میرنیوز
خبرگزاری مهر - گروه ورزش: گرفتن یک مدال طلا در رویداد بزرگی چون المپیک به قدری برای کشورهای پیشرفته اهمیت و ارزش دارد که خیلی زودتر از هر دوره بازی ها برای دستیابی به آن برنامهریزی می کنند؛ اینگونه که مستعدین توانمند در کسب این رنگ مدال را شناسایی و سرمایه گذاری کلانی در راستای رسیدن به این مهم انجام می دهند.
ورزش ایران اما به دلیل نداشتن هیچ برنامه بلندمدتی عملا از این سرمایه گذاری خالی است . به همین دلیل معمولا سعی بر این است که با روش گلخانه ای قهرمانان و شانس های کسب مدال برای حضور در المپیک شناسایی و آماده شوند. البته در اکثر اوقات این نوع برنامه ریزی ها به مدال منجر نمی شود و اینگونه تیر مسئولان ورزش به سنگ می خورد.
مصداق بارز این ادعا اتفاقاتی ناامیدکننده ای است که گریبانگیر سه ورزشکار نامدار و مطرح ایران شده و آنها را با وجود توجه گسترده ای که به سمتشان بود و بودجه هنگفتی که صرفشان شد، از مدال المپیک و حتی سهمیه این بازی ها دور کرده است.
سهراب مرادی؛ ۱۰ هزار دلاری که به «هیچ» رسید
«سهراب مرادی المپیک توکیو را از دست داد»؛ این شاید بدترین خبر برای ورزش ایران در روزهای اخیر بود که حکایت از کنار رفتن یکی از چهره های شاخص وزنه برداری از کاروان المپیک داشت. کسی که اتفاقا امید زیادی به مدال او بود و به همین واسطه دلارهای زیادی هم برایش هزینه شد اما مصدومیت در حین رقابت گزینشی نتیجه همه آنها را به باد داد.
مرادی از وزنه برداران مورد توجه کمیته ملی المپیک بود تا آنجا که این کمیته حمایت ۱۰ هزار دلاری برای دو مرحله جراحی و درمان وی در آلمان داشت به این امید که مرادی بتواند برای المپیک ۲۰۲۰ کسب سهمیه کرده و بعد از آن طلای المپیک ریو را در توکیو تکرار کند اما پیچیدگی مچ دست و احساس درد در آن همانا و بر برباد رفتن المپیک هم همانا، چه برسد به مدال و سکوی آن.
کیانوش رستمی؛ حمایت های داخلی و خارجی نتیجه ای نداشت جز «انصراف»
وقتی کیانوش رستمی در المپیک ریو موفق شد رنگ نقره ای مدالش در المپیک لندن را به طلا تبدیل کند، گل سرسبد وزنه برداری و ورزش ایران شد و الگویی بارز از ورزشکاری که با جسارت و اراده شخصی تا قهرمانی بزرگترین آوردگاه ورزشی پیش رفته است و اینگونه روی تصمیماتش برای دوری از کار تیمی و تمرینات شخصی صحه گذاشت.
اینگونه رستمی جایگاهی برای خود در کانون توجهات مدیران ورزش ایجاد کرد و اجازه داد حساب و کتاب ویژه ای هم روی او، حضورش در المپیک آتی و حتی مدال آوری دوبارهاش باز شود تا آنجا که کمیته ملی المپیک به خاطر در پیش بودن المپیک توکیو از طریق فدراسیون وزنه برداری ۵۰ میلیون تومان به عنوان حقوق و به قصد کمک هزینه در اختیارش قرار داد تا خارج از اردوی تیمی و برای تامین تجهیزات و برپایی اردوی شخصی با مشکلی مواجه نشود.
این وزنه بردار حتی برای المپیک توکیو یکی از ۱۰ ورزشکار بورسیه ایران شد تا از کمک ماهانه ۵۰۰ دلاری کمیته بین المللی المپیک (IOC) بهره مند شود اما این حمایت خارجی در کنار حمایت های داخلی تا به امروز به چه نتیجه ای منجر نشده جز چشم انتظاری!
کیانوش رستمی در مسابقات اخیر قهرمانی آسیا تلخ ترین مدال طلای دوران ورزشی خود را به دست آورد چون با وجود قهرمانی نتوانست به رکورد لازم برای المپیک برسد. بعد از آن وی میتوانست شانس باقی ماندهاش را برای انجام این مهم از حضور در آخرین مرحله مسابقات انتخابی المپیک امتحان کند اما به خاطر لزوم ثبت رکورد ۴۰۲ کیلوگرم در دسته ۸۹ کیلوگرم و ناتوانی احتمالی از انجام آن، قید حضور در مسابقات گزینشی کلمبیا را زد تا چشم انتظار فدراسیون جهانی بماند و بذل و بخشش احتمالی این فدراسیون برای محاسبه امتیازات مسابقات جهانی سوئیس.
احسان حدادی؛ «ضمانت میلیاردی» که ضامن نشد
احسان حدادی دیگر ورزشکاری به حساب می آید که اتفاقات المپیکی و ناخوشایند اخیر ورزش کشور شامل او هم می شود. حدادی که از هفته ها پیش در آمریکا زیر نظر «مک ویلکینز» پیگیر تمریناتش برای المپیک بود از ناحیه دیسک کمر دچار مشکل شده است. اینکه آسیب دیدگی او در چه حدی است، خیلی دقیق مشخص نیست اما به هر حالا آنقدر جدی است که او را ناچار به بازگشت کرده تا اینجا و زیر نظر مسئولان ورزش کشور پیگیر درمان آن شود چون حدادی یکی از المپین هایی است که اتفاقا برای کسب سهمیه و مدال او هم هزینه های زیادی شده است.
بعد از اینکه احسان حدادی از حضور در لیگ جهانی ۲۰۱۹ الماس (قطر) موفق به کسب سهمیه المپیک در پرتاب دیسک شد، به خاطر مصدومیت نه چندان جدی وارد مسیری از حواشی خود ساخته شد که جز تشدید حساسیت ها نسبت به شرایطش و شانس مدال آوریاش خروجی دیگری نداشت. حالا هم آسیب دیدگی جدید و ابهامات پیرامون عملکردش در توکیو، دوباره همان حساسیت ها و حواشی را یادآور شده است.
سال گذشته بعد از اینکه کمیته ملی المپیک با درخواست احسان حدادی برای درمان مصدومیت در خارج از کشور مخالفت کرد، فدراسیون پزشکی ورزشی ۸ هزار یورو به حساب فدراسیون دوومیدانی واریز کرد تا اقدامات لازم برای سفر او به آلمان و جراحیاش در این کشور را انجام دهد در حالیکه عمل «خارپاشنه» آنقدر پیچیده نبود که نیاز به سفر خارج از کشور داشته باشد. با این حال شرط و شروطی که احسان حدادی برای پزشکان ایرانی بابت ضمانت بازگشت به موقع به میادین گذاشته بود، شرایط را مهیا کرد تا او به خواسته اش برای اعزام به آلمان و جراحی در این کشور برسد.
به هر حال احسان حدادی که با کسب مدال نقره در المپیک لندن دست به تاریخ سازی زد، با وجود ناکامی در رسیدن به فینال المپیک ریو بازهم برای المپیک توکیو کسب سهمیه کرد و مدعی نتیجه گیری در این دوره بازی ها هم شد. به همین دلیل با همه شرط و شروط های حدادی برای انجام یک عمل ساده در خارج از کشور موافقت شد به امید که یکی از مدال آوران کاروان اعزامی شود اما حالا مشخص نیست این مهم چقدر دست یافتنی باشد.
تیر مدیران به خطا رفت
به گزارش خبرنگار مهر، اتفاقاتی که طی روزهای گذشته در ورزش کشور و در رابطه با کاروان اعزامی به بازی های المپیک توکیو و سه چهره مدعی این کاروان رخ داد ابهامات و پرسش های زیادی را پیرامون درستی و نادرستی تصمیمات اتخاذ شده در مورد آنها ایجاد کرده است.
به طور حتم اگر در زمان مناسب حمایت مالی و معنوی لازم از این ورزشکاران انجام نمی شد آنها همین را برای توجیه ناکامی و وضعیت متزلزل امروز خود در بوق و کرنا می کردند و چه بسا رسانه ها و حتی افکار عمومی هم کوتاهی مدیران در توجه و حمایت به موقع از المپین ها را به باد انتقاد می گرفتند.
در حمایت کامل و همه جانبه از ورزشکار هیچ شکی نیست، به طور حتم مدیران ورزش هم با نیت خیر و کمک به افزایش ظرفیت مدال آوری کاروان المپیک برای هر پیشنهاد و حرف جدیدی «گوش» شدند و دل به خواسته احسان حدادی، کیانوش رستمی و سهراب مرادی دادند تا نه امید خودشان ناامید شود نه امید آنها؛ اما حالا توجیه عملکرد همین چهرهها و اینکه از موقعیت خود چندگام به عقب رفته اند، چیست؟
شاید هزینه دلای و ریالی که کمیته ملی المپیک و فدراسیون پزشکی صرف المپین ها کرده، رقمی معمول در ورزش جهان باشد و حتی پائین تر از سقف آن در خیلی از کشورها اما به هر حال اینکه تیر مدیران در سرمایه گذاری مدالی روی یکی از گزینه ها به خطا رفته و در مورد دو گزینه دیگر هم قطعیتی برای رسیدن به هدف نداره، نشان می دهد که در حساب و کتاب ها و بررسی ها، یک جای کار می لنگد.
منبع : خبرگزاری مهر
بلیت بازی استقلال و پاختاکور؛ از یک میلیون تا ۳۰ میلیون تومان
در دیدار رئیس جمهور با مسئولان ورزش کشور چه گذشت؟
بلیت بازی استقلال و پاختاکور؛ از یک میلیون تا سی میلیون تومان
داودی: کاروان ناشنوایان با مدالهای رنگارنگ به ایران باز میگردد
بلیط بازی استقلال و پاختاکور؛ از یک میلیون تا سی میلیون تومان
نایب رئیس سابق کمیته داوران: کاراته بانوان در بحران است
کاتای تیمی مردان با سه پیروزی صعود کرد
اسامی بازیکنان دعوت شده به تیم ملی فوتسال زنان اعلام شد
لیست خرید زمستانی پرسپولیس سفید است
تکرار اشتباهات گذشته و نگرانی برای آینده تیم ملی فوتبال ایران
کاروان پرسپولیس در دوحه ماندگار شد
امیدواری پرسپولیسی ها به حضور ارونوف در بازی با الشرطه
تاکید پرسپولیس بر طلب ۱۲۷ میلیاردی از وزارت ورزش و جوانان
حضور گهرزمین در جمع مدعیان و فرصتسوزی مس سونگون
درخواست دروازه بان الریان از هم تیمی ها درآستانه بازی با پرسپولیس
تثبیت صدرنشینی تیم ملی بسکتبال پیش از دیدار با قطر
ناظمی: برائت در سه پرونده سنگین حاصل عدالت در قوه قضائیه است
شکست تلخی که صدای هواداران تراکتور را درآورد
هافبک پرسپولیس به بازی با الریان رسید
انتقاد قطری ها از سرمربی حریف آسیایی پرسپولیس
پیام واضح کاراته ایران در جام جهانی و تلاش برای کسب عنوان قهرمانی
صعود اقتداری به جمع ۴ بازیکن برتر مسابقات اسکواش هند
چهار اسکیتباز ایران در ورلدگیمز چین ۲۰۲۵ سهمیه کسب کردند
اسامی بازیکنان تیم ملی بسکتبال ایران برای دیدار با قطر مشخص شد
تیم ملی بسکتبال ایران با ۱۳ بازیکن عازم قطر شد
ژوائو و امیدواری پرسپولیس به عملکرد مهاجم آفریقایی
دبیر: مسابقات روسیه تدارکاتی و هدف محک خوردن کشتیگیران بود
افتتاح حساب ویژه وزارت ورزش برای ۳۷ مدال آور بازیهای پاریس
تمرین ارونوف در کنار دو بازیکن دیگر زیر نظر کادر پزشکی
قهرمانی ایران در جام جهانی فوتبال هفت نفره بدون گل خورده