میرنیوز
به گزارش ایسنا، محمود شیعی، از دیگرای مدیرانی است که به واسطه مدیریت در باشگاه پیکان، به عنوان نماینده باشگاه به عضویت هیات رئیسه فدراسیون فوتبال درآمد تا به نوعی منافع باشگاهها را در این بخش تامین کند اما حاصل کار او در پنج سال گذشته به حدی تاریک است که از مدیریت باشگاه پیکان هم کنار گذاشته شد.
بارزترین اتفاق در دوره عضویت او در هیات رئیسه، ابراز بیاطلاعی از قرارداد مارک ویلموتس بود، در حالی که خودش هم قرارداد او را امضا کرده بود و به واسطه این اتفاق، از طریق سازمان بازرسی، برای او هم پروندهای تشکیل شده و در مراحل قضایی قرار دارد.
اگر چه به نظر نمیرسد شیعی با توجه به خروج از بدنه مدیریتی فوتبال، بتواند به هیات رئیسه فدراسیون فوتبال بازگردد اما بررسی کارنامه او که در مواقعی هم به عضویت کمیتههای فنی درآمده بود، خالی از لطف نیست تا مشخص شود چه کسانی در این سالها برای فوتبال ایران تصمیمگیری کردند.
* فریب افکار عمومی درباره جزییات قرارداد ویلموتس
اما وقتی صفحه آخر قرارداد ویلموتس با امضای اعضای هیات رئیسه رونمایی شد، امضای محمود شیعی پای برگه جا خوش کرده بود و به واسطه این امضا، او هم باید در دادگاه درباره اهمال در عقد قرارداد با این سرمربی پاسخگو باشد.
* انتخاب اسکوچیچ برخلاف مصوبه هیات رئیسه!
انتخاب دراگان اسکوچیچ برا هدایت تیم ملی با واکنشهای منفی در جامعه همراه بود چرا که همه در انتظار معرفی سرمربی ایرانی برای تیم ملی بودند. در واقع این باوری بود که اعضای هیات رئیسه در اهالی فوتبال ایجاد کرده بودند. محمود شیعی حدود دو هفته قبل از معرفی اسکوچیچ، درباره سرمربی آینده تیم ملی گفت: در جلسه ای که با آقای بهاروند داشتیم، قرار شد روی گزینه های ایرانی کار شود و مصوبه هیات رئیسه فدراسیون هم این است که مربی تیم ملی فوتبال، ایرانی باشد. قرار شد بعد از جمع بندی آقای بهاروند، هیات رئیسه درباره مربی بعدی تیم ملی تصمیم نهایی را اتخاذ کند.
او حتی تاکید کرد که مذاکراتی با گزینههای داخلی شده است: «من گزینه خارجی تیم ملی را تکذیب میکنم. در آخرین جلسه تصمیم کلی گرفته و مصوب شد که گزینه داخلی باشد ولی اجازه دهید نهایی شود. حتما مذاکرات انجام شده است.» در واقع سرمربی خارجی در حالی انتخاب شد که اعضای هیات رئیسه انتخاب مربی ایرانی را مصوب کردهاند و این موضوع به نوبه خود قابل توجه است که پس اسکوچیچ را چه کسی انتخاب کرده است.
* اظهارات متناقض شیعی در فاصله یک ماه تا انتخاب سرمربی تیم ملی
این همه ماجراهای مربوط به انتخاب سرمربی تیم ملی نیست. شیعی حدود یک ماه و نیم قبل از انتخاب اسکوچیچ و همینطور یک ماه قبل از اینکه بگوید هیات رئیسه انتخاب سرمربی ایرانی را مصوب کرده، مذاکره با سرمربیان ایرانی را رد کرده بود: «فکر کنم احتمال انتخاب مربی ایرانی ضعیف باشد.»
او حتی پا را فراتر هم گذاشت و گفت که تیم حقوقی فدراسیون در حال مذاکره با برانکو است: «درباره آقای برانکو نیز یک تیم حقوقی بر روی آن کار میکنند که به جمع بندی برسند. تیم حقوقی ما بر روی بندهای قرارداد با برانکو مذاکره میکند تا بعدا مشکلی به وجود نیاید. زمان به اندازه کافی داریم و مشکلی از این بابت وجود ندارد.»
با این حال، فدراسیون فوتبال راهش را از برانکو جدا کرد و بعد از مدتی به مذاکره با داخلیها پرداخت و در نهایتا در یک حرکت رونالدینیویی، اسکوچیچ را انتخاب کرد که روح هیات رئیسه هم از آن بیخبر بود؛ کما اینکه ابراهیم شکوری گفت وقتی در سوئیس بود با خبر شد اسکوچیچ سرمربی شده است.
* انتظار مسئولان فدراسیون برای پرداخت طلب ویلموتس توسط دولت
بعد از روی کارآمدن مارک ویلموتس و ناتوانی این فدراسیون در تامین حقوق و دستمزد سرمربی بلژیکی، برخی از مسئولان این مجموعه در اظهاراتی مدعی شدند که دولت و وزارت ورزش برای پرداخت حقوق سرمربی تیم ملی کمک کنند چرا که تیم ملی متعلق به تمام ایران است. این در حالی بود که آنها در اجرای قوانین داخلی کشور تابع قانون نبودند و تا جای ممکن از قانون منع بهکارگیری بازنشستگان مقاومت کردند و پای فیفا را هم به این قضیه کشیدند.
با این وجود وقتی فدراسیون فوتبال در پرونده مارک ویلموتس به پرداخت ۶ میلیون یورو محکوم شد، برخی از اعضای هیات رئیسه و فدراسیون مدعی شدند که اگر دولت پول ویلموتس را پرداخت کرده بود، او هم فسخ نمیکرد و این مشکلات درست نمیشد ولی قبل از این همه مشخص بود که کسی که مربی را انتخاب کرده، خودش هم باید حقوق او را تامین کند!
* اعلام پیروزی در مناقشه با عربستان با وجود شکست در دادگاه CAS
یکی از بحثبرانگیزترین پروندههای فوتبال ایران مناقشه با فدراسیون فوتبال عربستان بود که منجر به برگزاری بازیهای رودرروی نمایندگان دو کشور در زمین بیطرف شد. فدراسیون فوتبال برای تغییر این رای، پرونده را به دادگاه داوری ورزش برد و در خلال رسیدگی خبری مبنی بر پیروزی ایران و رای این دادگاه به نفع فدراسیون فوتبال منتشر شد.
* تخلفات تجاری، کیفری و حقوقی در مسیر ثبت فوتبال
یکی از تخلفات آشکار در ثبت فدراسیون فوتبال، اعلام نام دو فرد ناشناس به عنوان عضو هیات رئیسه به جای محمود شیعی و محمود اسلامیان است. اتفاقی که تاکنون توسط فدراسیون افشا نشده و حتی در مجمع این نهاد که متولی امور فدراسیون است نیز اعلام نشده است. مسئولان فدراسیون در این سالها هیچ گاه سخنی از این اتفاق و چرایی آن بیان نکردهاند.
نکته این جاست که مقامات مسئول در فدراسیون فوتبال در روند ثبت شرکتهای فدراسیون فوتبال به جای اعضای هیات رئیسه فدراسیون، دو نام غیر منتخب را در فهرست موسسان قرار میدهند که گفته میشود از کارمندهای فدراسیون فوتبال هستند.
بعد از گذشت مدتها و درز اطلاعات به رسانهها، شیعی درباره این تخلف گفت: مسئولان فدراسیون فوتبال میخواستند این فدراسیون را ثبت کنند. از ما استعلام گرفتند که چه کسانی مشکل مالیاتی ندارند. چون من سال ۸۳ عضو غیر موظف شرکتی بودم، این شرکت با اینکه تسویه حساب مالیاتیاش را انجام داده بود نام من هنوز در لیست بدهیهای مالیاتی باقی مانده است ولی من رسیدگی کردم و به آقایان گفتم که من مشکل مالیاتی ندارم. چون پروسه ثبت فدراسیون فوتبال به عنوان شرکت طولانی بود، دو نام دیگر به جای نام من و اسلامیان قرار دارند که با صحبتهایی که با تاج داشتیم، گفت که نامه زدهاند تا نام من دوباره ثبت شود.
با این حال، با وجود تغییرات زیاد در ترکیب هیات رئیسه و رفتن مهدی تاج، هنوز هیچ تحولی در اسناد و مدارک فدراسیون فوتبال در ثبت شرکتها به وجود نیامده است.
* تقسیم کمیتههای فدراسیون فوتبال میان هیات رئیسه!
به گزارش ایسنا، نگاهی به کارنامه محمود شیعی به عنوان نماینده باشگاهها در هیات رئیسه فدراسیون حاکی از حضور یک مدیر کاملا منفعل بود که در تصمیمات اخیر مبنی بر منع جذب بازیکن و مربی خارجی هم نتوانست همصدا با اعتراض باشگاهها جلوی این قانون را بگیرد.
او نمونه بارز مدیری بود که هیچ تصمیم و تاثیر شگرفی در پنج سال گذشته نداشت و نتوانست به عنوان فردی از بدنه باشگاهها، فوتبال را در مسیر درست هدایت کند و حالا با کارنامهای مردود، این دوره را به پایان میرساند.
اظهارات او درباره انتخاب سرمربیان تیم ملی و اجرا نشدن مصوبات هیات رئیسه یادآور جمله تاریخی علی پروین درباره کمیته فنی است که آن را با کشک مقایسه کرده بود و پر بیراه نیست اگر عملکرد هیات رئیسه در پنج سال اخیر به ریاست مهدی تاج را با این عنوان، مقایسه کرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تمرین ارونوف در کنار دو بازیکن دیگر زیر نظر کادر پزشکی
قهرمانی ایران در جام جهانی فوتبال هفت نفره بدون گل خورده
قدرت نمایی فرنگی کاران ایران در مسکو؛ شاگردان رنگرز قهرمان شدند
تیم ملی فوتبال هفت نفره ایران قهرمان جام جهانی شد
کومیته تیمی مردان به نیمه نهایی صعود کرد
صعود سپاهان از جم به یک هشتم جام حذفی فوتبال کشور
پیروزی مس رفسنجان مقابل شناورسازی در جام حذفی
حذف بانوان کاتا از دور مسابقات
بازگشت دوباره تکواندوکاران نیروی زمینی به صدر جدول
تیم تنیس روی میز جوانان از مسابقات جهانی حذف شد
روحیه بخشی مهدی طارمی به ملی پوشان فوتبال هفت نفره پیش از فینال جهانی
حضور ملی پوشان بسکتبال در زمین برای اعلام رسمی باخت فنی قزاقستان
صعود خیبر خرم آباد به یک هشتم جامحذفی با برتری مقابل فرد البرز
تراکتور پرستاره حذف شد
شاگردان هروی سرگروه شده و صعود کردند
برد تاریخی بانوان پرسپولیس با ۴ گل مقابل کامیاران
بازگشت مدافع ملی پوش به جمع پرسپولیسی ها در دوحه
نفت صدرنشین لیگ برتر فوتسال زنان شد
ناکامی پینگپنگ بازان نوجوان از صعود به جمع ۸ تیم برتر جهان
بیرانوند بالاخره در تراکتور بازی نکرد
بازگشایی ورزشگاه آزادی دوباره به تعویق افتاد
شروع خوب بانوان کاتارو/ صعود به مرحله یک هشتم نهایی
جهانبخش: برای شرایط خوب نیاز به زمان دارم
کاروان پرسپولیس راهی دوحه قطر شد
یک منتقد قلعه نویی هزار نفر شد!
تیم بسکتبال با ویلچر جوانان ایران جهانی شد
شکست تلخ اما امیدبخش و شروع دوباره پرسپولیس برای جبران
با وجود نیمکت نشینی در پرسپولیس حالم خوب است
مهاجم پرسپولیس: خوشحالم گل زدم چون عالی بازی کردم
خدابندهلو: بازی در آسیا با داخل ایران فرق دارد