میرنیوز
به گزارش ایسنا، این نتیجه حاصل از نظرسنجی ان.بی.سی نیوز و دیگر نظرسنجیهای اجرا شده در قبل و بلافاصله بعد از حملات ۱۱ سپتامبر و یافتههای امروز همان نظرسنجیها است – بعد از جنگها در عراق و افغانستان، بعد از افزایش قطبی سازی سیاسی و ریاست جمهوریهای مناقشه برانگیز و بعد از همه گیری مرگباری که آمریکاییها را بر سر مسائلی نظیر ماسکها و واکسنها دچار اختلاف اختلاف کرد.
در ژوئن ۲۰۰۱ – هفت ماه بعد از آن که تصمیم دادگاه عالی آمریکا جورج دبلیو بوش را وارد کاخ سفید کرد – طبق نظرسنجی ان بی سی نیوز/وال استریت ژورنال، ۴۳ درصد همه آمریکاییها گفته بودند کشورشان در مسیری درست قرار دارد و ۳۹ درصد گفتند که این کشور در مسیری غلط حرکت میکند. در یک نظرسنجی دیگر انجام شده در مدت کمی بعد از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ نیز ۷۲ درصد گفتند که کشورشان در مسیری درست حرکت میکند در حالی که تنها ۱۱ درصد با آن مخالفت کردند.
امروز این آمار دقیقا برعکس شده طبق نظرسنجی ماه اوت ان.بی.سی نیوز که دیگر وال استریت ژورنال نیز در آن شریک نیست، تنها ۲۹ درصد میگویند که معتقدند کشورشان در مسیر درست حرکت میکند و ۶۳ درصد میگویند که اعتقاد دارند مسیر آن اشتباه است.
دیدگاهها درباره دو حزب سیاسی عمده نیز الگویی مشابه دارد. در نظرسنجی ان.بی.سی نیوز/وال استریت ژورنال در ماه ژوئن ۲۰۰۱، آمریکاییها نگرش مثبتی درباره هم حزب دموکرات (۴۶ درصد مثبت در مقابل ۲۸ درصد منفی) و هم حزب جمهوری خواه (۴۳ درصد مثبت در برابر ۳۵ درصد منفی) داشتند.
در نظرسنجی آنها در دسامبر ۲۰۰۱ هم یعنی چند ماه بعد از حملات ۱۱ سپتامبر – نگرش مثبت به هم حزب دموکرات (۴۸ درصد مثبت در برابر ۲۳ درصد منفی) و هم حزب جمهوریخواه (۵۶ درصد مثبت در برابر ۲۲ درصد منفی) تشدید شد.
اما امروز هر دو حزب در طبق نگرش منفی قرار دارند و بر اساس نظرسنجی ماه آوریل ان.بی.سی نیوز، حزب دموکرات از ۳۹ درصد نگرش مثبت در برابر ۴۱ درصد منفی و حزب جمهوریخواه از ۳۲ درصد نگرش مثبت در برابر ۴۶ درصد نگرش منفی برخوردار بودند.
در قبال اتحاد و اختلاف نیز طبق یک نظرسنجی دسامبر ۱۹۹۸ واشنگتن پست که در زمان استیضاح بیل کلینتون برگزار شد، ۳۴ درصد آمریکاییها گفتند کشورشان متحد و دارای توافق بر سر اکثر ارزشهای مهم است در حالی که ۶۲ درصد گفتند این کشور شدیدا در قبال آن ارزشها اختلاف زده است.
این ارقام بعد از حملات ۱۱ سپتامبر جابجا شد. در نوامبر ۲۰۰۱ یک نظرسنجی گالوپ/سی.ان.ان/یو.اس.ای تودی نشان داد ۷۰ درصد گفتند که کشورشان دارای توافق بر سر آن ارزشهاست و ۲۴ درصد گفتند که شدیدا دچار اختلاف است.
یک نظرسنجی آسوشیتدپرس در سال جاری میلادی نشان داد تنها ۱۱ درصد گفتند که آمریکاییها دارای اتحاد و توافق بر سر اکثر ارزشهای مهم هستند و ۸۸ درصد گفتند که آمریکایی ها در قبال آنها شدیدا اختلاف دارند.
به گزارش آسوشیتدپرس، ۱۰ سال بعد از حملات ۱۱ سپتامبر هر چند ۱۰ سال بعد از حملات ۱۱ سپتامبر آمریکاییها به شکلی معقول نسبت به وضعیت حقوق و آزادیهایشان نگرش عمدتا مثبت داشتند امروز که ۲۰ سال از آن زمان گذشته چندان نگرش مثبتی به آن ندارند.
این یافته طبق یک نظرسنجی آسوشیتدپرس/مرکز پژوهش امور عمومی ان.او.آر.سی که ادامه یک کار انجام شده در سال ۲۰۱۱ است به دست آمده است. برخی از پرسشها در نظرسنجیهایی برگزار شده در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۱۰۵ نیز پرسیده شدند.
یک دهه بعد از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر آمریکاییها نسبتا نظری متحد پیرامون این ایده که دولت در حفاظت از حقوق اساسی آنها کاری خوب انجام داده، داشتند. آن حملات منجر به یک اصلاح گسترده در سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و ایجاد آژانسهایی نظیر وزارت امنیت داخلی شده و این تغییرات نگرانیها درخصوص فراتر عمل کردن دولت از محدودیتهایش را افزایش داد اما نظر کلیت آمریکاییها مثبت بود.
با گذشت سالها از آن زمان آن نگرش تضعیف شده و حالا تعداد خیلی کمتری میگویند که دولت در حفاظت از حقوقشان از جمله آزادی بیان، آزادی رای دادن، حق حمل سلاح و آزادیهای دیگر کارش را خوب انجام میدهد.
بر اساس نظرسنجی دوره فعلی، ۴۵ درصد آمریکاییها حالا میگویند که معتقدند که دولت آمریکا کارش را در دفاع از آزادی بیان خوب انجام میدهد در حالی که ۳۲ درصد میگویند که کارش را ضعیف انجام داده و ۲۳ درصد میگویند که نه خوب و نه ضعیف انجام میدهد. در سال ۲۰۱۱ ۷۱ درصد معتقد بودند در این زمینه دولت کارش را خوب انجام می دهد و در سال ۲۰۱۵ نیز این میزان ۵۹ درصد بود.
همچنین در دوره فعالی حدود نیمی از پاسخگویان میگویند که دولت کارش را در حفاظت از حق آزادی مذهب خوب انجام میدهد در حالی که در سال ۲۰۱۱ سه چهارم پاسخگویان چنین نظری داشتند.
اکنون تعداد بیشتری از آمریکاییها میگویند که دولت در زمینه حمایت از حق محافظت برابر طبق قانون ضعیف عمل می کند تا خوب و این درصد معادل ۴۹ به ۲۷ است. در سال ۲۰۱۱ این نظرات برعکس بودند و تعداد بیشتری معتقد به عملکرد خوب دولت در این زمینه بوده و ۴۸ درصد آن را خوب و ۳۷ درصد آن را ضعیف دانستند.
همچنین نظرسنجی دوره فعلی دریافته که ۵۴ درصد آمریکاییها می گویند که "گاهی لازم است دولت برخی حقوق و آزادیها را برای مبارزه با تروریسم قربانی کند" در حالی که یک دهه قبل ۶۴ درصد چنین نظری داشتند. اکنون ۴۴ درصد میگویند که چنین چیزی ابدا لازم نیست.
نظرسنجی حال حاضر دریافته که ۴۴ درصد میگویند که دولت در زمینه محافظت از حق آزادی مطبوعات کارش را خوب انجام میدهد در حالی که در مقام مقایسه ۲۶ درصد فکر میکنند که دولت کارش را در این زمینه ضعیف انجام میدهد. هم در سالهای ۲۰۱۱ و هم ۲۰۱۵ حدود ۶ نفر از هر ۱۰ نفر گفتند که دولت کارش را در این مورد خوب انجام میدهد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آلمان: صلح در لبنان پرتوی امیدی برای کل منطقه است
حملات گسترده حزب الله به مواضع صهیونیستها
حملات هوایی جنگندههای رژیم صهیونیستی به بیروت
بایدن مدعی شد: لبنان و اسراییل با توافق صلح موافقت کردند
میقاتی: آتش بس باید فوراً در لبنان اجرایی شود
حمله به پایگاه نظامیان اشغالگر آمریکایی در سوریه
انتقاد گسترده از نتانیاهو به دلیل شکست در برابر حزب الله
نتانیاهو از موافقت کابینه رژیم صهیونیستی با توافق آتشبس در لبنان خبر داد
المیادین: تلآویو با توافق آتشبس در لبنان موافقت کرد
بلینکن: با از بینبردن تنشها در منطقه میتوان به درگیری در غزه پایان داد
«نتانیاهو» امشب سخنرانی میکند
انفجارهای قوی در «حمص» سوریه
نماینده پارلمان لبنان: حزبالله پس از آتشبس همچنان فعال خواهد بود
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به پایتخت لبنان
کشاورزان لهستانی مرزهای اوکراین را میبندند
انفجارهای شدید «حیفا» را به لرزه درآورد
اذعان رسانه عبری به فرار دهها هزار صهیونیست از سرزمینهای اشغالی
پرواز پهپادهای مشکوک بر فراز پایگاههای آمریکا در انگلیس
لاهور پاکستان؛ آلودهترین شهر جهان
موافقت مشروط اسموتریچ با برقراری آتشبس در لبنان
آتش بس لبنان و رژیم صهیونیستی ۱۰ امشب اعلام و فردا اجرایی خواهد شد
آمریکا تسلیحات اتمی خود را به اوکراین بازمی گرداند
ارتش روسیه منطقه «کوبانکی» در شرق اوکراین را تصرف کرد
۵۱ درصد آمریکاییها خواستار محدودکردن کمکهای نظامی به اوکراین هستند
منابع اسرائیلی و غربی: آتش بس لبنان و رژیم صهیونیستی امشب اعلام و فردا اجرایی خواهد شد
روسیه: حمله اوکراین با تسلیحات آمریکا به کورسک بی پاسخ نمیماند
مسکو دیپلمات انگلیس را اخراج کرد
۱۱ شهید و دهها زخمی در حمله صهیونیستها به آوارگان فلسطینی
لاوروف: ناتو هیچ محدودیتی برای حمله به روسیه قائل نیست
انهدام تانک مرکاوا ارتش رژیم صهیونیستی به دست مبارزان قسام