میرنیوز
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری سومین دوره مسابقات جهانی ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی امروز (سه شنبه) در محل این فدراسیون برگزار شد.
محسن مهرعلیزاده، رئیس فدراسیون جهانی در ابتدای این نشست در مورد برگزاری این رقابتها گفت: با همه مشکلات ایجاد شده برای کشورمان که تحریم و تهدید جزو آن بوده است، ملت ما مقاومت کرده و موفق هم بوده است. درخارج از کشور آنها بیشتر از آنکه ما خودمان را قبول داشته باشیم، ما را قبول دارند. در ورزش هم این موضوع نمود دارد. در مهر ماه سال ١٣٨٣ که کارم با این فدراسیون آغاز شد میخواستیم فرهنگ این ورزش که صلح، مروت و آموزههای اخلاقی و... است را ترویج دهیم. باید به دنیا اینها را نشان میدادیم که آنچه در مسائل فرهنگی و انسانی این رشته است، خیلی پررنگ بوده و امروز در 85 کشور در عرض 15 سال شناساندهایم.
وی تاکید کرد: وقتی آمدم دیدم این ورزش در حال فراموشی است و زورخانهها به دیزی سرا تبدیل میشوند. احترام خاصی باید به گود، رخصت، مرشد، حتی خواندن اشعار به زبان فارسی، انجام شود و به عنوان یک رشته ورزشی باید توسعه پیدا کند. امیدوار هستیم یک روز این رشته المپیکی شود و هدف فرهنگی ما شناساندن ارزشهای معنوی این رشته در سایر کشورهاست. امروز یک استفاده دیگر هم دارد. زمانی که همه دنیا میخواهند ایران را ناامن نشان دهند ولی درمقایسه سایر کشورهای منطقه، کشور امنی هستیم. امن بودن واقعی یک چیز است و نشان دادن این امنیت یک بحث دیگر. مسابقهای قرار است در ایران برگزار شود و اتحادیه جهانی کشتی به بهانه ناامنی مسابقه را ملغی میکند.
مهرعلیزاده گفت: دقیقا ٢٤ کشور در مسابقات جهانی ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی حضور دارند. 103 میهمان و ورزشکار در رشتههای زورخانهای تیمی و انفرادی و کشتی پهلوانی مسابقه میدهند. با این حساب تبلیغات ناامنی خنثی میشود. از اروپا ٨ کشور لهستان، ترکیه، اوکراین، استونی، گرجستان، مجارستان، قبرس و آذربایجان میآیند. از آفریقا کشورهای اوگاندا، تانزانیا، زیمباوه، کامرون و بنین شرکت میکنند. از آسیا هم تیم های کره جنوبی، هند، اندونزی، افغانستان، بنگلادش، ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، عراق، قزاقستان و ایران در مسابقات شرکت میکنند.
وی افزود: ما از آمریکای لاتین میهمان نداریم چون مسائل اقتصادی را لحاظ کردیم و در مورد بلیت هواپیما به آنها کمک میکنیم و به حداقلها بسنده کردیم. اولین دوره این مسابقات در کره جنوبی و در سال 2008 با ١١ کشور برگزار شد و عراق، افغانستان در ردههای اول و دوم وکره و آذربایجان مشترکا سوم شدند. ایران به دلایلی شرکت نکرد. دوره دوم این مسابقات در سال 2016 با ١٩ کشور در اندونزی برگزار شد.ایران، آذربایجان و افغانستان و عراق (سوم مشترک) اول تا سوم شدند. مسابقات هر چهار سال یک بار هست و سال 2012 به دلیل مشکلات اقتصادی برگزار نکردیم. هردو سال یک بار هم مسابقه قارهای داریم.
رئیس فدراسیون جهانی زورخانهای و کشتی پهلوانی تاکید کرد: تیمها را به لحاظ اینکه بعضی کشورها لیگ داخلی ندارند معمولا یک هفته زودتر دعوت میکنیم. تیم ها در سه استان از جمعه و شنبه گذشته وارد شدند تا یکشنبه آینده که ورودی تیمهاست، یک هفته زودتر دوره و مسابقه خواهند داشت. تیمها ٩ روز زودتر در خراسان شمالی و جنوبی و کردستان مشغول آماده سازی هستند. اندونزی، اوگانادا، هند، بنگلادش، عراق، افغانستان وارد ایران شدهاند و باقی تیمها در روزهای آینده میآیند. مسابقات در سه بخش تیمی، انفرادی و کشتی پهلوانی برگزار میشود.
وی گفت: ٢٨ دی ورود تیمها به بجنورد خواهد بود. ٢٩ دی ماه وزن کشی و 30 دی ماه مسابقه تیمی، یکم بهمن هنرهای فردی و دوم بهمن کشتی پهلوانی و اختتامیه برگزار خواهد شد. رشته ورزش زورخانه بیشتر رشته نمایشی بود و ما برای تبدیل آن به رقابتی، برنامه ریزی شده است. بایستی جذابیت و سرعت عمل را بالا ببریم که مقبول سن جوانها باشد. یک نفر که وارد زورخانه میشود، حداقل 40 دقیقه ورزش میکند و این به لحاظ بدنی خوب است اما به لحاظ رقابت جذابیتی ندارد و به همین دلیل تیم فنی ما روی آن کار کرده که جنبه رقابتی آن بیشتر شود و در ١٢ دقیقه تمام قابلیتهای خود را نشان دهند. هنوز هم این تایم زیاد است. ما به شکل مهارت فردی هم باید تقویت کنیم.
مهرعلیزاده یادآور شد: این دوره از برخی کشورها دعوتی نداشتیم و ورزشکار دعوت کردیم، تلاش میکنیم رقابت فردی را افزایش دهیم. ما در این کار خیلی علمی و دقیق کار میکنیم. رشته، رشته منحصربه فردی است. ما در برخی کشورها هنوز نتوانستهایم زورخانه بسازیم، البته زیرساختها در حال آماده سازی است. در برخی کشورها لیگ راه اندازی کردهایم. برخی کشورها و سیر جهانی شدن رشتههای ملی آنها را بررسی کردیم تا این الگو را در رشته خودمان پیاده کنیم. اینکه از چه سالی کار را آغاز کردهاند، چه قدر عضو دارند و چه مقدار هزینه کردهاند و اکنون چه جایگاهی دارند. الان باید دولتها به ما کمک کنند.
وی در مورد اینکه چرا کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش باید به شما که فدراسیون جهانی هستید، بودجه بدهند؟ گفت: ما تازه کار را شروع کردیم و برخی از فدرسیون های جهانی 70 سال است شروع کردهاند. یک وظیفه ملی است و کشور باید هزینه کند. هیچ کشور دیگری به ما کمک نمیکند چوت ما در حال انتقال فرهنگ خودمان هستیم. با وجود اینکه امسال هزینهها خیلی بالا رفته، مسابقه پهلوان پهلوانان خواهیم داشت و این مسابقات چند میلیارد هزینه دارد.
مهرعلیزاده در پاسخ به این سوال که در این ١٥ سال چقدر بودجه از مجلس گرفتهاید، اظهار داشت: خیلی کم، یک سال که خوب گرفتیم ٤ میلیارد تومان بود. و یک سال شد 40 میلیون تومان و یک سال شد یک میلیارد تومان. احزاب در بودجه بی تاثیر نبوده اما خط سیاسی را دخیل نمیدانم. من بنیانگذار این کار هستم و تمام وقتم را میگذارم. اگر سالها بعد صدای ضرب از زورخانه میآید و به فارسی شعر میخواند و یک عده زورخانه تمرین میکنند این توسعه داشته باشد ارزش دارد.
وی افزود: کسی که نخواهد متوجه این موضوع شود، درهرصورت نخواهد فهمید. شورای فرهنگی موکلف است که این رشته پا بگیرد. در قانون برنامه ششم مشخصا اسم این رشته آمده و از محل مالیات بودجه در نظر گرفته شود. اینکه چقدر در عمل کار انجام شود، میشود میزان رشد ما و ما تلاش کردیم در بدترین شرایط کار را تعطیل نکنیم. مسابقات این دوره شاید نزدیک به سه میلیارد تومان هزینه داشته باشد اما یک ریال هم بودجه دولتی نگرفتیم. ولی در تداوم کار کمک رسمی و دولتی نباشد پیشرفت طول میکشد.
مهرعلیزاده در پاسخ به سوالی در رابطه با موازی کاری فدراسیون جهانی زورخانهای و برخی فدراسیونها گفت: خوشبختانه با آمدن دبیر در فدراسیون کشتی، درک اهمیت یکنواختی موضع گیری داخل کشور در مورد ورزش پهلوانی مشهود بود. دبیر در روز دوم مسئولیت اولین دعوتی که کرد از رئیس فدراسیون داخلی جوهری بود و جلسه یک ساعتهای با هم داشتند. او گفت از این لحظه تمام اختیار کشتی پهلوانی با شماست و من کاری به آن ندارم. هر تجربهای هم اندوخته داشته باشیم به شما منتقل میکنیم. حتی گفت نظارتی هم میکنیم تا کشتی پهلوانی تقویت شود. در سطح جهانی رقیب ما باید فیلا میبود که هیچوقت ادعای رقابت نکرد. کشتی پهلوانی برای سه هزار سال پیش بود ولی باترفندهایی میخواستند کشتی پهلوانی را جمع کنند ولی با بی اطلاعی یکی از مسئولان ورزش وقت انجام شد و به فدراسیون کشتی ابلاغ شد و این رشته زیر نظر کشتی رفت ولی اکنون هیچ اختلاف نظری وجود ندارد.
وی تصریح کرد: یک چیزی هم در لیتوانی توسط یک ایرانی ثبت شد و خیلی کار بدی بود. آنچه امروز ما انجام میدهیم عزم نظام است، رفتهاند یک فدراسیون پهلوانی را در لیتوانی به ثبت رساندهاند. نه کشور لیتوانی بودجه میدهد و نه ایران به آنها بودجه میدهد. یک زمانی مزاحمت ایجاد کرد و ما در حال مراقبت از این رشته هستیم. جایگاههایی هست که این رشته را ثبت میکنند. ما کشتی پهلوانی را در فدراسیون جهانی ثبت کردهایم. ما در جایی که باید خودمان را شناساندهایم تا اینگونه ادعاها مالکیت ما در این رشتهها را به خطر نیندازد. مشکلات داخلی که قبلا وجود داشت به خاطر عدم آگاهی بود ولی اکنون با جوهری و فدراسیون داخلی در تعامل هستیم.
مهرعلیزاده در مورد عدم ورود این رشته به رقابتهای آسیایی تصریح کرد: خیلی سعی کردیم در ایندورگیمز ترکمنستان شرکت کنیم اما با وجود تلاش زیاد، ما را راه ندادند و میزبان رشته خودشان را وارد کرد. کار در جاکارتا سختتر بود ولی باز هم تلاش کردیم. حضور در این مسابقات شرایط دارد و حداقل ٢٥ کشور آسیایی باید ما را تایید کنند و آنجا خیلی فعال باشیم و حقیقتا اینقدر فعال نیستیم و این کار پول می خواهد. من اگر در سال ٥ میلیون دلار بودجه داشته باشم میتوانم اما درحال حاضر این پول در اختیار فدراسیون نیست.
وی در مورد حضور بانوان در این رشته خاطرنشان کرد: یکی از شروط المپیکی شدن این است که مسئله جنسیت در آن دیده نشود. 70 فدراسیون فعال داشته باشید. آنتی دوپینگ را بپذیرید و یک پرونده خوب از مسابقه جهانی و قارهای داشته باشید. این یکی از موانع المپیکی شدن است و فعلا سعی کردیم در بخش مردان آن را گسترش دهیم. اگر بحث طراحی لباس و ملاک شرعی درستی صورت بگیرد هیچ رشتهای ممنوعیت ندارد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
AFC: پرسپولیس و الریان به اهداف خود نرسیدند
اعلام رنکینگ کشتی از سوی اتحادیه جهانی و حضور رحمان عموزاد در صدر
ماجرای پیچیده حسن یزدانی و کامران قاسمپور/ خالی شدن یک وزن المپیکی جذاب
سجاد انوشیروانی: محکومیت فدراسیون وزنه برداری قطعی است
رقابت تاریخی دو اتومبیلران ایران برای راهیابی به رالی بزرگ «داکار»
برگزاری نشست تخصصی فدراسیون وزنهبرداری با حضور وزیر ورزش و جوانان
پرداخت پاداش مدال آوران بازی های ۲۰۲۴ پاریس بدون کسر مالیات
تحلیل رسانه قطری از بازی پرسپولیس و الریان و دلیل پیروز نشدن یک تیم
مانولوپولوس: ملیپوشان بسکتبال مقابل قطر جنگیدند اما ناهماهنگی داشتیم
آخرین وضعیت کاپیتان پرسپولیس پس از آسیب دیدگی شدید
اصرار قلعهنویی برای برگزاری منظم بازیهای باشگاهی فوتبال ایران
دربی حساس کویرنشینان مدعی/ ۶ تیم امیدوار برای قهرمانی در نیم فصل
روزنامه قطری: الریان از ناکامی گریخت و امیدهای آسیایی با تساوی برابر پرسپولیس زنده ماند
اولین برکناری در لیگ برتر والیبال؛ امیرحسینی رفت
هافبک الریان بهترین بازیکن دیدار با پرسپولیس شد
وضعیت ژوائو برای بازی با الشرطه امروز مشخص می شود
امید عالیشاه راهی بیمارستان شد
حسینی: برخی از بازیکنان پرسپولیس در حد نام خود نیستند
طلسم گاریدو در آسیا شکسته نشد
فرجی: برای پیروزی آمده بودیم و بابت تساوی بسیار ناراحت هستیم
تساوی استقلال برابر پاختاکور و زنده ماندن امید آبیها برای صعود
تساوی تلخ مقابل الریان و پرسپولیسی که بردن را فراموش کرده است
بسکتبال ایران برای صعود زودهنگام به کاپ آسیا یک امتیاز کم آورد
اندونگ بهترین بازیکن دیدار استقلال و پاختاکور شد
شکست نزدیک مقابل قطر و ناکامی تیم ملی بسکتبال از صعود به کاپ آسیا
موسیمانه: نتیجه دیدار استقلال برابر پاختاکور بسیار ناامیدکننده بود
النصر با گلزنی رونالدو الغرافه را شکست داد
مراسم تجلیل از مدال آوران پارالمپیک پاریس برگزار شد
تساوی استقلال برابر پاختاکور و زنده ماندن امید آبیها به صعود
پایان کار تنیس روی میز ایران در بخش دوبل مسابقات جهانی