میرنیوز
به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، به دنبال شمارش بیش از ۹۰ درصد آرای انتخابات ریاست جمهوری یکشنبه در شیلی مشخص شد که خوزه آنتونیو کاست، نماینده سابق راستگرای کنگره این کشور با کسب ۲۸ درصد رای بیشترین میزان آرا را به دست آورده و گابریل بوریک، قانونگذار چپگرا بعد از او با ۲۵.۶۴ درصد رای قرار گرفته است.
طبق این نتیجه با توجه به این که هیچ کاندیدای در این انتخابات حد نصاب بیش از ۵۰ درصد آرا را کسب نمیکند بنابراین در ۱۹ دسامبر دور دوم انتخابات ریاست جمهوری شیلی برگزار خواهد شد.
بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کاست در سخنرانیاش به مناسبت کسب پیروزی در دور اول اظهار کرد، دور دوم انتخابات ریاست جمهوری شیلی "تصمیم گرفتن بین کمونیسم و آزادی" است.
کاست گفت: ما نمیخواهیم قدم به مسیر ونزوئلا و کوبا بگذاریم. ما خواستار یک کشور توسعه یافته هستیم؛ تا زمانی که خشونت و همه گیری بی رحمانه ما را متوقف نساخته، هدف ما این است که به چنین کشوری تبدیل شویم.
بوریک، یک رهبر سابق گروه دانشجویان معترض که در سال ۲۰۱۴ به نمایندگی کنگره انتخاب شد، در سخنرانی خطاب به هوادارانش بعد از انتخابات نام کاست را مستقیما برای انتقاد از او ذکر نکرد.
بوریک طبق گزارش آسوشیتدپرس، بیان داشت: نهضت ما حمایت از امید و شکست ترس است. وظیفه امروز ما متقاعد ساختن دیگران است مبنی بر این که ما بهترین راه را برای تحقق یک کشور عادلتر پیشنهاد میکنیم.
به گزارش رویترز، همچنان که رای دهندگان چپگرای شیلی به دنبال به چالش کشیدن قدرتهای مستقر بوده و دیگران هم خواهان دولتی سختگیر نسبت به جرم و جنایت و مهاجرت هستند، این کشور امسال تجربه پر اختلافترین انتخاباتش از زمان بازگشت به دموکراسی در سال ۱۹۹۰ را دارد.
اگرچه بوریک تا پیش از این پیشتاز رقابت در شیلی بود، خشونت سیاسی و افزایش جرم و جنایت، کاست را به جلو سوق داد. رویترز خاطرنشان کرد که اکثر نظرسنجیها پیش بینی کردند کاست با چند درصد رای بیشتر برنده دور دوم انتخابات خواهد شد.
به گزارش رویترز، شیلی همچنان که مردم این کشور خواستار بهبود کیفیت زندگی هستند دو سال است که درگیر اعتراضاتی گاها خشونت آمیز بوده است.
ماه گذشته میلادی، پس از افشاگریهای مربوط به رسوایی اوراق پاندورا و مشخص شدن دست داشتن سباستین پینرا، رئیس جمهور شیلی در یک تجارت مربوط به بهشتهای مالیاتی، قانونگذاران مخالف در شیلی اقدام به برکناری وی از ریاست جمهوری کردند.
پینرا به دلیل محدودیتهای مربوط به دورههای متوالی ریاست جمهوری، واجد شرایط نامزدی مجدد در این انتخابات نبود، اما این رسوایی به حزب او در نظرسنجیها آسیب زد.
خوزه آنتونیو کاست به عنوان سیاستمدار محافظهکار شیلی که گاها او را با ژایر بولسونارو، رئیس جمهور راست افراطی برزیل مقایسه میکنند، پس از پیشتازی در دور اول رایگیری در روز یکشنبه، بخت اول رسیدن به ریاست جمهوری بعدی این کشور است.
کاست به دنبال شمارش اکثر آرای انتخابات با کسب ۲۸ درصد آرا در حالی جلوتر از گابریل بوریک ۳۵ ساله با ۲۵.۶ درصد رای قرار گرفت که دور دوم این انتخابا با رقابتی دو قطبی در ۱۹ دسامبر برگزار خواهد شد.
این وکیل ۵۵ ساله مسیحی کاتولیک و پدر ۹ فرزند، به خاطر لحن صحبت ملایمش حتی در ضمن دادن وعده اتخاذ رویکردی سختگیرانه در قبال جرم و جنایت و تشکیل دولتی به سامان شهرت دارد. او "میراث اقتصادی" آگوستو پینوشه دیکتاتور سابق شیلی را ستوده است.
کاست اواخر روز یکشنبه در پایگاه انتخاباتی خود که در آن جوی آکنده از خوشحالی به سبب نمایش قدرتمند احزاب راست میانه رو در انتخابات برقرار بود گفت: "ما برای بازیابی صلح، نظم، پیشرفت و آزادی خود تلاش خواهیم کرد.ما هنوز مسیری برای طی کردن داریم. ما با همراهی همه پیش می رویم، زیرا این یک پیروزی برای کل شیلی است."
کاست، به عنوان کاندیدای جبهه سوسیال مسیحی، به پرچمدار جناح راست "سازش ناپذیر" تبدیل شده است؛ جناحی که در واکنش به ظهور سیاست چپ مترقی در پی اعتراضات خیابانی خشمگینانه و گاها خشونت آمیز در سال ۲۰۱۹، سرسختتر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
روسیه: معلوم نیست امشب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام رأی گیری شود
هلاکت یک نظامی دیگر صهیونیست در شمال غزه
پوتین: جدیدترین موشک بالستیک مافوق صوت را با موفقیت آزمایش کردیم
پوتین: جدیدترین موشک بالستیک مافوق صورت را با موفقیت آزمایش کردیم
ادعای مسئولان صهیونیستی و آمریکایی درباره آتش بس لبنان
وزیر دفاع ایتالیا: اگر نتانیاهو وارد ایتالیا شود بازداشت میشود
کانادا: به تمام حکمهای دادگاههای بینالمللی پایبند هستیم
انگلیس: به استقلال دیوان کیفری بینالمللی احترام میگذاریم
دادستان کل دیوان کیفری بینالمللی: تمام کشورها با ما همکاری کنند
شورای حکام امشب درباره قطعنامه ضدایرانی رأی گیری میکند
موضع قلدرمآبانه آمریکا در برابر حکم دیوان کیفری بینالمللی
رایزنی وزرای خارجه ایران و مصر درباره اوضاع غزه و لبنان
نتانیاهو وگالانت در صورت ورود به «دیربورن» آمریکا بازداشت میشوند
نهادهای بینالمللی: هیچ کسی برتر از قانون نیست
اردن: باید به حکمهای دیوان کیفری بینالمللی احترام گذاشت
جوزف بورل: حکم دیوان کیفری سیاسی نیست و باید اجرا شود
واکنش مشاور ترامپ به اقدام دیوان کیفری بینالمللی علیه تلآویو
واکنش کشورهای غربی به حکم جلب نتانیاهو: آماده اجرا هستیم
نتانیاهو در صورت ورود به بیش از ۱۲۴ کشور دنیا بازداشت خواهد شد
خشم سران رژیم صهیونیستی از صدور حکم بازداشت بینالمللی نتانیاهو
رهبر انصارالله یمن: آرمان شهدا راه و مسیر ما را مشخص میکند
دیوان کیفری بینالمللی حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر کرد
کمک ۲۷۵ میلیون دلاری دیگر آمریکا به اوکراین
سندرز: مردم آمریکا مخالف ارسال سلاح برای ماشین جنگ نتانیاهو هستند
هشدار درباره تبدیل بیمارستان کمال عدوان غزه به گورستان دسته جمعی
هلاکت دو نظامی صهیونیست دیگر در جنوب لبنان
تاکید سخنگوی سازمان ملل بر اهمیت همکاری ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی
هشدار مسکو درباره عواقب وخیم تحرکات آمریکا و ناتو علیه روسیه
لازارینی: غزه به قبرستان کودکان فلسطینی تبدیل شده است
۸۸ شهید در دو جنایت هولناک صهیونیستها در شمال نوار غزه