میرنیوز
خبرگزاری مهر - گروه ورزش: مجموعه ورزشی شهید شیرودی قدیمیترین ورزشگاه تهران است که از سه سال پیش طرح جا به جایی و انتقال مدیریت آن از شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی به اداره کل ورزش و جوانان استان تهران مطرح شد و امروز به مرحلهای رسیده که علاوه بر موافقت وزیر ورزش، در سطح دولت هم با استقبال مواجه شده است با این حال برخی تلاشها در راستای امتناع از نهایی شدن این طرح است چرا که سرانجام خوبی برای آن متصور نیستند.
دست به دست شدن قدیمی ترین مجموعه پایتخت؛ از موافقت وزیر تا دولت
مجموعه ورزشی شهید شیرودی همچون دیگر اماکن ورزشی، متعلق به وزارت ورزش است که تا ۱۵ - ۱۰ سال پیش تحت نظارت مستقیم تربیت بدنی وقت استان تهران قرار داشت اما طی این مدت این نظارت به شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی سپرده شد. با این حال از سه سال پیش رضا گل محمدی مدیریت پیشین اداره کل ورزش و جوانان برای انتقال و جا به جایی مدیریت مجموعه شیرودی به این اداره کل، رایزنیهایی داشت و در نهایت موفق شد طی نامهای رسمی به وزیر ورزش، موافقت وی را برای آن بگیرد.
این موضوع که با عنوان «رای مثبت وزیر ورزش برای انتقال مدیریت شیرودی به استان تهران» توسط خبرگزاری مهر اطلاع رسانی شد تا پیش از جا به جایی مدیریتی در اداره کل ورزش و جوانان استان تهران به نتیجه نرسید اما بعد از اینکه نصرالله پریچهره مدیریت این اداره کل را بر عهده گرفت، موضوع را خیلی جدی تر از قبل پیگیری کرد به خصوص که تاکید دارد واگذاری دو ورزشگاه امام رضا (ع) و شهید کاظمی به سرخابیها باعث کاهش سرانه ورزشی استان شده و نتیجه گیری از این اقدام میتواند منجر به بهبود موقعیت شود.
البته که مدیر مجموعه ورزشی شهید شیرودی نظارت بر این مجموعه و اینکه در حوزه اختیارات شرکت توسعه باشد یا اداره کل را بی ارتباط با سرانه ورزشی و کاهش یا افزایش آن میداند اما در هر صورت کمیسیون لوایح دولت هم طرح سلب مسئولیت مجموعه ورزشی شهید شیرودی از شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی و واگذاری آن به اداره کل ورزش و جوانان را تایید کرده است در حالی که همچنان این سوال مطرح است که «آیا اداره کل ورزش و جوانان استان تهران قدرت اداره مجموعه ورزشی شیرودی را دارد؟»
دست به دست شدن مجموعه ورزشی شهید شیرودی در حالی اتفاق میافتد که این مجموعه روزی چشم و چراغ ورزش و به خصوص فوتبال کشور بود و باوجود فاصله گرفتن تقریبی از آن ایام همچنان امروز محل برو و بیا و فعالیت اهالی ۳۰ رشته ورزشی است، برخی از اماکن این مجموعه در اختیار فدراسیونها یا هیاتهای ورزشی است و برخی بخشها هم از طریق مزایده به بهره برداران اجاره داده شده است.
با این اوصاف چه ضمانتی وجود دارد که جا به جایی مجموعه شهید شیرودی و سپردن اختیاراتش از شرکت توسعه به اداره کل حکم از چاه به چاله افتادن را ندارد و میتواند شرایط را از آنچه امروز وجود دارد، بهتر کند؟ اصلاً در رابطه با اداره کل ورزش و جوانان استان تهران و به خصوص نظارتی که بر ورزشگاه تختی هم دارد، چه ویژگی مدیریتی دیده شده که حالا قرار است این وزنه سنگین هم روی دوش آن گذاشته شود؟
در مورد این پرسشها و پاسخ آنها مباحث مالی و توانایی تامین آن عمده ترین و مهمترین موضوع است در حالی که مدیریت مجموعه شهید شیرودی تاکید دارد با توجه به ماهیت اداره کل ورزش و جوانان و چگونگی گردش مالی، این اداره کل نمیتواند به لحاظ مالی برای مجموعه آنگونه باشد که شرکت توسعه عمل میکند.
برای مدیریت شیرودی، شرکت توسعه ایده آل تر است یا اداره کل؟
رضا جلائیان در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن توضیح تکمیلی در این زمینه بر این موضوع تاکید کرد که تابع قوانین و مصوبات هستیم اما در عین حال تاکید دارم که اینجا به جایی خیلی هم به صلاح نیست.
وی در آغاز با تاکید بر اینکه موضوع انتقال مجموعه ورزشی شهید شیرودی به تصویب کمیسیون لوایح دولت رسیده، در مورد صحبتهای مدیر اداره کل تهران در رابطه با سرانه ورزشی استان و اینکه این انتقال باعث بهبود آن میشود، گفت: سرانه ورزشی وقتی با کاهش مواجه میشود که از طرف یکی از اماکن ورزشی مثل مجموعه شیرودی خدماتی ارائه نشود. فرقی هم نمیکند مجموعه تحت نظارت شرکت توسعه باشد یا اداره کل؛ بنابراین این مسئله هیچ ارتباطی با سرانه ورزشی ندارد.
مدیرعامل مجموعه ورزشی شهید شیرودی با بیان اینکه طبق اساسنامه چگونگی ورود و خروج مالی در این مجموعه به صورت «درآمد - هزینه ای» است، به این پرسش مبنی بر اینکه «با این شرایط شرکت توسعه شرایط ایده آل تر برای مدیریت مجموعه را دارد یا اداره کل؟»، پاسخ داد و شرکت توسعه و اماکن ورزشی را گزینه ایده آل تر عنوان کرد.
وی در توضیح این مسئله گفت: مدیریت مجموعه شهید شیرودی در حد شرکت توسعه است چرا که در این شرکت ردیف بودجه اعتباری و وجود دارد و گردش مالی در آن هم به صورت درآمد - هزینهای است بنابراین میتواند کمک حال مجموعه در تامین اعتبارات لازم باشد در حالی که این مهم از توان اداره کل خارج است زیرا بودجه اداره کل خارج از ساختمان آن و توسط استانداری تامین میشود. در واقع سازمان برنامه و بودجه استانی، بودجه اداره کل را تخصیص میدهد، این اداره هم نمیتواند بودجه دریافتی را غیر از موارد مصوب هزینه کند.
جلائیان تصریح کرد: این در حالی است که شرکت توسعه در همین سال جاری حمایتهای مالی قابل توجهی از مجموعه داشته است. این شرکت ۵ میلیارد تومان به مجموعه اختصاص داده که قرار است از آن در رابطه با اجرای طرحهای پیشنهادی خود هم کمک بگیریم. طبق این طرح قرار است محلهای ورودی - خروجی شمالی و جنوبی و محل ورودیه اصلی در خیابان مفتح را به گونهای بازسازی کنیم که نمای ورزشگاه را به معنای واقعی بگیرد. برای این کار اجازه مناقصه را گرفتهایم، شرکت برنده مشخص شود، قرارداد لازم منعقد میشود تا کار را آغاز کنیم.
مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی همچنین بر دیگر اقدامات انجام شده در این مجموعه مانند نصب نیمکت، نورپردازی محل ورودیه اصلی و … مروری کوتاه داشت و ادامه داد: برای این اقدامات از شرکت توسعه کمک گرفته شده است. دست این شرکت برای کمک رسانی باز است اما بعید است اداره کل به خاطر محدودیتیهایی که دارد، بتواند اینگونه همراهی کند. همین الان اداره کل بودجه لازم برای اداره ورزشگاه تختی را ندارد، نمی دانم چطور میخواهد شیرودی را هم مدیریت کند.
وی در عین حال تاکید کرد: تابع مصوبات هستیم و همکاریهای لازم را خواهیم داشت. با اداره کل هم در صورت نهایی شدن موضوع همکاری میکنیم.
جلائیان همچنین در پاسخ به این پرسش که «شرایط مجموعه ورزشی شهید شیرودی با توجه به نظام مالی درآمد - هزینهای در این مجموعه چگونه است؟»، گفت: شاید بهتر باشد رقم دقیق اعلام نشود اما با اطمینان می گویم که با وجود کرونا و محدودیتهایی که ایجاد کرد، زیانده نبودیم.
تلاش برای منصرف کردن وزیر از رای خودش
به گزارش خبرنگار مهر، در مورد مجموعه ورزشی شهید شیرودی ذکر این موضوع لازم است که سال ۱۳۱۷ با نام «امجدیه» ساخته شد و تا قبل از ساخت و بهره برداری از ورزشگاه آزادی (۱۳۵۳) به عنوان اولین و بزرگترین ورزشگاه فوتبال کشور محل برگزاری دیدارهای خانگی تیم ملی و تیمهای پرسپولیس و استقلال بود.
پس از بهره برداری از ورزشگاه آزادی و به خصوص به دلیل قرار داشتن در مرکز شهر و مسائل امنیتی حاصل از آن، برگزاری دیدارهای مهم و پُرتماشاگر فوتبال در این ورزشگاه منع شد و بدین ترتیب شیرودی رونق همیشگی خود را از دست داد.
با این حال این مجموعه همچنان از اهمیت خاص خود برخوردار است طوری که مسئولان ورزش پایتخت در تلاش برای در اختیار گرفتن مدیریت آن هستند. البته از طریق رایزنی و مکاتبه با حسن کریمی مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی این درخواست مطرح شده که وی رای قبلی وزیر در این زمینه را تغییر داده و در کل طرح پیشنهادی را کم لم یکن کند.
منبع : خبرگزاری مهر
تمرین ارونوف در کنار دو بازیکن دیگر زیر نظر کادر پزشکی
قهرمانی ایران در جام جهانی فوتبال هفت نفره بدون گل خورده
قدرت نمایی فرنگی کاران ایران در مسکو؛ شاگردان رنگرز قهرمان شدند
تیم ملی فوتبال هفت نفره ایران قهرمان جام جهانی شد
کومیته تیمی مردان به نیمه نهایی صعود کرد
صعود سپاهان از جم به یک هشتم جام حذفی فوتبال کشور
پیروزی مس رفسنجان مقابل شناورسازی در جام حذفی
حذف بانوان کاتا از دور مسابقات
بازگشت دوباره تکواندوکاران نیروی زمینی به صدر جدول
تیم تنیس روی میز جوانان از مسابقات جهانی حذف شد
روحیه بخشی مهدی طارمی به ملی پوشان فوتبال هفت نفره پیش از فینال جهانی
حضور ملی پوشان بسکتبال در زمین برای اعلام رسمی باخت فنی قزاقستان
صعود خیبر خرم آباد به یک هشتم جامحذفی با برتری مقابل فرد البرز
تراکتور پرستاره حذف شد
شاگردان هروی سرگروه شده و صعود کردند
برد تاریخی بانوان پرسپولیس با ۴ گل مقابل کامیاران
بازگشت مدافع ملی پوش به جمع پرسپولیسی ها در دوحه
نفت صدرنشین لیگ برتر فوتسال زنان شد
ناکامی پینگپنگ بازان نوجوان از صعود به جمع ۸ تیم برتر جهان
بیرانوند بالاخره در تراکتور بازی نکرد
بازگشایی ورزشگاه آزادی دوباره به تعویق افتاد
شروع خوب بانوان کاتارو/ صعود به مرحله یک هشتم نهایی
جهانبخش: برای شرایط خوب نیاز به زمان دارم
کاروان پرسپولیس راهی دوحه قطر شد
یک منتقد قلعه نویی هزار نفر شد!
تیم بسکتبال با ویلچر جوانان ایران جهانی شد
شکست تلخ اما امیدبخش و شروع دوباره پرسپولیس برای جبران
با وجود نیمکت نشینی در پرسپولیس حالم خوب است
مهاجم پرسپولیس: خوشحالم گل زدم چون عالی بازی کردم
خدابندهلو: بازی در آسیا با داخل ایران فرق دارد