میرنیوز
به گزارش ایسنا، علی شریف نژاد در نشستی خبری با محوریت ارائه گزارش عملکرد دو ساله این پژوهشگاه، برنامه های پیش رو، مسئولیت اجتماعی در زمان همه گیری ویروس کرونا و نیز ارائه آخرین دستورالعمل های اجرایی و فنی و پروتکل های بهداشتی برگزاری آزمون عملی رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی برگزار شد، اظهار کرد: در دنیا یک فعالیت علمی اگر بخواهد در جامعه جاری سود به پنج تا ۱۰ سال زمان نیاز دارد اما رسانه ها می توانند این مدت زمانی را کاهش دهند.
وی با اشاره به اینکه ۴۲ هزار داوطلب علاقهمند به رشته تربیت بدنی در مقطع کارشناسی وجود دارد که بی سابقه است، گفت: سالانه تعداد ورودی ها بین چهار تا پنج هزار مورد است و در مورد تعداد دانشجویان ورودی بررسی قرار گرفت و در حالی که سال گذشته تعداد متقاضیان ۲۰ هزار نفر بود در سال جاری به عدد ۴۲ هزار مورد رسیدیم.
رییس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی افزود: تعداد مراکز آزمون گیرنده افزایش یافته است تا بتوانیم مقوله فاصله اجتماعی را رعایت کنیم. در مورد آزمون عملی نیز آزمون ها با توجه به شرایط حساس تعدیل شده است و دستورالعمل بهداشتی ویژه ای برای اجرای آزمون عملی تنظیم شد که روی سایت پژوهشگاه تربیت بدنی تمام این موارد قابل مشاهده است.
شریف نژاد به مقوله مسئولیت های اجتماعی این پژوهشگاه اشاره کرد و گفت: در حوزه فعالیت بدنی برنامه ریزی های مربوطه صورت گرفت و با توجه به اینکه فعالیت بدنی میتواند سیستم ایمنی بدنی را در مقابله با کرونا تقویت کند، بنابراین فعالیت های علمی به منظور آگاهی بخشی به جامعه در خصوص انجام فعالیت بدنی در منزل در دستور کار قرار گرفت.
وی در مورد فعالیت باشگاه های ورزشی در دوران شیوع ویروس کرونا، عنوان کرد: با توجه به وجود نگرانی ها به طور کلی فعالیت باشگاه های ورزشی در این روزها تعطیل شد اما جلساتی با ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در کلانشهر تهران به منظور در نظر گرفتن تمهیدات لازم و شروع مجدد فعالیت باشگاه ها برگزار شد.
رییس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی ادامه داد: قرار بر این شده است تا آموزش های لازم از سوی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی برای باشگاه داران در نظر گرفته شود، مسئله ای که موجب می شود با حداکثر حساسیت و رعایت مسائل بهداشتی فعالیت ها پیش برود.
رییس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با اعلام اینکه ۵۴ طرح پژوهشی در دستور کار این پژوهشگاه قرار گرفته است، گفت: در ۳۷ مورد انعقاد قرارداد صورت گرفته است و ۲۶ طرح نیز خاتمه یافته اند.
شریف نژاد به ایجاد اتاق های تندرستی در دانشگاه ها اشاره کرد و افزود: تعداد ۱۶ اتاق تندرستی در سال گذشته در دانشگاه ها ایجاد شده است و تلاش برای تغییر نگاه سنتی در این بخش بوده است و باید بدانیم حداقل ۵۰ درصد تجهیزات اتاق های تندرستی که در مجاورت خوابگاه های دانشگاهی ایجاد شده اند تولید داخل هستند.
وی با اشاره به ایجاد مرکز ملی نواوری و فناوری های ورزش ایران، خاطرنشان کرد: حمایت از استارتاپ ها در این مرکز در دستور کار قرار دارد و ایجاد مرکز مربوطه برای حمایت از عملیاتی شدن ایده ها در بخش فناوری های ورزشی است.
رییس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی در خصوص استفاده فدراسیون ها از طرح های پژوهشی، عنوان کرد: تا قبل از سال ۹۰ چنین مساله ای اصلا مورد توجه قرار نگرفته بود و اما در حال حاضر ۱۲ فدراسیون در این راستا ورود و درخواست کرده اند پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی نیاز آن ها را در قالب طرح بررسی کنند.
شریف نژاد: در مورد استفاده از تجهیزات ورزشی داخلی اعتماد کاملی از سوی فدراسیون ها شکل نگرفته و با توجه به اینکه امکان واردات به دلیل اعمال تحریم ها نیست، چندگانگی در این زمینه به وجود آمده است؛ در برخی زمینه ها کیفیت تولید داخل در قیاس با نمونه های خارجی پایین تر است، در برخی موارد هم ممکن است سوءاستفاده هایی در راستای عدم خرید محصولات داخلی وجود داشته باشد، هر چند در کنار این موارد هنوز به خوبی فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی نهادینه نشده است.
وی در مورد اثرگذاری فعالیت های پژوهشی در حوزه ورزش ایران، اظهار کرد: در حوزه کودکان و سالمندان فعالیت های مختلفی صورت گرفته است و با توجه به اهمیت بسیار بالای این دو گروه سنی مبادرت به تولید محتوا کرده ایم. در مورد کودکان با نیازهای ویژه نیز ورود کرده ایم و بسته های تمرینی در اختیار خانواده ها قرار گرفته است.
شریف نژاد در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه آیا رقم مشخصی در خصوص حجم اقتصاد ورزش ایران وجود دارد یا خیر؟اظهار کرد: یکی از مشکلات اصلی ما این است که ورزش در وزارت صنعت به عنوان یک صنعت تعریف نشده است که این مساله کار ما را بسیار سخت کرده است و نمیتوانیم به عدد مشخصی در خصوص اقتصاد ورزش ایران برسیم.
وی ادامه داد: تنها اطلاع حدودی که وجود دارد این است که در سال ۹۶ تا ۹۷ حدود یک میلیون دلار واردات تجهیزات ورزشی به کشور داشته ایم و در زمینه میزان صادرات اصلا عدد مشخصی وجود ندارد و شاید بیشتر از ۲۰۰ هزار دلار صادرات صورت نمی گیرد که آن هم در حوزه پوشاک و تجهیزات بدنسازی است.
رییس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با بیان اینکه اعداد مذکور نیز در بخش تجهیزات ورزشی است، گفت: در مورد سایر بخش های اقتصادی ورزش ایران نیز هیچگونه اطلاعات و آماری وجود ندارد و مشخص نیست.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تمرین پرسپولیس بدون «ارونوف» و «العملود» برگزار شد
قطعی شدن صعود تیمهای عربستانی و افزایش امید سرخابیهای ایران + جدول دور پنجم
توقف سپاهان برابر الوحدات؛ زردپوشان روی لبه تیغ
عیادت وزیر ورزش و رییس فدراسیون فوتبال از مهدی اربابی
صعود نمایندگان تنیس ایران به جدول اصلی مسابقات ترکیه
شکست یک نیمه ای سپاهان مقابل الوحدات
قضاوت داور کره ای در بازی پرسپولیس و الشرطه
شکست سنگین شاگردان «اوسمار ویهرا» در لیگ نخبگان آسیا
دنیامالی: وضعیت مدالآوری در حوزه بانوان خوب نیست
حذف پینگ پنگ باز ایران از مسابقات قهرمانی جهان
امیدیان: کارترون بازیکنان سپاهان را برای دیدار با الوحدات آماده کرده است
سپاهان برنده دیدار معوقه لیگ برتر هندبال مردان
پروین: تغییرات زیاد در ترکیب پرسپولیس را نمی پسندم
مهدی طارمی: همیشه از انتقادات استفاده میکنم تا پیشرفت کنم
توافق مس و نویدکیا برای جدایی و فسخ قرارداد
حذف دو پینگپنگباز ایران از مسابقات تنیس روی میز قهرمانی نوجوانان جهان
معاون پیشین وزارت ورزش رئیس آکادمی ملی پارالمپیک شد
فرزاد آشوبی: تیم ملی فوتبال مشکل دارد اما رفتن قلعهنویی اصلا منطقی نیست
نکولعل آزاد: کاروان «فریاد صلح در سکوت» دنبال بهترین جایگاه در آسیاست
پیروزی نابغه تنیس روی میز ایران در مسابقات قهرمانی جهان
حضور طارمی در ترکیب ثابت اینتر مقابل لایپزیگ
استقلال بدون پرواز به تهران راهی عربستان می شود
رنگرز: گرایی نشان داد یک مدعی در وزن جدید خود خواهد بود
احمد دنیا مالی: فاصله فدراسیونها با هیاتهای استانی زیاد نباشد
الهه رزاقی تنها نماینده وزنهبرداری بانوان در مسابقات جهانی
کوروش باقری: فقط یک وزنهبردار خانم به مسابقات جهانی اعزام میشود
دو بازیکن خیال سرمربی استقلال را راحت کردند
امید عالیشاه یک ماه از مسابقات فوتبال دور شد
AFC: پرسپولیس و الریان به اهداف خود نرسیدند
اعلام رنکینگ کشتی از سوی اتحادیه جهانی و حضور رحمان عموزاد در صدر