میرنیوز
به گزارش ایسنا، دیوید پترائوس، مدیر سابق آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و از فرماندههای بازنشسته ارتش این کشور در گفتگو با تایمز
گفت: بقیه دنیا شاهد خواهند بود که ما از دموکراسی حمایت نمی کنیم یا ارزشهایی که در سراسر جهان اشاعه میدهیم شامل حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان، حق تحصیل و آزادی بیان و مطبوعات را حفظ نمیکنیم؛ حقوقی که همگی در افغانستان مطمئنا بسیار ناکامل هستند اما تا حد زیادی بهتر از این است که طالبان یک رژیم افراطی قرون وسطایی را مجددا بازیابی کند.
او گفت اگر طالبان به نفوذ در افغانستان ادامه دهد این ممکن است بازگشت تروریستهای القاعده را تسهیل کند.
وی افزود: اگر چنین اتفاقی بیفتد ما احتمالا شاهد بازگشت یک پناهگاه القاعده خواهیم بود، اگرچه من فکر نمیکنم القاعده بتواند سرزمین ما و اروپا را در کوتاه مدت تهدید کند و مطمئنا سرویسهای اطلاعاتی و ارتش ما وضعیت را برای این منظور تحت نظر خواهند داشت.
او بیان داشت که با پیشروی های طالبان که تا کنون به فرار هزاران افغان منجر شده، سیل بزرگی از پناهجویان وارد پاکستان و دیگر کشورهای همسایه افغانستان می شود. او با اشاره به کاهش چشمگیر آزادی های شهروندان افغان به ویژه زنان در صورت کنترل از سوی طالبان اظهار کرد: من فکر نمی کنم این چیزی باشد که جهان خواستار دیدنش باشد.
او ادامه داد: اگر ما عزم و اراده خود را برای باقی ماندن نشان داده بودیم در مذاکرات با طالبان در جایگاه بسیار قدرتمندتری قرار داشتیم. اما اگر ما به دشمن بگوییم که قرار است خارج شویم (چیزی که مذاکره کننده های آمریکایی در مذاکرات صلح با طالبان در قطر در سال 2020 گفتند) چرا آنها بخواهند چیزی را تسلیم کنند.
او به مثال عراق اشاره کرد که در آن جو بایدن تصمیم به حفظ 2500 سرباز آمریکایی البته نه در نقش رزمی، با هدف کمک به نیروهای امنیتی عراق برای "تحت نظر گرتن باقی مانده های گروههای تروریستی و شبه نظامی داعش گرفت.
به گفته پترائوس برای آمریکا عاقلانه تر بود اگر که پایگاه های هوایی بگرام و قندهار را همچنین حفوظ می کرد.
پترائوس گفت: آمریکا وظیفهاش برای محافظت از دموکراسی و حقوق بشر در افغانستان را کنار گذشته و مردم این کشور را در مواجهه با یک "جنگ داخلی بی رحمانه، خونین" رها کرده است.
او همچنین در سمینار اینترنتی با میزبانی انستیتوی خاورمیانه مستقر در واشنگتن؛ نشستی که به مناسبت انتشار یک کتاب برنارد هانری لوی، فیلسوف و فعال حقوق بشری فرانسوی درباره افغانستان برگزار شد، گفته بود: تصمیم دولت جو بایدن برای خارج ساختن سربازان آمریکایی از افغانستان یک تصمیم "خفت بار" است که منجر به کوتاهی در حق افغانها در جنگ روزانه آنها علیه سرکوبگران سابقشان می شود.
او اظهار کرد: چیزی که روشن نیست این است که آیا در واشنگتن به این درک رسیدهاند که جنگهای بی پایان با خارج سازی یا عقب نشینی آمریکا پایان نمی یابند یا خیر. در مورد افغانستان به نظر میرسد که به عنوان مثال جنگ بی پایان ادامه پیدا خواهد کرد و احتمالا همانطور که تا کنون چنین بوده، بدتر خواهد شد.
او در این سمینار که 26 ژوئیه برگزار شده، اظهار کرد که خروج آمریکا ممکن است منجر به بازگشت یک "رژیم بی رحم قرون وسطایی که افراطگران در آن بار دیگر پناهگاهی امن می یابند شود".
پترائوس از چهارم ژوئیه 2010 تا 18 ژوئیه 2011 فرمانده نیروهای بین المللی کمک به برقراری صلح و امنیت در افغانستان و فرمانده نیروهای آمریکایی در این کشور بوده است. پترائوس پیش گفتار کتاب برنارد هانری لوی تحت عنوان "گذشته به عنوان پیش درآمد: بازخوانی گزارش 2002 برنارد هانری لوی درباره افغانستان" را نوشته است.
این کتاب اولین ترجمه انگلیسی از گزارشی است که لوی در سال 2002 در پی سفرش به افغانستان که به درخواست ژاک شیراک، رئیس جمهور وقت فرانسه انجام شد، نوشت.
پترائوس اظهار کرد: لازم به گفتن نیست که بازگشت حکومت طالبان در بهترین حالت بخش عمده پیشرفت کسب شده در طول آن زمان را تضعیف می کند و یا در بدترین حالت آن را خنثی می کند. با قریب الوقوع شدن این دورنما، شاید زمان بازخوانی امیدها و دورنماهای گذشته با بازخوانی گزارش حدود دو دهه قبل لوی است.
لوی نیز در این سمینار گفت: تصمیم جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای خروج از افغانستان "خیانت" به مردم افغانستان است.
لوی بیان کرد: برای من به عنوان دوست قدیمی افغانستان دیدن این وضعیت که ما و افغانها و غربی ها در کنار یکدیگر با آن روبرو هستیم، هر چه بیشتر یاس آور است. منظور من این فرآیند خروج و این خیانت از سوی آمریکا و از سوی کلیت غرب است. او که تا کنون 30 کتاب نوشته گفت: این بسیار غم انگیز است چون پیشرفت حاصل شده قابل توجه بود. ما در مسیری خوب قرار داشتیم و تصمیم گرفتیم آن را قطع کنیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
وزیر دفاع چین تحت بازجویی قرار گرفت
پیام «النخاله» خطاب به «نعیم قاسم»: رزمندگان لبنانی و فلسطینی در یک جبهه باقی خواهند ماند
تحرکات پهپادها و توپخانه رژیم صهیونیستی برای ترساندن شهروندان لبنانی
شاخصهای پیروزی لبنان به اعتراف مقامات صهیونیست
مجمع پارلمانی ناتو خواستار تسریع پذیرش اوکراین در این ائتلاف شد!
اکثر صهیونیستها بعد از فرار از اراضی اشغالی به کدام کشورها میروند؟
مصر: آتشبس در لبنان مقدمهای برای توقف جنگ در غزه باشد
چین: تلاش تایوان برای کسب استقلال با کمک آمریکا، پایان غمانگیزی دارد
تیم ترامپ و دولت بایدن «تفاهمنامه انتقال قدرت» امضا کردند
نماینده پارلمان لبنان: زمان تشییع پیکر شهید نصرالله به زودی اعلام میشود
انصارالله: اگر مقاومت جانانه نیروهای لبنانی نبود دشمن به آتش بس تن نمیداد
حمایت «گروه هفت» از آتشبس در لبنان و بیتوجهی به حکم بازداشت «نتانیاهو»
بازگشت پرشور آوارگان لبنانی به خانههای خود؛ شهرکنشینان صهیونیست برنمیگردند
حزبالله عراق: آتشبس لبنان تأثیری بر نبرد محور مقاومت با اشغالگران نمیگذارد
بیانیه مشترک آمریکا و فرانسه درباره آتشبس در لبنان
بندهای کامل توافق آتشبس لبنان از نگاه رسانه صهیونیستی
الجزیره خبر داد: انهدام ۵۰ تانک صهیونیستی در لبنان
هاآرتص: بعد از لبنان، جنگ در غزه نیز باید پایان یابد
بندهای کامل توافق آتشبس از نگاه رسانه صهیونیستی
روسیه: وضعیت کنونی خاورمیانه نتیجه مستقیم سیاستهای تهاجمی اسرائیل است
استقبال سازمان ملل و اتحادیه اروپا از آتشبس در لبنان
رسانههای عبری: لبنانیها هیچ ترسی از هشدارهای ارتش اسرائیل ندارند
ازدحام در مسیرهای منتهی به جنوب لبنان همزمان با آغاز رسمی آتشبس
میقاتی: دشمن صهیونیستی به صورت کامل به آتشبس پایبند باشد
آمریکا: آتش بس در لبنان دائمی است
ارتش روسیه مراکز کنترل پهپادهای کامیکازه اوکراین را منهدم کرد
آغاز رسمی آتش بس در لبنان و بازگشت آوارگان به منازل خود
آلمان: صلح در لبنان پرتوی امیدی برای کل منطقه است
حملات گسترده حزب الله به مواضع صهیونیستها
حملات هوایی جنگندههای رژیم صهیونیستی به بیروت