میرنیوز
به گزارش ایسنا، گییر پدرسن، فرستاده سازمان ملل به سوریه در مصاحبه با روزنامه الشرق الاوسط گفت: هیچ گونه اختلافات استراتژیکی میان آمریکا و روسیه در سوریه نیست. من به حمایت جدی شورای امنیت برای اجرای طرح جدید "گام در مقابل گام" بین طرفهای ذیربط برای مشخص کردن تدابیر تدریجی و متقابل و واقعگرایانه و مشخص دست یافتم. نمایندگان روسیه و آمریکا نیز آماده مشارکت در این رویکرد هستند. در بروکسل با وزرای اروپایی دیدار کردم و آنها علنا گفتند که آماده مشارکت در طرح با سه شرط هستند. این سه شرط عبارتند از: عدم مشارکت در بازسازی، عدم لغو تحریمها و عدم عادی سازی روابط قبل از تحقق پیشرفت سیاسی.
وی گفت: طرفهای اصلی به من گفتند که مرحله عملیات نظامی به پایان رسیده است و هیچ طرفی پایان جنگ را به نفع خود تمام نخواهد کرد. آمریکا از سیاست تغییر نظام دست کشیده است و سیاست تغییر رفتار را در پیش گرفته است.
پدرسن درباره مخالفت فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه با پیشنهاد جدید وی گفت: من بسیار خوشحال میشوم که جزئیات درباره طرح "گام در مقابل گام" را برای دمشق بیشتر توضیح دهم به این امید که با مخالفان نیز با روشی مناسب صحبت کنیم.
وی تأکید کرد: شورای سوریه دموکراتیک"مسد"، شاخه سیاسی نیروهای سوریه دموکراتیک"قسد" که کنترل یک سوم سوریه و بیشتر منابع آن با حمایت ائتلاف بینالمللی را برعهده دارد بخشی از روند ژنو نیست چراکه این روند براساس قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت است که شامل گروههای مخالف است؛ اما "مسد-قسد" بخشی از این به حساب نمیآید.
پدرسن گفت که مذاکراتی را با دمشق و هیئت مخالفان برای برگزاری دور جدید نشستهای کمیته قانون اساسی در ماه میلادی آتی برگزار میکند و هرگونه پیشرفتی در روند قانون اساسی بر طرح "گام در مقابل گام" تأثیر خواهد گذاشت.
پدرسن گفت که برای شورای امنیت وضعیت دشوار سوریه از حملات هوایی و تبادل آتش گرفته تا نبود امنیت و مینهای کار گذاشته شده و حملات اسرائیل به لاذقیه و موضوع زندان حسکه و حمله تروریستهای داعش و همچنین بحران اقتصادی را توضیح داده است.
وی گفت که موضوع بازداشت شدگان، ربوده شدگان و مفقودین، کمکهای انسانی، شروط بازگشت امن آوارگان، بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی، فساد و سوءمدیریت، بحران مالی در لبنان، کرونا، تقویت آرامش در سوریه و تحقق ثبات که یک مساله اساسی است و همکاری در زمینه تروریسم باید بررسی شوند.
وی درباره پیامدهای بحران و تنش میان روسیه و آمریکا و اروپا درباره اوکراین گفت: در صورتی که بحران در اروپا از نظر دیپلماتیک حل نشود نه فقط بر پرونده سوریه بلکه بر پروندههای دیگر تأثیر خواهد گذاشت؛ اما درباره سوریه اختلافات استراتژیکی میان آمریکا و روسیه نیست. منافع مشترکی درباره مبارزه با تروریسم و تحقق ثبات وجود دارد. برای تحقق ثبات به روند صلح نیاز داریم. امیدواریم به راه حل دیپلماتیکی برای بحران در اروپا برسیم که تأثیر مثبتی بر سوریه بگذارد.
پدرسن درباره پرونده زندانیان و مفقودشدگان گفت: این یکی از اولویتهای من از همان روز اولی است که مأموریتم را برعهده گرفتم. مذاکراتی با طرفهای روند آستانه در نورسلطان داشتیم و پیشنهاداتی را مطرح کردیم. من خواهان آزادی کودکان و زنان و سالخوردگان شدم و به تلاشهایم ادامه میدهم.
وی درباره کمیته قانون اساسی سوریه گفت: ما مذاکراتی با دمشق داریم و پیشنهاداتی را مطرح کردهایم و با رئیس مشترک هیئت مذاکره کنندگان تماس خواهم گرفت و امیدوارم در دو هفته آتی به توافق مشترکی برای برگزاری جلسه تدوین قانون اساسی در فوریه برسیم. براساس آن نشستهای دیگری در ماههای مارس، آوریل، مه و ژوئن برای تحقق پیشرفت واقعی برگزار میکنیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
جزییات توافق آتش بس در لبنان از زبان رسانه آمریکایی و اسرائیلی
افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۶۴۵ شهید
خودکشی دستکم ۶ نظامی صهیونیست و پنهانکاری مقامات اسرائیلی
پوتین: «اوریشنیک» حاکمیت و وحدت اراضی روسیه را تضمین کرد
تعرض «بن گویر» و هزاران شهرکنشین به حرم ابراهیمی در الخلیل
اصابت موشکهای حزبالله به سرزمینهای اشغالی
رژیم صهیونیستی ضاحیه جنوبی بیروت را به شدت هدف قرار داد
واکنش روسیه به حمله رژیم صهیونیستی به «تدمر» سوریه
زخمیشدن ۹ نظامی صهیونیست در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته
سازمان جهانی بهداشت آمار شهدای کادر درمان در لبنان را «تکاندهنده» دانست
۱۰ کشته در حمله مسلحانه در بغلان افغانستان
سازمان جهانی بهداشت: تلفات کادر درمان در لبنان از غزه و اوکراین بیشتر است
یحیی سریع: پایگاه «نواتیم» را با موشک فراصوت هدف قرار دادیم
واکنش آلمان و فرانسه به حکم دیوان لاهه علیه نتانیاهو
نظیری اصل: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
بخشی از فرودگاه «گاتویک» انگلیس تخلیه شد
کرملین: واشنگتن به سخنان «پوتین» خوب گوش بدهد
تدابیر امنیتی در اطراف سفارت آمریکا در انگلیس به دنبال بسته مشکوک
واکنش سازمان عفو بین الملل به حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو
ساز مخالف نخست وزیر یک کشور اروپایی درباره نتانیاهو
تقویت روز افزون روابط روسیه و افغانستان در پسزمینه بحران اوکراین
تحلیلگر صهیونیست:حکم بازداشت نتانیاهو ضرر زیادی برای اسرائیل دارد
حکم دیوان لاهه چه تبعات سیاسی-حقوقی برای «نتانیاهو» و رژیم صهیونیستی دارد؟
واکنش پکن به دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت
واکنش چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی عراق به حکم دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو
ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا پم باندی را معرفی کرد
واکنش گوترش به رای دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو
شهادت شماری دیگر از فلسطینیها بر اثر حملات رژیم صهیونیستی
روند صعودی بهای نفت/ جهش قیمت طلا در بازار فلزات گرانبها
انهدام تانک مرکاوا رژیم صهیونیستی با موشک هدایت شونده حزبالله