میرنیوز
فرشید طهماسبی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به دستورالعمل وزارت ورزش مبنی بر «نحوه حمایت از توسعه روابط بین الملل و جایگاه نمایندگان ایران در مجامع بین المللی ورزش» در مورد اقداماتی که برای اجرایی شدن این دستورالعمل انجام شده است و زمان نتیجه گیری از آن، توضیح داد.
وی گفت: توصیف نیم رخ کرسی های بین الملل اولین گامی است که در اجرای این دستورالعمل برداشته شد چرا که برخی از کرسی های بین المللی ورزش ایران به صورت فردی و برخی هم به صورت ملی (فدراسیون) به دست آمده اند. کرسی های فردی بعضا قابل دسترسی نیستند به همین دلیل لازم بود این گام برداشته شود تا اینگونه آماری دقیق و معتبر از وضعیت کرسیهایمان داشته باشیم.
مدیرکل امور بین الملل وزارت ورزش با تاکید براینکه این گام و دیگر گام های مرتبط به منظور «صحت سنجی» وضعیت کرسی های بین المللی انجام شد، ادامه داد: برای این منظور طی مکاتبه با فدراسیون ها از مسئولان آنها خواستیم تا از نظر کرسی بین المللی به این وزارتخانه اعلام وضعیت داشته باشند. سپس پاسخ های دریافتی را در نشستی حضوری با خودِ آنها بررسی کردیم، جالب اینکه در برخی موارد با تناقض هایی هم مواجه شدیم.
وی تصریح کرد: در ادامه صحت سنجی که داشتیم، با نهادهای بین المللی مربوطه مکاتبه کردیم تا از ادامه حیات کرسی موردنظر و عدم پایان دوره آن اطمینان پیدا کنیم ضمن اینکه همزمان در مورد دوره آتی انتخابات برای همان کرسی و دیگر کرسی های وابسته به آن نهاد هم استعلام گرفتیم. این اقدام به منظور ارائه برنامه برای حمایت از نمایندگانی که قرار است در این انتخابات شرکت داشته باشند، انجام شد.
به گفته طهماسبی، مجموع اطلاعات به دست آمده از طرحِ «صحت سنجی» در سامانه وزارت ورزش ثبت و نگهداری می شود، اقدامات اولیه برای این منظور انجام شده و افراد باید خود نسبت به بارگذاری اطلاعاتشان اقدام کنند.
مدیرکل امور بین الملل وزارت ورزش همچنین به موضوع سطح بندی یا طبقه بندی کرسی های بین المللی فعلی ورزش به سه دسته اشاره کرد و با یادآوری اینکه کرسی ها به تناسب موقعیت و تاثیرگذاریشان در این دسته قرار گرفته اند، خاطرنشان کرد: گروه A در برگیرنده ۱۰ کرسی است. بیش از ۵۰ کرسی در گروه B جای گرفته اند و سایر کرسی های بین المللی که بیش از ۳۰۰ کرسی هستند نیز در گروه C قرار گرفته اند.
وی با بیان اینکه طرح نامگذاری این گروه ها به طلایی، نقره ای و برنزی در دست بررسی است، تصریح کرد: گروه های A و B شامل کرسی هایی است که اهمیت بیشتری نسبت به کرسی های گروه C دارند. در واقع کرسی های این گروه (C) خیلی حائز اهمیت نیستند.
طهماسبی با اشاره به پیش بینی برنامه ای برای برگزاری نشست با صاحبان هر یک از کرسی ها تاکید کرد: قصد داریم نشست های اولیه با صاحبان کرسی های گروه اول را با حضور وزیر ورزش، رئیس کمیته ملی المپیک و معاونان وزارخانه برگزار کنیم. با صاحبان کرسی های گروه B هم نشست هایی خواهیم داشت. در قالب این نشست ها راه کارهای توسعه کمی و کیفی کرسی ها را بررسی می کنیم. البته کرسی های گروه سوم اهمیت زیادی ندارند اما به منظور حفظ انگیزه، برگزاری نشست با آنها را هم دنبال می کنیم.
این مقام مسئول در وزارت ورزش در ادامه این گفتگو گفت: بعد از گذر از این مراحل وارد فاز حضور در انتخابات کرسی ها و حمایت از نمایندگان می شویم. کاندیداهایی که صلاحیتشان در شورای برون مرزی تایید شود، مورد حمایت مادی و معنوی ما قرار می گیرند. در این مسیر از ظرفیت وزارت امورخارجه هم استفاده می کنیم. در واقع سفرای ایران در دیگر کشورها درگیر این مسئله می شوند. در این زمینه با برخی سفارتخانه ها رایزنی هایی داشته ایم.
مدیرکل امور بین الملل وزارت ورزش با تاکید بر اهمیت دیپلماسی ورزشی و اهمیت آن در حفظ و توسعه کمی و کیفی کرسی های بین المللی گفت: اخیرا نشستی با نمایندگان مجلس داشتیم تا بتوانیم از حمایت مالی آنها برای توسعه کمی کرسی ها بهره ببریم. با ۸۰۰ - ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار نمی توان گام مفید و موثری برای در اختیار گرفتن کرسی های کیفی داشت. خوشبختانه در این نشست قول مساعد مجلسی ها را برای حمایت مالی گرفتیم.
وی در مورد زمان نتیجه گیری از دستورالعمل ابلاغی به فدراسیون در مورد کرسی های بین المللی گفت: اولین نشست شورای برون مرزی که امسال برگزار شد، به طرح دستورالعمل و بررسی آن اختصاص داشت. در نشست های آتی موضوع کسب کرسی ها را بررسی می کنیم. فکر می کنم تا دو سال آینده در مورد کسب کرسی کیفی به نتایج خوبی برسیم.
فرشید طهماسبی در پایان در مورد وضعیت آینده کرسی های بین المللی ورزش ایران و اینکه «با اجرای دستورالعمل موردنظر امکان اینکه صد درصد کرسی های ورزش کشور تاثیرگذار شوند، وجود دارد؟»، گفت:هیچ زمان در تمام همه کرسی ها به مرحله تاثیرگذاری نمی رسیم. در واقع نمی توانیم کرسی هایی داشته باشیم که صد درصد مهم و تعیین کننده باشند. چراکه در بسیاری موارد بامحدودیت های سیاسی و فرهنگی و ... مواجه هستیم. ضمن اینکه مجدودیت های زمانی هم داریم چراکه برای داشتن کرسی های تاثیرگذار زمان زیادی را از دست داده ایم. در کل اما با پیگیری این روند، وضعیت کرسی های بین المللی را نسبت به قبل بهتر که نه، خیلی بهتر خواهیم کرد.
منبع : خبرگزاری مهر
AFC: الوحدات با تساوی مقابل سپاهان صعود خود را قطعی کرد
کیانوش رستمی از حضور در مسابقات جهانی بحرین حذف شد
سپاهان در چه صورتی به دور حذفی لیگ قهرمانان آسیا ۲ صعود می کند؟
هفته یازدهم لیگ برتر فوتبال با VAR برگزار می شود
مرادی: VAR تایید کننده شده است
تراکتور مقابل الوکره؛ تلاش نماینده قطر برای بقا در لیگ قهرمانان آسیا
تمرین پرسپولیس بدون «ارونوف» و «العملود» برگزار شد
قطعی شدن صعود تیمهای عربستانی و افزایش امید سرخابیهای ایران + جدول دور پنجم
توقف سپاهان برابر الوحدات؛ زردپوشان روی لبه تیغ
عیادت وزیر ورزش و رییس فدراسیون فوتبال از مهدی اربابی
صعود نمایندگان تنیس ایران به جدول اصلی مسابقات ترکیه
شکست یک نیمه ای سپاهان مقابل الوحدات
قضاوت داور کره ای در بازی پرسپولیس و الشرطه
شکست سنگین شاگردان «اوسمار ویهرا» در لیگ نخبگان آسیا
دنیامالی: وضعیت مدالآوری در حوزه بانوان خوب نیست
حذف پینگ پنگ باز ایران از مسابقات قهرمانی جهان
امیدیان: کارترون بازیکنان سپاهان را برای دیدار با الوحدات آماده کرده است
سپاهان برنده دیدار معوقه لیگ برتر هندبال مردان
پروین: تغییرات زیاد در ترکیب پرسپولیس را نمی پسندم
مهدی طارمی: همیشه از انتقادات استفاده میکنم تا پیشرفت کنم
توافق مس و نویدکیا برای جدایی و فسخ قرارداد
حذف دو پینگپنگباز ایران از مسابقات تنیس روی میز قهرمانی نوجوانان جهان
معاون پیشین وزارت ورزش رئیس آکادمی ملی پارالمپیک شد
فرزاد آشوبی: تیم ملی فوتبال مشکل دارد اما رفتن قلعهنویی اصلا منطقی نیست
نکولعل آزاد: کاروان «فریاد صلح در سکوت» دنبال بهترین جایگاه در آسیاست
پیروزی نابغه تنیس روی میز ایران در مسابقات قهرمانی جهان
حضور طارمی در ترکیب ثابت اینتر مقابل لایپزیگ
استقلال بدون پرواز به تهران راهی عربستان می شود
رنگرز: گرایی نشان داد یک مدعی در وزن جدید خود خواهد بود
احمد دنیا مالی: فاصله فدراسیونها با هیاتهای استانی زیاد نباشد