میرنیوز
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس، شارل میشل، رئیس شورای اروپا پس از مذاکرات سهجانبه در بروکسل در بیانیهای گفت: نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان و الهام علیاف، رئیسجمهوری آذربایجان بار دیگر تایید کردند که تعهدات کلیدی درج شده در چارچوب دو بیانیه سهجانبه نهم نوامبر ۲۰۲۰ و ۱۱ ژانویه ۲۰۲۱ رعایت میشود و توافقهایی که در ۲۶ نوامبر ۲۰۲۱ در سوچی حاصل شد، باید مورد استناد قرار گیرد.
در این بیانیه آمده است: رئیس شورای اروپا تاکید کرد که حل و فصل مسائل انسانی اصلی، به شدت حائز اهمیت است. او از اقدام تازه آذربایجان در آزادی دهها زندانی ارمنستانی و اقدام ارمنستان در تحویل دادن تمام نقشههای باقیمانده از کارگذاری مینها استقبال کرد. او خواستار حل و فصل کامل و فوری تمام مسائل انسانی برجسته، نظیر آزادی زندانیان بیشتر و رسیدگی به سرنوشت مفقودشدگان شد و همزمان تصدیق کرد که حرکات بشردوستانه دو طرف همچنین به افزایش اعتماد و ایجاد فضای سازندهای برای پیشرفت به سمت صلح و سازش کمک میکند.
علاوه بر این، شارل میشل تاکید کرد که اتحادیه اروپا به حمایت از مینزدایی بشردوستانه از جمله با ارائه توصیه کارشناسی و کمک به جمعیت جنگزده، توانبخشی و بازسازی ادامه خواهد داد.
رئیس شورای اروپا که میزان رهبران باکو – ایروان بود، گفت: اتحادیه اروپا همچنین به حمایت از تدابیر اعتمادساز میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان ادامه خواهد داد.
در این بیانیه آمده است: این رهبران درباره تجارت موجود و آیندهنگر و شراکت اقتصادی میان اتحادیه اروپا و دو کشور به رایزنی پرداختند. آنها همچنین درباره قصد اتحادیه اروپا برای راهاندازی یک پلتفرم مشورتی اقتصادی برای ایجاد اعتماد، مشارکت در همزیستی مسالمتآمیز و تقویت همکاری اقتصادی در این منطقه به گفتوگو پرداختند.
براساس بیانیه شارل میشل، اتحادیه اروپا در مرزبندی و تحدید حدود مرزهای این دو کشور کمک کارشناسی و مشورتی ارائه خواهد داد.
در همین حال نخستوزیر ارمنستان در پیامی در فیسبوک گفت، توافقی با باکو برای از سرگیری فعالیت خط راهآهن در نشست سهجانبه بروکسل حاصل شد. به گفته او، این راهآهن در مسیر قوانین مرزی و گمرکی به رسمیت شناختهشده بینالمللی و بر پایه عمل متقابل، تحت حاکمیت و حوزه صلاحیت کشورها فعالیت خواهد کرد. پاشینیان گفت: ارمنستان با راهآهن به ایران و روسیه دسترسی خواهد یافت. ما همچنین با ادامه تماسها موافقت کردیم.
درگیریها میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان دوباره در ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۰ در منطقه ناگورنو – قرهباغ بالا گرفت. در نهم نوامبر ۲۰۲۰، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه به همراه الهام علیاف و نیکول پاشینیان بیانیه مشترکی را درباره آتشبس کامل در این منطقه مورد مناقشه به امضا رساندند و بدین ترتیب فرایند توقف کامل خصومتها تسهیل شد. براساس این توافق، آذربایجان و ارمنستان مواضعی که در اختیار داشتند، حفظ میکردند. علاوه بر این، مناطق بسیاری به کنترل باکو درآمد و صلحبانهای روسیه در این منطقه مستقر شدند.
در جریان نشست ۱۱ ژانویه در مسکو، رهبران روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان برای ایجاد کارگروهی متشکل از معاون نخستوزیران این سه کشور که روی ایجاد ارتباطات حمل و نقل و اقتصادی در ناگورنو – قرهباغ کار کنند، توافق شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
عملیات گسترده حزب الله با ۲۸ پهپادی به مواضع صهیونیستها
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل: رأی دیوان لاهه، آزمون تعهد غربیهاست
حکم دیوان لاهه، اسرائیل را نگران تحریم تسلیحاتی خود کرد
جزییات توافق آتش بس در لبنان از زبان رسانه آمریکایی و اسرائیلی
افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۶۴۵ شهید
خودکشی دستکم ۶ نظامی صهیونیست و پنهانکاری مقامات اسرائیلی
پوتین: «اوریشنیک» حاکمیت و وحدت اراضی روسیه را تضمین کرد
تعرض «بن گویر» و هزاران شهرکنشین به حرم ابراهیمی در الخلیل
اصابت موشکهای حزبالله به سرزمینهای اشغالی
رژیم صهیونیستی ضاحیه جنوبی بیروت را به شدت هدف قرار داد
واکنش روسیه به حمله رژیم صهیونیستی به «تدمر» سوریه
زخمیشدن ۹ نظامی صهیونیست در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته
سازمان جهانی بهداشت آمار شهدای کادر درمان در لبنان را «تکاندهنده» دانست
۱۰ کشته در حمله مسلحانه در بغلان افغانستان
سازمان جهانی بهداشت: تلفات کادر درمان در لبنان از غزه و اوکراین بیشتر است
یحیی سریع: پایگاه «نواتیم» را با موشک فراصوت هدف قرار دادیم
واکنش آلمان و فرانسه به حکم دیوان لاهه علیه نتانیاهو
نظیری اصل: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
بخشی از فرودگاه «گاتویک» انگلیس تخلیه شد
کرملین: واشنگتن به سخنان «پوتین» خوب گوش بدهد
تدابیر امنیتی در اطراف سفارت آمریکا در انگلیس به دنبال بسته مشکوک
واکنش سازمان عفو بین الملل به حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو
ساز مخالف نخست وزیر یک کشور اروپایی درباره نتانیاهو
تقویت روز افزون روابط روسیه و افغانستان در پسزمینه بحران اوکراین
تحلیلگر صهیونیست:حکم بازداشت نتانیاهو ضرر زیادی برای اسرائیل دارد
حکم دیوان لاهه چه تبعات سیاسی-حقوقی برای «نتانیاهو» و رژیم صهیونیستی دارد؟
واکنش پکن به دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت
واکنش چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی عراق به حکم دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو
ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا پم باندی را معرفی کرد
واکنش گوترش به رای دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو