میرنیوز
خبرگزاری مهر - گروه ورزش: زمانی که اولین خبرها از شهر ووهان چین به سراسر دنیا منتقل و مشخص شد برخی فعالیت های این شهر تحت تاثیر ویروس به نام «کرونا» و شیوع آن قرار گرفته است، کمتر کسی تصور می کرد به خاطر همین مسئله ورزشکاران حرفه ای و صاحب نام دنیا مجبور شوند در فاصله یک سال تا المپیک مهمترین دوران آماده سازی خود را از دست بدهند و با ترس و استرس چشم به روزهای آینده داشته باشند.
واقعیت اما همین بود که در زمان اندکی این ویروس خطرناک باشگاه ها و ورزشگاه ها را به تعطیلی کشاند و قهرمانان و ورزشکاران المپیکی ناچار شدند به سمت خانه های خود کوچ کنند و منتظر روزهای آینده و اتفاقات جدید باشند برای بازگشت به شرایط عادی زندگی و ورزش.
پیش بینی آنها این بود که بعد از چند ماه می توانند فعالیت های ورزشی خود را برای حضور در المپیک ۲۰۲۰ توکیو از سر بگیرند اما زمانی که این ویروس کل دنیا را تحت تاثیر قرار داد، مسئولان برگزاری بازی های المپیک و کمیته بین المللی المپیک (IOC) چاره ای نداشتند جز اینکه المپیک توکیو را لغو کرده و برگزاری آن را یک سال به تعویق بندازند.
حالا در فاصله کمتر از یک سال مانده تا برگزاری این بازی ها و در حالیکه جهان همچنان درگیر بحران کرونا است، ورزشکاران در برخی کشورها به تدریج وارد فضای تمرین و مسابقه شده اند و برخی رقابت های همیشه مطرح و پرطرفدار مانند لیگ قهرمانان اروپا و بسکتبال NBA هم در حال پیگیری هستند.
با همه اینها و به خاطر تعطیلی چندماه که تمام فعالیت ها و برنامه های ورزشی با آن مواجه بودند و همچنین شرایط خاصی که طی ماه های باقی مانده تا زمان المپیک بر ورزش حاکم خواهد بود، این سوال بزرگ و مهم مطرح می شود که «آیا کرونا و شرایط استثنایی ایجاد شده رکوردهای المپیک را تحت تاثیر قرار خواهد داد طوریکه دیگر شاهد رکوردشکنی نباشیم؟»
تاثیر کرونا بر رکوردهای توکیو
اگرچه در رابطه با المپیک و مهم شمردن این بازی ها، همواره تاکید بر صرفِ حضور بوده است اما شکی نیست که دوره به دوره اهمیت نتایج و برد و باخت های به دست آمده در آن بیشتر شده طوریکه امروز دستیابی به مدال جزو اهداف لاینفک زندگی هر ورزشکار مدعی و مطرحی به شمار می رود.
از دیگر اهداف مشترک این ورزشکاران می توان به ثبت یک رکورد جدید اشاره کرد که توسط دیگر ورزشکاران دست نیافتنی باشد و از این حیث جاودانه شود؛ برای دستیبابی به رکوردی تاریخی که هیچ رقیبی قادر به شکستن و جابه جایی آن نباشد چه میدانی بهتر، مهمتر و فراگیر تر از المپیک؛ بزرگترین صحنه ورزشی جهان که هر نتیجه ای در آن به تاریخ ورزش دنیا سنجاق می شود.
خیلی از ورزشکاران نامدار دنیا در رشته های مختلف، آرزوی خود برای رکوردشکنی را در جریان ادوار مختلف المپیک برآورده کرده اند مانند «مایکل فرد فلپس» آمریکایی که با ۲۸ مدال رکورددار بیشتری مدال در بازی های المپیک است، وی در المپیک ۲۰۰۸ پکن از رقابت در ۸ رشته صاحب هشت مدال طلا شد و از این حیث هم رکوردی بی نظیر به نام خود ثبت کرد.
«یوسین بولت» دونده سرعتی جاماییکایی است که خود را بازنشسته کرده اما همچنان رکورد دوی ۱۰۰ و ۲۰۰ متر المپیک را در اختیار دارد. از جمله رکوردشکنی های وی در المپیک لندن اتفاق افتاد که رکورد دوی ۱۰۰ متر را ۶ صدم ثانیه بهبود بخشید و در ریو هم قهرمانی در همین ماده را تکرار کرد.
کیانوش رستمی، حسین رضا زاده، بهداد سلیمی، حسن یزدانی، حمید سوریان و .... هم از ورزشکاران ایرانی هستند در ادوار مختلف المپیک و در رشته خود موفق به ارتقا رکورد و ثبت عددی جدید برای آن شدند. قاعدتا آخرین رکوردهای المپیک چهار سال پیش در ریودوژانیرو به ثبت رسید در حالیکه بعید است در المپیک پیش رو رکوردشکنی قابل توجهی را شاهد باشیم. کرونا و دگرگون شدن شرایط زندگی ورزشکاران به خاطر این ویروس منحوس دلیل این مسئله است.
افت رکوردِ «قوی ترین»، «سریع ترین» و «بالاترین» المپین ها
به گزارش خبرنگار مهر، در شرایط عادی اکثر کشورها از دو سه سال پیش از المپیک برنامه های خود را برای حضور در دوره جدید این بازی ها آغاز می کنند و اینگونه ورزشکارانشان را با حداکثر آمادگی لازم و ممکن راهی محل برگزاری بازی ها می کنند. همین آمادگی حداکثری از مهمترین دلایل در ثبت رکوردهای جدید می شود در حالیکه برای المپیک سال آینده این مهم و دیگر فاکتوهای لازم برای رکوردشکنی خیلی در دسترس مسافران مدعی توکیو نیست.
کرونا و تاثیری که بر راکد شدن فعالیت های ورزشی گذاشته، نه تنها ورزشکاران را از دوره تمرینی در حدِ المپیک دور کرده بلکله اجازه حضور در تورنمنت ها و برگزاری اردوی مشترک با دیگر کشورها را از هم از آنها گرفته است. با از دست رفتن این امتیازات مثبت، دارندگان سهمیه المپیک توکیو با کمتر شناختی نسبت به یکدیگر در میدان حاضر شده و رو در روی هم قرار می گیرند.
قاعدتا از رقابت این ورزشکاران با همین شرایط هم یک نفر به عنوان «قوی ترین»، «سریع ترین»، «بالاترین» و «بهترین» در رشته خود معرفی می شود اما احتمالا بدون جابهجاییهای آنچنانی رکورد چراکه بعد از فوت چندماهه وقت و در فاصله کمتر از یک سال باقی مانده تا المپیک، ورزشکاران در خوشبینانه ترین حالت هم نمی توانند آمادگی حداکثری برای توکیو کسب کنند از طرفی شناخت جدیدی هم از پیدا نمی کنند و به همین دلیل عجیب نیست اگر رکوردهای المپیکی در تمام رشته ها افت کند.
منبع : خبرگزاری مهر
تمرین پرسپولیس بدون «ارونوف» و «العملود» برگزار شد
قطعی شدن صعود تیمهای عربستانی و افزایش امید سرخابیهای ایران + جدول دور پنجم
توقف سپاهان برابر الوحدات؛ زردپوشان روی لبه تیغ
عیادت وزیر ورزش و رییس فدراسیون فوتبال از مهدی اربابی
صعود نمایندگان تنیس ایران به جدول اصلی مسابقات ترکیه
شکست یک نیمه ای سپاهان مقابل الوحدات
قضاوت داور کره ای در بازی پرسپولیس و الشرطه
شکست سنگین شاگردان «اوسمار ویهرا» در لیگ نخبگان آسیا
دنیامالی: وضعیت مدالآوری در حوزه بانوان خوب نیست
حذف پینگ پنگ باز ایران از مسابقات قهرمانی جهان
امیدیان: کارترون بازیکنان سپاهان را برای دیدار با الوحدات آماده کرده است
سپاهان برنده دیدار معوقه لیگ برتر هندبال مردان
پروین: تغییرات زیاد در ترکیب پرسپولیس را نمی پسندم
مهدی طارمی: همیشه از انتقادات استفاده میکنم تا پیشرفت کنم
توافق مس و نویدکیا برای جدایی و فسخ قرارداد
حذف دو پینگپنگباز ایران از مسابقات تنیس روی میز قهرمانی نوجوانان جهان
معاون پیشین وزارت ورزش رئیس آکادمی ملی پارالمپیک شد
فرزاد آشوبی: تیم ملی فوتبال مشکل دارد اما رفتن قلعهنویی اصلا منطقی نیست
نکولعل آزاد: کاروان «فریاد صلح در سکوت» دنبال بهترین جایگاه در آسیاست
پیروزی نابغه تنیس روی میز ایران در مسابقات قهرمانی جهان
حضور طارمی در ترکیب ثابت اینتر مقابل لایپزیگ
استقلال بدون پرواز به تهران راهی عربستان می شود
رنگرز: گرایی نشان داد یک مدعی در وزن جدید خود خواهد بود
احمد دنیا مالی: فاصله فدراسیونها با هیاتهای استانی زیاد نباشد
الهه رزاقی تنها نماینده وزنهبرداری بانوان در مسابقات جهانی
کوروش باقری: فقط یک وزنهبردار خانم به مسابقات جهانی اعزام میشود
دو بازیکن خیال سرمربی استقلال را راحت کردند
امید عالیشاه یک ماه از مسابقات فوتبال دور شد
AFC: پرسپولیس و الریان به اهداف خود نرسیدند
اعلام رنکینگ کشتی از سوی اتحادیه جهانی و حضور رحمان عموزاد در صدر