنون با رژیم اشغالگر در وضعیت جنگی قرار دارد. همه این تحولات در حالی است که برخی جریانها و نیروهای سیاسی عراقی از قصد خود برای مطرح کردن قانون جدیدی در پارلمان عراق خبر دادهاند که هر گونه تعامل و ارتباط با رژیم صهیونیستی را جرم قلمداد میکند.
یک عضو برجسته ائتلاف نصر به ریاست حیدر العبادی نخست وزیر پیشین عراق درباره این موضوع به العربی الجدید گفت: برخی نیروهای سیاسی تصمیم دارند چند قانون جدید را در پارلمان مطرح کنند و بر اساس یکی از این قوانین، تعامل با رژیم صهیونیستی جرم تلقی میشود و مجازات آن حتی ممکن است به اعدام نیز برسد چرا که عراق از سال ۱۹۴۸ تا کنون با رژیم اشغالگر در حالت جنگ قرار دارد.
وی ادامه داد: این قانون همچنین موضوع تداوم ارسال نفت عراق را برای رژیم اشغالگر به اعتبار اینکه یکی از راههای عادی سازی روابط با این رژیم به شمار میرود، بررسی خواهد کرد.
این عضو ائتلاف النصر با اشاره به اینکه دولت مصطفی الکاظمی مسئول چشم پوشی از تداوم فروش نفت اقلیم کردستان به رژیم صهیونیستی است، افزود: قانون مذکور همچنین تحریم شرکتها و طرفهای خارجی حامی رژیم صهیونیستی را تضمین و برای فعالسازی دفتر مرکزی تحریم رژیم صهیونیستی در داخل اتحادیه عرب تلاش میکند.
قابل ذکر است قانون مجرمانه قلمداد شدن عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی نخستین بار ماه سپتامبر گذشته و پس از برگزاری کنفرانس در شهر اربیل با مضامین دعوت به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در پارلمان عراق تصویب شد.
منبع : خبرگزاری مهر
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل: رأی دیوان لاهه، آزمون تعهد غربیهاست
حکم دیوان لاهه، اسرائیل را نگران تحریم تسلیحاتی خود کرد
جزییات توافق آتش بس در لبنان از زبان رسانه آمریکایی و اسرائیلی
افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۶۴۵ شهید
خودکشی دستکم ۶ نظامی صهیونیست و پنهانکاری مقامات اسرائیلی
پوتین: «اوریشنیک» حاکمیت و وحدت اراضی روسیه را تضمین کرد
تعرض «بن گویر» و هزاران شهرکنشین به حرم ابراهیمی در الخلیل
اصابت موشکهای حزبالله به سرزمینهای اشغالی
رژیم صهیونیستی ضاحیه جنوبی بیروت را به شدت هدف قرار داد
واکنش روسیه به حمله رژیم صهیونیستی به «تدمر» سوریه
زخمیشدن ۹ نظامی صهیونیست در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته
سازمان جهانی بهداشت آمار شهدای کادر درمان در لبنان را «تکاندهنده» دانست
۱۰ کشته در حمله مسلحانه در بغلان افغانستان
سازمان جهانی بهداشت: تلفات کادر درمان در لبنان از غزه و اوکراین بیشتر است
یحیی سریع: پایگاه «نواتیم» را با موشک فراصوت هدف قرار دادیم
واکنش آلمان و فرانسه به حکم دیوان لاهه علیه نتانیاهو
نظیری اصل: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
بخشی از فرودگاه «گاتویک» انگلیس تخلیه شد
کرملین: واشنگتن به سخنان «پوتین» خوب گوش بدهد
تدابیر امنیتی در اطراف سفارت آمریکا در انگلیس به دنبال بسته مشکوک
واکنش سازمان عفو بین الملل به حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو
ساز مخالف نخست وزیر یک کشور اروپایی درباره نتانیاهو
تقویت روز افزون روابط روسیه و افغانستان در پسزمینه بحران اوکراین
تحلیلگر صهیونیست:حکم بازداشت نتانیاهو ضرر زیادی برای اسرائیل دارد
حکم دیوان لاهه چه تبعات سیاسی-حقوقی برای «نتانیاهو» و رژیم صهیونیستی دارد؟
واکنش پکن به دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت
واکنش چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی عراق به حکم دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو
ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا پم باندی را معرفی کرد
واکنش گوترش به رای دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو
شهادت شماری دیگر از فلسطینیها بر اثر حملات رژیم صهیونیستی