میرنیوز

یازده سپتامبر هیچ ارتباطی به افغانستان نداشت

یازده سپتامبر هیچ ارتباطی به افغانستان نداشت 2021-08-08T10:26:00+04:30

به گزارش ایسنا، "تد رال" در مطلبی برای خبرگزاری اسپوتنیک با اشاره به شروع جنگ افغانستان در ۲۰۰۱ با تکیه بر یک دروغ نوشت: «ناکامی در درک اینکه چه چیزی اشتباه بود و چرا، موجب میشود تا شما بعدا همان کار را تکرار کنید. این همان اتفاقی است که پس از ویتنام رخ داد؛ به جای مواجه شدن با این حقیقت که ما برای حمایت از یک رژیم فاسد دست‌نشانده و بهره‌برداری از گاز طبیعی به آنجا رفتیم، ما در افسانه مضحک "رمبو" درباره سیاستمدارانی غرق شدیم که از پشت به سربازان شجاع ما ضربه زدند و به آنها اجازه ندادند که پیروز شوند و آنها را مقابل هیپی‌های شرور که ظاهرا به روی سربازان بازگشته به فرودگاه‌های شهرشان آب دهان انداختند، مواجه کردند. (این هرگز اتفاق نیفتاد.)    

وسوسه‌انگیز است که گرد و غبار افغانستان را از روی چکمه‌های استعاری خودمان بتکانیم، همانطور که آمریکایی‌ها ترجیح میدهند، به جای نگاه رو به عقب، به جلو بنگرند. اما یک جامعه مدنی پیشرفته نیازمند یک گزارش پس از واقعه است. این همان کاری است که ارتش و دیگر سازمانها پس از شرکت در یک عملیات اطلاعاتی برای گزارش آنچه اثرگذار بود و جلوگیری از آنچه موثر نبود، انجام میدهند.

مگر اینکه ما یک ارزیابی مجدد هوشیارانه از افغانستان انجام دهیم که در حالت ایده‌آل در قالب یک تحقیق کنگره باشد، در غیر اینصورت هیچ چیز نیست که نشان دهد ما در آینده دوباره یک جنگ احمقانه مشابه را آغاز نمی‌کنیم. این بدین دلیل است که حمله و اشغال افغانستان بر یک دروغ بزرگ استوار بود و این دروغ هنوز به همان اندازه که در زمان شلیک اولین بمبها در کابل در اکتبر ۲۰۰۱ در جریان بود، وجود دارد. اگر ما بخواهیم از یک جنگ دو تریلیون دلاری دیگر که جان هزاران آمریکایی را بگیرد، جلوگیری کنیم، باید جلوی این روایت را بگیریم.

دروغ بزرگ: افغانستان و جنگ علیه آن به تلافی یازده سپتامبر بود

رای‌دهندگان آمریکایی جنگهایی را دوست دارند که به عنوان مجازات عادلانه علیه اقدامات تحریک‌آمیز تخاصم عریان رخ داده باشد، مثل جنگ آمریکا – اسپانیا (مین را به یاد آورید!) و جنگ جهانی دوم در اقیانوس آرام (پرل هاربر را به یاد داشته باشید!). اهمیتی ندارد که ما به کوبا بر سر یک انفجار تصادفی که اسپانیا تقریبا هیچ ارتباطی به آن نداشت، حمله کردیم و اینکه تحریم نفتی تحت امر آمریکا موجب شد تا ژاپن به سمت بمباران هاوایی برود؛ یک جنگی که ناگهانی ظاهر شده باشد، کافی بود مثل حمله ۲۰۰۳ دولت بوش به عراق، با وجودی که اعتراضات بزرگی را به جریان انداخت و مخالفت گسترده داشت.

بنابراین به راحتی میتوان دریافت که چرا کاخ سفید و متحدان مطبوعاتی آن جنگ افغانستان را به عنوان انتقام از القاعده معرفی کردند. ما مورد حمله قرار گرفتیم. این بی‌دلیل بود (نه البته، اما این چیزی است که آمریکایی‌ها فکر میکنند.) ما باید حمله متقابل می‌کردیم.

القاعده در پاکستان مستقر بود. یازده سپتامبر در پاکستان طراحی شد. اسامه بن لادن، مردی که عمده مسوولیت را داشت، ساکن پاکستان بود. بیشتر پول‌ها از عربستان آمد که بزرگترین منبع مالی بین‌المللی بنیادگرایی رادیکال اسلامی است. هواپیماربایان اهل عربستان و مصر بودند. حتی یک هواپیماربا هم افغان نبود. هواپیماربایان به طور کلی در کمپهای آموزشی در افغانستان برای جهاد شرکت داشتند، نه صرفا یازده سپتامبر. اگر واقعا به دنبال گرفتن حق بابت یازده سپتامبر بودیم، باید به پاکستان یا عربستان سعودی حمله میکردیم.

این اطلاعات کاملا واضح و در دسترس است. با این حال، رئیس جمهور جو بایدن که بابت پایبندی به حرفش و خارج ساختن نظامیان آمریکایی شایسته تقدیر است، تاریخ یازده سپتامبر ۲۰۲۱ را به عنوان ضرب‌الاجل نهایی برای خروج و پایان رسمی زمان جنگ اعلام کرد. خبرگزاری آسوشیتدپرس در چهارده آوریل گزارش داد "تعیین تاریخ یازده سپتامبر... تاکید بر دلیلی است که نیروهای آمریکایی به افغانستان برای شروع این جنگ رفتند... برای جلوگیری از تحکیم موقعیت دوباره گروه‌های افراطی در این کشور که میتواند برای حملات علیه آمریکا مورد استفاده قرار بگیرد."

 دوباره؟!

خب بفرمایید، بیست سال بعد، دوباره دروغ بزرگ داریم. یازده سپتامبر به دست تروریست‌هایی که جای پایشان را در افغانستان محکم کرده باشند، صورت نگرفت. این حملات به دست تروریست‌هایی بود که جای پایشان در پاکستان محکم شده بود، به ویژه در شهر کراچی و به طور دقیق در منزل خالد شیخ محمد.

بایدن کاملا مغایر با حقایق، دوباره این دروغ بزرگ را تکرار کرد. او گفت "همانطور که آوریل گفته بودم، ایالات متحده کاری که میخواستیم در افغانستان انجام دهیم، انجام داد؛ گرفتن تروریست‌هایی که در یازده سپتامبر به ما حمله کردند و اجرای عدالت برای اسامه بن لادن و کاهش تهدید تروریستی برای دور نگه داشتن افغانستان از اینکه پایگاهی برای حملات علیه ایالات متحده شود. ما به آن اهداف رسیدیم. برای همین به آنجا رفته بودیم."

اما افغانستان هرگز "پایگاهی" برای حملات علیه ایالات متحده نبود؛ او گفت حملات احتمالی "ادامه" نیابد، چون اصلا حملاتی که منشاء آنها افغانستان باشد، وجود نداشت. البته بن لادن در پاکستان ترور شد که یک کشور کاملا متفاوت از افغانستان است. و اینکه ما هیچ ردی را از افغانستان به پاکستان نگرفتیم.

بایدن بر دروغ‌ها تکیه میزند، مردم نمادگرایی را به خاطر می‌آورند

انتخاب بیستمین سالروز حملات یازده سپتامبر به عنوان تاریخ رسمی خروج، راه کاخ سفید برای تقویت تهمت ملی دیرینه علیه افغانستان بود، در حالیکه ما دیوانگانی چون پاکستان و عربستان سعودی را از قلم انداختیم.

ما دیگر نباید هم‌زمان درباره یازده سپتامبر و افغانستان صحبت کنیم

این دروغ که افغانستان را به یازده سپتامبر مرتبط میکند، به حدی قدرتمند است که حتی افرادی در سمت جناح چپ ترقی‌خواه هم آن را پذیرفته‌اند. تنها یک عضو کنگره "باربارا لی" از کالیفرنیا شجاعت به خرج داد و به جنگ افغانستان رای منفی داد. جناح چپ ضد جنگ در سپتامبر – اکتبر ۲۰۰۱ در آستانه حمله آمریکا تنها چند مورد تجمع اعتراضی برگزار کرد اما تعداد آنها به مراتب بسیار کمتر از کسانی بود که در اعتراضات علیه جنگ عراق شرکت داشتند. حتی اکنون که کاملا مشخص شده است که این دو جنگ کاملا بدون توجیه و بر پایه دروغ بوده‌اند، لیبرال‌ها بیشتر بر سر جنگ در عراق عصبانی میشوند تا افغانستان.

همچون همیشه، رسانه گناهکارترین عنصر در ماشین نظامی‌گری است. یک روزنامه‌نگار آمریکایی صادقانه در سال ۲۰۱۹ به پایگاه آتلانتیک اذعان کرد که "آمریکایی‌هایی مثل من، اعتراضاتی که نسبت به باتلاق بی‌پایان در افغانستان هشدار میداد، نادیده گرفتند." شاید این به نحوی در جایی رخ دهد. اما نه در آتلانتیک. این پایگاه همچون بسیاری از دیگر رسانه‌ها، از استخدام من یا هر نویسنده و هنرمند دیگری که از جنگ افغانستان انتقاد میکرد، آن هم وقتی همه طرفدار آن بودند، خودداری کرد.»

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار جهانی

تحلیلگر قطری: دلارهای آمریکایی نتوانسته ایرانِ قدرتمند را شکست دهد

تحلیلگر قطری: دلارهای آمریکایی نتوانسته ایرانِ قدرتمند را شکست دهد
2025-02-17T10:23:01+03:30
تحلیلگر قطری به بی نتیجه بودن نقشه‌ها و توطئه چینی‌های آمریکا در قبال ایران اشاره کرد.

تحلیلگر سیاسی: دلارهای آمریکایی نتوانسته ایرانِ قدرتمند را شکست دهد

تحلیلگر سیاسی: دلارهای آمریکایی نتوانسته ایرانِ قدرتمند را شکست دهد
2025-02-17T10:09:45+03:30
تحلیلگر سیاسی عرب زبان به بی نتیجه بودن نقشه‌ها و توطئه چینی‌های آمریکا در قبال ایران اشاره کرد.

شهادت ۲ فلسطینی در غزه بر اثر شدت جراحات ناشی از حملات رژیم صهیونیستی

شهادت ۲ فلسطینی در غزه بر اثر شدت جراحات ناشی از حملات رژیم صهیونیستی
2025-02-17T10:09:45+03:30
منابع محلی در نوار غزه از شهادت دو فلسطینی در این باریکه در اثر شدت جراحات ناشی از حملات رژیم صهیونیستی در جریان جنگ اخیر، خبر دادند.

تیراندازی به خودرویی در فلوریدا تنها با تصور «فلسطینی بودن سرنشینان»!

تیراندازی به خودرویی در فلوریدا تنها با تصور «فلسطینی بودن سرنشینان»!
2025-02-17T09:56:21+03:30
فردی که در شهر میامی‌بیچ واقع در فلوریدا با سلاح نیمه‌خودکار به روی خودرویی آتش گشوده بود، به پلیس گفته است که به تصور «فلسطینی» بودن سرنشینان خودرو به آن شل...

تداوم عملیات وحشیانه صهیونیست‌ها در کرانه باختری با حمله به مناطق جدید

تداوم عملیات وحشیانه صهیونیست‌ها در کرانه باختری با حمله به مناطق جدید
2025-02-17T09:56:20+03:30
در ادامه عملیات وحشیانه رژیم صهیونیستی در کرانه باختری، صهیونیست‌ها علاوه بر سرکوب گسترده فلسطینیان در کرانه باختری، یک کودک فلسطینی را به شدت کتک زدند.

سقوط هواپیما در جورجیای آمریکا با ۲ کشته

سقوط هواپیما در جورجیای آمریکا با ۲ کشته
2025-02-17T09:43:07+03:30
سقوط یک فروند هواپیمای سبک در ایالت جورجیای آمریکا به کشته شدن دو نفر منجر شد.

کنتاکی زیر آب رفت و طوفان جان ۱۰ نفر را گرفت

کنتاکی زیر آب رفت و طوفان جان ۱۰ نفر را گرفت
2025-02-17T08:49:42+03:30
طوفان قدرتمند هفته جاری که بخش‌ بزرگی از جنوب و جنوب شرقی آمریکا را در نوردیده، تاکنون دست کم ۱۰ قربانی بر جا گذاشته است.

اقدام نظامی تل‌آویو در کرانه باختری برای نخستین‌بار از سال ۲۰۰۲ تاکنون

اقدام نظامی تل‌آویو در کرانه باختری برای نخستین‌بار از سال ۲۰۰۲ تاکنون
2025-02-17T08:09:45+03:30
رسانه‌های عبری زبان به اقدام نظامی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری برای نخستین بار از سال ۲۰۰۲ تاکنون اشاره کردند.

«ترکی الفیصل»: لازم نیست هر چیزی که ترامپ می‌گوید حتما در جهان اجرا شود

«ترکی الفیصل»: لازم نیست هر چیزی که ترامپ می‌گوید حتما در جهان اجرا شود
2025-02-17T08:09:45+03:30
رئیس اسبق سازمان اطلاعات عربستان به شدت از سخنان و رفتار نخست وزیر رژیم صهیونیستی و رئیس جمهور آمریکا انتقاد کرد.

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: هرگز با تشکیل کشور فلسطین که ما را تهدید کند موافقت نخواهیم کرد

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: هرگز با تشکیل کشور فلسطین که ما را تهدید کند موافقت نخواهیم کرد
2025-02-17T07:56:18+03:30
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در سخنانی وقیحانه بر مخالفت قاطع این رژیم با تشکیل کشور فلسطین تاکید کرد.

ترامپ برای آتش‌بس در اوکراین ضرب‌الاجل تعیین کرد

ترامپ برای آتش‌بس در اوکراین ضرب‌الاجل تعیین کرد
2025-02-17T07:42:59+03:30
بلومبرگ نوشته که رئیس جمهور آمریکا مصرانه درصدد است که جنگ اوکراین را تا ۲۰ آوریل حل‌وفصل کند.

جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان حمله کردند

جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان حمله کردند
2025-02-17T07:42:58+03:30
جنگنده‌های رژیم صهیونیستی مناطقی را در بعلبک واقع در جنوب لبنان هدف قرار دادند.

انگلیس: آماده اعزام نیرو و تضمین امنیت اوکراین هستیم

انگلیس: آماده اعزام نیرو و تضمین امنیت اوکراین هستیم
2025-02-17T07:16:18+03:30
نخست وزیر انگلیس از آمادگی لندن برای اعزام نیرو به اوکراین به عنوان تضمین امنیتی برای مقامات کی‌یف جهت حل‌وفضل جنگ خبر داد.

آکسیوس: مذاکرات صلح اوکراین در عربستان از روز سه شنبه آغاز می شود

آکسیوس: مذاکرات صلح اوکراین در عربستان از روز سه شنبه آغاز می شود
2025-02-17T05:36:19+03:30
منابع آگاه از آغاز مذاکرات صلح اوکراین میان آمریکا و روسیه از روز سه شنبه خبر دادند.

سنتکام مدعی شد: هدف قرار دادن یکی از سرکردگان داعش در سوریه

سنتکام مدعی شد: هدف قرار دادن یکی از سرکردگان داعش در سوریه
2025-02-17T05:09:38+03:30
فرماندهی مرکزی نیروهای آمریکایی در خاورمیانه، مدعی انجام یک حمله هوایی در شمال غربی سوریه شد.

گفتگوی تلفنی مکرون و بن سلمان درباره مسائل منطقه ای

گفتگوی تلفنی مکرون و بن سلمان درباره مسائل منطقه ای
2025-02-17T03:49:38+03:30
رئیس جمهور فرانسه طی یک تماس تلفنی با ولیعهد عربستان سعودی، درباره مسائل منطقه ای به گفتگو پرداخت.

مخالفت زلنسکی با واگذاری اراضی اوکراین به روسیه

مخالفت زلنسکی با واگذاری اراضی اوکراین به روسیه
2025-02-17T03:36:19+03:30
رئیس جمهور اوکراین با اعطای اراضی کشورش به روسیه در مذاکرات آتش بس مخالفت کرد.

اعزام یک هیئت صهیونیست به قاهره برای ادامه گفتگوهای آتش بس

اعزام یک هیئت صهیونیست به قاهره برای ادامه گفتگوهای آتش بس
2025-02-17T02:03:00+03:30
یک هیئت صهیونیست روز دوشنبه برای ادامه گفتگوهای آتش بس به مصر سفر می کند.

ترامپ: به نتانیاهو درباره غزه آزادی عمل دادم

ترامپ: به نتانیاهو درباره غزه آزادی عمل دادم
2025-02-17T01:09:38+03:30
رئیس جمهور آمریکا از اعطای آزادی عمل به نخست وزیر رژیم صهیونیستی در غزه خبر داد.

چین: فلسطین در کانون مسائل خاورمیانه قرار دارد

چین: فلسطین در کانون مسائل خاورمیانه قرار دارد
2025-02-17T00:29:39+03:30
وزیر خارجه چین خواستار حل و فصل مسئله فلسطین از مسیر دیپلماتیک شد.

روبیو: تماسی از ایران برای مذاکره دریافت نکرده ایم

روبیو: تماسی از ایران برای مذاکره دریافت نکرده ایم
2025-02-16T23:36:21+03:30
وزیر خارجه آمریکا گمانه زنی ها درباره مذاکره با ایران پیرامون برنامه هسته ای این کشور را رد کرد.

المیادین: امیر قطر به تهران سفر می کند

المیادین: امیر قطر به تهران سفر می کند
2025-02-16T23:36:21+03:30
پایگاه خبری المیادین از سفر امیر قطر به ایران طی هفته جاری خبر داد.

نتانیاهو: اسرائیل و آمریکا راهبرد مشترکی درباره غزه دارند

نتانیاهو: اسرائیل و آمریکا راهبرد مشترکی درباره غزه دارند
2025-02-16T22:16:26+03:30
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از راهبرد مشترک تل‌آویو و واشنگتن درباره غزه خبر داد.

زاخارووا: «کالاس» امید اروپا برای مشارکت در مذاکرات اوکراین را تضعیف می‌کند

زاخارووا: «کالاس» امید اروپا برای مشارکت در مذاکرات اوکراین را تضعیف می‌کند
2025-02-16T21:49:39+03:30
سخنگوی وزارت خارجه روسیه با شنیع توصیف کردن موضع مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جانبداری از کی‌یف، گفت که اظهارات اخیر «کالاس» امید اروپا برای مشارکت در ...

روسیه: اتحادیه اروپا و نهادهای آن با تغییرات جدی روبرو هستند

روسیه: اتحادیه اروپا و نهادهای آن با تغییرات جدی روبرو هستند
2025-02-16T21:36:20+03:30
رئیس دومای دولتی روسیه امروز اعلام کرد: اتحادیه اروپا و نهادهای بین المللی آن با تغییرات جدی روبرو هستند؛ این روند با درگیری ها و بحران هایی همراه خواهد بود.

روسیه: کارگاه مونتاژ پهپادهای اوکراین منهدم شد

روسیه: کارگاه مونتاژ پهپادهای اوکراین منهدم شد
2025-02-16T21:36:19+03:30
وزارت دفاع روسیه امروز درباره روند عملیات ویژه نظامی مسکو در اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته اعلام کرد: کارگاه مونتاژ پهپادهای اوکراین منهدم شد.

مدیر بیمارستان شفا: نسل کشی غیر مستقیم در غزه ادامه دارد

مدیر بیمارستان شفا: نسل کشی غیر مستقیم در غزه ادامه دارد
2025-02-16T21:22:58+03:30
مدیر بیمارستان شفا در غزه گفت: گرچه اشغالگران صهیونیست کشتار مستقیم مردم را متوقف کرده‌اند، اما نسل کشی غیر مستقیم مردم همچنان ادامه دارد.

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!
2025-02-16T20:56:21+03:30
مشاور امنیت ملی کاخ سفید امروز در مصاحبه ای، تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای را به عنوان شرط آمریکا برای مذاکره با ایران اعلام کرد!

روسیه: کارگاه مونتاژ پهپادهای اوکراین منهدم شدند

روسیه: کارگاه مونتاژ پهپادهای اوکراین منهدم شدند
2025-02-16T20:29:42+03:30
وزارت دفاع روسیه امروز درباره روند عملیات ویژه نظامی مسکو در اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته اعلام کرد: کارگاه مونتاژ پهپادهای اوکراین منهدم شدند.

شیخ نعیم قاسم: نقشه «ترامپ» علیه غزه نسل‌کشی سیاسی است

شیخ نعیم قاسم: نقشه «ترامپ» علیه غزه نسل‌کشی سیاسی است
2025-02-16T20:29:42+03:30
دبیرکل حزب‌الله لبنان با اشاره به خصوصیات رهبران شهید این حزب، طرح رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر تخلیه نوار غزه و اشغال این باریکه را به شدت محکوم کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)