میرنیوز
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، نوار غزه با داشتن قریب 2 میلیون نفر جمعیت در اقلیمی به مساحت 360 کیلومتر مربع- که طول آن 41 کیلومتر و عرض آن بین 5 تا 5 کیلومتر است- متراکم ترین نقطه جمعیتی جهان است. اما همین نقطه کوچک طی دو دهه گذشته نقطه ثقل تحولات عظیمی در جهان شده است که مشهورترین آنها اخراج اشغالگران صهیونیست از این منطقه در سال 2005 بود.
نوار غزه در دوره اشغال فلسطین
پس از آغاز اشغال فلسطین در سال 1948 این منطقه کوچک تا جنگ سال 1956 رژیم صهیونیستی با مصر تحت حاکمیت مصر قرار گرفت. بعد از جنگ 1956 که با حمایت ایالات متحده و فرانسه به نفع رژیم صهیونیستی به پایان رسید نوار غزه مدت 6 ماه در اختیار صهیونیستها قرار داشت. اما دوباره تا سال 1967 در اختیار مصر قرار گرفت. در آن سال پس از جنگ رمضان- که بین صهیونیستها به جنگ 6 روزه مشهور است- توسط صهیونیستها اشغال شد. این وضعیت تا سال 1993 ادامه داشت تا آنکه در آن سال براساس توافقنامه اسلو، مقرر شد این منطقه به همراه کرانه باختری و قدس شرقی تحت حاکمیت فلسطینیها قرار گیرد.
انتفاضه دوم؛ هم آوردگاه اخراج صهیونیستها از نوار غزه
نوار غزه را باید محل تولد انتفاضه دوم دانست. این انتفاضه که به انتفاضه مسجدالاقصی مشهور است با ورود «آریئل شارون» به مسجدالاقصی، در 28سپتامبر 2000 کلید خورد و تا 8 فوریه 2005 استمرار یافت. تمرکز گروه های مقاومت از همان زمان در نوار غزه بود. با این اقدام وقیحانه «شارون»، گروههای مقاومت فلسطین رسماً علیه رژیم صهیونیستی اعلام قیام مسلحانه کردند. صهیونیستها در این انتفاضه در آستانه سقوط قرار گرفتند لذا تصمیم گرفتند برای فرار از فروپاشی، از نوار غزه خارج شوند.
آریئل شارون ، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی که مجبور به فرار از نوار غزه شد
طرح «شارون» برای خروج از غزه
«آریئل شارون»، نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی، که رژیم صهیونیستی را پس از 5 سال مبارزه میدانی فلسطینیان در آستانه سقوط میدید، در تاریخ 2 فوریه 2004 ، برای فرار از شکست، لایحهای را تحت عنوان «خروج یک جانبه از نوار غزه» به کنست رژیم صهیونیستی برد. این لایحه در 16 فوریه 2005 در کنست رژیم صهیونیستی تصویب شد. از سوی دیگر براساس توافقی که در 8 فوریه 2005 بین محمود عباس و «شارون» به امضا رسید مقرر شد انتفاضه خاتمه یابد. هر چند گروههای مقاومت این توافق را پایان نداده بودند اما با خروج صهیونیست ها از نوار غزه که به اجبار صورت گرفته بود، انتفاضه به روزهای پایانی خود رسید.
خروج از نوار غزه
15 آگوست 2005 «آریئل شارون دستور خروج از نوار غزه را صادر کرد و تا 12 سپتامبر 2005 صهیونیستها رسماً اعلام کردند که آخرین صهیونیست نیز از نوار غزه خارج شده، دیگر این منطقه خالی از اشغالگران است. صهیونیستها در اجرای این طرح که 27 روز به طول انجامید 21 شهرک موجود در نوار غزه را از 8هزار و 500 نفر سکنه صهیونیست آن کاملاً خالی کردند.
هزینه بالاتر از حضور
هرچند صهیونیستها تلاش کردند با پنهان کاری این فرار خود را به عنوان برگهای در مذاکره با فلسطینیان سازشکار به کار گیرند و اعلام کردند این اقدام برای اعتماد سازی انجام شده است اما حقیقت ماجرای عقب نشینی صهیونیستها از نوار غزه عدم توانایی آنها برای حضور در نوار غزه بود. در این زمینه مشیر المصری سال 2020 در مصاحبهای اعلام کرد علت اصلی خروج صهیونیستها از نوار غزه این بود که آنها دیدند هزینه حضورشان از خروج از غزه بیشتر است لذا مجبور به خروج از نوار غزه شدند.
تلاش برای محاصره نوار غزه
دلیل دوم خروج صهیونیستها از نوار غزه این بود که صهیونیستها قصد داشتند برای از بین بردن مقاومت اقدامات جدی نظامی و اقتصادی در این منطقه انجام دهند که با حضور شهرک نشینان صهیونیست اجرای آنها ممکن نبود. نوار غزه از آن زمان در محاصره رژیم صهیونیستی بوده است و دست کم شاهد 5 جنگ بزرگ بوده که در این جنگها علاوه بر از بین رفتن تمام زیرساختهای نوار غزه، حدود 4 هزار نفر از ساکنان این منطقه به دست صهیونیستها کشته شدهاند.
اشتباه محاسباتی صهیونیستها
با توجه به آنچه در فوق گفته شد صهیونیستها در محاسبات خود این را در نظر داشتند که با خروج از نوار غزه با اعمال فشار بر این منطقه و از طریق نظامی مقاومت را در این منطقه سرکوب کنند. اما محاسبه آنها اشتباه بود و مقاومت هر روز قویتر از قبل به حیات خود ادامه داد تا جایی که امروز با ایجاد بازدارندگی علیه صهیونیستها موجبات عقب نشینیهای مستمر را برای آنها فراهم کرده، فلسطین را به روز آزادی نزدیک کرده است.
در عملیات «شمشیر قدس» مقاوم فلسطین که در غزه متمرکز است به رهبری جنبشهای حماس و جهاد اسلامی فلسطین موقعیتی را فراهم کردند که حالا صهیونیستها میدانند هر اقدامی علیه هر فلسطینی در هر جایی از فلسطین با مجازات سخت مقاومت مواجه خواهد شد و این امر موجب شده صهیونیستها جرأت اقدام جدی علیه فلسطینیها را نداشته باشند. و نقطه آغازین وضعیت کنونی همان اخراج صهیونیستها از نوار غزه بود که به برکت انتفاضه و خون شهیدان فلسطینی به ثمر نشسته است.
این به معنای اثبات دوباره دیدگاه مقاومت است به این معنا که صهیونیستها فقط زبان مقاومت میفهمند و تنها مقاومت است که می تواند حقوق حقه ملت فلسطین را به آنها بازگرداند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
برلین: تهدید ناشی از جنگ اوکراین طولانیمدت خواهد بود
عملیات ترکیبی مبارزان قسام علیه نظامیان صهیونیست
تدابیر پاکستان در آستانه تظاهرات حامیان «عمران خان» در اسلامآباد
نتانیاهو: اطلاعات مهمی از کابینه امنیتی فاش شده است
آنکارا: امیدواریم نتانیاهو و باندش به دست عدالت سپرده شوند
هلاکت و زخمیشدن ۱۴ نظامی صهیونیست در جنوب لبنان
رایزنی وزیر دفاع آمریکا با وزیر جنگ صهیونیستها
حملات جدید رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت
تظاهرات اعتراضی صهیونیستها در جنوب «تلآویو»
ابوعبیده: یک اسیر دیگر کشته شد
وزیر خارجه فرانسه: غرب باید بی قید و شرط از اوکراین حمایت کند
روسیه: جنگنده میگ- ۲۹ اوکراین سرنگون شد
رسانه عبری: یک خاخام اسرائیلی در امارات ناپدید شده است
هائیتی سفیر فرانسه را احضار کرد
اعتراض کشاورزان لهستان به توافق اروپا با آمریکای لاتین
رزمندگان حزبالله نظامیان صهیونیست را غافلگیر کردند
درگیریها در پاکستان ۳۲ کشته برجا گذاشت
مدودف: موشک «اورشنیک» مسیر جنگ را تغییر میدهد
زاخارووا: انگلیس کانون رویکردهای ضد روسی است
ترامپ به دنبال اثبات تقلب در انتخابات ۲۰۲۰
امنیت جهانی؛ محور رایزنی «ترامپ» و «روته»
تداوم حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نقاط مختلف لبنان
ژنرال بازنشسته صهیونیست: ارتش «اسرائیل» نمیتواند مانع از موشکباران روزانه شود
عمار حکیم: حکم دیوان کیفری بین المللی تاریخی است
کرملین: بسیج عمومی در روسیه صحت ندارد
روسیه: اوکراین ۳۶۰ نظامی دیگر را در کورسک از دست داد
نشست اتحادیه عرب درباره تهدیدهای تل آویو علیه بغداد
تکذیب ادعای صهیونیستها درباره ترور فرمانده حزبالله در بیروت
اردوغان: ترکیه از تصمیم شجاعانه بازداشت نتانیاهو و گالانت حمایت میکند
هلاکت ۵ تروریست در حمله هوایی به مخفیگاه داعش در کرکوک