میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، مجامع انتخاباتی فدراسیون های ورزشی از آن دسته موضوعاتی است که در هر دوره چالش های خاص خود را داشته است. این چالش ها بعضا عمیق تر و دردسرسازتر شده اند وقتی تاخیر در برگزاری مجمع مورد نظر فراتر از حد قانونی رفته و همین مسئله بر انتقادات پیرامون آن دامن زده است.
فدراسیون ورزش های همگانی از جمله فدراسیون هایی است که به خاطر دیرکرد در برگزاری مجمع انتخاباتی مورد هجوم انتقاداتی قرار گرفته است به خصوص اینکه در بررسی دلایل آن، مثل خیلی دیگر از موارد مشابه پای وزارت ورزش به میان می آید و نظارتی که این وزارتخانه می خواهد بر روند انتخابات داشته باشد تا نتیجه دلخواهش به دست بیاید.
دو سال بلاتکلیفی در یک فدراسیون
آخرین مجمع انتخاباتی فدراسیون ورزش های همگانی ۱۹ اسفندماه سال ۱۳۹۳ برگزار شد. علی مجد آرا برنده آن مجمع انتخاباتی شد و بدین ترتیب وی برای دومین دوره متوالی ریاست این فدراسیون را عهده دار شد. با این حساب دوره ریاست چهارساله مجدآرا طبق قانون باید ۱۹ اسفندماه ۱۳۹۷ به پایان میرسید اما وی تا ۱۹ فروردینماه سال ۹۸ متصدی ریاست بود. در این روز اما با انتصاب افشین مولایی به عنوان سرپرست به دوره مدیریت مجدآرا که وارد مرحله غیرقانونی شده بود، پایان داده شد.
انتظار میرفت طی ۶ ماه سرپرستی مولایی انتخابات برگزار شود اما نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه ۲۱ مهرماه سال گذشته با حکم وزیر ورزش، احمد گواری به عنوان دومین سرپرست انتخاب شد. این انتصاب در حالی انجام شد که قرار بود انتخابات فدراسیون ورزش های همگانی طی ۶ ماه سرپرستی مولایی برگزار شود اما به جز نام نویسی کاندیداها که در روزهای پایانی انجام شد، اقدامی دیگری در این زمینه صورت نگرفت.
دلیل تراشی برای دیرکردِ انتخابات
اساسنامه جدید فدراسیون های ورزشی که از ماه ها پیش تدوین و تصویب آن در دستور کار وزارت ورزش قرار گرفت، هنوز به مرحله ای که ملاک عمل برای تصمیم گیری ها قرار بگیرد، نرسیده اما عاملی شده برای معطلی مدیران وزارت ورزش در پیگیری ها و تصمیم گیری های برخی امور از جمله انتخابات فدراسیون ورزش های همگانی.
وزارت ورزش این اختیار را برای خود ایجاد کرده که در مورد چهار فدراسیون اساسنامه ای متناسب با ماهیت آنها داشته باشد. ورزش های همگانی از جمله این فدراسیونهاست. قرار است ماهیت ترکیب مجمع این فدراسیون با فدراسیون هایی که جنبه قهرمانی دارند، تفاوتی هایی داشته باشد. ریشه این تفاوت هم در تعداد اعضای مجمع و افزایش آنهاست. وزارت ورزش می خواهد انتخابات فدراسیون ورزش های همگانی را با این شرایط برگزار کند درحالیکه هنوز مصوبه آن را نگرفته است.
وزارت ورزش به دنبال نتیجه دلخواه است؟
مثل دیگر فدراسیون ها، تعلل در برگزاری انتخابات فدراسیون ورزش های همگانی پای وزارت ورزش را به میان آورده و اینکه مدیران این وزارتخانه در واقع به دنبال مهیا کردن شرایط هستند برای اینکه گزینه همسو با خود را روی میز ریاست این فدراسیون بنشانند.
این شائبه وقتی پُررنگ تر و محتمل تر به نظر می سد که درمیان کاندیداهای تایید صلاحیت شده، نام افرادی از میان خودی هایِ وزارت ورزش به چشم می خورد مثل رضا شجیع و افشین مولایی که دوره سرپرستی در فدراسیون ورزش های همگانی با حضور او شروع شد اما خودش برای انتخابات کاندیدا هم شد.
اختیاری که وزارت ورزش از دولت برای برگزاری انتخابات فدراسیون های ورزش های همگانی گرفته هم می تواند توجیهی دیگری باشد برای مدیریت در برگزاری انتخابات.
اساسنامه تصویب نشده اما اجازه لازم داده شده!
عمل به اساسنامه ای اصلاحی فدراسیون ها مستلزم مصوبه نهایی است در حالیکه هنوز شورای نگهبان این مصوبه را صادر نکرده است. بنابراین فعلا وزارت ورزش نمی تواند طبق این اساسنامه برای انتخابات فدراسیونی مانند ورزش های همگانی اقدام کند اما در عین حال اجازه ای را گرفته که راه را برای مدیریت دلخواه انتخابات هموار کرده است.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور ۱۰ خردادماه گذشته در نامه ای که برای «اجرای مصوبه نحوه تشکیل انجمنهای رشته های مربوط در فدراسیون های ورزشی چند رشتهای» به وزارت ورزش ابلاغ کرد، تاکید داشت که «فدراسیونهای ورزشهای همگانی، روستایی و بازیهای بومی- محلی، زورخانهای و کشتی پهلوانی و فدراسیونهای چندرشتهای (به تشخیص وزارت ورزش و جوانان) از نظر ترکیب مجمع عمومی تابع دستورالعمل وزارت ورزش و جوانان خواهند بود.»
این اجازه در واقع این اختیار را به وزارت ورزش می دهد تا انتخابات فدراسیون ورزش همگانی را از حیث ترکیب مجمع و تعداد اعضای آن، آنطور که می خواهد و دنبال آن است، برگزار کند و این یعنی انتصاب زیر لوای انتخابات!
به هر حال وقتی قرار است تعداد اعضای مجمع افزایش داشته باشد و دستورات وزارت ورزش هم تعیین کننده باشد، بعید نیست افرادی وارد ترکیب شوند که هیچ آشنایی با آن رشته نداشته باشند و هدف از حضورشان صرفا رای دادن به گزینه مورنظر باشد. همین مسئله باعث کور شدن انگیزه های متخصصان این حوزه می شود که می خواهند در انتخاباتی آزاد و سالم شرکت داشته باشند.
اعتراض کاندیداها به وزیر ورزش
ادامه دار بودن بلاتکلیفی انتخابات فدراسیون ورزش های همگانی در نهایت اعتراض رسمی برخی از کاندیداهای این انتخابات را موجب شده است. این کاندیداها ۱۷ خردادماه در نامه ای به وزیر ورزش با تاکید بر تاخیر ۱۵ ماهه در برگزاری انتخابات و مهندسی شدن آن، خواستار ورود سلطانی فر و دستور مقتضی وی شده اند.
نبود دلیل قانونی برای تاخیر در برگزاری انتخابات، ادامه حضور برخی از اعضای هیات رئیسه بدون حکم، مدیریت انتخابات در راستای منافع فرد موردنظر معاونت فرهنگی و همگانی و ... از جحمله مواردی است که در نامه معترضان انتخابات فدراسیون ورزش های همگانی مطرح شده و به نهادی مانند سازمان بازرسی کل کشور هم رونوشت شده است.
سلطانی فر به پنجمین اعتراض پاسخ می دهد؟
به گزارش خبرنگار مهر، برای انتخابات فدراسیون ورزشهای همگانی ۲۸ نفر نام نویسی کردند اما تنها ۱۱ نفر مجوز لازم را از کمیسیون تطبیق گرفتند. فاطمه ابوالقاسمی، محمدرضا اسد، عباسعلی اکبری، محمد بابایی، مهدی حیدری، ولی الله شجاع پویان، رضا شجیع، افشین مولایی، فرهاد نیکوخصال، مجتبی اصلانی و شهرام میرزمانی نفراتی هستند که پرونده آنها در اختیار مراجع ذی صلاح قرار گرفته است.
از میان این کاندیداها، شهرام میرزمانی، مجتبی اصلانی، فاطمه ابوالقاسمی و محمد بابایی نفراتی هستند که هفته گذشته نامه اعتراضی خود را برای وزیر ورزش ارسال کردند.
این پنجمین نامه کاندیداهای معترض به وزیر ورزش بود با این حال و با وجود ارسال چهار نامه قبلی، تاکنون وزارت ورزش هیچ سرعت و عجله و ورود قانونی در مورد انتخابات فدراسیون ورزش های همگانی و برگزاری سریعتر آن نداشته است.
منبع : خبرگزاری مهر
نساجی برد اما هواداران خواستار برکناری الهامی شدند
ملوان در دقیقه ۱۵ وقت اضافه برد را از دست داد!
هشت تیم برتر جام حذفی والیبال ایران مشخص شدند
مرادمند: بازی با پاختاکور حکم مرگ و زندگی برای استقلال است
کنعانی زادگان: باید از پرهوادارترین تیم قطر سه امتیاز را بگیریم
نکولعل آزاد: کاروان ورزش ناشنوایان بهترین جایگاه را کسب خواهد کرد
موسیمانه: هیچ بهانه ای نداریم و باید برابر پاختاکور پیروز شویم
سیدجلال حسینی: بازی در لیگ نخبگان سخت است اما تلاش می کنیم ببریم
برنامه امیر قلعه نویی برای تیم ملی ایران مشخص شد
دو گل در نیمه اولِ سه بازی جام حذفی
پرگر: بدهی فدراسیون ناشنوایان ایران به فدراسیون جهانی پرداخت شد
استقلال برابر پاختاکور آبیپوش شد
انوشیروانی: به دنبال نسل سازی و پیشبرد اهداف قهرمانی هستیم
مناف هاشمی: انوشیروانی و سلیمی با شهامت قول موفقیت میدهند
منچسترسیتی بدترین تیم انگلیسی در ۶۸ سال اخیر شد
تیموری: رقابت با نایب قهرمان جهان کار دشواری است
رئیس فدراسیون والیبال دچار مشکل قلبی شد
نام رئیس فدراسیون دوچرخه سواری ایران در سایت جهانی ثبت شد
پیکلبال به تنیس واگذار شد
اعلام زمان جلسه هماهنگی، نشست خبری و آخرین تمرین پرسپولیس در قطر
محک جدی ملی پوشان در قلب روسیه؛ قدرت نمایی ایران در کشتی دنیا
واکنش رسانه هلندی به محبوبیت جهانبخش در ورزشگاه فاینورد
کارشناس فوتبال: اگر میخواهیم در جام جهانی زنگ تفریح باشیم به سرمربی تیم ملی دست نزنیم!
مدال برنز مسابقات اسکواش هند به فرشته اقتداری رسید
تاج: اسپانیا و آرژانتین بعد از تیم ملی فوتبال ایران قرار گرفتند
بازگشت قهرمان فوتبال هفت نفره جهان با استقبال مهدی تاج
گاریدو و هویت تاکتیکی پرسپولیس با ترکیب ۲-۴-۴
آمار خوب رفیعی در پرسپولیس/ ۵۴۰ دقیقه بدون گل خورده
آخرین وضعیت تیم فوتبال استقلال برای دیدارهای آسیایی
سپاهان صاحب بهترین خط دفاعی لیگ برتر