میرنیوز
به گزارش ایسنا، علی مرادی از سال ۹۴ دوباره به فدراسیون وزنه برداری برگشت و در این شش سالی که ریاست را برعهده دارد، فدراسیون او با حواشی زیادی روبرو بوده است. نمونه ای از این حواشی مربوط به تیم ملی بزرگسالان است و در این شش سال بارها شاهد تغییر مربی یا سرمربی در تیم ملی بزرگسالان بوده ایم. برخی ها کنار گذاشته شدند، برخی دیگر خودشان کنار کشیدند. البته در این میان معدود افرادی هم هستند که وارد یک پست بالاتر شدند و یا با وجود انتقادها در سمت خود باقی ماندند.
این رفت و آمدها از سال ۹۴ آغاز شد و نمونه آخر هم مدتی پیش رقم خورد تا نشان دهد جایگاه مربی در این فدراسیون بسیار متزلزل است و مربی که برای کار کردن قدم در میدان می گذارد، نباید خیلی روی ثبات داشتن کار خود دل ببندد.
البته این رفت و آمد در تیم های پایه به قدری زیاد بوده که حسابش دیگر از دست خارج شده است اما فعلا فقط به رفت و آمد ها در تیم بزرگسالان می پردازیم:
*مربی بلغاری که سر سوزن سودی نداشت
ایوان گارچف مربی بلغارستانی بود که به عنوان مشاور در زمستان سال ۹۴ با تیم ملی وزنه برداری همکاری کرد و بعد از المپیک ریو نیز با او قطع همکاری شد.
رییس فدراسیون وزنه برداری پس از مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۵، عذر جورج زالای مجارستانی را خواست و بعد از آن ایوان گارچف بلغاری به عنوان مشاور، همکاری خود را با فدراسیون آغاز کرد. گارچف تقریبا هشت ماه را به همراه وزنه برداری ایران سپری کرد و در نهایت نیز بلافاصله پس از المپیک ریو از او خواستند به کشورش بازگردد.
حضور گارچف از جمله مسائلی بود که آن زمان حاشیه های زیادی را در پی داشت چون این فرد سودی به وزنه برداری ایران نرساند و آن زمان گفته می شد چون تاماش آیان دستور داده از این مربی استفاده شود، از این رو زمینه حضور او نیز در ایران فراهم شد و البته به لطف ایرانی ها حضور در المپیک ریو را در رزومه کاری اش به ثبت رساند.
*برکناری حسین توکلی به بدترین شکل ممکن
حسین توکلی در سال ۹۴ سرمربی تیم ملی بزرگسالان بود و مهدی پانزوان و محسن بیرانوند به عنوان دستیاران او فعالیت می کردند. توکلی در واپسین روز های پایانی سال ۹۴ و در حالی که سرتمرین بود از کار برکنار شد. این تصمیم یکی از جنجالی ترین تصمیمات فدراسیون علی مرادی بود چرا که همه انتظار داشتند پس از مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۵ که تیم توکلی نتیجه نگرفت برکنار شود نه شب عید و نه در حالی که او مشغول تمرین دادن به شاگردانش بود.
شکل برکناری توکلی هنوز هم جزو اتفاقاتی است که کمتر کسی فراموشش کرده است.
پس از آن مهدی پانزوان هم کنار رفت اما برای بیرانوند بهترین اتفاق ممکن رخ داد چون از مربیگری به پست دبیری فدراسیون رسید.
*مرادی پشت انوشیروانی را هم خالی کرد
سجاد انوشیروانی پس از حسین توکلی مسئولیت تیم ملی بزرگسالان را برعهده گرفت. نواب نصیرشلال و وحید ربیعی نیز به او کمک می کردند. عمر حضور انوشیروانی در تیم بزرگسالان هم کوتاه بود چون انوشیروانی که مخالف تنها تمرین کردن کیانوش رستمی بود و از طرفی علی مرادی هم پشت رستمی را گرفت، پس از یک سال حضور در تیم بزرگسالان، در نهایت تیرماه سال ۹۶ استعفا داد و پشت سر او نصیرشلال و ربیعی هم کنار رفتند.
*بیرانوند تنها مربی که پستش هر روز بهتر می شود
محسن بیرانوند پس از اینکه مدتی دستیار توکلی بود، به عنوان رییس کمیته مربیان به فدراسیون بازگشت. زمانی که انوشیروانی استعفا داد، بیرانوند مسئولیت تیم ملی را برعهده گرفت و اصغر ابراهیمی رییس هیات وزنه برداری گیلان نیز دستیارش شد.
او همراه تیم ملی، قهرمانی بزرگسالان جهان و بازی های داخل سالن آسیا را تجربه کرد سپس در زمستان سال ۹۶ وارد یک پست بهتر شد.
بیرانوند، از سرمربی گری تیم ملی بزرگسالان وارد پست دبیری فدراسیون شد. او سپس برای انتخابات فدراسیون جهانی معرفی شد که عضو کمیته تحقیقات شد و مرادی در انتخابات دوباره این کمیته باز هم او را به عنوان کاندیدا معرفی کرد.
بیرانوند حتی به لطف مرادی توانست حضور در المپیک توکیو را نیز تجربه کند.
اصغر ابراهیمی هم قرار بود هدایت تیم ملی جوانان را به او بسپارند که قبول نکرد و به همان هیات داری ادامه داد.
* برخواه از پایه به تیم ملی بزرگسالان رسید
محمد حسین برخواه که زمانی مسئولیت تیم های پایه را برعهده داشت، پس از بیرانوند به عنوان سرمربی بزرگسالان آغاز به کار کرد و تاکنون هم این سمت را برعهده دارد.
علی جباری و اکبر خورشیدی به عنوان مربیان به برخواه کمک کردند.
جایگاه برخواه هم در این سالها چندان محکم نبوده و پس از هر مسابقه ای که نتیجه تیم جالب نبوده ، حرف و حدیث ها در مورد برکاری او به گوش رسیده است. جدی ترین آن بعد از مسابقات قهرمانی جهان۲۰۱۹ بود که تیم ملی نتایج خوبی نگرفت و در همان تایلند زمزمه های برکناری برخواه به گوش رسید که با وساطت برخی ها علی مرادی از تصمیمش منصرف شد.
*خورشیدی اولین جدایی از تیم برخواه
از همان قهرمانی جهان ۲۰۱۹ ، زمزمه اختلاف بین برخواه و دو دستیارش شنیده می شد که در نهایت خورشیدی به عنوان ناظر فنی به تیم ملی زنان فرستاده شد اما جباری در تیم ملی بزرگسالان ماند.
*ربیعی نیامده ، رفت
پس از آن وحید ربیعی با درخواست خود برخواه، به کادرفنی اضافه شد که البته حضور او هم خیلی کوتاه بود و زود کنار گذاشته شد. البته گفته می شد چون ربیعی در انتخابات فدراسیون با انوشیروانی بوده است بنابراین مرادی خیلی موافق حضورش نیست و در نهایت هم با زبان بی زبانی به او فهمانده بودند که جایی در تیم ملی ندارد بنابراین او رفت و دوباره برخواه ماند و جباری.
*جباری هم نماند
جباری و برخواه اختلاف نظرهایی داشتند اما یک حاشیه تیر خلاص بر پیکر این همکاری زد به گونه ای که جباری دیگر قید تیم ملی بزرگسالان را زد و اعلام کرد نمی خواهد همکاری داشته باشد. هر چند جباری به المپیک اعزام نشد اما اختلاف او با برخواه دلایل دیگری هم دارد که همه مسائل روی هم جمع شد و در نهایت باعث شد جباری چنین تصمیمی بگیرد.
البته اینکه جباری به المپیک اعزام نشد و بجای مربی تیم ملی، دبیر فدراسیون اعزام شد، خیلی ها معتقدند او مورد ظلم قرار گرفت. نکته این است دبیر فدراسیون به عنوان سرپرست تیم به توکیو رفت اما کنار برخواه کوچ هم می کرد و این سوال ایجاد می شود خب چرا فدراسیون مربی تیم ملی را اعزام نکرد تا در کوچ به برخواه کمک کند؟ آن هم کسی که سالها در تیم ملی زحمت کشیده است.
به نظر می رسد برای کسی که سالها مربی تیم ملی بوده و مسابقات مختلفی را تجربه کرده است، بر عهده گرفتن وظیفه سرپرستی دو وزنه بردار دیگر کار چندان سختی برایش نباشد و این در حالی بود که خود مرادی هم در توکیو حضور داشت.
این دقیقا سوالی است که علی مرادی باید پاسخ بدهد چرا زحمت چند ساله مربی خود را نادیده گرفته و دبیر فدراسیون را اعزام کرده است؟ از طرفی خود دبیر فدراسیون چگونه راضی شده نسبت به حق مربی تیم ملی بی توجه باشد؟
*برخواه هم پشت مربی اش نماند
سکوت برخواه در مورد دادن سهمیه دوم همراه، به دبیر فدراسیون هم جای تعجب دارد و به نظر می رسد برایش مهم نبوده در مهمترین رویداد وزنه برداری، مربی اش کنارش باشد یا دبیر فدراسیون!
برخواه یک زمانی خودش خواست ربیعی را بیاورد اما زمانی که مرادی ساز ناسازگاری کوک کرد پشت مربی اش قرار نگرفت. زمانی هم که خبری از اعزام جباری به المپیک نبود باز هم پشت مربی اش قرار نگرفت و شاید برای او تفاوتی ندارد چه کسی کنارش باشد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تمرین پرسپولیس بدون «ارونوف» و «العملود» برگزار شد
قطعی شدن صعود تیمهای عربستانی و افزایش امید سرخابیهای ایران + جدول دور پنجم
توقف سپاهان برابر الوحدات؛ زردپوشان روی لبه تیغ
عیادت وزیر ورزش و رییس فدراسیون فوتبال از مهدی اربابی
صعود نمایندگان تنیس ایران به جدول اصلی مسابقات ترکیه
شکست یک نیمه ای سپاهان مقابل الوحدات
قضاوت داور کره ای در بازی پرسپولیس و الشرطه
شکست سنگین شاگردان «اوسمار ویهرا» در لیگ نخبگان آسیا
دنیامالی: وضعیت مدالآوری در حوزه بانوان خوب نیست
حذف پینگ پنگ باز ایران از مسابقات قهرمانی جهان
امیدیان: کارترون بازیکنان سپاهان را برای دیدار با الوحدات آماده کرده است
سپاهان برنده دیدار معوقه لیگ برتر هندبال مردان
پروین: تغییرات زیاد در ترکیب پرسپولیس را نمی پسندم
مهدی طارمی: همیشه از انتقادات استفاده میکنم تا پیشرفت کنم
توافق مس و نویدکیا برای جدایی و فسخ قرارداد
حذف دو پینگپنگباز ایران از مسابقات تنیس روی میز قهرمانی نوجوانان جهان
معاون پیشین وزارت ورزش رئیس آکادمی ملی پارالمپیک شد
فرزاد آشوبی: تیم ملی فوتبال مشکل دارد اما رفتن قلعهنویی اصلا منطقی نیست
نکولعل آزاد: کاروان «فریاد صلح در سکوت» دنبال بهترین جایگاه در آسیاست
پیروزی نابغه تنیس روی میز ایران در مسابقات قهرمانی جهان
حضور طارمی در ترکیب ثابت اینتر مقابل لایپزیگ
استقلال بدون پرواز به تهران راهی عربستان می شود
رنگرز: گرایی نشان داد یک مدعی در وزن جدید خود خواهد بود
احمد دنیا مالی: فاصله فدراسیونها با هیاتهای استانی زیاد نباشد
الهه رزاقی تنها نماینده وزنهبرداری بانوان در مسابقات جهانی
کوروش باقری: فقط یک وزنهبردار خانم به مسابقات جهانی اعزام میشود
دو بازیکن خیال سرمربی استقلال را راحت کردند
امید عالیشاه یک ماه از مسابقات فوتبال دور شد
AFC: پرسپولیس و الریان به اهداف خود نرسیدند
اعلام رنکینگ کشتی از سوی اتحادیه جهانی و حضور رحمان عموزاد در صدر